Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TFT monitorok
TFT monitorok
Tudom nem akarsz és nem akartok helyettem dönteni, ezért sem írtad le mikor most válaszoltál, h te melyiket választanád. Ha tiéd lenne a pénz te/ti melyik mellett döntenétek? Feldobnánok egy Pro, de kisebb monitort, egy kicsit gyengébb nagyobbra?
Vizuáltechnikai dolgot csak úgy szabad megvenni ha megnézted, összehasonlítottad, kipróbáltad. A speckók szinte mindig hazudnak és egyedi pixelhibák is előfordulnak. Ha kinézted ezt a két modellt akkor tessék őket megnézni és az alapján dönteni.
TFT monitorok
Igaz az LG csak 350:1... (mit jelent ha alacsonyabb ez az arány ha VS VP171b-ben ez 500:1 akkor sötéttebb a képe, ez nagy gáz? Mert jóval alacsonyabb, mint a VS-nek)
A kontraszt arány a kép legsötétebb és legvilágosabb pontja közötti átmenetet jelöli. Szóval minél nagyobb a kontraszt annál élesebb, kontrasztosabb a kép.
Vannak dolgok amelyeket nagyon nehezen magyarázok. Ez ilyen.
Tudom nem akarsz és nem akartok helyettem dönteni, ezért sem írtad le mikor most válaszoltál, h te melyiket választanád. Ha tiéd lenne a pénz te/ti melyik mellett döntenétek? Feldobnánok egy Pro, de kisebb monitort, egy kicsit gyengébb nagyobbra?
ui.: ne aggódj megértettem a kontrasztos dolgok.
TFT monitorok
Igaz az LG csak 350:1... (mit jelent ha alacsonyabb ez az arány ha VS VP171b-ben ez 500:1 akkor sötéttebb a képe, ez nagy gáz? Mert jóval alacsonyabb, mint a VS-nek)
A kontraszt arány a kép legsötétebb és legvilágosabb pontja közötti átmenetet jelöli. Szóval minél nagyobb a kontraszt annál élesebb, kontrasztosabb a kép.
Vannak dolgok amelyeket nagyon nehezen magyarázok. Ez ilyen.
TFT monitorok
Tud vki vmit az LG-L1810B (18") TFT-ről? Ha ugyannyiért szerzem, mint a ViewSonic VP171b -t, melyiket éri meg jobban?
LG 18" (DVI) vs ViewSonic 17" (DVI) Pro Series!?
Mint s megy egy LG a TFT között? Tudom, h VS a "best", de egy nagyobb monitor egész jó paraméterek mellett? Igaz az LG csak 350:1... (mit jelent ha alacsonyabb ez az arány ha VS VP171b-ben ez 500:1 akkor sötéttebb a képe, ez nagy gáz? Mert jóval alacsonyabb, mint a VS-nek)
Nos: ???
TFT monitorok
Nos, utaneztem ennek a VX kulso-belso tap dolognak es lam, mit talaltam:
Tápra visszatérve: pont itt a prohardveren MLaca cikke http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id= ... 7gyo´´zött meg a monitor megvételéro´´l és ebben olvastam, hogy külso´´ tápja van. Amikor megjött a futár és csomagolom ki, akkor sokáig kerestem is a dobozban, mire rejöttem, hogy mégsem külso´´.
Szoval en is ezt a cikket olvastam.
TFT monitorok
Elemeztem a Tomshardware.com –ra.
20db 17col-os TFT minitor górcső alatt, érdekesség képen nem az nyert, akit itt annyira dícsérnek, hanem sokan megelőzték azt.
A következők voltak, a legfelső a legjobb és csökkenő sorrendben. 30 pontból (ha egyforma előre raktam amelyik külsőre szebb)
24 Nec LCD1760V
23 Hercules Prophetview 920
23 Iiyama AS4314UT
22 Iiyama AS4332UT
20 Philips 170B2M
20 Samsung 171N
20 Samsung SyncMaster 171MP
20 ViewSonic VX700
19 CTX PV 720a
18 ADI Microscan l712
18 Hitachi CML171SXW
18 Mitac 170EAS
18 NEC MultiSync LCD1700V
17 Solarism LM1711
16 AG NEOVO X-174
16 LG Flatron LCD 782LE
16 Compaq TFT7020
16 QDI LM-700
16 Sony S71
13 Belinea 10 17 20
A Nec még külsőre is nagyon szép, impozáns értékek mellett! Lehet, h ő jobb választás lenne, mert még olcsóbb is! Most nem is az árat néztem, hiszen itt van még 200+áfás TFT is ez, pedig nem több 140+áfánál. A VX700 jóval több. Ez a számítógépes online „lap”, pedig nem reklám lap, hanem tényleg le is írják azt, ami a termékre vonatkozik jót és rosszat is egyaránt. Legalább is eddig ezek a benyomásaim és eddig még senki sem mondta ennek ellenkezőjét, bízok ezekben a tesztekben.
