Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

komponens-scart átalakító...van ilyen?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

jól elhagyott topik

Vendég

Sziasztok, én az xboxomat akarom összekötni szgép monitorral, elvileg rgb jelet kiad az xbox mert olyan csatim van ami scarton keresztül nyomatja a tvbe, de a monitoromon elvileg van rgb felirat meg sok kis lyuk akkor lehetséges hogy összekössem vele csak a megfelelő kábel kell? hmm esetleg tapasztalat köszike

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

A JVC TV-ről van egy teszt a www.hazi-mozi.hu-n.Elég jó dolgokat írtak róla.

"Az újabb DVD lejátszók némelyike a komponens kimenetén – ha ezt a kimenetet progresszív állásba kapcsoljuk – a PAL lemezről is progresszív jelet ad ki, alpból vagy NTSC-re átkonvertálva. Ezt pedig, pl. a JVC új televíziójával a komponens csatlakozókon keresztül összekötve hamisítatlan progresszív képet láthatunk, ami nem mindennapi élmény. "

Hát ha ilyen "komoly" volt a teszt akkor értem hogy miért.....
Clint Eastwood bekaphatja!

Vendég

A JVC TV-ről van egy teszt a www.hazi-mozi.hu-n.
Elég jó dolgokat írtak róla.

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: NZS »

Hétvégén láttam élőben ezt a JVC-t, nem rossz, mint ebben az árkategóriában általában. 545e volt a kikiáltási ára... A p+ Philips 82-esen ismét láthattam nagy foltokban összemosott háttereket, mint a VCD, addig állítgatják, hogy a végén elmegy tőle mindenkinek a kedve...
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: H.Andras »

Eleve nem tudom miből gondolod, hogy a JVC tud progreszív megjelenítést? A speckóban 1250i-t írnak azaz interlaced. Ez egyébként a duplája a PAL felbontásnak, de nem progresszív. Köthetsz rá 1080i jelet de csak a felét fogja megjeleníteni. Akárcsak az XGA projektorok amelyekre szintén lehet kötni akár 1080p jelet is csak nem jeleníti meg pontosan.
Abbol gondoltam, hogy a kivetitom 1080i max megjelenitesre kepes, de ettol fuggetlenul tudja a 720 progressziv, illetve 480 progressziv megjelenitest. Az 1250i a JVC-nel a max, ettol meg tudhatja a progressziv megjelenitest. Ha csak interlacedet tud, az gaz.

Ez oké, a projektorod progresszív. Ki is hangsúlyozzák. A JVC-nél viszont nem véletlenül hangsúlyozzák azt, hogy 1250i és semmilyen más progresszív formátumot nem jelölnek. Több oldalon is néztem a készülék specifikációját, de sehol sem említették a progresszív megjelenítést viszont több helyen is kiemelték, hogy: Progressive scan No
Amúgy a készülék közel egy éve jelent meg, szóval még újnak sem mondható.

Hat ez szivas akkor, gyakorlatilag parasztvakitas. Akkor megsem ajanlom ezt a TV-t vasarlasra, meg kell varni mig jonnek az igazi HDTV-k...

Tom Sawyer
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Tom Sawyer »

Ez oké, a projektorod progresszív. Ki is hangsúlyozzák. A JVC-nél viszont nem véletlenül hangsúlyozzák azt, hogy 1250i és semmilyen más progresszív formátumot nem jelölnek. Több oldalon is néztem a készülék specifikációját, de sehol sem említették a progresszív megjelenítést viszont több helyen is kiemelték, hogy: Progressive scan No

szerintem H.Andras félreértése a JVC-nél alkalmazott D.I.S.T. technológiában keresendő, mely úgy kezdi a kép manipulálását, hogy a PAL625i-ből csinál 625p, majd ezt egyéb kavarások után 1250i/75Hz-en jeleníti meg... de bővebben itt található róla nem offolnám ezzel szét a topicot....
Tom Sawyer

