Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sony NS-430 DVD lejátszó
Sony NS-430 DVD lejátszó
Na... megvettem tegnap a 430-ast, hazamentem és szinte minden lehetséges médiát megetettem vele.
Simán vitte mind
Volt egy VCD-m aminek a második CD-jét PC-ben nem tudtam lejátszani, itt viszont kb. 2 sec-re megakadt, de utánna kicsit visszábról folytatta és simán tulment az ominózus helyen...
Eddig tetszik...
ui. Electro World-ben Budakalászon 44990,-
Sony NS-430 DVD lejátszó
Melyik a jobb, a koaxikális vagy az optikai? Van egyáltalán "lényeges" különbség?
Annyiszor volt már téma. Ha részleteiben érdekel keress rá. Volt külön ilyen topic.
A lényeg röviden: hallható lényeges különbség nincs. Azonos minőségű koax kábel olcsóbb, mint az optikai (Toshlink). Rövidebb távolságra otthoni körülmények között elvileg a koax jobb minőségű. Nagyobb távolságra, vagy elektromágneses szempontból zajos környezetben az optikai lehet elméletileg jobb.
A lényeg, hogy amire használni fogod, arra mind a kettő pont ugyanúgy megteszi, ha az erősítőd képes fogadni mind a kettőt.
gordon314.fw.hu
Sony NS-430 DVD lejátszó
Most hogy jobban utánna jártam, úgy tűnik hogy az NS330 és az NS430 között csak az a különbség hogy az NS330-nak csak koaxikális digitális kimenete van, míg az NS430-nak optikai is....
... jól látom?
Melyik a jobb, a koaxikális vagy az optikai? Van egyáltalán "lényeges" különbség?
Sony NS-430 DVD lejátszó
Sziasztok!
Én is ezt a tipust néztem ki magamnak...
Nekem van egy DTS-es Panasonic erősítőm. A Sony leírásokban csak az ál hogy digitális optikai és koaxikális kimenet. Mivel nem értek hozzá az lenne a kérdésem hogy tudom ezzel élvezni a DTS-es filmeket vagy nézzek más tipust?
Ha mást nézzek akkor mit ajánlanátok ebbe a max. 50000-es kategóriába ami ilyen sok formátumot ismer.
Előre is köszi
ui. elég sürgős volna a válasz mert karácsonyra lesz magamnak és nem szeretnék a fa alatt meglepődni
Neked is felajánlom, hátha úgy gondolod, megéri:
Van egy eladó Sony DVP-NS330 -as lejátszóm. 8 hónapos, garanciális. 34000 Ft.
Sony NS-430 DVD lejátszó
Ha dts-es erősítőd van akkor vagy coaxon vagy optikain átnyomod neki. Van rajta kimenet ha azt akartad kérdezni...
Sony NS-430 DVD lejátszó
Sziasztok!
Én is ezt a tipust néztem ki magamnak...
Nekem van egy DTS-es Panasonic erősítőm. A Sony leírásokban csak az ál hogy digitális optikai és koaxikális kimenet. Mivel nem értek hozzá az lenne a kérdésem hogy tudom ezzel élvezni a DTS-es filmeket vagy nézzek más tipust?
Ha mást nézzek akkor mit ajánlanátok ebbe a max. 50000-es kategóriába ami ilyen sok formátumot ismer.
Előre is köszi
ui. elég sürgős volna a válasz mert karácsonyra lesz magamnak és nem szeretnék a fa alatt meglepődni
Sony NS-430 DVD lejátszó
Oké Mester, igazad van. Nem is akarom a Sony tulajokat arra buzdítani, hogy hajítsák el a készüléküket és vegyenek azonnal egy általam kijelölt másikat, ez hülyeség lenne részemről. Az első hozzászólásom válasz volt egy olyan kérdező számára, aki most akar új lejátszót venni. Egy fél év múlva megint más lenne a helyzet. Sajnos én is elmentem kicsit egy irányba.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sony NS-430 DVD lejátszó
Rászántam egy keretet. És akkor még ez volt az olcsóbb. Hülyének se nézz már...
Sony NS-430 DVD lejátszó
Vendég és Scott:
És mi abban a házimozi, ha egy 63 cm-es tévén kisebb a kép mint egy 37 cm-esen, egy 72 cm-es tévén meg kisebb, mint egy 51 centisen? Akkor már nem vagyunk messze a Junosztytól!
Mester:
És mennyit spórolsz vele, ha a felsorolt funkciók nélküli készüléket veszel? Ha már rászánsz egy keretet, akkor abból nem a legtöbbet próbálod kihozni?
Simon Templar:
Ezeknek éppen az ellenkezőjét állítottam.