A VP171b pedig tényleg elitnek számít, hát igen nehéz a választás. De mivel Simon mondtad, h DVD lassú lehet egy TFT, ez biztos nem 16ms idejével. 1000/16=62,5fpt/s. Egy teszt szerint a leggyorsabb TFT! Külső is brutális, ráadásul fekete, ahogy nekem kell. X-en túl Pro Series a monitor. Összeségébem minősége is minden valószínűség szerint ezek után kifogástalan (lenne számomra)
Lehet, h tényleg jobb döntés egy relatív csúcs kategóriás TFT, mint +1col-al nagyobb monitor, az nem hiszem, h jobb befektetés lenne. Meg látjuk ezekre milyen reakciókat kapok/kapunk.
TFT monitorok
DVD-re nem feltétlenül ajánlott a TFT. Bár a gyorsabbak állítólag már "nem húznak utó", de egy CRT-s még mindig sokkal alkalmasabb erre a feladatra.
Namármost a tápra mindkét modellnél (VX700, VP171b) azt írják, hogy belső tápos. Lásd:
http://www.viewsonic.com/pdf/compchart_lcd.pdf
TFT monitorok
TCO 2003? hmm.
"A Samsung mellett eddig a következő márkák rendelkeznek TCO 2003-as minősítéssel: Eizo (7 FLAT), Philips (3 FLAT+4 CRT), ViewSonic (2 FLAT+3 CRT), Hyundai (3 CRT), LG (1 FLAT+1 CRT), Belinea (2 CRT), HP-Compaq (1 FLAT), NEC-Mitsubishi (1 CRT)."
Ismertek olyan oldalt, ahol fennt vannak a pontos típussal jelölt TFT-k is?
Egyébként a következők nek kell megfelelni a TCO03'-al:
" TCO 2003 szabvány előírja, hogy egy 17-19-colos TFT-kijelző felbontása legalább 1280x1024 képpont legyen, a 21-colos és az afölötti méreteknél az elvárt felbontás legalább 1600x1200 pixel. A TFT-k esetében a fényerőt 125 helyett 150 Candela/négyzetméterben állapították meg. Újdonság a TFT-k esetében a két kötelező és egy választható színhőmérsékleti érték megadása. A TFT-knek ezen felül állítható magasságúaknak kell lenniük és rendelkezniük kell egy VESA-szabvány szerinti rögzítési lehetőséggel. A monitorház a TCO 2003-minősítés szerint sötétszínű nem lehet, ez a kitétel már szerepelt az előd TCO 99-nél is. Különösen fontos hangsúlyt kap az új szabványban a gyártás, az újrafelhasználhatóság és az alkalmazott alapanyagok témaköre is."
TFT monitorok
És Simon, ez a Pro szériás TFT a VP171b? Ebben is külső táp van?
A gaia pont nem működik, hasna-nal nem találtam TFT... A www.pixel.hu -t szoktam nézni, ha ViewSonic.
Én pedig DVD-t nézek rajta, az az első, most esik le ezt nem említettem az elején!!
TFT monitorok
Helo
Nalam biztos, hogy a vx700 a befuto
mivel:
elobb nagyon helyesen emlitett kulso tap
170 fokos ralatasi szog minden iranybol
Szeleskoru beallitasi lehetoseg (pl. kulon RGB csatornankent)
Viewsonic nev mar eleg regota jol cseng a szakmaban (dtp)
Kulso nem nagyon szamit, ha szamitana, akkor biztoss vx700
Az arat pedig itt nezd meg: www.gaia.hu, www.hansa.hu
Mondjuk en nem filmet nezek rajta.
Csak ne lenne olyan baszott vastag a kávája. Ekkora méretbe egy 21"-es is elfért volna.