Vendég

Eleve nem tudom miből gondolod, hogy a JVC tud progreszív megjelenítést? A speckóban 1250i-t írnak azaz interlaced. Ez egyébként a duplája a PAL felbontásnak, de nem progresszív. Köthetsz rá 1080i jelet de csak a felét fogja megjeleníteni. Akárcsak az XGA projektorok amelyekre szintén lehet kötni akár 1080p jelet is csak nem jeleníti meg pontosan.
Abbol gondoltam, hogy a kivetitom 1080i max megjelenitesre kepes, de ettol fuggetlenul tudja a 720 progressziv, illetve 480 progressziv megjelenitest. Az 1250i a JVC-nel a max, ettol meg tudhatja a progressziv megjelenitest. Ha csak interlacedet tud, az gaz.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vendég

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Helló H. András!Erről a JVC Tv-ről érdeklődnék, hogy milyen szemmel látható különbséget tapasztaltál a component és a SCART-on keresztül beadott jel képminősége között?

Semmilyet, mert nem probaltam ki, csak SVideon volt bekotve.

Lusta voltam atvinni a DVD lejatszomat, az embernek meg nem volt olyan DVD-je amin van YUV.
Minden valoszinuseg szerint sokkal jobb kell legyen a kepe az RGB-hez kepest. Gondolj bele:
rakothetsz egy DVD-t componentel, ami mindenkepp jobb minoseg, mint az RGB, de valszeg itt meg nem lesz tul nagy kulonbseg. Viszont rakothetsz egy progressziv szkenes DVD-t komponent-el, es a TV native kirakja veszteseg nelkul, na ez mar igencsak allat kell legyen. Ezenkivul rakothetsz egy HDTV-s muholdvevot, es akkor full 1920*1080-as felbontasu adast nezhetsz, ugyanez egy normal teven csak 576*480 lesz. (asszem jol irtam, mindig elfelejtem ezeket a PAL felbontasokat ) Mind1 a lenyeg, hogy 3 szor nagyobb a TV felbontasa.
Ezenkivul rakothetsz komponentel akar egy Xboxot is, es akkor a full digitalis kepet latot az Xboxnak, nincs analog atalakitas.

Viszont valaki utananezhetne a neten ennek a TV-nek a speckoinak, hogy valoban tudja e az igazi HDTV felbontasokat, mert en beleneztem a kezikonyvebe anno, es szinte semmit nem talaltam a HDTV supportrol. Marpedig ha nem tud 480p 720p 1080i 1080p felbontasokat, akkor nincs ertelme, mert a fentebb emlitett, HDTV adas, Xbox, Xbox2, PS3, stb kiesik, csak a progressziv DVD lejatszasara jo...

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Annyit azért megjegyeznék (bár a konkrét tipusokat amikről szó van nem ismerem) hogy még az sem evidens hogy egy TV ha van is komponens bemenete feltétlenül tud progresszív jelet is fogadni. Persze amióta a DVD "robbantottak" ez ügyben egyre több az ilyen.

Bene: Azért arra kiváncsi lennék hogy az is tuti hogy a lejátszód a SCART kimeneten komponens jelet ad ki? Persze nem lehetetlen (bár nem része a szabványnak) de azért nézd meg inkább, mert ha csak RGB-t tud a SCART-on az nem lesz jó.
Clint Eastwood bekaphatja!

Vendég

Helló H. András!
Erről a JVC Tv-ről érdeklődnék, hogy milyen szemmel látható különbséget tapasztaltál a component és a SCART-on keresztül beadott jel képminősége között?

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Scott »

Csak az a gond , hogy szerintem egy 32 "-os TV nem ér meg 6-700ezret....

