Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitálos videókamerát vennék
Nem tudom miért, de a felvevőre másolt anyag világosabb és kevésbé zajos nálam, mint a PC-be berántott. Úgyhogy mindenféle elmélet ide vagy oda, ezentúl a felvevőbe fogom én is begyűrni a MiniDV kaziról a felvételeimet. Csak sajna a Pinnacle Studio 9 nálam nem hajlandó DVD anyagot olvasni. Pedig nagyon megkedveltem a tudása miatt.
Nem tudom, hogy az MPEG4 miért jobb, mint a kb. 25Mbps bitrátájú DV (a gyári DVD-k 6-8 Mbps-sel is nagyon jól elvannak, a DV ezen messze túlmutat). Ha meg ennyit tud a 'master', akkor még bőven kielégítheti egy DVD-nél jobb formátum igényeit is. Vagy ropi01, ha a te akarsz MPEG4-et készíteni, ez nem a kamerán múlik, hanem rajtad és a szoftvereiden, mert PC-n bármire átkonvertálhatod a megszerkesztett anyagodat.
Egy FireWire kártya kábellel és szoftverrel együtt 4-5 ropiért szinte kötelező azoknak, akik digitális kamerával dolgoznak (és nincs felvevőjük).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Ha van a kamerán dvout de nincs asztali dvd íróm, van mód arra hogy az anyag digitális formában kerüljön a számítógépbe?
Persze, Firewire bemenet kell hozzá. Az ujabb alaplapokon már néha van, de egy PCI-s kártya alalp programokkal 5000-től vehető.
Csak sokkal könnyebb egy firewirés asztalival capturelni, és PC-n szerkeszteni.
Nekem valahogy még eddig sosenem sikerült rendesen a PC-re vinni a DV felvételeket, arról nem is szólva, hogy a tömörítetlen AVI-ból 20 perc 4 giga...
...Remélem valami csekélyet segítettem összetzavarni Téged
Á, eddig is zavart voltam, legfeljebb most még inkább
Akkor a fotó módot hagyjuk.
A leírtakból úgy tűnik, hogy a dv kazetta a rugalmasabb médium, mert annál eldönthetem, hogy arhiválok dvd-mpeg2-ben illetve megtartom az eredetit. Ezeknél a készülékeknél a rugalmasabbnak nevezhető mpeg4 tömörítés nem létezik? Árban a br.200.000,- a lélektani határ. Ha van a kamerán dvout de nincs asztali dvd íróm, van mód arra hogy az anyag digitális formában kerüljön a számítógépbe?
200 az pont határeset. Vagy alatta vagy fölötte.
no hifi, no cry...
...Remélem valami csekélyet segítettem összetzavarni Téged
Á, eddig is zavart voltam, legfeljebb most még inkább
Akkor a fotó módot hagyjuk.
A leírtakból úgy tűnik, hogy a dv kazetta a rugalmasabb médium, mert annál eldönthetem, hogy arhiválok dvd-mpeg2-ben illetve megtartom az eredetit. Ezeknél a készülékeknél a rugalmasabbnak nevezhető mpeg4 tömörítés nem létezik? Árban a br.200.000,- a lélektani határ. Ha van a kamerán dvout de nincs asztali dvd íróm, van mód arra hogy az anyag digitális formában kerüljön a számítógépbe?
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
.. színben a Pana.
- ez messze nem igaz!!
Mindenki próbálja ki ahogy tudja.
Én akkor is HC-5-öt veszek.
no hifi, no cry...
.. színben a Pana.
- ez messze nem igaz!!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Egyértelműen MiniDV-s, beltérben legjobb a Sony, színben a Pana.
- ez messze nem igaz!!
Melyik része nem igaz? Sztem azokra a típusokra amiket írtam, ezek igazak.
Magad írod, hogy HDD-s és DVD-s kamerát ne vegyen, tehát mi marad akkor? MiniDV, tehát ez igaz.
