Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic s47

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 13

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: GaGu »

Azért lóg be a "képmentes" rész, mert az említett DVD 2.35:1 képarányú, tehát ez a szélesvásznú TV-ken is csak fekete csíkokkal nézhető.  Ha kipróbálsz egy 1.85:1 arányú filmet, ott már biztosan a helyén lesznek a feliratok is.Nálad is hallani a fej mozgását bizonyos időközönként lejátszás közben?

Köszi az infót, megnyugodtam :-)
Bár azt nem egészen értem, miért nem lehet tetszőleges helyre mozgatni a feliratokat, akár a kép közepére v. tetejére is, ha a usernek arra szottyan kedve.

A fejmozgás zaját nem tapasztaltam csak legelőször, amikor betettem a lemezt. Akkor elég érdekes hangokat adott, de utána csendben volt. Mondjuk nagyon nem hallgatóztam, de az biztos hogy lejátszás közben feltűnő zajt nem hallottam.

Jozs

Normál körülmények között nem is lehet hallani a fej mozgását, csak ha lehalkítasz mindent és közel hajolsz a lejátszóhoz. Tehát abszolút nem zavaró a dolog, csupán furcsa, hogy miért "szól" a fej normál lejátszás (nem beolvasás) közben...?!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

chexum
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: chexum »

Bár azt nem egészen értem, miért nem lehet tetszőleges helyre mozgatni a feliratokat, akár a kép közepére v. tetejére is, ha a usernek arra szottyan kedve.
off?

Azok a feliratok, amiket látsz nem szövegek, hanem képekként vannak eltárolva, sok lemezen rá-"tervezik" a képre, hogy hol kell lennie a feliratnak, ezért van, hogy amikor alul kiírják, hogy "New York, January 2012", akkor nem ráírják, hanem felülre kerül az, hogy "New York, 2012 január", mert biztos nem értetted..

Meg aranyos trükköket is lehet csinálni így, pl. a MIB lemezen a kommentár mellett van olyan "felirat" sáv, amiben a kommentálók körvonalát látod, vagy odamutatnak a kép egy részére, bekarikáznak valamit.. Képzeld, ha ezt a feliratot tologatod, mi marad belõle érthetõ
TV: Sony KV-29X5K, receiver: Yahama RXV-596RDS, hangfalak: Tannoy mXC, mX4-M, MX2-M, DVD: Pioneer DV-535, CD: Technics SL-PG580, deck: Technics RS-B765

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

Azért lóg be a "képmentes" rész, mert az említett DVD 2.35:1 képarányú, tehát ez a szélesvásznú TV-ken is csak fekete csíkokkal nézhető. Ha kipróbálsz egy 1.85:1 arányú filmet, ott már biztosan a helyén lesznek a feliratok is.Nálad is hallani a fej mozgását bizonyos időközönként lejátszás közben?

Köszi az infót, megnyugodtam :-)

A fejmozgás zaját nem tapasztaltam csak legelőször, amikor betettem a lemezt. Akkor elég érdekes hangokat adott, de utána csendben volt. Mondjuk nagyon nem hallgatóztam, de az biztos hogy lejátszás közben feltűnő zajt nem hallottam.

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic s47

Halli! 
Gagu írta:
> JozsBiker: ha holnap rákötöd a TV-re, vigyázz, mert alapból nem az RGB-
> kimenet van aktiválva, azt külön át kell állítani a menüben, s úgy lesz csak
> az igazi! Ha a TV-d támogatja a 16:9-es megjelenítést, akkor azt is be
> kell állítani, és így anamorf jelet kapsz majd, ami még javít a minőségen.

No, megvettem a jószágot. Elég ígéretes, sok klassz dolgot tud. A Pink Floyd The Wall filmjét nézegettem, közben persze folyamatosan nyomkorásztam a gombokat :-). Egyetlen negatívumként az találtam eddig, hogy a feliratot nem tudom teljesen rátenni a képre: alul mindig belelóg az üres (képmentes) részre, főleg ha több soros a felirat. Ez azért baj, mert 16:9 -es TV -n nézem, és ha felzoomolnám a TV -n a képet, akkor klasszul kitöltené a képernyőt, csak úgy a felirat részben lemarad. Lehet állítani ugyan a feliratozás pozícióját, de csak lefelé lehet mozgatni. Legalábbis a tudományom mai állása szerint.