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

H. AndrásMennyire kintről? Konkrétabbat is írhatnál, ha lehet, most szertnék egy 82-es minőségi TV-t! Elkapkodni nem akarom. Bocs, ha a kábel kérdéskörbe ilyet írok!
NZS

Nemetorszagbol. Ha meg akarod nezni, az egyik ismerosom boltjaba el tudlak vinni, csak csorogj be elotte. 239-6761

Tom Sawyer

Hozzászólás Szerző: Tom Sawyer »

Na ja, és a mostani EISA díjas Pana TX-36PD30 is rendelkezik YUV komponens bemenettel és egy ideje kapható, úgy 690- és 750 eFt közt szór az ára, de ennek is külön rca csatlakozója van hozzá, RGB-t pedig scarton keresztül... szóval léteznek már itthon is prog.scan fogadására kész tv-k...
Tom Sawyer

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: NZS »

H. András
Mennyire kintről? Konkrétabbat is írhatnál, ha lehet, most szertnék egy 82-es minőségi TV-t! Elkapkodni nem akarom. Bocs, ha a kábel kérdéskörbe ilyet írok!
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A JVC most hozott ki egy 32 collos TV-t, ezen van component bemenet, es 1250i HDTV felbontast tud a TV. Lattam eloben is, eleg meggyozo, 600 ezer lesz az itthoni ara, kintrol hoztunk egyet, ugy 450 ben volt.

JVC HV-32D25

Termeszetesen SCARTon keresztul ez sem kepes fogadni component jelet, csak a 3 rca bemeneten keresztul. (piros zold kek)

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

nem néztem el, ez egy Samsung projektoros TV
persze, projektor(os)okon tényleg előfordul

Igen , ha projektoros, akkor lehet.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

nem néztem el, ez egy Samsung projektoros TV
persze, projektor(os)okon tényleg előfordul

bene
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: bene »

Bene ! 
Szerintem valamit elnézhettél :
Először is én még nem igazán láttam olyan TV-t, amin van komponens bemenet, sőt szerintem itthon biztos, hogy nem lehet kapni. Arra gyanakszom, hogy az a 3 RCA bemenet az 1 kompozit és 2 audio ( jobb és bal csatorna ) . Meg kellene jobban nézned !
A másik dolog, hogy Scart csatlakozón keresztül nincs komponens jel átvitel, ez biztos. Szerintem kevered a kompozit és komponens fogalmát .

Scott!

Nem,nem néztem el, ez egy Samsung projektoros TV (nem tudom a számát), és az előző dvd 3 rca-val volt összekötve (komponensileg)vele.Csak a mostani lejátszón nincs ez a kimenet.Ahogy korábban jeleztem.
Mindenesetre köszi az infót.

Vendég

Hmm nem tudom miért, állandóan csak vendégként könyvel el a rendszer, hiába jelentkezek be. Asszem ez az előbb említett agyi hiányosságomnak köszönhető....

Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a segítségeteket, tényleg tök jó, hogy ennyien, ennyire segítőkészek vagytok!
Egy kicsit tényleg gondolkodhattam volna a dolgon, mostanság nem vagyok agyilag valami jó formában...
A készülék tipusa Onkyo, és igazatok van, egyenlőre csak tengeren túl lehet kapni. Sajnos még a 2003 őszi prospektusban sincs a cucc, hát remélem időben megjön...
Szóval várok még akkor egy kicsit és a scart-scart-nak csúfolt RGB-s megoldást választom
(Egyébként egy 6 váltós dvd amiről beszélek...nem tudom miért, valahogy nekem szimpi ez a megoldás..)

Köszi mindent mégegyszer, üdv: Balage

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Bene !

Szerintem valamit elnézhettél :
Először is én még nem igazán láttam olyan TV-t, amin van komponens bemenet, sőt szerintem itthon biztos, hogy nem lehet kapni. Arra gyanakszom, hogy az a 3 RCA bemenet az 1 kompozit és 2 audio ( jobb és bal csatorna ) . Meg kellene jobban nézned !
A másik dolog, hogy Scart csatlakozón keresztül nincs komponens jel átvitel, ez biztos. Szerintem kevered a kompozit és komponens fogalmát .

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Doki »

Van ilyen kábel, de hogy készen kapsz, az nem biztos. Próbáld megnézni a Kácsa audio-nál. (Bár mintha az MM-ben is láttam volna...)
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”