Szintén te írod, hogy nagyobb érzékelővel rendelkező kamerát kell venni. És ez pont a Sony a maga 1 CCD-jével, ami nagyobb mérete miatt jobb fényérzékelési tulajdonságokkal bír, tehát beltérben, ahol rosszabbak a fényviszonyok, kevésbé zajos képet ad. Tehát ez is igaz.
Az index fórumán, ahol sok kameratulaj van, általános vélemény, hogy a Pana a 3 CCD-vel jobb színeket produkál mint a Sony.
A kamerák képéről bárki tájékozódhat feltöltött videók formájában Zsigabá oldaláról:
http://www.freeweb.hu/zsigaba/
no hifi, no cry...
Sztem megfontolandó a 3 CCD-s kamera is.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Csak belekérdezek a témába, hogy valójában a szalagra milyen formátumban vesznek fel a kamerák? AVI-ban? És a HDD-re? MPEG2-ben vagy máshogy? Mert ha igen, akkor szvsz itt is gond lehet, hogy eleve egy tömörített felvétel a "master" és később nem lehet jobb tömörítéssel aarchiválni.
- kerdes melyikre gondolsz pontosan?
- a zome DVavi-ba, az uj HDV-k mpeg2, mindketto 25Mbps-es video jelfolyam sebessegu, igy ugyanarra a miniDV kezira 1 orat tudnak normal modban felvenni.
- a dvd-sek es a hdd-sek angyontomoritett mpeg2-be.. fos eredmeny de nagyon.
- ujabban jelennek meg az AVCHD-ben rogziteni tudo HDD/DVD-s kamerak is.. ilyet meg nem lattam igy nem tudok nyilatkozni roluk.
- en a HDV anyagot magat a kazettat mindig elrakom.
T A M I . H U
- ez messze nem igaz!!
T A M I . H U
- a consumer kategoriaban levo 3ccd marketing lufit el lehet felejteni.
- inkabb azt nezd meg, hogy az erzekelo merete mekkora. lenyeg a minel nagyobb meret.
- kiemelnem, hiaba van egy erzekelonek 2-3Mpixel-je, ha az attol meg PAL szabvanyu jelet tarol, ez messze nem HD felbontasu video!!!
- egy valamirol lebeszelnelek: DVD-s vagy HDD kamerarol, hacsak nagyon igenytelen vagy...
- ezekutan megnezed a kamera-t kulsoleg, funkcioit tekintve kozel azonosak.
- apropo mekkora keretet szansz ra?
T A M I . H U
Csak belekérdezek a témába, hogy valójában a szalagra milyen formátumban vesznek fel a kamerák? AVI-ban?
És a HDD-re? MPEG2-ben vagy máshogy? Mert ha igen, akkor szvsz itt is gond lehet, hogy eleve egy tömörített felvétel a "master" és később nem lehet jobb tömörítéssel aarchiválni.
Bár nem tudom ki hogy van vele, meg szokta-e tartani az eredeti miniDV kazikat vagy dvd-re átjátszás után mindíg "újrahasznosítja" a következő nyaraláskor. Mert ekkor viszont megint csak a tömörített felvétel marad meg.
Amúgy azzal egyetértek, hogy (jelenleg!) fényképezni fényképezőgéppel érdemes. 4 MP alá menni nem is érdemes, és kamkorderben kevés 4 MP fölötti gép van. De szvsz ez csak a jelen, nem hiszem el, hogy ne lehetne tökéletes kombi gépet készíteni, ami mindkét funkcióra jó. És lehet, hogy nemsokára lesz is. Vagy a multiknál már rég léteznek a prototípusok, csak nem dobják piacra őket, hogy ne rontsák a mostani gépek piacát. Ez a fényképezőgép/kamera konvergencia teljesen természetes evolúciónak tűnik a mai digitális világban. (A hétköznapi és nem a fotóriporteri igények esetén)
Én speciel várom, hogy legyen egy ilyen normális képességű készülék, mert borzalmas, amikor nyaraláskor egy kamera meg egy fényképezőgép lóg az ember nyakában.