Jozs

Azért lóg be a "képmentes" rész, mert az említett DVD 2.35:1 képarányú, tehát ez a szélesvásznú TV-ken is csak fekete csíkokkal nézhető. Ha kipróbálsz egy 1.85:1 arányú filmet, ott már biztosan a helyén lesznek a feliratok is.
Nálad is hallani a fej mozgását bizonyos időközönként lejátszás közben?
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

apuci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: apuci »

No, megvettem a jószágot.

Basszus az asszony áttette a vásárlást szombat délutánra.
Szóval addig várnom kell rá. :vazeg:
Na de ha meglesz....
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok

Vendég

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Halli!

Gagu írta:
> JozsBiker: ha holnap rákötöd a TV-re, vigyázz, mert alapból nem az RGB-
> kimenet van aktiválva, azt külön át kell állítani a menüben, s úgy lesz csak
> az igazi! Ha a TV-d támogatja a 16:9-es megjelenítést, akkor azt is be
> kell állítani, és így anamorf jelet kapsz majd, ami még javít a minőségen.

No, megvettem a jószágot. Elég ígéretes, sok klassz dolgot tud. A Pink Floyd The Wall filmjét nézegettem, közben persze folyamatosan nyomkorásztam a gombokat :-). Egyetlen negatívumként az találtam eddig, hogy a feliratot nem tudom teljesen rátenni a képre: alul mindig belelóg az üres (képmentes) részre, főleg ha több soros a felirat. Ez azért baj, mert 16:9 -es TV -n nézem, és ha felzoomolnám a TV -n a képet, akkor klasszul kitöltené a képernyőt, csak úgy a felirat részben lemarad. Lehet állítani ugyan a feliratozás pozícióját, de csak lefelé lehet mozgatni. Legalábbis a tudományom mai állása szerint.

Jozs

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic s47

Na, nekem tegnap este már sikerült is egyszer lefagyasztanom a lejátszót: a Gladiátor-t nézegettem, és gyors egymásutánban léptem előre több jelenetet, amire a lejátszó egyszer csak azt mondta, hogy ez neki elég, kimerevedett a kép, innentől aztán semmire nem reagált. Csak kikapcsolni tudtam (még a lemezt se volt hajlandó kiadni), de a bekapcsolás után meg minden beállítást elfelejtett, újra kellett setup-olnom... Amúgy a képminőség nagyszerű volt, de úgy tűnik, hogy a Pana lejátszók nem a nagy "igénybevétel" bajnokai. Azt is tegnap este vettem észre, hogy lejátszás közben kb. félpercenként, ill. percenként hallani lehet (ha odahajolok a készülékhez), amint a fej dolgozik, mintha keresne valamit. A lejátszásra ez nincs kihatással, de azért fura.

Vendég

Panasonic s47

Hi!Én is tervezem egy S47 vásárlást mégpedig a DVD-RAM kezelése miatt.
(házi video szerkesztés menet közbeni kipróbálása miatt, stb..)
A DVD íróm: LG GSA4081b. Van valakinek tapasztalata a fenti párossal
kapcsolatban, vagy legalábbis a Pana DVD-RAM kezelésével?

nálam volt benne DVD-RAM lemez, amelyre a műsort egy Panasonic asztali felvevő tette rá. Azzal működött jól.

Vigyázni kell azzal, hogy a DVD-RAM-ra az asztali felvevő nem ugyanazt a formátumot teszi, mint a szabványos DVD-R lemezekre. A DVD-RAM-on pl. egy VR_MOVIE.VRO nevű file tartalmazza a műsort, és ez akár 4 gigánál is nagyobb lehet.

