Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MPEG4 lejátszók

Ati76
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Ati76 »

Sziasztok!

Két kérdésem volna a Philips 737-el kapcsolatban.

Egy barátom azt mondta, hogy a philips lejátszók elég kényesek a lemezekre,
nem mindet játszák le. (pl bizonyos márkákat nem olvasnak stb.)
Mennyire igaz ez a 737-esre?

A második kicsit láma kérdésnek tűnhet, de lehet erre a lejátszóra 5.1-es hangfalrendszert kötni?

A választ előre is köszönöm.

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vajh hogyan lehet megnövelni a felirtok méretét?
Egyébként minden szuper, de az apró sárga betű igen-igen zavaró.....

Vendég

MPEG4 lejátszók

Helló!Tegnap a Loomax balsikerén felbuzdulva, vettem egy 737-est!
Hát tényleg ég és föld a Loomax és a kis Philips! Egyszerűen szuper a cucc!!! DivXeket gyönyörűen játssza, és minden lemezt eszik.
Szóval aki gondolkodik a 737-esen, ne tegye, vegye!
Üdv!
Ndru

Mennyiért vetted a737-est!

39990HUF

Vendég

MPEG4 lejátszók

Helló!Tegnap a Loomax balsikerén felbuzdulva, vettem egy 737-est!
Hát tényleg ég és föld a Loomax és a kis Philips! Egyszerűen szuper a cucc!!! DivXeket gyönyörűen játssza, és minden lemezt eszik.
Üdv!
Ndru

Vendég

MPEG4 lejátszók

Helló!
Tegnap a Loomax balsikerén felbuzdulva, vettem egy 737-est!
Üdv!
Ndru

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Téper »

A hétvégén 3 Loomax kütyüt sikerült visszavinnem a MM-ba!
Huhh! Ezt megúsztam... Én is abba voltam belezúgva , mármint a Philips 737 előtt...

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hali!
Az első be sem kapcsolt, a második nem vitte a fele mp3-aimat, és a kijelzőjének változott a fényereje, a 3. ban pedig valami alkatrész elszabadult és kószált a dobozban. Vaissza is vittem az egészet, és befejeztem még el sem kezdődő Loomaxos pályafutásomat. Nálam leszerepelt!!!

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hali!
Az első be sem kapcsolt, a második nem vitte a fele mp3-aimat, és a kijelzőjének változott a fényereje, a 3. ban pedig valami alkatrész elszabadult és kószált a dobozban. Vaissza is vittem az egészet, és befejeztem még el sem kezdődő Loomaxos pályafutásomat. Nálam leszerepelt!!!

new_age

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: new_age »

Tényleg, milyen zoom-okat tud a 737-es és jól működik-e mozgófilm lejátszása közben?
Válaszoljon már erre lécci egy 737 tulaj, ez engem is nagyon érdekelne!

Letöltöttem a manualt, de abból csak annyi derül ki, h "a zoom-ot nyomogatva választhatod ki a szükséges nagyítást" - kössszzz... de milyen lehetőségek vannak? Csak nagyításra használható 2x, 4x... vagy a Panasonicokhoz hasonló 4:3 zoom is (csak kb 10-10%-ot csapva le a kép széleiből, így a veszteségért cserébe nem egérmozi méretben látható egy 1:2.35-ös film a normál TV-n), ami filmnézésre is használható?

Hello!

http://forum.speier.hu -n kimeritően teszteltem mind a régi 4.1.19 és az új 4.1.26 fw-t a Philips-hez. Az akadozas mint kiderult a magas bitratanak köszönhető ugyan, de nem az ESS chip nem bírja hanem a CD nem forog olyan gyorsan, hogy lejátszható legyen, ugyanis DVD-re írva ezek a magas bitrátájú fileok is szépen lejátszhatók.