Az előző hozzászólással egyetértek, én is most készülök kamerát venni, és már eléggé beleástam magam a témába.
A konklúzió?
Ajánlható kamerák az árak függvényében fölfelé haladva:
Pana GS180
Pana GS280
Sony HC94 vagy HC96
vagy HD-s kamerák:
Sony HC3 vagy HC5
egyébként meg:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9024180
no hifi, no cry...
A fényképkészítés totál felesleges, mert rossz minőségű, szemcsés, zajos, túlkontrasztozott, kiégett képeket készít. A legolcsóbb digitális zsebfényképező körberöhögi. Egy volt kollégám direkt a fényképezés kedvéért vett egy drágább memóriakártyás kamerát, majd amikor meglátta monitoron a készített képeket, szépen eladta a géphez ajándékba kapott memóriakártyát.
A legkisebb 3 CCD-s kamerákban a 3 érzékelő csak a színeket javítja, az optika érzékenységét sajna nem, így a beltéri képek a CCD számtól függetlenül zajosak lehetnek.
A HDD-sen sokáig gondolkoztam, amíg rá nem jöttem, hogy a DV minősége felülmúlja a DVD minőségét. Így ha néhány év múlva egy nagyobb felbontású formátum terjed el és a DVD-re tömörített felvételeim olyan elavultak lesznek, mint ma a videokazik, akkor archiválnom kell és ezt csak kazettán lehet eredeti minőségben és megfelelő terjedelemben megoldani. A HDD gyors és praktikus, de üríteni kell, archiválásra nem alkalmas. A kis DVD lemezek meg inkább csak divatot képviselnek, mintsem komoly ár/érték arányú, esetleg újra felhasználható rögzítési médiát. Egy lemezre 20 perc fér, eleve tömörített és nem szekeszthető, ára az egekben (főleg az újraírhatóké) és még kompatibilitási problémái is lehetnek (lásd Vöröstél 8 cm-es Sony +RW lemezének esetét a Pana felvevővel).
Vásárláshoz a következő szempontokat tudom ajánlani:
-Először is döntsd el, hogy milyen árkategóriában gondolkozol.
-Márkában csak egyet tudok ajánlani: Sony. Az összes többinek megvan a maga hülyesége, hogy nyakatekert megoldással hogyan lehet nem megoldani egy problémát.
-Rögzítési média HDD vagy MiniDV, attól függ, hogy akarsz-e hosszabb távra archiválni. A DVD szerintem abszolút felejtős.
-3 CCD-s lehet, ha telik a keretből, mindenesetre nem hátrány.
-Memóriakártya ne legyen szempont, bár szerintem ilyen árkategóriában el sem lehet kerülni. Viszont a Sony-k a drága Memory Stick családot használják. A mellékelt kártyával kipróbálhatod a kamera fotózási képességeit, majd el is felejtheted. SD kártyával a Pana és a Canon kamerák dolgoznak (de minek).
Ezek ismeretében nézd végig a választékot, a tudást, érdemes a vásárlói véleményeket is végigböngészni a neten. Pl. edigital.hu
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Mostanság készülök kamerát venni nem feltétlenül a legbelépőbb szintűt.
Véleméányem szerint, a kamerával videózz, és fotózni meg fényképezőgépet használj... ergo nem kell 2-3Mpix... persze nem rossz ha van, de akkor az már HD kamera
A kazetta vs egyéb tárolókról megoszlanak a vélemények, de szerintem- mondom úgy, hogy én eddig csak a DV kazist nyúztam-
a merevlemezes véges, ha betelik, menteni kell.
A DVD felvevő még a legunivabb, ha jól sikerül, mehet egyből az asztaliba, de PC-n továbbszerkeszthető.
A memokártyásoktól én kicsit tartok, nekem már ment tönkre kártya, előzetes értesítés nélkül az kínos... ráadásul az összes kép megsemmisült
A kazettás.. végül is a legrégebbi módszer, persze ez is sérülékeny lehet, nem kell részleteznem gondolom.