Nem tudom, hogy a DVD-RAM-ra ráirt szabványos DVD formátumot lejátssza-e az S47, azt még nem próbáltam.

dalee

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: dalee »

Hi!
Én is tervezem egy S47 vásárlást mégpedig a DVD-RAM kezelése miatt.
(házi video szerkesztés menet közbeni kipróbálása miatt, stb..)
A DVD íróm: LG GSA4081b. Van valakinek tapasztalata a fenti párossal
kapcsolatban, vagy legalábbis a Pana DVD-RAM kezelésével?

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic s47

Másfél év még ok. A 24 hónapos Pana gari 2003 tavaszától teljeskörű, úgyhogy kötelességük gariban javítani. Ha nem, akoor

Igen, de az enyém csak belsejében Panasonic, amúgy egy Yamaha DVD-S830 lejátszóról van szó, amire meg csak egy év gari volt. :vazeg:

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

bocsi: akkor

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Másfél év még ok. A 24 hónapos Pana gari 2003 tavaszától teljeskörű, úgyhogy kötelességük gariban javítani.
Ha nem, akoor :vazeg:

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic s47

Nincs mit.. Annyit sikerült kideríteni, hogy az s47 valszeg nem ugyanazzal a mechanikával van szerelve, mint az elődök. A lézer hullámhossza is más a specifikáció szerint. Talán megoldották a H07-02 problémát is... :smile47:

Az nagyon jó lenne, mert az azért túlzás, hogy egy lejátszó csak másfél évet bírjon ki... A mechanika valóban új konstrukció lehet, mert észrevehetően gyorsabb és a lemezek beolvasásakor sem "kerreg" úgy, mint a régi lejátszóm tette.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Nincs mit..
Annyit sikerült kideríteni, hogy az s47 valszeg nem ugyanazzal a mechanikával van szerelve, mint az elődök. A lézer hullámhossza is más a specifikáció szerint. Talán megoldották a H07-02 problémát is... :smile47:

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic s47

Kösz, hogy megtaláltad! Akkor most már minden a helyére kerülhet. Egy kis kitekintő, ha már nem voltam elég körültekintő:

http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=4014&hl=
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... c=4866&hl=

Mostantól békén hagyom a másik két topikot.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Szerintem is nagyon szépen szól. És a képe sem marad el az s75-től, sőt!

Vendég

Panasonic s47

Milyen jól tud szólni az Audio DVD ezen az S47 masinán, külső dekóderrel, prologic 2 (music) illetve Neo 6 music állásban. Yess. :vazeg: Olyan 5.1-7.1 keverést csinál, hogy beleszédül az ember fia. A DD-EX-DTS-ES matrix/diszkrét sem kutya.
(audophilek ne olvassák, tudom a stereto az igazi, és az sem mindegy milyen hókuszpókkal)
Csak érdekesség képpen írtam meg, tapasztalatomat.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Sziasztok, 
Előre is elnézéseteket kérem, egy hónapja van DVD játékosom, Pana S47, szóval nézzétek el, ha hülyeségeket kérdezek.
Szóval a "drága" videóról kötve ment tegnapig, minden gond nélkül, ám tegnap egy új "gyári" film (Házimozi melléklet: Kaptár) alatt 20 perc után elkezdett úgy csikózódni a kép, mint a rossz, gyűrt szallagú videokazettáknál. A jelenség akkor is fennmarat, amikor lekaptam a scart kábelt a videóról és átdugtam a TV-re. (Ja, a kép úgy maradt, miután nyomtam egy stop-ot, a lejátszó bejelentkező képernyőjénél ugyanúgy csikózodott.) Azután a video menüben állítgattam RGB-re, Video jelből, meg vissza,
azóta megszűnt a dolog, de nem tudom, hogy csak ideig óráig?
(Ja a TV-m egy régi Samsung, RGB alatt életlen, vacak képet hozott be.)
Van valami ötletetek, mi okozta a hibát?

