Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TV-Tuner HELP!
TV-Tuner HELP!
Szia Slash!
Két lehetőséged van:
1.Egy másik topicban a VirtualVCR-t szokták ajánlani,én még nem próbáltam,de biztos jó.(elsőnek talán ezt próbáld ki)
2:Én egy fusi drivert használok,innen lehet letölteni:
http://btwincap.sourceforge.net/
DE!Agyonvágja a PCTV installált programjait,viszont lehet az AVI_IO-val nagy felbontásban felvenni.Nálam ez a progi jól bevált,úgyhogy ezt használom,tunernak meg videót használok.
Nekem Pro-m van,de jelen esetben szerintem mindegy.A Morgan nagyon jó,én is ezt használom.Ezek szerint van egy nagy vinyód :smile8: .
Laci
Panasonic RV-32,Technics SL-PG 490,Technics RS-AZ6,Technics SU-V620,Miro PCTV,DVR-105,Lada 2105
TV-Tuner HELP!
Na légyszi segítsen valaki, milyen drivert használjak????
TV-Tuner HELP!
Na, ez a probléma megoldódott (ütközött valamivel, csak éppen sehol sem jelezte...), de van egy másik. Légyszi mondja el valaki, hogy pontosan mivel tudok felvenni max felbontásban mondjuk Morgan Mjpeget használva??? Mert azt már látom, hogy az alapdriverrel nem megy...
TV-Tuner HELP!
Nagy segítségre lenne szükségem. Vettem egy Pinnacle PCTV Rave kártyát és nem egyszerűen nem tudok rajta semmiféle képet megjeleníteni. Felteszi a kis programját (PCTV Vision), elindítom, rámegyek, hogy Auto-scan, talál kb 30 csatornát, majd a végén, mikor nézni akarom őket, nincs kép. Miért? Ja és ha a forrást compozitra állítom (rádugom a digifényképezőm), akkor sincs kép. LÉGYSZI SEGÍTSETEK!!!!!!!!!
TV-Tuner HELP!
Hali!
Lehet, hogy 1 kicsit off leszek, de lenne 1 kérdésem.
Videóról szeretnék felvenni sport jellegű műsort. (gyors mozgások)
A kérdésem az lenne, hogy milyen codec-el tudnám ezt bedigizni? Nekem AVI kéne. Próbáltam már mindenhogy, de mindig "szellemes" lett a kép...
Tudna valaki segíteni?
Deinterlace filtert kell haszálni. Utólag is lehet, pl Virtualdubban alapból van ilyen, csak ki kell választani a Filters-nél. Ha tud valaki hatásosabbat, ami szebb képed ad, az írja ide nyugodtan!
TV-Tuner HELP!
Hali!
Lehet, hogy 1 kicsit off leszek, de lenne 1 kérdésem.
Videóról szeretnék felvenni sport jellegű műsort. (gyors mozgások)
A kérdésem az lenne, hogy milyen codec-el tudnám ezt bedigizni? Nekem AVI kéne. Próbáltam már mindenhogy, de mindig "szellemes" lett a kép...
Tudna valaki segíteni?
Az a legnagyobb vesztes az, aki nem veszi észre, hogy nyert!
TV-Tuner HELP!
Sajnos olyan crack-et még nem találtam, ami lehetővé tenné,hogy háromnál több file-t hozzon létre egy felvétel alatt.
Laci
Nekem ez is bőven elég, mivel a "Capture" particióm 13 GB-os (MJPEG kodek esetén ~60 perc), akinek ez nem elég, az vegye meg (22,37 Euro=kb. 6000 HUF), lásd.: http://www.nct.ch/multimedia/avi_io/
Hali!
Nem is drága,ahoz képest,hogy milyen jó program.Én filmeket veszek fel, úgyhogy a 12GB kevés.
Laci
Panasonic RV-32,Technics SL-PG 490,Technics RS-AZ6,Technics SU-V620,Miro PCTV,DVR-105,Lada 2105
TV-Tuner HELP!
