Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic DVD-S75

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Ezzel csak az a bibi hogy egy sima VHS magnónak nincs S-VHS kimenete.
Off
DVD -> VHS átjátszásra gondoltam
gordon314.fw.hu

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Sőt egy S-Video -> kompozit átalakítóval még egy sima VHS-sel is másolható lenne és akkor kinek adnák el a drága macrovision killer-eket?
Ezzel csak az a bibi hogy egy sima VHS magnónak nincs S-VHS kimenete. Ha meg a kompozitot alakítod S-Video-ra amin elvileg van Macrovision, akkor ott vagy ahol a part szakad. Már ha az átalakító maga nem "macrovision killer", de így meg minek az átalakítás?. Én azért írtam SVHS-t mert azon van S-Video kimenet. Egyébként ez amúgy is csak hipotetikus vita, mert ha a hordozón van Macrovision (vagy vezérlőjel hogy rá kell tenni) és a készüléken ez nem kiakapcsolható akkor legyen az kompozit, vagy S-Video lesz rajta. Ez nem a kimenet tipusától függ.
Clint Eastwood bekaphatja!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

minden Macrovision-os VHS simán másolható lenne egy SVHS-el az S-Video kimenetén keresztül....  
A másik fele meg, hogy nem hiszem hogy nagyon eladható lenne egy olyan felvevő rendszer, ami minden felvételre másolásvédelmet rak.

Sőt egy S-Video -> kompozit átalakítóval még egy sima VHS-sel is másolható lenne és akkor kinek adnák el a drága macrovision killer-eket?

Elméletileg az is lehetne, hogy a S75 függetlenül attól, hogy a belehelyezett lemezen van-e másolásvédelem vagy nincs, a videókimeneteire rátenné a macrovisont. Persze ez is nonszensz, mert akkkor a filmforgalmazók miért fizetnének a macrovision jogtulajdonosának, hogy az ő filmjeik is legyenek másolásvédettek.

Imici1972

Ha jól értettelek, akkor rendelkezel ezzel a felvevővel és gondolom van DVD-RAM-od is. Ha ez így van és nem akarsz zsákbamacskát, akkor miért nem beszéled meg az üzlettel, ahol az S75-öt vennéd, hogy beviszed a recordert és egy saját készítésű pár perces DVD-RAM felvételt egy próba erejéig. A boltba meg beletolod az S75-be a RAM-ot, rákötöd a recordert és ha veszi DVD-R-re (vagy RAM-ra) akkor jó a dolog.
Sőt mondok még egyszerűbbet. Vannak azért olyan helyek, ahol meg tudod beszélni, hogy megvedd a készüléket, de ha neked nem jön össze amire használnád, akkor másnap visszaviszed.
gordon314.fw.hu

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Egyébként ezt több forrás is megerősítette, (többek között a Panasonic Hungary is), hogy az S-Video kimenet Macrovision mentes.
Persze hogy az ha nincs Macrovision. Ha van, akkor az S-Video kimeneten is van. A kompozit kimenet nem valami "kitüntetett" kimenet hogy csak azon lenne. Képzeld el, pl. minden Macrovision-os VHS simán másolható lenne egy SVHS-el az S-Video kimenetén keresztül.... Nem sok értelme lenne a dolognak. A másik fele meg, hogy nem hiszem hogy nagyon eladható lenne egy olyan felvevő rendszer, ami minden felvételre másolásvédelmet rak. Valaki felvenné vele a családi videókat, és azt is másolásvédetté tenné. Ez teljesen nonszensz.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

Ha felveszel valamit pl. a TV-ből azon nem lesz Macrovision. Ezért szerintem kár telefonálgatni, mert biztos így van. 
Nekem eszembe nem jutott volna ez az egész Macrovisionos rémtörténet, ha ez a derék uriember a Videopart KFT-nél nem mondja. Ő találta ki, hogy szerinte elképzelhető, hogy kódolva lesz.
Az még nem lenne baj, hogy kitalálta és ezzel elbizonytalanított (mondom magamban egy Panás csak tudja mit beszél) de ezt tetézve még az ígéretét sem tartotta be.

Nem vagyok teljesen láma a kérdéshez, én is TV Video Hifi cuccok javításával foglalkozom. De ez a manus megkeverte a fejem rendesen...