NA

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Degeczi:
És te még ezek után Eltát akarsz venni?!?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

Köszi a választ!
Egyelőre sajnos egyébként is lelohadt a lelkesedésem. Az egész azért érdekelt, mert anyós szeretne egy DVD játékost magának, s gondoltam ő is jól járna azzal, ha olcsón megkapja az én Pioneeromat, és én is könnyebben upgradelnék így egy MPEG4-es példányra. Az utóbbi napokban azonban jónéhány külföldi divx-es fórumon átrágtam magam (az aláírást is egy ilyen helyen találtam), és bizony nem sok dícséretet kapnak a jelenleg elterjedt chipkészletek (a Sigma és az ESS), úgy néz ki, érdemes még várni egy kicsit... akár az újabb MediaTek-et használókra, amiből - azt beszélik - pont pár napon belül fogja az Elta 8883-at akciózni a Metro.
Igaz, ez sürgősen új FW-re szorulna, hiszen egyáltalán nem támogatja a föliratokat - és az Elta nagyon nem a sűrű upgrade-ekről, s felhasználóbarát hozzáállásról híres, íme egy decemberben frissítéssel póruljárt vevő levelezése velük:
- I have tried to update ELTA 8883 DVD with your firmware "8883 MP4_Firmwareupdate 1_3_4_5_7_17122003.zip". I have exactly foloved instructions, but update failed. Now player doesnt load. On opeg goes to standby mode (only red light). What can I do now ?
- Your player is damaged and you can not regenerate it.
- Thank you for your quick answer. Does this mean that the player must be returned to your service? What, can possibly be the reason of such upgrade failure ?
- No, you can put it in the trash, it can not be repaired. Best Regards, J.Ebert
(amiben tulképp igaza van: az eprom nem foglalatban van, az SMD ki/beforrasztás, újraprogramozás költsége pedig drágább is lehet mint egy új készülék - de a cég hibája is: a gépnek ellenőriznie kellene, h egyáltalán jó anyagot próbálnak-e rátölteni. Pláne, ha a srác tényleg egy általuk letöltésre kínált anyaggal próbálkozott. Nomeghát a stílus, ugye.)

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Tényleg, milyen zoom-okat tud a 737-es és jól működik-e mozgófilm lejátszása közben?
AVI fájlok közben csak 2×-est tud, de hibátlanul megy lejátszás közben. DVD-vel még nem próbáltam...
Kipróbáltam a jatekosok.speier.hu címről leszedett Teszt-CD-vel, itt az eredmény:
A fájlnévben 320-at tartalmazó fájloknál akadt a hang, és ez belassítja a képet is. Az OGG formátumot nem ismerte fel, a 4000 pixeles JPEG-t ~7 mp alatt hozta be. A DIVX3/DIVX5/XVID képminősége a CoDecnek megfelelő volt... A DIVX5 GK-nál nem működött a gyorslejátszás, és a 320-asokhoz hasonlóak akadt a hang. A MUXING mind ment, de az AC3 hang valamivel halkabb az analóg sztereo kimeneten... A TON-ból 2XMP3 nem ment egyáltalán, csak fekete képernyő volt, és a számláló se mozdult. Nagyjából ennyit tapasztaltam a Teszt-CD-vel...

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

...
Csak nagyításra használható 2x, 4x... vagy a Panasonicokhoz hasonló 4:3 zoom is...?

Csak nagyításra, 2× -est biztosan tud, film közben is, de erre csak véletlenül nyomtam rá...
Holnap letesztelem a TesztCD-vel is...

Ja, télleg király az aláírásod....

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Degeczi:
Király az aláírásod!

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

Letöltöttem a manualt, de abból csak annyi derül ki, h "a zoom-ot nyomogatva választhatod ki a szükséges nagyítást" - kössszzz... de milyen lehetőségek vannak? Csak nagyításra használható 2x, 4x... vagy a Panasonicokhoz hasonló 4:3 zoom is (csak kb 10-10%-ot csapva le a kép széleiből, így a veszteségért cserébe nem egérmozi méretben látható egy 1:2.35-ös film a normál TV-n), ami filmnézésre is használható?

Pat_oz

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Pat_oz »

Érdekes hírek: DivxPro kompatibilis lejátszók Európában!  
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23798

8883 -at lehet már kapni vhol? Mennyiért?

Találtam elta 8883 -at 50 -ért a Viriker -nél. Holnap alaposan átnézem.

Üdv!
Előre kívánkozik; nem vagyok 'hivatásos' teszter... DVD, SVCD, ilyesmit nem is néztem rajta, csak mp4 ügy.

