Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD-R tesztek
DVD-R tesztek
nna, EMTEC dvd+r - 1-2.4x certified borito alapján, a nero 4xesen is megirna, a dvdidentifier pedig RICOHJPN 2.4-4x esnek latja.
hm. teszkoban valamiert énis ugy emléxem h 4x es matrica lett volna rajta, de itt nemlátom ugyanezt
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVD-R tesztek
Tegnap beszéltem egy nem hazánkfiabeli ismerősömmel (USA) . Azt mondta, hogy nemsokára hazaugrik pár napra, és kérdezte, hozzon-e nekem valamit. Mondom neki, hogy lemezt hozhatna, he náluk kevesebbe kerül. Erre azt mondja, hogy rendben, mert legutobb mikor nézte, akkor egy 100-as henger dvd lemez 10$ volt. Ha ezt átszámolom, és vastagon nyomom a tollat közben, akkor sem több 30Ft-nál darabja. Most erre mit mondjak?. Hozzon amennyit elbír!
DVD-R tesztek
Visszatértem a Ridata (Ritek G04) lemezekhez, vettem belőle 25-öt és csak az elsőt ismerte fel nehezen az íróm, a többivel (még 15-öt írtam meg) nem volt gond. Mondtam az eladónak, hogy a múltkor megfolyt szélű lemezeket vettem tőlük és az íróm nehezen tudta bekalibrálni rajtuk a lézert. Úgyhogy most megnéztük és mindnek egyenes volt az éle. Az eladó meg azt mondta, hogy korábban volt náluk szitázott Traxdata, amelyikből soknak felvált a pereme. Pont ilyet akartam venni, csak nem jött össze a randi a sráccal. Úgyhogy maradok a Ridatánál, ez legalább nem esik szét.Ja, valaki korábban szidta az EMTEC lemezeket. Ha jobban megnézzük a hátsó borítót, a +R 4x -es lemezeknél feltüntetik, hogy bár lehet 1x, 2,4x és 4x sebességgel is írni, azokhoz az írókhoz, amelyek nem tudnak 4x írni, meg kell szerezni a legújabb firmware frissítést, ez megtalálható az író gyártójának honlapján, vagy utána lehet nézni a dolognak a www.dvdrw.com lapon. Egyébként a Tescoban most 650-ért láttam EMTEC DVD+R lemezt. Ha a tokot beszámítjuk egy százasba, akkor 550 Ft egy címkézett márkás lemez (internetes támogatással, vevőszolgálattal, stb). A pluszos lemezeket támogató lejátszókhoz (pl. Philips) jó vételnek tűnik.
én vettem is már az EMTECből, a napokban fogom letesztelni
lg4040b/legujabb FW majd beszámolok ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVD-R tesztek
"Leválik???" Hogyhogy leválik??? Akkor nem veszek ilyeneket, pedig 380-ért lenne darabja.
-R-esek hol a legolcsóbbak? Az emtec nekem bejött, de az minuszosba is annyiba van?
DVD-R tesztek
Visszatértem a Ridata (Ritek G04) lemezekhez, vettem belőle 25-öt és csak az elsőt ismerte fel nehezen az íróm, a többivel (még 15-öt írtam meg) nem volt gond. Mondtam az eladónak, hogy a múltkor megfolyt szélű lemezeket vettem tőlük és az íróm nehezen tudta bekalibrálni rajtuk a lézert. Úgyhogy most megnéztük és mindnek egyenes volt az éle. Az eladó meg azt mondta, hogy korábban volt náluk szitázott Traxdata, amelyikből soknak felvált a pereme. Pont ilyet akartam venni, csak nem jött össze a randi a sráccal. Úgyhogy maradok a Ridatánál, ez legalább nem esik szét.