Egyébként ezt több forrás is megerősítette, (többek között a Panasonic Hungary is), hogy az S-Video kimenet Macrovision mentes. Személyes tapasztalatom nincs az ügyben.

Üdv: Imre

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Doki »

Pláne azért, mert a Macrovision jogdíjas. Ezért nincs jópár gyári lemezen sem.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

2. Ha netán mégis, akkor S-Video kábellel összekötve a két gépet a Macrovision kihullik.

Miért is? Ha van Macrovision akkor S-Video-n is lesz. Egyébként ha arról van szó amit Gordon leírt, akkor osztom a véelményét. Ha felveszel valamit pl. a TV-ből azon nem lesz Macrovision. Ezért szerintem kár telefonálgatni, mert biztos így van.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hali!

Mielőtt még hajba kapnátok, elmondom: Gordon tökéletesen megértette, hogy mit szeretnék. Nem illegális kalózkodást, hanem a saját felvételeimet visszaírni.

Forrest: A panasonic-onlie a Videopart KFT oldala, tőlük kértem (volna) segítséget, ha a srác segített volna.
Egyébként köszi az ötletet, ezen a vonalon elindulva felhívtam a Panasonic Magyarországot.
Ott végül is hosszú tanakodás után adtak egy emberkét, aki ugyan szintén nem volt topon a témában, de a következőket mondta:

1. A DVD-RAM szabadon írható és szerkeszthető adathordozó, ezért nem tartja elképzelhetőnek, hogy Macrovisionnal védenék, bár biztosat nem tud.

2. Ha netán mégis, akkor S-Video kábellel összekötve a két gépet a Macrovision kihullik.

3. S-Video vagy RGB az ajánlott összeköttetés, így a minőségromlás szinte észrevehetetlen, mivel a DMR-E50 és 60 analóg bemenete digitalizálás után digit zajszűrőn és egyéb csodákon megy át.

Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy az elképzelésem műxik, és ráadásul nem is illegális...

Technoman: A Panasonic egyik hivatalos márkaszervizével, a XI. Kalotaszeg utcai Videopart KFT-vel beszéltem, ott volt az a bizonyos "Panás srác"

Hálásan köszönöm mindenkinek a segítséget!
Valszeg a héten, vagy a jövő héten megveszem a cuccost. Amint kipróbáltam beszámolok az eredményekről.
Addig is, ha vkinek akad ezügyben konkrét gyakorlati tapasztalata, ne tartsa titokban...

THX 100x mindenkinek mégegyszer!
És bocsi, hogy miattam szét lett offolva a topic.

Üdv: Imre

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

És mióta vannak levédve Macrovision kóddal a TV-ből felvett filmek ???

Ha le lennének védve, akkor fel sem tudná venni őket RAM-ra sem.

Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy egyik "nagytudású" eladó mondta azt, hogy nem biztos, hogy az S75 DVD-RAM-ról DVD-R-re felvétel sikerül, mert lehet, hogy az S75 mindig ráteszi a kimenetre a macrovision-t, attól függetlenül, hogy a RAM-ról lejátszott műsor eredetileg másolásvédett volt-e. (Erre írtam, hogy ez szerintem is hülyeség.) Na most a srác ígérte Imici1972-nek, hogy kripróbálja, de nem tette.

Én ezt vettem ki az előzményekből.
gordon314.fw.hu

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: TechnoMan »

Na mindegy, megnéztem (DVD-S75 kontra NV-HS930) sajnos nem tudja!Más dolog, hogy a Code Free-s készülékeknél voltak ilyen lehetőségek (nálunk is volt ilyen RV40-es lejátszó anno). A Panás srác feltehetően ezzel kavarta. Megint más dolog, hogy (ha) Te a Panasonic Magyarország Kft-t hívtad. Ők ebben a dologban sosem fognak segíteni, MERT NEM TEHETIK!
Ők a Matsushita magyarországi érdekeit képviselik és -részükről- ez a kalózkodás nem összeegyeztethető a cég üzletpolitikájával.
Ennyi

Mi a kalózkodás abban, hogy ha felvesz valamit a tévéből DVD-Ram-ra, majd szépen kivágja belőle a reklámokat, aztán beteszi az S75-be és "átjátsza" DVD-R-re?