A lényeg, Celeron900+Win2k alatt használom, igaz nem TV tuner kártyéval, hanem ASUS Deluxe video kártyával és WDM driverrel 720x576 felbontásban, PicVideo MJPEG kodekkel 18-20 minőségi beállítással.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
TV-Tuner HELP!
Sajnos olyan crack-et még nem találtam, ami lehetővé tenné,hogy háromnál több file-t hozzon létre egy felvétel alatt.
Laci
Nekem ez is bőven elég, mivel a "Capture" particióm 13 GB-os (MJPEG kodek esetén ~60 perc), akinek ez nem elég, az vegye meg (22,37 Euro=kb. 6000 HUF), lásd.: http://www.nct.ch/multimedia/avi_io/
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
TV-Tuner HELP!
Aha, és mi a max felbontás, amibe akkor az alapdriverrel tudok felvenni?
Saját programjával tudsz max felbontásban felvenni,AVI_IO-val a maximum 352x288.(már a 384x288-at sem tudja).
Laci
TV-Tuner HELP!
Aha, és mi a max felbontás, amibe akkor az alapdriverrel tudok felvenni?
TV-Tuner HELP!
Na, leszedtem az AVI_IO vC 03.24-t, de ugye nálam egyenlőre nem fut. Mindegy, amit még az előbb elfelejtettem megkérdezni: milyen formátumba fog felvenni? tudnátok esetleg ajánlani valami jó kodeket, ha az kell? Olyan formátum kéne, amit jól lehet vágni, a nagy helyigény nem baj, de azért van egy határ (120gb ).
A gépre telepített bármely codec-el működik.Ha ennyi helyed van,akkor egyértelműen az MJPEG-et javaslom,az alábbiakban leírt okokból.Pontos neve:Morgan MJPEG.Így biztos megtalálod,ha nem,azt is elhozom.A felvett file tipusa AVI lesz.Ebből a VirtualDub-TMPGEnc párossal simán tudsz MPEG1 vagy MPEG2 file-t csinálni.Kissé időigényes:nálam P4 Celeron 1800-on 100 perc DVD elkészítése kb 8 óra.
Laci
TV-Tuner HELP!
Tehát akkor azt mondjátok, hogy AVI_IO-val és alapdriverrel (amit adnak hozzá) nem fogok tudni felvenni 720*576-ban?
Akkor pontosan mit is kell ehhez leszednem és hol találok ilyet? (videokártáyhoz ismerek ilyen helyet pl. nVidia)
Ezzel az új speciális driverrel mi az PONTOSAN, ami nem fog ezután működni?
Hali!
Ha ugyanazt veszed,amit én pár hónapja,akkor biztos,hogy nem.
Hogy hol van,azt már nem tudom,utánanézek.Ha nem találom elhozom Neked.
A gyárilag hozzáadott TV néző és felvevő program nem fog menni.Legutóbbi Win2000 install után már ki sem vettem a lemezét a dobozból,csak az említett drivert tettem fel.
Laci
TV-Tuner HELP!
Na, leszedtem az AVI_IO vC 03.24-t, de ugye nálam egyenlőre nem fut. Mindegy, amit még az előbb elfelejtettem megkérdezni: milyen formátumba fog felvenni? tudnátok esetleg ajánlani valami jó kodeket, ha az kell? Olyan formátum kéne, amit jól lehet vágni, a nagy helyigény nem baj, de azért van egy határ (120gb ).
TV-Tuner HELP!
Tehát akkor azt mondjátok, hogy AVI_IO-val és alapdriverrel (amit adnak hozzá) nem fogok tudni felvenni 720*576-ban?
Akkor pontosan mit is kell ehhez leszednem és hol találok ilyet? (videokártáyhoz ismerek ilyen helyet pl. nVidia)
Ezzel az új speciális driverrel mi az PONTOSAN, ami nem fog ezután működni?
TV-Tuner HELP!
