Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Maxtor 6E030L0

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Hali!

Bocs, de az előbb elfelejtem bejelentkezni, tehát Zorro voltam.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Vendég

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: Vendég »

2. AZONOS panellal talán elindulhat,de nem valószínű hogy valaki szétdönti a saját működőjét ezért.(persze ez csak akkor ha az elektronikája sérült,amire elég jó az esély a tünetek alapján)

Hali!

Az elektronika cserének sem lene értelme, méghozzá két okból kifolyólag sem:

1. Minden HDD tartalmaz hibás részeket - ez a tömeggyártás "ajándéka". A hibás részek táblázatát pedig az eletronikában találhato EPROM tartalmazza, melyet a "low level format" tölt fel. Amennyiben a hibás elektronikát átszerelés útján cserélik és nem csinálnak "low level format"-ot, fennáll annak a veszélye, hogy a nem megfelelő táblázat miatt a lemezek is sérülnek. Pl. adatokat lementeni róla így nem lehet. (forrás: Kürt Kft.)

2. Sikeres "low level format" esetén, pedig az elektronika kölcsönadó esetében állhat fent az 1. pont szerinti bibi. Vagyis Ő is csak "low level format"-al tudná újra használatban venni.

Szerintem cseréltesd gariban, persze ártatlan képpel, hogy "Nem tudom mi történhetett, de egyszer csak nem ismerte fel a BIOS"

DoktorÚr
Isten Hozott! :)

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: DoktorÚr »

Még garos hál' istennek. Próbálkozhatok gar-al? Azért kérdezem, mert pestre kell felvinnem (ott vettem) poénra nem megyek fel...-  "AZONOS panellal talán elindulhat,de nem valószínű hogy valaki szétdönti a saját működőjét ezért" (ezt nem értem)

"Használj újraírós CD-t,DVD-t"
30GB-os vinyó könyörgöm, csak nem gondolod, h RW-zni fogok?!

-ha garanciális akkor örülj és szaladj a boltba

-azonos panel megegyező tipusú eletronikátnak az átszerelését jelentené amire nem hinnén hogy más
HDD tulajdonosa vállalkozna

-DVD-R,DVD-RW miért nem? csak az a biztos ami ki van irva,persze nem gagyi lemezre.
(a 40-80-120-as HDD csak 1-et jelent,magában....
nagy veszteség ha megáll,megtörténhet??? IGEN! )
Tévedés azt hinned,hogy mindenre én vagyok a gyógyszer.

Vendég

Maxtor 6E030L0

Delphijos: jól érted.

Kipróbáltam a WinXP HU boot-ot (szereztem CD-t)
1. Rossz vinyó rákötve, boot CD-ről. a) Boot ok kék képernyő/"a windows telepítése"/fájl betöltése:..." után fekete képernyő bal fennt villog a kurzor. Kifagy. A Rack-ben a rossz vinyó, a zöld és a piros led egyszerre folyamatosan világít. Ez tényleg kifagyott.
2. Rossz vinyó nélkül a kurzor csak mp-ig villogot és beindult.
3. Mégegyszer az első pont ismétlése, ugyanúgy kifagyott.

Nem fogok tovább kínlódni vele, szerintem ez tényleg meghalt. Megyek pestre kedden amúgy is, akkor kicserélem gar-ba.

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Igen, de Newman azt írta, hogy "Látja:- a pontos márka/típust a "boot képrenyőn" amikor a CPU és memory paramétereket írnak ki."

De maga a BIOS már nem ismeri fel az autodetect-nél. Ha jól értettem amit Newman írt. Akkor pedig biztosan nem partició, vagy formázási probléma van.
Clint Eastwood bekaphatja!

Vendég

Maxtor 6E030L0

Figyelj csak newman! 
Nem lehet, hogy egyszerűen csak a BIOS-ban állítódott el valami? Az, hogy bootoláskor látja a vinyót a gép az azt jelzi, hogy az elektronikával minden OK. Viszont olyan már többször előfordult is velem, hogy a BIOS-ban az adott IDE-re none van állítva nem pedig Auto?