A ViewSonic Pro széria mennyivel szebb ebből a szempontból:
TFT monitorok
Helo
Nalam biztos, hogy a vx700 a befuto
mivel:
elobb nagyon helyesen emlitett kulso tap
170 fokos ralatasi szog minden iranybol
Szeleskoru beallitasi lehetoseg (pl. kulon RGB csatornankent)
Viewsonic nev mar eleg regota jol cseng a szakmaban (dtp)
Kulso nem nagyon szamit, ha szamitana, akkor biztoss vx700
Az arat pedig itt nezd meg: www.gaia.hu, www.hansa.hu
Mondjuk en nem filmet nezek rajta.
TFT monitorok
A képernyő frissítés nem téma a TFT monitoroknál. Itt nincs katódsugárcső amelyik pásztázza a képernyőt. Helyette van viszont response time.
A gyári értékek nem túl mérvadóak. Hazudnak össze-vissza. Amire még odafigyelnék a helyedben, hogy spórolás okán ma már a legtöbb TFT gyártó magába a készülékbe építi be a tápegységet. Ennek van egy olyan jó tulajdonsága, hogy az esetek 95%-ban bezavarja a képet. Én csak olyat vennék amelyik külső tápos.
TFT monitorok
Ez lemaradt bocsi:
1280x 1024 @75 Hz (analóg)
1280x 1024 @60 Hz (digitális)
Ha DVI kötöm össze már pedig úgy fogom, akkor csak 60Hz-en nézhetem a monitor? Nem kell ettől félni? Tudom az LCD más, mint a CRT, de akkor is nem kevés egy 18"-tól?
TFT monitorok
Az LG-L1810B-t tartom befutónak vs. VX700-al szemben:
- kontrasztarány: 400:1 helyett csak 350:1
- fényerő egyezik: 250cd/m2
- felbontás: 1280x1024@75Hz
- TCO99' és egyén minősítések kb egyenlő.
- ezen is, azon is van DVI bemenet!
Ami több, mint a ViewSonic
- van rajta USB Hub
- falra szerelhető
- a legfontosabb a végén: ez nem 17col-os hanem 18!!! És akkor még nagyobb is lesz a látható képméret, mint a mostani 19"-os CRT-nél! Sőt egy másik cégnél még olcsóbb: 147,38e+áfa)
- még egy kevésbé fontos, de számottevő különbség az LG javára: jobban néz ki
Betenném a képet, de csak "vendég" vagyok, így nem, viszont URL van, érdemes megnézni a large képet, sok minden kirajzolódik!
http://www.lge.co.hu/termekek/informaci ... 1810b.html
Szerintem ez a monitor nem gagyi és mivel nagyobb... megkérdőjelezhetővé válik az, h még se egy 17es VX700-as?!
TFT monitorok
Nézegettem még 18col:
iiyama AS4611UT (18 col, 30ms, 24-80Khz/56-75KHz, 250cd/m2, 1280x1024@75Hz, 160° rálátás, bement: D-sub mini 15 pin, TCO99 stb.: 136,3e+áfa)
LG-L1810B (18col, 1280x1024@75Hz, 250cd/m2, kontraszt: 350:1, vízsz.:30-80KHz, függ.: 56-85Hz, DVI-I, USB Hub, TCO99, falraszerelhető(!): 149,4e+áfa)
Philips 180B2S (18 col, 170° rálátás, 1280x1024, D-Sub, TCO99: 129,1e+áfa)
és 19col nagyobbakat vagyis egyet: (előző hozzászólásomban erre gondoltam és nem az AL-1911-re)
Acer AL922 (19col(!), MVA Panel <mint a VX700-as>, 1280x1024 max, 0.29mm, 500:1 kontraszt, DVI-D, TCO99 stb: 152,1e+áfa)
- Mekkora az a felbontás, ami tökéletes képet biztosít egy LCD monitornál, nálam a CRT-ben a 100Hz volt az alap.
LCD-nél tényeg elég a a) 75Hz? Vagy inkább 85? © 60Hz-en tényleg nem vibrál és nem is okoz szem könnyezést hosszú távon?)
- Mi a különbség a következő bementek között: DVI-I, DVI-D?!!
Newman voltam. Vmi gebasz van a bejelentkezésnél a mailemmel (mert módosítani kellett), ezért nem tudok hozzászólni csak belépni.
TFT monitorok
Mellesleg milyen véleménnyel vagytok alsóbb 19esről(?), csak mert javasoltatok itt Acer-t.
Acer AL-1911? (tudtok netes tesztet erről <én nem találtam> a személyes tapasztalatok mellett ha vannak ilyenek)
Valamilyen lapban olvastam, h árához mérten jó kis monitor. Ugye jól vettem ki nincs rajta DVI??