Az kedves Gordon, hogy a DVD RAM ALAPBÓL szerkezhető!!
(Ez most nem jött össze:))) )

igen, alapból szerkeszthető. Mint írtam felveszi a filmet reklámostól és kivágja a reklámblokkokat. Viszont ő nem szeretné drága DVD-RAM-on megtartani a filmet, ezért a már megszerkesztett DVD-RAM-ot játszaná át az olcsóbb DVD-R-re.

(most összejött )

És mióta vannak levédve Macrovision kóddal a TV-ből felvett filmek ???
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Na mindegy, megnéztem (DVD-S75 kontra NV-HS930) sajnos nem tudja!Más dolog, hogy a Code Free-s készülékeknél voltak ilyen lehetőségek (nálunk is volt ilyen RV40-es lejátszó anno). A Panás srác feltehetően ezzel kavarta. Megint más dolog, hogy (ha) Te a Panasonic Magyarország Kft-t hívtad. Ők ebben a dologban sosem fognak segíteni, MERT NEM TEHETIK!
Ők a Matsushita magyarországi érdekeit képviselik és -részükről- ez a kalózkodás nem összeegyeztethető a cég üzletpolitikájával.
Ennyi

Mi a kalózkodás abban, hogy ha felvesz valamit a tévéből DVD-Ram-ra, majd szépen kivágja belőle a reklámokat, aztán beteszi az S75-be és "átjátsza" DVD-R-re?

igen, alapból szerkeszthető. Mint írtam felveszi a filmet reklámostól és kivágja a reklámblokkokat. Viszont ő nem szeretné drága DVD-RAM-on megtartani a filmet, ezért a már megszerkesztett DVD-RAM-ot játszaná át az olcsóbb DVD-R-re.

(most összejött )
gordon314.fw.hu

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Ennyi

TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Ennyi

gordon314.fw.hu

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Na mindegy, megnéztem (DVD-S75 kontra NV-HS930) sajnos nem tudja!
Más dolog, hogy a Code Free-s készülékeknél voltak ilyen lehetőségek (nálunk is volt ilyen RV40-es lejátszó anno). A Panás srác feltehetően ezzel kavarta. Megint más dolog, hogy (ha) Te a Panasonic Magyarország Kft-t hívtad. Ők ebben a dologban sosem fognak segíteni, MERT NEM TEHETIK!
Ennyi

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hali! 
Szóval, felhívtam ma a Panánál a srácot, aki megigérte, hogy megnézi mi is az igazság Macrovision ügyben.
Mondanom sem kell, hogy b@szott megnézni.
Össze vissza hablatyolt, hogy körbetelefonált az ügyben és azt mondták neki, ha S-Video csatin másol akkor biztos nincs Macrovision
Akkor most mi van? Van is Macro, meg nincs is?
Ez tiszta őrület. A Pana hivatalos márkaképviselete hülyíti a jónépet! Pedig megigérte, hogy személyesen kipróbálja...
De hát, sok a munka, nincs és nem is lesz rá idő. Akkor miért ígérte meg, és miért váratott majdnem 1 hétig?
Emiatt nem vettem meg eddig, mert biztosra akarok menni. Nekem megfelelne az analóg másolat is, addig amig a PC-t nem updatelem DVD írásra.
Nem hiszem el, hogy nincs egy épkézláb ember a Panánál...

Bocsi, hogy kiakadtam, de le kellett írnom, már csak tanulság képpen is. Így számítson mindenki szakmai hozzáértésre a Videopart KFT-nél.

Én is TV-Video-Hifi javítással foglalkozom, de ha engem egy ügyfelem megkérdez vmiről, vagy megmondom neki a konkrét választ, vagy ha nem vagyok biztos a dolgomban, akkor utánanézek.
Ha pedig végképp nem tudom a választ, akkor böcsülettel bevallom, de nem hülyítem az ügyfeleimet. És főként nem ígérgetek össze-vissza...