Lehet ugye Primary vagy Secondary és mindkettőn master vagy slave. Gondolom mivel Rack-es ezért csak primary-slave illetve bármelyik secondary is lehet. Csak menj be a BIOS-ba és ellenőrizd le, hogy nincs-e valamelyik a 4 közül none-ra állítva. Ha igen, akkor azt állítsd át autora és próbálj újra bootolni.

Ha nem indulj írj, mert van még egy pár lehetőség!

auto-ra van állítva (mind a 4 IDE csatoló foglalt)
Itthon 2 gépem van. A másikon ugyanez volt a gond.
Túl egyszerű lett volna.

ui.: linux cd-m nincs, de majd kerítek egyet...

Vendég

Maxtor 6E030L0

Az hogy a BIOS sem látja a vinyót az elég nagy gáz. Nem hiszem hogy ilyenkor bármilyen oprendszeres formázgatás / particionálgatás segítene.  A BIOS ugyanis lesz*rja hogy mi van a lemezen
Igen, de Newman azt írta, hogy "Látja:
- a pontos márka/típust a "boot képrenyőn" amikor a CPU és memory paramétereket írnak ki."

És Newman, nem tudtad az fdiskben kiválasztani, hogy partíció létrehozása? Vagy egyszerűen el sem indult a program? Elvileg mikor elindul, ki kell választani az aktív partíciót (most nem tudom hányadik menü való erre), aztán aktív partíció térlése. Nálad hogy volt ez pontosan?

el sem indult.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Figyelj csak newman!

Nem lehet, hogy egyszerűen csak a BIOS-ban állítódott el valami? Az, hogy bootoláskor látja a vinyót a gép az azt jelzi, hogy az elektronikával minden OK. Viszont olyan már többször előfordult is velem, hogy a BIOS-ban az adott IDE-re none van állítva nem pedig Auto?

Lehet ugye Primary vagy Secondary és mindkettőn master vagy slave. Gondolom mivel Rack-es ezért csak primary-slave illetve bármelyik secondary is lehet. Csak menj be a BIOS-ba és ellenőrizd le, hogy nincs-e valamelyik a 4 közül none-ra állítva. Ha igen, akkor azt állítsd át autora és próbálj újra bootolni.

Ha nem indulj írj, mert van még egy pár lehetőség!

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Esetleg a Linux még szóbajöhet. Bootolj be LINUX CD-ről. Neki is van particionáló része.
Ezzel már sikerült olyan vinyót felélesztenem, amelyet Windows alól nem.
Elkúrtuk

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: Slash »

Az hogy a BIOS sem látja a vinyót az elég nagy gáz. Nem hiszem hogy ilyenkor bármilyen oprendszeres formázgatás / particionálgatás segítene. A BIOS ugyanis lesz*rja hogy mi van a lemezen
Igen, de Newman azt írta, hogy "Látja:
- a pontos márka/típust a "boot képrenyőn" amikor a CPU és memory paramétereket írnak ki."

És Newman, nem tudtad az fdiskben kiválasztani, hogy partíció létrehozása? Vagy egyszerűen el sem indult a program? Elvileg mikor elindul, ki kell választani az aktív partíciót (most nem tudom hányadik menü való erre), aztán aktív partíció térlése. Nálad hogy volt ez pontosan?

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Az hogy a BIOS sem látja a vinyót az elég nagy gáz. Nem hiszem hogy ilyenkor bármilyen oprendszeres formázgatás / particionálgatás segítene. A BIOS ugyanis lesz*rja hogy mi van a lemezen, (esetleg egy sérült file rendszer). Szóval itt maga a lemez elektronika sérülhetet. Talán a disk saját BIOS-a. Ha esetleg mégis sikerül láthatóvá tenni egy oprendszer alatt, az sem biztos hogy segít, mert nem lehet kiovasni a lemezről semmilyen információt (kapacitás, fejek száma, stb...) mert ha lehetne akkor a BIOS is megtenné. Vagyis ha ír is rá valamit az majdnem biztos hogy használhatatlan lesz. Amennyiben mégis sikerül felismertetni valamivel meg lehet prűbálni Linux alatt "kinullázni" a lemezt. (Vagyis feltölteni nullákkal az egész lemezt egy ds-el)
Clint Eastwood bekaphatja!

piskóta
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: piskóta »

Lehet, hogy kifejezetten hülyeséget írok, de van a bois menüben egy low format opció. Végső esetben meg lehetne talán próbálni. Nem sok a veszteni való, ha már végképp nem megy.