Tehát akkor ha felteszem az eredeti driverét, akkor Virtualdubban fogok tudni (vagy ha jobb, akkor a saját progijában) felvenni 768*576-ban MJPEG codekkel (ez az, ami minden képből keyframet csinál és elég jó minőséget ad)? Mi ez az avi_IO?
+ Milyenek a színei egy ilyen kártyának, milyen képet ad?
AVI_IO a jelenleg elérhető legjobb capture program, igaz shareware, de mint minden, ez is megoldható. A VirtualDubm sajnos hajlamos a frame vesztésekre, ég P4 alatt is, míg az AVI_IO celeron900+win2k alatt sem okoz frame vesztést.
Laci
TV-Tuner HELP!
Tehát akkor ha felteszem az eredeti driverét, akkor Virtualdubban fogok tudni (vagy ha jobb, akkor a saját progijában) felvenni 768*576-ban MJPEG codekkel (ez az, ami minden képből keyframet csinál és elég jó minőséget ad)? Mi ez az avi_IO?
Hali!
Az AVI_IO az eddigi tapasztalataim(3,5 év) szerint a legkirályabb felvevőprogram.Sok programnál elöfordul,hogy lassú gép,lassú winchester, illetve frame-dobások miatt a hang-kép szinkron elcsúszik.Ennél a programnál ilyen nem fordul elő.Egyébként egy jól kezelhető,egyszerű program,ráadásul kilépéskor minden beállítását megjegyzi.A baj az,hogy wfw-s driver kell neki,az újabban kiadott PCTV kártyákhoz WDM drivert adnak.Ezért pl: a tuner hangolása és a nagy felbontású felvétel nem megy rajta.A VirtualDub-bal úgy tudom ugyanez a helyzet.AVI_IO-ban a max felbontás 352x288.A netről töltöttem le annak idején spéci drivert és azzal lehet 720x576-ban felvenni.A baj az,hogy ennek a drivernek az installálása után a kártyához adott programok nem mennek.A tunert videóval helyettesítem.
Saját programjáról annyit,hogy MJPEG-et nem lehet vele használni,mert a beállítható codec-ek közt nem sorolja fel.
Az MJPEG - ben valóban minden frame keyframe,mivel minden képkockát JPG tömörítéssel tárol el.Ezért nagyon jól szerkeszthető és jó minőségű.
A képminőség szerintem jó,ha gondolod hozok próbafelvételt és megnézed.
Laci
TV-Tuner HELP!
AVI_IO a jelenleg elérhető legjobb capture program, igaz shareware, de mint minden, ez is megoldható. A VirtualDubm sajnos hajlamos a frame vesztésekre, ég P4 alatt is, míg az AVI_IO celeron900+win2k alatt sem okoz frame vesztést.
TV-Tuner HELP!
TV-Tuner HELP!
Tényleg, hát úgyis ott van a kábelem divx nézéshez, akkor azt sztereó hangbemenetnek fogom használni. Ez így teljesen egyszerű és még olcsó is, ráadásul nem kell semmit sem vennem hozzá a tuneren kívül.
Köszi még1x a segítséget.
Más. Vágás terén tudnál nekem segíteni? Esetleg tudsz olyan címet, ahol utána tudnék nézni a dolgoknak? Több prolémám is akad, amit meg kéne oldani, de a legfontosabb (és a legbonyolultabb) talán az, hogy miként tudok nappali felvételből éjszakait csinálni, tehát milyen beállításokon kell változtatni, és a kész képhez hogyan tudok megvilágítást berakni (mint Photoshopban)? Ha bármi infód vagy tipped van ezzel kapcsolatban, akkor írj! (mél is jöhet)
Hali!
Nekem is PCTV Pro-m van.Felvevéshez AVI_IO-t használok MJPEG codec-el.VirtualDub-bal szerkesztem,majd frame server segítségével TMPEGEnc-el tömörítem MPEG1-be vagy MPEG2-be.
A VirtualDub-hoz lehet letölteni logo-filtert,ezzel szoktam a korhatár-karikát halványítani.Eltüntetni teljesen nem sikerült(lehet,de nem lesz szép).