TFT monitorok
Vendég mennyibe van az apple? 17col?
En raktam a kepet, csak valamiert nem logolt be ez a shit explorer... 17-es Apple 200 e, 20-as 400 e... Es nekem sajna a 20-ast kene vennem, ha elore akarnek lepni. Na majd jovore.
Mondtam en neked, hogy a VX900 a tuti, nem szoktam en hulyeseget beszelni
Viszont holnap vagy holnap utan mar megvan a kis G5-osom
Majd jelentkezem a 700-al
G5-öt pedig akkor meglesem
Köszi.
TFT monitorok
Én nem olyan régen ruháztam be egy ACER 17-os TFT-re, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Az ára is eléggé kedvező, most olyan 96+Fa-tól kapható.
>20ms frissítési idő, DVI + RGB bemenet, 500:1 kontraszt, 250cd fényerő
Üdv,
Cuttie
p.s.: Én sem találtam rajta pixelhibát, és 3 év garit kaptam hozzá.
TFT monitorok
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy mielőtt a kérdéses típust megvennéd nézd meg a garancia jegyen milyen hibákat tekintenek hibának. Itt van például az IIyama, idézem:"Az LCD monitorok esetén megállapított tűrések: LCD pixel hiba TFT paneleknél a megjeleníthető képpontok max 0,0005%-a, max 2 pixel a panel közepén."
az is erdekes (vagy inkabb szanalmas), hogy nyugaton sokkal kisebb tures van a garanciajegyen mint itthon
ugyanazon termek eseteben
mas: tudomasom szerint (nem tul friss info) az egesz vilagon 3-4 lcd gyar van
ezekbol kerul ki az osszes gyarto osszes tipusa, szoval nagy szoras itt nincs
az elektronika, es a fenycso lehet jelentosen mas
bocs ha ez mar elhangzott
Hibaturessel kapcsolatban a Pixel tud felvilagositast nyujtani, de szerintem nagyon nem kell aggodni, mert nekem tavaly november ota van meg a VX900, es semmi pixelhiba nincs rajta, pedig napi 16 orat be van kapcsolva, es sokszor ejszakara is elfelejtem kikapcsolni. (Mondjuk asszem a TFT-nek nem tesz jot a ki be kapcsolgatas, de lehet hogy ezzel hulyeseget mondtam.)
TFT monitorok
Vendég mennyibe van az apple? 17col?
En raktam a kepet, csak valamiert nem logolt be ez a shit explorer... 17-es Apple 200 e, 20-as 400 e... Es nekem sajna a 20-ast kene vennem, ha elore akarnek lepni. Na majd jovore.
Mondtam en neked, hogy a VX900 a tuti, nem szoktam en hulyeseget beszelni
Viszont holnap vagy holnap utan mar megvan a kis G5-osom
TFT monitorok
Köszi az eddigi válaszokat! Úgy néz ki legtöbben ajánlották a VX700-at, minden valószínűség szerint belefér a keret felső határába. Már csak a Sony-ra várom a választ, mármint ha a vevőm komoly és megadja érte azt a sokat, amit kérek úgy tűnik a ViewSonic VX700 -ra fogok beruházni.
Ha addig is vannak egyéb értékes információk, ne sajnáljátok. Még ha el-el is döntöttem, h VX700 lesz...
TFT monitorok
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy mielőtt a kérdéses típust megvennéd nézd meg a garancia jegyen milyen hibákat tekintenek hibának. Itt van például az IIyama, idézem:"Az LCD monitorok esetén megállapított tűrések: LCD pixel hiba TFT paneleknél a megjeleníthető képpontok max 0,0005%-a, max 2 pixel a panel közepén."
az is erdekes (vagy inkabb szanalmas), hogy nyugaton sokkal kisebb tures van a garanciajegyen mint itthon
ugyanazon termek eseteben
mas: tudomasom szerint (nem tul friss info) az egesz vilagon 3-4 lcd gyar van
ezekbol kerul ki az osszes gyarto osszes tipusa, szoval nagy szoras itt nincs
az elektronika, es a fenycso lehet jelentosen mas
bocs ha ez mar elhangzott
o v e r p o w e r e d
TFT monitorok
http://newshop.fotexnet.hu/index.php?cl ... 85402Apple arak
"A 17"-os TFT Apple Studio Display maximális felbontása 1.280*1.024 képpont. Ekkora felbontást általában 21"-os, vagy nagyobb képcsöves monitorokon szokás használni."
Muhahahahaha!