Vendég

Maxtor 6E030L0

Szerintem próbáld meg azt, hogy boot diskről elindítod a gépet, majd elindítod az fdisk-et. Itt kitörlöd a meghajtót, reset, aztán az fdiskkel újra létrehozod, és végül formázod. Ha ezután nem megy, akkor nincs ötletem.
Kipróbáltam, de reménytelen és nem, mert hamar feladtam, hanem elakadt ott a folyamat, mikor lekötöttem a 80GB-os rendszer HDD-t, h csak a rossz legyen bennt, és mivel a rossz-ról nem kell semmi nyugodtan lehet partíciót törölni formázni, így azt hagytam csak bennt.
Win98-ról bottoltam a:\fdisk -> "nincs merevlemez" hoppá Pedig amíg rajta volt a 80GB-os, addig voltak partíciók... (szerintem hallott a vincsi, de lent még írok egy lehetséges megoldást)
WinXP EN nem tud bootolni...
WinXP HU kölcsön van adva. Erről még annyit megpróbálok, h bebootolok és mikor ki kell választani, h hova telepítsen, ha ott látja a rossz vinyót, akkor lehet törölni a partíciót, újat létre hozni és formázni is. Ez az egy esélyem van, de csak holnap.

Vendég

Maxtor 6E030L0

Próbáld ki mindenképp, amit írtam, mert az egyik haverom hdd-je ettől megjavult. A tünet ugyanez volt, csak ő épp zacsiban adta nekem kölcsön és útközben történt vele valami.
OK, most neki ugrok!

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Maxtor 6E030L0

Próbáld ki mindenképp, amit írtam, mert az egyik haverom hdd-je ettől megjavult. A tünet ugyanez volt, csak ő épp zacsiban adta nekem kölcsön és útközben történt vele valami.

Vendég

Maxtor 6E030L0

Még garos hál' istennek. Próbálkozhatok gar-al? Azért kérdezem, mert pestre kell felvinnem (ott vettem) poénra nem megyek fel...
- "AZONOS panellal talán elindulhat,de nem valószínű hogy valaki szétdönti a saját működőjét ezért" (ezt nem értem)

"Használj újraírós CD-t,DVD-t"
30GB-os vinyó könyörgöm, csak nem gondolod, h RW-zni fogok?!

DoktorÚr

Maxtor 6E030L0

Hozzászólás Szerző: DoktorÚr »

Tudom ez egy házimozi forum, de mivel "Hardver", talán még így is off, mégis elnézést kérek itt az elején, de nem tudom hova írjak be ezzel. És itt is vannak olyan emberek akik ehhez is értenek, mint pl. Simon Templar...A vinyóm neve a topic címe: Maxtor 6E030L0
Történt egy olyan "baleset", h vettem volna ki a vinyót a gépből (rack-ben van) és még nem kapcsolt le a gép. Azóta nem ismeri fel ("teljesen"!)
Látja:
- a pontos márka/típust a "boot képrenyőn" amikor a CPU és memory paramétereket írnak ki.
- WinXP (HU-ba) pedig az eszközkezelőben (device manager) látja a lemezmeghajtók között.
Nem látja:
- A BIOS már egyáltalán nem.
- A boot-olás után egy táblázatot látunk, ahol az IDE eszközök vannak és ez secondary master, de ott none van, tehát már itt sem.
- Sajátgép, windows commander szintén semmi.