De milyen számot hívtál fel és milyen "Panát" ?

forrest
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: forrest »

Hali! 
Szóval, felhívtam ma a Panánál a srácot, aki megigérte, hogy megnézi mi is az igazság Macrovision ügyben.
Össze vissza hablatyolt, hogy körbetelefonált az ügyben és azt mondták neki, ha S-Video csatin másol akkor biztos nincs Macrovision
Ez tiszta őrület. A Pana hivatalos márkaképviselete hülyíti a jónépet! Pedig megigérte, hogy személyesen kipróbálja...
De hát, sok a munka, nincs és nem is lesz rá idő. Akkor miért ígérte meg, és miért váratott majdnem 1 hétig?
Emiatt nem vettem meg eddig, mert biztosra akarok menni. Nekem megfelelne az analóg másolat is, addig amig a PC-t nem updatelem DVD írásra.

Bocsi, hogy kiakadtam, de le kellett írnom, már csak tanulság képpen is. Így számítson mindenki szakmai hozzáértésre a Videopart KFT-nél.

Én is TV-Video-Hifi javítással foglalkozom, de ha engem egy ügyfelem megkérdez vmiről, vagy megmondom neki a konkrét választ, vagy ha nem vagyok biztos a dolgomban, akkor utánanézek.
Ha pedig végképp nem tudom a választ, akkor böcsülettel bevallom, de nem hülyítem az ügyfeleimet. És főként nem ígérgetek össze-vissza...

Probáld meg a panasonic-online.hu-n. Nekem eddig mindíg tudtak segíteni.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hali!

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Az Onkyo DV-S 939 Integra - THX Ultra lejátszó és Onkyo TX-DS989 Integra THX ULTRA erősítő egyaránt rendelkezik IEEE-1394 porttal. Úgy tudom ezt nevezi a köznyelv FireWire-nek. 
A Denon gondolom direkt használ mást, nehogy már rá tudd kötni az Onkyo-t.

Ez igaz, de a digitális audio átvitel DVD-A-nál (vagy SACD-nál) még biztos nem működik ezen keresztül. Az Onkyo hivatalos oldalán ez áll:

Theres an RS-232 port for easy upgrades and full home-automation control. An IEEE 1394 slot allows you to upgrade to convenient, universal, high-speed, digital connection capability. The DB-25 port gives you single-cable multichannel hook-up to receivers like the TX-DS989.

Szerintem ha IEEE 1394-en is menne a multichannel nem hagyták volna ki a megemlítését. Elolvastam több rewiev-et, és ott sem említette senki. Egy helyen találtam utalást rá, hogy egy késöbbi upgrade során "engedélyezhető" lesz. Persze semmi sem biztos, meg elég homályosak a leírások, de biztos vagyok benne hogy egy ilyen fontos feture-t biztos megemlítenének. Mint írtam már nem a megvalósítást kétlem csak a kiadók "pánikoltak" és nem engedélyezték a DVD-A és SACD digitális átvitelét. A Denon kerek perec megírja hogy a digital link-jük megkapta a jóváhagyást:

Denon Digital Link enables to receive digital audio data,including digital output for stereo 24/192 and 6 channel 24/96 DVD-Audio.

Mondom semmi sem biztos, jó lenne valami "halálbiztos" info, de az Onkyo-nál nem találtam semmi konkrétumot. Simán elképzelhető hogy az IEEE port egyelőre csak arra jó hogy D/A -nak lehessen használni a lejátszót. Erre is van már példa...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Érdekes, én a DVD-A átvitelről FW-n még nem hallottam. Tudtommal erre eddig csak a DENON digital link-je kapta meg az engedélyt, de az nem FW. Persze ettől még lehet hogy már ez is megy,mert végül is ennek is csak jogi és nem technikai akadálya van, csak én nem hallottam. (Azért furcsa )

Az Onkyo DV-S 939 Integra - THX Ultra lejátszó és Onkyo TX-DS989 Integra THX ULTRA erősítő egyaránt rendelkezik IEEE-1394 porttal. Úgy tudom ezt nevezi a köznyelv FireWire-nek.

A Denon gondolom direkt használ mást, nehogy már rá tudd kötni az Onkyo-t.
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

A Macrovision viszont szerintem továbbra is csak a (nem túl régi) VHS videók egyik alkatrészére van hatással, más készülékekre nem.
Mint ahogy írtam lentebb is a dvd felvevőkbe külön építenek macrovision felismerő rendszert.