Nagy nehezen megkaparintottam egy Elta 8883 -as példányt. Eddig egy órán belül mind elvitték, na de erre végre rátettem a kezem. Az aránylag korrekt csomagolás kinyitása után, mindenféle firmware mellőzésével

első nekifutásra csak: mennéztem a jatekosok.speier.hu -ról szedett divx tesztcd -vel, ide most csak azt írom, amivel gond volt;

\DIVX3\LOW6K_32.AVI - pici 'lag' (nem tudok jobb szót rá)
\DIVX5\6K_320.AVI - elég nagy lag
\DIVX5\6K_GMC_B - pici lag
\XKVID\6K_GMC_B - lag

a 4000px széles képet ~6 sec alatt mutatta meg.

A Tears Of The Sun -t nézegettem, XviD, AC3 hanggal, minden OK volt, szépen is szólt.
Egy DivX3 -as filmet, a 'Fülke' -t is nézegettem vele (1 CD magyar 2ch hang), pl. 4x -ig szépen mutatott (smoooth...), egyébként max 32x fforward.

NADE felirat tekintetében tanácstalan vagyok. 12.17. firmware után is. Javaslat?

(rencer volt: FX66 Sony TV, Yamaha RX-V440, a "közepes" Cerwin-Vega hangfalszett (mittomén most mi a nevük..) Itt jut eszembe, hogy az Elta menüje, egyáltalán a megjelenése kisértetiesen emlékeztet a Yamaha lejátszókéra (végülis ugyanaz)

Tehát rajta vagyok a feliratkezelés-probléma megoldásán.(tehát majd postolok ha sikerül)Egyebet nemtok elmondani maguknak. De ha van ötlet pliz szóljatok.

http://viriker.hu

Vendég

MPEG4 lejátszók

KÉREM SEGÍTSEN VALAKI. Kb. 3-al lejjebb irtam le a kérdéseket. Nagyon fontos lenne. Előre is ksözi
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, s az innen elérhető fórumokat, talán segít a döntésben:

Asztali DivX és XviD lejátszók

Vendég

MPEG4 lejátszók

KÉREM SEGÍTSEN VALAKI. Kb. 3-al lejjebb irtam le a kérdéseket. Nagyon fontos lenne. Előre is ksözi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Az AVI/MPEG filmeknél mindig fixen Letterbox a 16:9 -> 4:3 konvertálás...
Téper:
Mindig is letterbox lesz a konvertálás, csak olyan DVD-knél lenne Pan Scan, ahol a lemezen ez engedélyezve van. Ez ellen csak egy jó megoldás van: a zoom, feltéve, hogy van ilyen a gépeden. Tényleg, milyen zoom-okat tud a 737-es és jól működik-e mozgófilm lejátszása közben?

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Ja igen, azóta volt egy másik film is, amit nem vitt, annak az XVID képét nem mutatta, a hangját viszont lejátszotta... Nem tudom, mi nem tetszett neki, a G-Spot szerint normál DivX... Bár mintha a 4CC-je "DIVX" helyett "divx" lenne... Megpróbálom átírni...
Sorry, Itt minden DivX helyére Xvid kell...

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

... A nem fix szélesség azért baj, mert sűrűbbnek látszik?
Most, hogy mondod, néha igen. Egyébként csak úgy megemlítettem....
Az AVI/MPEG filmeknél mindig fixen Letterbox a 16:9 -> 4:3 konvertálás...
Ja igen, azóta volt egy másik film is, amit nem vitt, annak az XVID képét nem mutatta, a hangját viszont lejátszotta... Nem tudom, mi nem tetszett neki, a G-Spot szerint normál DivX... Bár mintha a 4CC-je "DIVX" helyett "divx" lenne... Megpróbálom átírni...

Vendég

MPEG4 lejátszók

Sziasztok!

NAgyon klassz ez az oldal és örülök hogy rátaláltam. Nagyon boldog vagyok hogy találtam egy csomo infót a lejátszókkal kapcsolatban.

De lenne egy eléggé extra kérdésem, remélem tudtok nekem segíteni mert eléggé összetettnek tűnik.