Ja, valaki korábban szidta az EMTEC lemezeket. Ha jobban megnézzük a hátsó borítót, a +R 4x -es lemezeknél feltüntetik, hogy bár lehet 1x, 2,4x és 4x sebességgel is írni, azokhoz az írókhoz, amelyek nem tudnak 4x írni, meg kell szerezni a legújabb firmware frissítést, ez megtalálható az író gyártójának honlapján, vagy utána lehet nézni a dolognak a www.dvdrw.com lapon. Egyébként a Tescoban most 650-ért láttam EMTEC DVD+R lemezt. Ha a tokot beszámítjuk egy százasba, akkor 550 Ft egy címkézett márkás lemez (internetes támogatással, vevőszolgálattal, stb). A pluszos lemezeket támogató lejátszókhoz (pl. Philips) jó vételnek tűnik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVD-R tesztek
Bátorságpróba!!!
Ma láttam Shell kúton Ararecords DVD-R-t. Csekély 1200 Ft-ért.
Ha valaki vesz ilyet, attól a naptól nyugodtan írja be vagy rá a személyiére a kereszt és a vezetéknév közé, hogy "A Bátor" .
Nemtom hányszorosan írható, de a kiadott filmjeikből ítélve nagyon veszélyesnek tűnik ez a média.
Elkúrtuk
DVD-R tesztek
Hmmm. Azt hiszem a Sky dvd lemezt nagyon nagy ívben el lehet felejteni (Svájcban sem minden arany ami fénylik! ) , akár csak az optodisc azonosítós lemezeket. Rettentő rosszak! (Bár ez csak egyéni tapasztalatom és tanácsom!)
Igen, az apróneten ömlesztve vannak a lemezek!
DVD-R tesztek
Bocsánat, az előbb lemaradt 2 sor (és a fórum már nem engedte szerkeszteni)
Szia !
Olvass vissza a topicon belül és találsz, illetve hirdetési oldalakon néz körül.... Dömping van (magán) nyers DVD forgalmazókból
Üdv:
Style
Egy pár hirdetési oldalt, ha lehetne....
Okay:
Apronet
Ezen belül: hardver & szoftver - DVD írók
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
DVD-R tesztek
Szia !
Olvass vissza a topicon belül és találsz, illetve hirdetési oldalakon néz körül.... Dömping van (magán) nyers DVD forgalmazókból
Üdv:
Style
Egy pár hirdetési oldalt, ha lehetne....
DVD-R tesztek
Szia !
Üdv:
Style
DVD-R tesztek
Szia !
Olvass vissza a topicban és találsz, illetve hirdetési oldalak
Üdv:
Style
DVD-R tesztek
Biztos én vagyok a hülye és a vak, de 900-1000 ft. alatt nem láttam még DVD-R lemezt, pedig nem a keravill-ban keresem, hanem számtec boltokban. Talán adhatnátok némi tippet
Ja, most láttam 700ért valami Sky nevű darabot... na az ilyenekben nem szoktam megbízni.
DVD-R tesztek
Van minőségbeli külömbség a ritek G03 és a G04 között, vagy csak az írási sebességben különböznek?
Egyébként szerintem mindegy, hogy +os vagy -os, 500 Ft-nál többet nem szabad érte adni. Még ha márkás is!
Egy kis segítség ha érdekel valakit!
Én eddig kb. a következő lemezekkel találkoztam, és azok azonosítói ezek voltak
+os DVD lemezek Fujifilm, Sony, Philips, PrimeDisc, TDK, RW Packard Bell (az eredeti és nem a hamis!). Ezeknek a bőre alatt Ricoh JPN lemez volt
-os DVD lemezek PrimeDisc . Ez pedig Ritek G03, és itt egy bizonytalan is, mégpedig a -R Sony 4X, ami Verbatim MCC lemeznek jelentkezett be, de egy régi NERO ellenörző progival. Most meg már nincs ilyen lemezem, hogy meg tudjam nézni ismét.
Nálam kb. ez a tapasztalat. Ezek egyébként Pioneer A06-os íróval és a DvdInfoPro V2.26-os progival nézve jöttek elő. Másnál más tapasztalatok?