A lényeg, hogy van néhány olyan alapfunkció, amelyek hiányában én nem tudnám ezeket a Sony készülékeket szívből ajánlani senkinek. De azon kívül, hogy valakinek Sony tévéje van és az bevált, milyen más érv szól pl. a 430-as vásárlása mellett?
Sony NS-430 DVD lejátszó
Ha viszont nem jól értelmeztem amit írtál (mert nem volt könnyű) akkor sorry.
Sony NS-430 DVD lejátszó
Bocsi, hogy visszakanyarodok a Zoom vs Pan&Scan témához, de úgy látom, a legtöbb hozzászólónak (főleg Ratman és kivéve Gordon314) lövése sincs, hogy miről beszél. 2 és fél évig volt egy 400-as Sony lejátszóm, de egyetlen olyan filmhez sem volt szerencsém, aminél a P&S működött volna. Egyszóval ritka, mint a fehér holló. A P&S egyébként annyira alapfunkció a DVD-knél, hogy a Dimarsontól a Panáig, a Samsungtól a Pioig (és még sorolhatnám a kisebb-nagyobb márkákat) minden készülékben benne van. Nem a Sony talált neki rossz nevet, mert valóban ugyanarról van szó.
Életem értelme. Ha szerinted a Zoom és a Pan&Scan ugyanaz akkor legyél szíves egy ilyen tudatlan majomnak, mint én elmagyarázni, hogy a DVD lejátszó honnan olyan marha intelligens, hogy megmondja, hogy a film melyik részét nagyítsa? Mert a Pan&Scan nem a kép közepét nagyítja hanem folyamatosan változtatva hol az egyik szélét hol a másikat hol meg akármit. Ez a része lenne a Scan. A Pan&Scan az összes DVD lejátszó alap funkcója. A lemezeké kevésbé. Amiről te beszélsz az a zoom. A zoom mindig ugyanazt a területet nagyítja letlévén fingja sincsen arról, hogy mikor melyik részt kellene nagyítania. Éppen ezért kifejezetten rossz elnevezés erre a Pan&Scan.
Sony NS-430 DVD lejátszó
Oké srácok, hagyjuk ezt a zoomot, egy funkcióból nem lehet eldönteni, hogy melyik készülék a jobb. Felsorolok néhány olyan dolgot, amit a Pana DVD-S75 40-43 rugóért ezen kívül alapból tud, és mit válaszol erre pl. a nagyobbik, 430-as Sony (az árát ti tudjátok):
- Beépített 5.1 csatornás DVD-Audio, Dolby Digital és dts dekóder
- Szerkeszthető és újraírható DVD-RAM lemezformátum
- HiMAT hibrid lemezformátum
- 192 kHz / 24 bit audio D/A átalakító
- Progresszív videokimenet (NTSC filmeknél)
- 3 fokozatú mélységélesség beállítás (nem képélesség, az is van)
- MPEG digitális zajcsökkentés
- Monitor szelektor
- Állókép léptetés előre és hátra
- Többfokozatú lassított és gyorsított lejátszás hanggal
- Többfokozatú gyorskeresés audio fájlokon belül (CDDA, MP3, WMA) előre és hátra
- Szuper gyors keresés (200x)
- 3 fokozatú Double Re-Master hangfinomítás
- Virtuális elemes működés
- Surround hang fejhallgatóval is
- Direkt navigátor, címlista visszajátszás (DVD-RAM)
- Állítható felirat pozíció
- Állitható menüpozíció és fényerő
- CD-Text adatok megjelenítése listában és részletesen
Várom a Sony-hívők válaszát!
Mindenki azt veszi, amire szüksége van.
Beépített dekóder nekem nem kell. DVD-Ramot még nem próbáltam rajta, de az se érdekel.
Progresszív videokimenet se érdekel. Képen ezer módon lehet ebben is állítani. MPEG zajcsökkentés, meg ilyen filter meg olyan filter mindenre rá van írva. Monitor szelektor van menübe. Állókép léptetés van ebben is. Többfokozatú tekerés is van mindenbe. WMA-t nem viszi. Naés? Egy darab wma-m sincs.
Szuper gyors tekerés.. most nem mindegy, hogy beírom a film elején a számlálóba az utolsó percet, vagy megnyomom ötezerszer a tekerés gombot? Filmet nézni akarok, nem tekerni.
Állítható.. blablabla.. sok hasznos dolog, mi?
Cd-text megjelenik, mp3-ba lehet mászkálni egész igényes menürendszerben.
Nem vagyok Sony hívő, de lejátszót akartam ami visz mindent, és eddig bevált.
Panasonicon gondolkodtam én is, de mivel a Sony árak nekem eddig bejöttek, aránylag a cikkek is, inkább emelett döntöttem, mert még szebb is mint a pana. Annyira nem kell vacakolni egy asztali dvd vásárlásán, hogy nemigaz...