Nos előszőr is az lenne hogy az újabb tipusok amiket most lehet kapni tudnak e zökkenésmentesen CD-R-t bármilyet a márkástól a nonameig ilvasni? Illetve DVD-R-t DVD-RW-t DVD+R DVD+RW-t is hibátlanul olvsani, úgy hogy nem akad meg sehol sem?
Ha nem esetleg szoftveresen zavarják a másolt lemezek lejátszást? SVCD-t játszik? VCD-t? lehet e tökéletesíteni a lejátszásban?

Illetve tudnátok adni egy magyar lapot ahol van leírás arról hogyn kell beállítani hogy mindent le tudjon játszani? (videók)

Operációs rendszert ha feltesz az ember akkor jobbak lesznek a lejátszási képességek? Illetve akkor nem lehet már játékgépként használni? Erről is jó lenne ha irnátok egy cikket mert sokakat bizti érdekelhet de lehet hogy nem tudnak úgy angolul. Vagy ha van ilyen site örömmel venném a címet, vagy ha valaki ezt leírná nekem.

DVD-RW lemezre irt játékokat tud kezelni? Lehet e memoria kártyát rakni bele

Megfelelő softwarevel lehet e rábirni DVD audio lejátszására? Úgy hogy nincs tv bekapcsolva csak lemez be és indul a play.

Az xboxhoz lehet kapni olcson scartot, ezen a lapon irnak valami RGB-ről etc itt a link: http://www.xbreporter.com/xbox_rgb_scart.php
lehet ilyet kapni nálunk.
Illetve hangzásban ami fontos, ha erősítóre kapcsolom akkor ugye megakpom a valós 5.1-es hangzást akár DTS, DTS EX, vagy DTS ES?? Illetve a6.1 7.1 hangcsatorna is megoldható ha erősítön van? Mind DVD filmél mind dvx vagy bármiylen formátum.
Magyarán tökéletes hangzás erősítővel összehozható vele? Mint bármilyen más lejátszóval, mert látom ennek kevesebb dugesz van a hátán mint a többinek, (nem értek hozzá) szal megoldható?

Lehet e akkor a gépet lejászásra és gamera is használni, ugye? Nem csak az egyik funkció megy vele? 16/9-es tvt játékok kezelik? Azaz átalakítja arra a tvre ugye? Mind a filmeknél?

Illetve a ma kapható csomagban mi található alapból benne, mire lesz szükségem még? Illetve távirányító etc ezek mennyibe kerülnek hol lehet olcson beszerezni. A tv-n megjelenik valamilyen kép (hasonló mint a videonál) hogy látom épp mit csinálok? MEnnyire kezelhető a távirányítóóval? Hány gigás a mai vinyó benne?

Illetve az x-box2 mikor jön érdemes arra várni vagy ez is jó? Jó lenne egy nagyon részletes help mert ezek a kérdések foglalkoztatanak nagyon. Aki tudna nekem segíteni kérem irja meg. Reméem ezek mind megvaslóíthatók, mert nagyon kinéztem magamnak.

Még annyit hogy azért is kérdem, mert többi lejátszoknál látom nem a legokébba lejátszás, meg hát ez izmosabb hardwareval van szerelve, hátha ez is hozzásegít a tökéletesebb játszáshoz. Felirat formátumban látom ez verhetetlen. Illetve még annyi hogy mennyire zaj keltő?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Kicsivel nagyobbak, mint a Teletext karakterei, viszont nem fix szélességűek.
Téper:

Majd megnézem élőben. A nem fix szélesség azért baj, mert sűrűbbnek látszik?

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Akkor gratulálok az új készülékhez!Mennyire kicsi a felirat? Nem lehet jól olvasni a szoba végéből, vagy középről sem? Amikor monitoron néztél filmet, kisebb képernyőn, ahhoz képest is kicsi arányaiban?

Thx!
Kicsivel nagyobbak, mint a Teletext karakterei, viszont nem fix szélességűek.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Téper:

Akkor gratulálok az új készülékhez!
Mennyire kicsi a felirat? Nem lehet jól olvasni a szoba végéből, vagy középről sem? Amikor monitoron néztél filmet, kisebb képernyőn, ahhoz képest is kicsi arányaiban?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”