Egyébként nem tudom kinek mit mondanak a fenti adatok, de szerintem meggondolandó, hogy melyik lemezt érdemes megvenni. (Ricoh és Ritek!) Szerintem a nagyobbacska cégek sem véletlenűl náluk gyártatják a lemezeiket.
Egyébként némi irányár a lemezekhez.
-R Ritek G03 2X 399 Ft-
-R Ritek G04 4X 450 Ft-
+R Ricoh és Ritek 2.4X 420 Ft-
DVD-R tesztek
730 egy 2x-es -R-es lemezért ???
Hát nem....
DVD-R tesztek
A BENQ DVD-R 2X-esek milyenek? Úgy hármat vettem belőle, egész jó... csak ne ilyen vékony izé tokba adnák. 730 Ft asszem. Megéri?
DVD-R tesztek
Azt hiszem igazatok van! Én nem spórolásból kezdtem princo lemezt használni, hanem mert ajánlották. Egy darabig jó is volt! Én így első felidulásomban arra gondoltam, hogy megpróbálkozom a +R Ricoh lemezekkel. Ugyanis jópár "gyári" Sony lemezen túl vagyok, és azokkal soha nem volt gond!!! (És mivel tudomásom szerint a Sony-nak nincs otthon dvd lemez gyártósora, ezért csináltatja a lemezeit. Ezeknek a lemezeknek pedig ricoh jpn az azonosító kóduk.)
Erről van valakinek vélemény?
+R Ricoh-t egy időben én is használtam. Igaz nem filmet írtam rá, de soha nem volt gondom vele. Akkoriban 600 Ft volt egy boltban. Aztán hirtelen felment az ára 1100-ra, mert megbüntették a boltot, hogy zárjegy nélküli árulja a médiákat. Persze az áremelés után már zárjegy is volt rajtuk.
Elkúrtuk
DVD-R tesztek
Azt hiszem igazatok van! Én nem spórolásból kezdtem princo lemezt használni, hanem mert ajánlották. Egy darabig jó is volt!
Én így első felidulásomban arra gondoltam, hogy megpróbálkozom a +R Ricoh lemezekkel. Ugyanis jópár "gyári" Sony lemezen túl vagyok, és azokkal soha nem volt gond!!! (És mivel tudomásom szerint a Sony-nak nincs otthon dvd lemez gyártósora, ezért csináltatja a lemezeit. Ezeknek a lemezeknek pedig ricoh jpn az azonosító kóduk.)
Erről van valakinek vélemény?
DVD-R tesztek
Az a baj, hogy ez olyan dolog, hogy ami valakinél tökéletes, az másnál nem válik be éppen ezért nem is lehet mit ajánlani, szerintem mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Nálam a The One-os Ritek jött be.
Egyébként LG4040-es íróval írok és vagy a Nero 6.3 vagy a Decryptert használom.
DVD-R tesztek
Sziasztok!
kb egy hónapja nyüglődők, hogy milyen DVD-R-re ruházzak be.
Folyamtosan figyelmmel kísérem a topicot.
Ez idáig Princo volt a terv. de most elbizonytalanodtam...
The One lemezekkel találkoztam... nekem nem igazán tetszik... Helyenként mintha bekockásodik lejátszás közben a film, mintha nem lenne ott írható réteg vagy sérült lenne a réteg...
Pls ajánljatok vmit a THe One-on kívűl a 3-400 HUF-os kategoriában.
Köszönettel:
Style
DVD-R tesztek
Mi ebből a tanulság ?
El kell felejteni a Princo-t...
Nem véletlenül osztottam meg az infót veletek. Azt a plussz 100 forintot érdemes rááldozni.
A Princo-val az a gond ( alátámasztani nem tudom, majd kiderül ) , hogy idővel , fél-egy éven belül "eltűnnnek" adatok róla, ami azt jelenti, hogy valszeg akadni fog a lejátszó. Namármost én ennek nem igazán hiszek, de mivel rengeteg, hangsúlyozom rengeteg ember véleményét megkérdeztem, legfőképp olyanokat akik "nagyban" írogatnak, mind ezt mondta.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább nem kockáztatok és rááldozok plussz egy 100-ast egy lemezre, ami viszont biztosan jó.