Azon túl egyes kivetítőkre sajnos ugyancsak rossz hatással van. Ezeknél a készülékeknél a macrovision-os műsor megfelelő minőségű megtekintéséhez is szükség van egy macrovision szűrőre. Ezért sem tilthatják be ezeknek a szűrőknek a gyártását, forgalmazását.
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sorry, most már legalább tudom, hogy miért nem veszek asztali DVD-írót (jó lesz nekem a PC-s is).
A Macrovision viszont szerintem továbbra is csak a (nem túl régi) VHS videók egyik alkatrészére van hatással, más készülékekre nem.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Attól tartok, hogy - főleg az amerikai - filmóriások óriási gazdasági befolyása miatt még egy jó ideig nem lesz lehetséges asztali készülékekkel digitális összeköttetés által másolni.
Ugyanez a probléma már 1x kirobbantotta az amerikai hatalmasságok ellenállását.
Nevezetesen az Aiwa Excelia nevezetű DAT magnó, amelyen volt digit bemenet, ráadásul a CD-vel megegyező mintavétellel. Így -akkoriban példátlan módon- lehetőség lett volna CD-t DAT-ra másolni minőségromlás nélkül.
Az amcsik azonnal megtiltották a készülék importját az USA-ba, és olyan gazdasági nyomásnak tették ki a céget, hogy a végén kénytelenek voltak megváltoztatni a mintavételt más értékre, így lehetetlenítve el a "klónozást"

Azóta sem változott sokat a helyzet. Igazi digitális másolatot csak PC-vel lehet készíteni, de már ott is egyre nehezebb a különböző másolásvédelmi eljárások miatt.

Egyébként asztali téren asszem a HDD-s Recorder lenne a legmegfelelőbb. Szépen fellököm a műsort a belső HDD-re, megszerkesztgetem, majd a végén felírom DVD-R-re. Nincs másolgatás, kötözgetés, a HDD-n ráér később is megszerkeszteni, ráadásul a PC-t sem foglalom le az írással.
Gyári filmeket pedig amúgy sem áll szándékomban másolgatni.
Csupán azért okoskodom az analóg másolással, mert a két gép együtt is olcsóbb, mint a HDD Recorder. És ha a minőségromlás nem számottevő, akkor ez is megfelelne. Nem vagyok egy nagy filmőrült, egy hónapban 4-5 filmet nézek max. végig. Úgyhogy nem lennének széthajtva a gépek.
Csupán a VHS-t szeretném kiváltani.

Delphijos: Az E60 nekem is szimpibb, sokkal többet tud, mint az E50. A nem sokkal drágább egész pontosan 60eFt-ot jelent. De ha még 60 rugót rádobok, laza 240eFt-ért már a HS2-es is kapható, és az már HDD-s
Bár ha belegondolok, 240eFt-ért már olyan cuccossal szerelhetem fel a PC-t, hogy lazán leverek vele bármilyen asztali DVD Recordert

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Ja,ja abszolút egyetértek. Persze a FW nem "pure" digit videójel, de mégis video, és nem analóg.
Ha így vesszük a kommersz készülékeknél tényleg csak a DVI jön szóba. (Pl. a digit Beta SDI-t használ de ott sem csak a video hanem a hang is azon megy). Érdekes, én a DVD-A átvitelről FW-n még nem hallottam. Tudtommal erre eddig csak a DENON digital link-je kapta meg az engedélyt, de az nem FW. Persze ettől még lehet hogy már ez is megy,mert végül is ennek is csak jogi és nem technikai akadálya van, csak én nem hallottam. (Azért furcsa )

Egyébként én nem hiszem hogy DVD lemezek "másolgatásánál" asztali készülékeket kellene használni, a mai készülékeknél ez túl macerás, és még csak nem is adja a legjobb minőséget. Eleve sztereo hang a maximum legyenek bárhogy összekötve. Egy asztali felvevő kiválthatja a VHS-t, de másolgatásra sosem jutna eszembe ezt használni.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Azért a tényszerűség kedvéért megemlíteném hogy pl. a Pio asztali íróknál (biztos van más tipus is) a FireWire csati kimenetként is funkcionál, tehát az is digi video,
A FireWire csatlakozást lehet sok mindenre használni. Én úgy tudom, hogy csak videójelek továbbítására nem használják jelenleg. Van olyan, hogy szélessávú hangadatfolyamok továbbítására szolgál DVD-Audio-hoz és ezzel kiváltja a hat csatornás analóg bekötést. Leginkább meg DV adatfolyam átvitelre használják. Ez viszont nem csak video, hiszen tömörítve a videójelen túl magát a hangot is tartalmazza. Ja és a továbbitás után kell dekódolni a DV adatfolyamot, hogy ismát video és audio jelekké váljon. Én a DVI-re mint közvetlen digitális videójel továbbításra gondoltam egyedüli megoldásként. Persze teljesen igazad van lehetne erre használni a FireWire-t is. (De akár az USB 2.0-át is vagy Ethernet-et is. Ez utóbbit DiVX-hez használja is egyik másik KiSS lejátszó.)