Sony NS-430 DVD lejátszó
phila!
Nekem van egy eladó, keveset használt 330-asom. Szerintem az csak kinézetre különbözik a 430-astól, a belseje tök egyforma.
Sony NS-430 DVD lejátszó
Hi!
Mivel,hogy én vagyok a téma indítója,ezért kérlek titeket,hogy ne egymással és a képarányokkal foglalkozzatok,hanem inkább a 430-as Sony lejátszóról mondjatok valamit,mint Mester(akinek köszönöm a hozzászólását)
phila
Sony NS-430 DVD lejátszó
Egy 55 cm-es 4:3-as tévén meg szinte élvezhetetlenül kicsi a kép.
55 cm-es 4:3-as tv és házimozi? hogy jön ez a 2 egymáshoz? tudod te, hogy milyen blődséget írtál? miért nem mindjárt a fekete-fehér 36 cm-es junoszty tv-t hozod fel példának?
Sony NS-430 DVD lejátszó
YvsMad !
Félreértés ne essék én nem vagyok Sony márka hívő, én csak attól akadok ki, mint ahogy most újra azon amit leírtál, hogy egy DVD-t nagyítva, meg 4:3-ban akarunk nézni . Könyörgök, akinek ez nem tetszik az valóban nézzen TV-t és VHS-t . A DVD-nek az a lényege ( számomra ) , hogy megpróbálja visszaadni azt a képarányt, ahogyan azt eredetileg felvették ( filmet ).
Természetesen ez a képarány akkor igazán élvezhető, ha nagyobb méretben nézi az ember. Ezért fogadjuk el azt a tényt, hogy a DVD filmek igazi élvezetéhez minimum egy 16:9-es TV dukál, de még jobb egy projektor
Aki nem hajlandó lemondani a 4:3-as képarányról ( TV-k ) , az fogadja el azt a képet amit lát , ha DVD-t néz. Ne azért legyen jobb egy lejátszó, mert van benne zoom funkció.... brrr....
Sony NS-430 DVD lejátszó
Bocsi, hogy visszakanyarodok a Zoom vs Pan&Scan témához, de úgy látom, a legtöbb hozzászólónak (főleg Ratman és kivéve Gordon314) lövése sincs, hogy miről beszél.
Már ne is haragudj, hogy ha fárasztalak, de ha megtennéd azt a szívességet nekem, hogy idéznéd azt a hozzászólásomat, amiből kiderül, hogy fogalmam sincs, hogy miről beszélek.
Sony NS-430 DVD lejátszó
Oké srácok, hagyjuk ezt a zoomot, egy funkcióból nem lehet eldönteni, hogy melyik készülék a jobb. Felsorolok néhány olyan dolgot, amit a Pana DVD-S75 40-43 rugóért ezen kívül alapból tud, és mit válaszol erre pl. a nagyobbik, 430-as Sony (az árát ti tudjátok):
- Beépített 5.1 csatornás DVD-Audio, Dolby Digital és dts dekóder
- Szerkeszthető és újraírható DVD-RAM lemezformátum
- HiMAT hibrid lemezformátum
- 192 kHz / 24 bit audio D/A átalakító
- Progresszív videokimenet (NTSC filmeknél)
- 3 fokozatú mélységélesség beállítás (nem képélesség, az is van)
- MPEG digitális zajcsökkentés
- Monitor szelektor
- Állókép léptetés előre és hátra
- Többfokozatú lassított és gyorsított lejátszás hanggal
- Többfokozatú gyorskeresés audio fájlokon belül (CDDA, MP3, WMA) előre és hátra
- Szuper gyors keresés (200x)
- 3 fokozatú Double Re-Master hangfinomítás
- Virtuális elemes működés
- Surround hang fejhallgatóval is
- Direkt navigátor, címlista visszajátszás (DVD-RAM)
- Állítható felirat pozíció
- Állitható menüpozíció és fényerő
- CD-Text adatok megjelenítése listában és részletesen
Várom a Sony-hívők válaszát!