Nekem jól műk, mióta vettem asztali DVD felvevőt azóta sokkal könnyebb az élet, mert azzal capture befelé RAM-ra, és PC-n szerkesztem meg. így kimarad a konvertálás nyűgös folyamata.
Remélem valami csekélyet segítettem összetzavarni Téged
Mostanság készülök kamerát venni nem feltétlenül a legbelépőbb szintűt. Akik használnak olyan kamerát ami rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal -természetesen nem biztos hogy egy készüléken belül-, kérem írják meg mennyire tartják a gyakorlatban hasznosnak illetve a saját példájukon lemérve árarányosnak a következő funkciókat:
- 1ccd-s képbontó vs. 3ccd-s képbontó
- 2-3 Mpixeles fotó mód
- kazetta vs. hdd, 2-4 GBytes SD kártya
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Úgy értem ,hogy a Pana DS29-et most is megvenném csak már kifutott , de az azóta megjelent 'új' B/W keresőjű kamerákat nem ajánlanám .De úgylátom - most megnéztem - , hogy amelyekre részben gondoltam már kifutottak a nagykerből . Most vagy DS89 v.GS5e mellett szavaznék, ha árban jó.
Head
- piskóta
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Nekem Pana DS29-es MiniDV-m van digi in/out analóg nincs. Nagyon meg vagyok elégedve vele , de hozzá kell tennem , hogy Jelenleg a Pana piacpolitikája miatt nem Pana-t vennék . Amik azóta ebben a kategóriában kijöttek gyengébbek. , kisebb tudásúak. A formátum szerintem meggyőző (16:9) is van. Én kizárólag az anyag rögzítésére használom , mert itthon vágom meg az anyagot PC-n és ekkor effektezem. Az tényleg igaz , hogy minél kisebb a kamera annál nehezebb 'célon tartani' hiába a digitális stabilizátor. Célszerű egy kisebb állványt használni , akár egy 10cm hosszú HAMA háromlábú állványkát.1000 pénz.A kész anyagot SVCD-ben CD-re írva vagy majd DVD-n tárolom.
Head
Mit értesz azon, hogy gyengébbek?
Ugyanis én is gondolkoztam a Pana NVDS29-esen, mert rendkívül jónak találtam az árát. Nézegettem más kamerákat is, de ár/teljesítményben ez verhetetlen volt. Viszont már legutóbb úgy voltam, hogy egy kicsit jobban belenyúlok a pénztárcába és veszek egy Sonyt. Valahogy bizalomgerjesztőbbnek tüntek, igaz, hogy csak D8-as jöhet szóba, az ár miatt. De valahogy szimpatikusabb volt.
Nekem Pana DS29-es MiniDV-m van digi in/out analóg nincs. Nagyon meg vagyok elégedve vele , de hozzá kell tennem , hogy Jelenleg a Pana piacpolitikája miatt nem Pana-t vennék . Amik azóta ebben a kategóriában kijöttek gyengébbek. , kisebb tudásúak. A formátum szerintem meggyőző (16:9) is van. Én kizárólag az anyag rögzítésére használom , mert itthon vágom meg az anyagot PC-n és ekkor effektezem. Az tényleg igaz , hogy minél kisebb a kamera annál nehezebb 'célon tartani' hiába a digitális stabilizátor. Célszerű egy kisebb állványt használni , akár egy 10cm hosszú HAMA háromlábú állványkát.1000 pénz.
A kész anyagot SVCD-ben CD-re írva vagy majd DVD-n tárolom.
Head
Head
Nekem Pana DS29-es MiniDV-m van digi in/out analóg nincs. Nagyon meg vagyok elégedve vele , de hozzá kell tennem , hogy Jelenleg a Pana piacpolitikája miatt nem Pana-t vennék . Amik azóta ebben a kategóriában kijöttek gyengébbek. , kisebb tudásúak. A formátum szerintem meggyőző (16:9) is van. Én kizárólag az anyag rögzítésére használom , mert itthon vágom meg az anyagot PC-n és ekkor effektezem. Az tényleg igaz , hogy minél kisebb a kamera annál nehezebb 'célon tartani' hiába a digitális stabilizátor. Célszerű egy kisebb állványt használni , akár egy 10cm hosszú HAMA háromlábú állványkát.1000 pénz.