Amúgy a DV-s továbbítás csak DV, miniDV kamerák (videók) és a DVD recorder között működik. Mivel az itt kérdéses Pana lejátszónak (mint ahogy egyik DVD lejátszónak sincs) nincs FireWire kimenete, a kérdéses felvevőnek meg nincs FireWire bemenete sem. Szóval teljesen tanácstalan vagyok abban, hogy YvsMad mire gondolhatott?

Amúgy egy két dolgot én is pontosítanék, ami itt felmerült.
A Macrovision killer-ek nem dekóderek, mert nem a lejátszáshoz szükséges kódolt adást dekódolják, hanem szűrők, amelyek megszabadítják a másolásvédelmi jeltől az eredeti műsort.

Hi8-as videóra valóban fel lehet venni a macrivisionnal ellátott videójelet és azt Hi8-on gond nálkül le lehet játszani. A macrivision ugyanis úgy lett kialakítva, hogy a VHS rendszerű videók többségének felvételét zavarja. A Hi8 másképp működik, ezért nem jelent gondot a felvételnél. Viszont a műsorral együtt felveszi a macrovisiont is, ezért ha a Hi8-as felvételről próbálja valaki VHS-re visszajátszani, az ugyanazzal a problémával találkozik, mint az eredeti átvételekor.
A DVD felvevőknél sem lenne műszaki gond a macrovision felvétele, az nem zavarná a felvételt. Viszont a gyártók szándékosan ellátták ezeket a készülékeket egy figyelő funkcióval. Vagyis ha a bejövő jel másolásvédett és a készülék érzékeli a macrovision jelet, akkor a felvevő megtagadja a felvétel készítést. Ezt elvileg egy macrivision szűrűvel ki lehet küszöbölni.
Mivel a macrivision jel a dvd-knél általában nem magában a videójelben van, hanem egy digitális utasítás vezérli a lejátszót a videókimenetelen a macrovision jel hozzáadására az eredeti rögzített videójelhez, ezért van sok lejátszó, amelyiknél le lehet tiltani ezt a funkciót, vagy eleve nem is tartalmazza.
gordon314.fw.hu

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Digitális videójelről én egyről tudok a DVI-ről, ami egyes dvd lejátszók és plazma tévék között működik. Amúgy mindegyik videó kimenet analóg.

Azért a tényszerűség kedvéért megemlíteném hogy pl. a Pio asztali íróknál (biztos van más tipus is) a FireWire csati kimenetként is funkcionál, tehát az is digi video, de egyébként igazad van én sem értem YvsMad miről beszél. Egyébként amit a Pana "szervizes" mondott aaz egy marhaság. A felvevő nem fog macrovision-t tenni a felvételre. (Mármint azonosítót hogy lejátszáskor be kell kapcsolni a Macrovisiont) Szerintem keverte a dolgokat, mert létezik egy másolásvédelmi rendszer amit elsősorban MiniDisc-nél és asztali CD íróknál használnak. A lényege hogy az eredeti lemezről tudsz digitális "úton" másolatot csinálni, de ezt a másolatot már nem használhatod fel forrásként újabb digitális másolat készítéséhez. De ennek semmi köze ahhoz hogy DVD rekorderrel felveszel valamit a TV-ből. Egyébként én most már várnék az asztali író vásárlásával, de ez magánvélemény. Ha nem is kell a kétrétegű lemez kezelés, de amint kijönnek az ilyen készülékek, a mostaniak ára még inkább esni fog. Persze ha nagyon sűrgős... Egyébként en az E50 helyett is inkább E60-at vennék, késöbb jól jöhet a FireWire bemenet is, és nem sokkal drágább.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”