Sony NS-430 DVD lejátszó
Bocsi, hogy visszakanyarodok a Zoom vs Pan&Scan témához, de úgy látom, a legtöbb hozzászólónak (főleg Ratman és kivéve Gordon314) lövése sincs, hogy miről beszél. 2 és fél évig volt egy 400-as Sony lejátszóm, de egyetlen olyan filmhez sem volt szerencsém, aminél a P&S működött volna. Egyszóval ritka, mint a fehér holló. A P&S egyébként annyira alapfunkció a DVD-knél, hogy a Dimarsontól a Panáig, a Samsungtól a Pioig (és még sorolhatnám a kisebb-nagyobb márkákat) minden készülékben benne van. Nem a Sony talált neki rossz nevet, mert valóban ugyanarról van szó. Jó minőségű, fokozatmentesen (0,01x lépésekben) állítható zoom viszont csak a Panákban van, ami nem azt jelenti, hogy fel kell nagyítani a képet, hanem azt, hogy lehetőség van a képernyő jobb kitöltésére egészen addig a szintig, amíg a minőségromlás zavaró nem lesz. Tehát csak lehetőség és nem kötelezően bekapcsolt funkció. Mindemellett a 16:9-es filmek 4:3-ra való nagyításánál olyan kicsi a minőségromlás és a szélekről való információveszteség, hogy nyugodtan meg lehet vele nézni a filmet így is, meg úgy is. A gond a közel 2:1 képarányú szélesvásznú mozifilmeknél van, amelyeknél egy 63 cm-es tévén is elég kis kép látható. Ezek ellen a Sony DVD lejátszók semmit nem tudnak tenni, a P&S funkció egyáltalán, semmilyen mértékben nem javít a helyzeten. Egy 55 cm-es 4:3-as tévén meg szinte élvezhetetlenül kicsi a kép. Még egy 70 cm-es 16:9-es tévén is elég vastag fekete csík marad, ezek a tévék jobb esetben 'saját hatáskörben' tudnak átkapcsolhatóságuk révén kicsit javítani. A Pana zoomjának segítségével meg lehet találni azt a középutat, ahol a kép már nem annyira kicsi, az alsó és felső csík már nem olyan vastag, de még nem látható vagy nem veszélyes a minőségromlás. Lehetőség van arra, hogy ki-ki a saját ízlése szerint találja meg e két paraméter között a legjobb kompromisszumot. Egyébként a Dimarsonokban is van használható zoom, a Samsungokban is van EZ View nevű többfokozató beállítási lehetőség, a Sony-kban abszolút semmi. (Próbáltam a Sony-sok által általában lenézett márkákat felsorolni.) Egyébként lehet szidni azt, hogy a kép széléről lemarad az info, de gondoljatok bele, hogy a tévében és műsoros videokazettákon szinte kizárólag így, 4:3-as képre nyagyítva adnak le ill. ki filmeket, ott valahogy senkit sem zavar. Egyszerűen azért, mert a nézők 90%-át zavarná a túl kis látható kép. A DVD-sek más emberfajtából kerülnek ki?
Sony NS-430 DVD lejátszó
Eddig nekem mindent vitt...
Bár gagyi lemezeknél előfordul akadás, meg ilyenek.. de hát 300-400 ft-os lemezt nem is szabad venni.
Amúgy RW-t akkor is viszi ha soxor egymás után csak gyorstörléssel lett törölve a lemez.
Kérdezz, én már szétnyúztam...
Sony NS-430 DVD lejátszó
Hello Srácok!
Köszi a sok hozzászólást,de egy kissé elkanyarodtatok a témától!A 430-as Sony lejátszóról szeretnék tapasztalatokat főleg írott DVD-k esetén!Akár többszörösen megírt DVD lemezekkel is elboldogul?Nem akad?stb Segítsetek rajtam vagy ilyen árkategóriában és minőségben mit ajánlotok,ami mindent visz?Köszi!
phila
Sony NS-430 DVD lejátszó
Nem tudja? Már mértne tudná? 16:9-be nincs csík a wájdszkrínes filmeknél, és a teljes képet látni...Nem csak a közepét.
Ha egy 4:3-as tévén 16:9-es filmnél nincs allul fellül fekete csík akkor az nem letterbox-os.
Látom Gordon, te érted, amit írok
Sony NS-430 DVD lejátszó
Nem tudja? Már mértne tudná? 16:9-be nincs csík a wájdszkrínes filmeknél, és a teljes képet látni...Nem csak a közepét.
Ha egy 4:3-as tévén 16:9-es filmnél nincs allul fellül fekete csík akkor az nem letterbox-os.
gordon314.fw.hu
Sony NS-430 DVD lejátszó
Nem tudja? Már mértne tudná? 16:9-be nincs csík a wájdszkrínes filmeknél, és a teljes képet látni...
Nem csak a közepét.
Sony NS-430 DVD lejátszó
...mert nem tetszett neki, hogy a szélesvásznú filmek csak a képernyő középső 1/3-át töltik ki.
Visszatérve az alap problémához, még valami eszembe jutott:
Az elképzelhető, ha letterbox formátumú lemezekről volt szó (de ezt nem írtad egyértelműen), akkor valóban nem volt megoldás. Mert azt a fajta zoom funkciót valóban nem tudja a Sony, hogy egy letterboxos filmet kinagyítson úgy, hogy ne legyen alul-fölül fekete csík. De szvsz egy lemezgyűjteményt amúgy sem letterboxos filmekre alapoz az ember.