Egyébként én 1x-es Princo-kat írtam ( H-s ) kb 15-öt és ebből kettő ment a kukába . Aztán később majd kiderül, hogy mi lesz a megírtakkal....
Én a srácnál (Roland) CSAK Ritek lemezt (és ezek klónjait, pld. szitázott Traxdata, The One....) veszek, mivelhogy nekem is NAGYON SOK NEGATÍV tapasztalatom volt eddig a "Primko" lemezekkel. Mindenkinek ezt ajánlom (már aki "no NAme" lemezekre akar írni.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
DVD-R tesztek
Mi ebből a tanulság ?
El kell felejteni a Princo-t...
Nem véletlenül osztottam meg az infót veletek. Azt a plussz 100 forintot érdemes rááldozni.
A Princo-val az a gond ( alátámasztani nem tudom, majd kiderül ) , hogy idővel , fél-egy éven belül "eltűnnnek" adatok róla, ami azt jelenti, hogy valszeg akadni fog a lejátszó. Namármost én ennek nem igazán hiszek, de mivel rengeteg, hangsúlyozom rengeteg ember véleményét megkérdeztem, legfőképp olyanokat akik "nagyban" írogatnak, mind ezt mondta.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább nem kockáztatok és rááldozok plussz egy 100-ast egy lemezre, ami viszont biztosan jó.
Egyébként én 1x-es Princo-kat írtam ( H-s ) kb 15-öt és ebből kettő ment a kukába . Aztán később majd kiderül, hogy mi lesz a megírtakkal....
DVD-R tesztek
Srácok !
Eszem ágában sincs reklámot csinálni idegeneknek, de végre vettem olyan DVD-R-es lemezt , ami fantasztikusan jó minőségű. Korábban szívtam már sokfélével és én is csak 1x-en mertem írni.
Ezt a mostanit nyugodtan lehet 4x-en írni, semmilyen lejátszóban nem volt vele gond.
Ritek G04, The One feliratú szitázással. 450-ért adják darabját.
Roland
06703195530
Budapesti a srác...
Sok sikert mindenkinek és BUÉK !
Sziasztok!
Nos, itt lenne némi észrevételem!
A Roland-nál tényleg jó árban vannak a lemezek, és eddig nekem sem volt gondom vele.
4x-es princo-t használtam gond nélkül. (Nem 1et, nem 2t írtam meg belőlük! ) De most a legutobb hozott adaggal bizony voltak problémáim. 50-ből kb. 20 akadozott, illetve nem is ment a már megszokott asztali dvd-ben.
Lehet ennek az az oka, hogy a megszünt és jól bevált x-es sorozatot most PB-s sorozatú lemezek váltották fel. Minden esetre nálam nem nyerőek (Pioneer A06-os karcolóban). Most próbálok más lemezt, hátha az ismét jó lesz.
Nektek van ilyen tapasztalotok?
Tibris
DVD-R tesztek
Ezekkel a lemezekkel nincs is baj, ha már egyszer rendesen meg vannak írva. NEC-cel írt Princo-t a Pana S75 is lejátszotta, a gondom csak annyi, hogy az én Mercury íróm 4 Princoból 3-at kihányt. Most szitázott Traxdatát tudok szerezni 400 Ft-ért, remélem, ezzel nem lesz gondom.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
DVD-R tesztek
Így igaz, magamnak én is a plusz-ost tartottam meg. Csak kár hogy az ünnepek után már csak 4x-est lehetett kapni, az meg 890,-Ft. :smile45:
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
DVD-R tesztek
Író: LG4040BSw: Nero 6.3.0.2
Lejátszó: Panasonics35
Médium: Fujifilm DVD-R, +R, -RW
Eredmény:
Ilyen Fuji-t vettem én is, nagyon jó kis lemezek. Ráadásul a +osat rendes DVD tokban adják, 690 asszem az Auchanban