A kész anyagot SVCD-ben CD-re írva vagy majd DVD-n tárolom.
Head
Head
3 hónap mulva viszont itt lesz a Panasonic Mini DVD RAm-os készüléke (állitólag) 350-370 e közötti baráti áron. Ha már Panát veszel akkor a most futó szériábol érdemes választanod (az újak már nem annyira jók) és ezek már eléggé emberibb árakon lehet hozzájuk jutni. Ha igényes és trendi vagy , akkor a GS sorozatot neked találták ki (1/2/4/5 modellek), ha viszont kissé lapátkézzel áldott meg teremtönk, akkor a ds 29 /30-as a neked való (én inkább a 29-est választanám, mert csak a digi bemenet a kettő közötti különbség, az meg kell a halálnak). Az utobbi már 150 e pénztől kapható. (bár már nem gyártódik, azaz mindenhol a megmaradt készletet nyomják ki)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
Digitális kamerát szeretnék vásárólni és várnám a hasznos tanácsokat.
Elképzelésem ,hogy max 200ezer legyen, digitális input-output legyen rajta és lehessen "kártyára" is rögzíteni vele.
Segítségeteket várom.
Hello Cori,
Én kb 1 hónapja vettem a MM-ben egy Panasonic NV-GS5 MiniDV kamerát. Ez akkor 289E volt. Előtte pár héttel még 349-ért adták. (Lehet, hogy modellváltás lesz.)
A lényeg, hogy bár ez az ár magasabb, mint amit Te megjelöltél, de ha vissza tudod csípni az Áfa-t (én ezt tettem), akkor már igazán baráti.
Ez egy "ecam" készülék, tehát mindazt tudja, amire vágysz. A kártyájára még mpeg4-el(?) rögzíthetsz mozgó képet is, s ha mondjuk az Ausztráliában élő magymaminak el akarod mailben küldeni, megteheted, ő meg Windows Media Playerrel le tudja játszani.
1-től 4-ig számozva vannak kisebb tudásuak is. 200E-nél kezdődnek. Valamelyiken van digit in/out, a másik kártyás, eldöntheted mi a fontosabb, ha nem akarod az 5-t.
Én tök amatőr vagyok a dologban, nekem ez tökéletesen megfelel. Lehet, hogy minden kamera tudja, de nekem külön öröm, hogy ez tud 16:9-t is, veszett jól néz ki a felvétel a tv-n.
Részleteket bármely Pana oldalon találsz, pl. www.panasonic.hu/ecam.
Sok sikert,
alfa
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
A D8-as le tudja játszani az analóg felvételeket is és bedigizve kiadja a FireWire-on. Még valami: ha egy D8-as kamera digitális bemenetét megnyitod, használhatod mint A/D átalakító, pl. VHS-röl digizhetsz és a FireWire-on keresztül beolvashatod a számítógépbe. Ézt még nem próbáltam, de láttam hogy a kamera menüjébe ez is állítható és több fórumba olvastam hogy kitünöen müködik. Ha a digi-bemenet megnyitása érdekel, ismerek egy német oldalt ahol pontosan le van minden írva.
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
Elképzelésem ,hogy max 200ezer legyen, digitális input-output legyen rajta és lehessen "kártyára" is rögzíteni vele.
Segítségeteket várom.
Cori!
Ha most indulsz a videózással, akkor mind1 hogy melyik rendszert választod. Ha viszont vannak 8mm-es vagy Hi8-as felvételeid, akkor a D8-as a megfelelö választás. A DV kazik magasabb áron vannak mint a D8-as (Hi8-ast is használhatsz de a felvevési idö a kazin feltüntetett idö 2/3--ara csökken), viszont kissebbek, így a kamerák mérete is kissebb lehet mint a D8-as testvérek mellett. Viszont egy kicsi kamerát nem tudsz olyan stabilan tartani mint egy nagyobbat.