Egy partíció a 30GB.
Eddig csak egy lehetséges variációt/megoldást próbáltam (mást nem tudok) amivel nem is jártam sikerrel.
Partition Magic 8.0 (XP) -ben próbáltam törölni ill. újra formázni a partíciót, de el sem indult a PM. (viszont ha nincs bennt a 30GB-os vinyó, ami jelenleg nem működik akkor simán elindul a PM)
Lehetséges, h "feléleszthetem" még a vinyót?? Mivel próbálkozzak még? (norton utiltiy 03 van, de nem használom, mert visszavesz a gép teljesítményéből, és amúgy sem vettem még nagy hasznát, de lehet, h érdemes lenne megpróbálni? Feleslegesen nem akarom feltelepíteni és összekuszálni vele a friss és jól működő xp-t)
(kép: a PM8.0 error-ja)

1. Annak a HDD-nek vége...

2. AZONOS panellal talán elindulhat,de nem valószínű hogy valaki szétdönti a saját működőjét ezért.
(persze ez csak akkor ha az elektronikája sérült,amire elég jó az esély a tünetek alapján)

3.No Rack,No HDD hurcolás ebbe halnak bele a vinyók leginkább.

4.Használj újraírós CD-t,DVD-t (olcsóbb hosszzútávon,nem is beszélve arról ami elveszhet ilyenkor).
Tévedés azt hinned,hogy mindenre én vagyok a gyógyszer.

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Maxtor 6E030L0

Szerintem próbáld meg azt, hogy boot diskről elindítod a gépet, majd elindítod az fdisk-et. Itt kitörlöd a meghajtót, reset, aztán az fdiskkel újra létrehozod, és végül formázod. Ha ezután nem megy, akkor nincs ötletem.

Vendég

Maxtor 6E030L0

Van itt még vmi, ez már full off, de nagyon zavar!
Telepítettem a gépre különböző Mac OS skineket. És ha sajátgépben meg szeretnék nyitni egy könyvtárat (bármit) az ACDSee (5.0) jön be rá. Egyféleképpen mászkálhatok a sajátgépben, ha jobb gomb/megnyitás fülre klikkelek. (roppanatul zavar és kínos, h ezt csinálja s hab a tortán az, h nem tudok rájönni az ellenszerre )

ui.: és mégegyszer bocs az off miatt!

Vendég

Maxtor 6E030L0

Tudom ez egy házimozi forum, de mivel "Hardver", talán még így is off, mégis elnézést kérek itt az elején, de nem tudom hova írjak be ezzel. És itt is vannak olyan emberek akik ehhez is értenek, mint pl. Simon Templar...
A vinyóm neve a topic címe: Maxtor 6E030L0
Történt egy olyan "baleset", h vettem volna ki a vinyót a gépből (rack-ben van) és még nem kapcsolt le a gép. Azóta nem ismeri fel ("teljesen"!)
Látja:
- a pontos márka/típust a "boot képrenyőn" amikor a CPU és memory paramétereket írnak ki.
- WinXP (HU-ba) pedig az eszközkezelőben (device manager) látja a lemezmeghajtók között.
Nem látja:
- A BIOS már egyáltalán nem.
- A boot-olás után egy táblázatot látunk, ahol az IDE eszközök vannak és ez secondary master, de ott none van, tehát már itt sem.
- Sajátgép, windows commander szintén semmi.

Egy partíció a 30GB.
Eddig csak egy lehetséges variációt/megoldást próbáltam (mást nem tudok) amivel nem is jártam sikerrel.
Partition Magic 8.0 (XP) -ben próbáltam törölni ill. újra formázni a partíciót, de el sem indult a PM. (viszont ha nincs bennt a 30GB-os vinyó, ami jelenleg nem működik akkor simán elindul a PM)
Lehetséges, h "feléleszthetem" még a vinyót?? Mivel próbálkozzak még? (norton utiltiy 03 van, de nem használom, mert visszavesz a gép teljesítményéből, és amúgy sem vettem még nagy hasznát, de lehet, h érdemes lenne megpróbálni? Feleslegesen nem akarom feltelepíteni és összekuszálni vele a friss és jól működő xp-t)
(kép: a PM8.0 error-ja)

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”