üdv:

Dredd

Elsőre úgy tünik mintha a kimenőjel "fajtája elkeveredett" volna. De lehet hogy a tv feldolgozó áramköre zakkant meg. Másodikra meg tudja a fene
Amennyiben van módod és újra előjön a hiba, meg kéne próbálni egy másik tv-t csatlakoztatni a dvd-hez, így kiderül mi a ludas. De bízzunk benne hogy nem lesz több problémád
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Dredd

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Dredd »

Sziasztok,

Előre is elnézéseteket kérem, egy hónapja van DVD játékosom, Pana S47, szóval nézzétek el, ha hülyeségeket kérdezek.
Szóval a "drága" videóról kötve ment tegnapig, minden gond nélkül, ám tegnap egy új "gyári" film (Házimozi melléklet: Kaptár) alatt 20 perc után elkezdett úgy csikózódni a kép, mint a rossz, gyűrt szallagú videokazettáknál. A jelenség akkor is fennmarat, amikor lekaptam a scart kábelt a videóról és átdugtam a TV-re. (Ja, a kép úgy maradt, miután nyomtam egy stop-ot, a lejátszó bejelentkező képernyőjénél ugyanúgy csikózodott.) Azután a video menüben állítgattam RGB-re, Video jelből, meg vissza,
azóta megszűnt a dolog, de nem tudom, hogy csak ideig óráig?
(Ja a TV-m egy régi Samsung, RGB alatt életlen, vacak képet hozott be.)
Van valami ötletetek, mi okozta a hibát?

üdv:

Dredd

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: GTomi »

nem néztem utána,de MMben láttam pana s-47 39990.- és jvc nx-50(vagy legalábbis hasonló a száma).
ez "jó ár-e " kérdem?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Még nem törtem ketté, de Te megnézhetnéd hogy csak sima műanyag az egész vagy van benne más is :smile19:
Norbyte:
Oké, kettétöröm én, ha elküldöd...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Panasonic s47

Nálam üvegszálon csatlakozik a dekóderbe onnét a BASH rendszerű erősítőbe.
Norbyte:
Dáthás bagy? Bilyed az a BASH redszerű erősítő? :smile19:
Az az üvegszál nem műanyagból készült véletlenül?

Mi bagyok?

Erősítő: BASH Digitális lineáris hibrid erősítő, MOSFET végfok.
Optikai: Kívül tényleg műanyag, de belül, illetve a két végén??
Még nem törtem ketté, de Te megnézhetnéd hogy csak sima műanyag az egész vagy van benne más is :smile19:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nálam üvegszálon csatlakozik a dekóderbe onnét a BASH rendszerű erősítőbe.
Norbyte:
Dáthás bagy? Bilyed az a BASH redszerű erősítő? :smile19:
Az az üvegszál nem műanyagból készült véletlenül?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

norbyte

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: norbyte »

... A kép minőségre sem lehet panaszom, RGB-bemenetet végre kihasználhattam a TV-n, lenyűgöző lett az eredmény.

norbyte

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: norbyte »

Csao! 
Az S47 nem viszi a plusszos lemezeket? Mert az általam belehelyezett SKY+R -t nem nagyon akarta megismerni.

Más...függetleníteni lehet ezt a készüléket? Van 1-2 1-es lemezem....

Szia!
A SKY+R (4X) még a mindenevő n33 JVC sem nagyon eszi meg
Amúgy lezártad a lemezt az írás végén?
De , tényleg engem is érdekelne, hogy a DVD+R fronton mi a helyzet az S47-el (??)
mert az előd S-35 simán olvasta.

Tapasztalat?

Akkor megválaszolok a kérdésemre.
Tökéletes gép, általam írt DVD+/- RW+/- mindent pillanatok alatt olvas, és tökéleten lejátssza. RAM, DVD-V, DVD- Audio-t még nem próbáltam.
Akinek nem kell beépített dekóder, annak ideális választás.
Hangja kitűnő (48-96-192Khz). Nálam üvegszálon csatlakozik a dekóderbe onnét a BASH rendszerű erősítőbe.
Nagyon korrekt cucc, a Panaclubban vettem ma 38900 Ft-ért.
Szerintem, ár/érték/tudás tekintetében : Best Buy!
Örülök neki.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”