Mire kell a "kártya"? Fotózásra? A 800K vagy az 1 mill. Pixel kevés egy jó minöségü fotóhoz.
Elöbb-utóbb rá fogsz jönni hogy a felvett film hangminösége nem is olyan király. Fogod hallani a kamera mechanikája által felvett hangokat is (fejhenger forgása, autófókusz motorja, stb.) Megoldás egy külsö mikrofon.
A magassabb árú kamerák jobb optikát használnak, pl. a Sony Zeiss-ot, a Panasonic Leica-t. Fontos, hogy kevés fénynél is még elfogadható legyen a képminöség!
Modelleket nem említek mert halvány fogalmam nincs hogy most melyik mennyibe kerül, viszont nézz szét a
Sony és a Panasonic termékei között.
Nekem egy D8-as Sony-m van és nagyon elégedett vagyok vele.
Remélem hogy segíteni tudtam valamennyire.
Üdv, Mick
Köszönöm a hozzászólásodat.Tudom, hogy fényképekhez kevés az 1 megapixeles felbontás,de még mindig több ,mint a semmi.Remélhetőleg lesz valamikor digicamom is.A lényeg tényleg,az,hogy amíg nem lesz DVD íróm,majd csak,ha kb30-35 rugóra lemegy az ára és az írók is kiforrják magukat,addig kazira akarom visszaírni a megszerkesztett felvételeket.
Hi8-as kamerája van anyámnak és azon is van jó néhány felvétel,amit ki kellene másolni.Ha D8-as vennék akkor nem(ugye?).
"A FireWire bemenettel rendelkezö kamerák ára magasabb mint a bemenet nélküliek ára. Viszont egy kis ügyességgel megnyithatod saját magad a bemenetet. Én is ezt tettem. Több módszer is van rá."
Ha vettem egy kamerát ebben kérném a segítségedet,ha leszel olyan nagy lelkű és megteszed.
Sok helyről hallottam,hogy SONY, illetve a Pana a legjobbak,de sajnos a Sony biztosan nem megfizethető számomra.
Kérnélek, hogy egy két paraméter írjál már le mire és milyen értékekre kellene figyelnem a vásárlásnál.
Köszi
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
Segítségeteket várom.
Cori!
Ha most indulsz a videózással, akkor mind1 hogy melyik rendszert választod. Ha viszont vannak 8mm-es vagy Hi8-as felvételeid, akkor a D8-as a megfelelö választás. A DV kazik magasabb áron vannak mint a D8-as (Hi8-ast is használhatsz de a felvevési idö a kazin feltüntetett idö 2/3--ara csökken), viszont kissebbek, így a kamerák mérete is kissebb lehet mint a D8-as testvérek mellett. Viszont egy kicsi kamerát nem tudsz olyan stabilan tartani mint egy nagyobbat.
Mire kell a "kártya"? Fotózásra? A 800K vagy az 1 mill. Pixel kevés egy jó minöségü fotóhoz.
A FireWire bemenettel rendelkezö kamerák ára magasabb mint a bemenet nélküliek ára. Viszont egy kis ügyességgel megnyithatod saját magad a bemenetet. Én is ezt tettem. Több módszer is van rá.
Elöbb-utóbb rá fogsz jönni hogy a felvett film hangminösége nem is olyan király. Fogod hallani a kamera mechanikája által felvett hangokat is (fejhenger forgása, autófókusz motorja, stb.) Megoldás egy külsö mikrofon.
A magassabb árú kamerák jobb optikát használnak, pl. a Sony Zeiss-ot, a Panasonic Leica-t. Fontos, hogy kevés fénynél is még elfogadható legyen a képminöség!
Modelleket nem említek mert halvány fogalmam nincs hogy most melyik mennyibe kerül, viszont nézz szét a
Sony és a Panasonic termékei között.
Nekem egy D8-as Sony-m van és nagyon elégedett vagyok vele.
Remélem hogy segíteni tudtam valamennyire.
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.