Ha a gép nem bírja az MPEG2-be tömörítést,akkor érdemes próbálkozni az MJPEG codec-el(nálam Celeron 800-on 70%-os beállítással 768x576-ban ment).Hátránya,hogy sok hely kell neki.Egy 100 perces film kb. 12-15GB.
Ezzel a módszerrel az a baj,hogy a mostanában kapható PCTV kártyákat olyan driver-el adják,ami nem teljesen jó az AVI_IO-hoz.Nagy felbontású felvétel készítéséhez másik driver kell,amivel viszont a saját programjai már nem mennek.
Laci
TV-Tuner HELP!
Ezt a világítós dolgot nem igazán értem...
A világítós dolog annyi, hogy tervbe van véve, hogy forgatunk egy kisfilmet és oda jó lenne, ha egy borús délutáni képből létre tudnék hozni éjszakait és mondjuk be tudnám azt állítani, hogy jőjjön egy kis holdfény a jobb felső sarokból. Gondolom nem egy nagy titok ez az egész, a Photoshop tud ilyet, de Premiere-ben nem találtam ilyesmit.
TV-Tuner HELP!
Vágni pl. reklámoknál én a TMPGEnc-el szoktam a Merge&Cut opcióban.
Ezt a világítós dolgot nem igazán értem...
A tuner progijában be tudod állítani a színeket, fényerőt, konsztraktot...
Effektezős progik biztos vannak, de ebben nem tudok segíteni...
TV-Tuner HELP!
Tényleg, hát úgyis ott van a kábelem divx nézéshez, akkor azt sztereó hangbemenetnek fogom használni. Ez így teljesen egyszerű és még olcsó is, ráadásul nem kell semmit sem vennem hozzá a tuneren kívül.
Köszi még1x a segítséget.
Más. Vágás terén tudnál nekem segíteni? Esetleg tudsz olyan címet, ahol utána tudnék nézni a dolgoknak? Több prolémám is akad, amit meg kéne oldani, de a legfontosabb (és a legbonyolultabb) talán az, hogy miként tudok nappali felvételből éjszakait csinálni, tehát milyen beállításokon kell változtatni, és a kész képhez hogyan tudok megvilágítást berakni (mint Photoshopban)? Ha bármi infód vagy tipped van ezzel kapcsolatban, akkor írj! (mél is jöhet)
TV-Tuner HELP!
Hát a Pctv Pro az 24e. De ha esetleg van stereo tv-d vagy videod, akkor annak a stereo kimenetéről is vehetsz fel hangot a film alá. Működni fog, ez egy egész jó konfig ehhez. Bár mpeg2 az nem tuti, de mpeg1 az garantált. Meg divx, meg wmv is menni fog.
Én mindenképpen a Pinnacle cuccokra esküszök, negatívat nem hallottam róla, és nekem is bejött eddig.
TV-Tuner HELP!
Tv-tunerrel abba veszel fel amibe akarsz. Pinnacle pctv prom van, és perfekt. Kivéve ha felrakod az ace megapackot, mert az szétvágja. Tökéletesen vesz fel akármibe, a 15 ezres pinnacle viszont csak mono, és nincs benne rádió. Egy erősebbnek mondható gép kell hozzá, szal úgy 500 mhz-től veszel fel mpg1-be, de ha mást is akarsz, akkor 1000 felett jó ha vagy.Ha kívülről akarsz felvenni, akkor ott az S-video, meg a kompozit bemenet.
Köszi. Nem igazán foglalkozom azzal, hogy van-e benne rádió. A sztereón még gondolkodom, hogy megér-e nekem annyit. Tudnál valami tippet adni, hogy mit vegyek?
Szóval a gépem. Cel 1100mhz/384sd/7200rpm-es hdd + hozzá az Asus v6800 deluxe. Ezzel nálam tökéletesen működik az mpeg1-be kódolás, tehát nem hagy ki 1 frame-t se 704*576-ban. Ez a videókártáynak köszönhető vagy ezt simán várhatom a tv-tunertől is?