Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-S75
Panasonic DVD-S75
vegyesende csak cd-vel
de ott mindenfele gyarto mindenfele lemezevel es hogy kerek legyen a tortenet:
az egyik tdk-r lemezzel csinalja a masikkal nem
lehet hogy az irom az oka?
Hát ezt könnyen kipróbálhatod, ha másik lejátszóban is ugrálnak azok a lemezek ott, akkor a lemez lesz a rossz. Ha más nincs, akkor a cd íróval is megpróbálhatod lejátszani őket.
Úgy viszont én is jártam, hogy letöltött audio cd image-t kiírva a zene néhol ugrik (pl Police Every Breath You Take dts album). Ezt viszont az előző lejátszómmal is pont úgy és pont ugyanott csinálta és mindíg megismételhető módon. Szóval a lemez image volt rossz. Le kéne tölteni újra. Esetleg nem hasonló a problémád?
A másik, meg hogy mindíg ugyanott ugrik az adott lemeznél, vagy hol itt, hol ott?
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
vegyesen
de csak cd-vel
de ott mindenfele gyarto mindenfele lemezevel es hogy kerek legyen a tortenet:
az egyik tdk-r lemezzel csinalja a masikkal nem
lehet hogy az irom az oka?
o v e r p o w e r e d
Panasonic DVD-S75
irott lemezeknel sokszor elkezd akadozni, kb. a 10-12es track korulugy a lemez 2/3-nal
masnal tortenik hasonlo?
Milyen lemezzel? DVD-R, DVD+R vagy CD-R vagy RW-k? És ne kíméld a lemez gyártóját is nyilvánosságra hozni. Én szinte csak Verbatim lemezeket használok és nálam egyszer sem volt még akadás, sem DVD-R-rel, sem +R-rel (ez Primedisc volt), sem DVD-RW-vel, sem CD-kkel.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
irott lemezeknel sokszor elkezd akadozni, kb. a 10-12es track korul
ugy a lemez 2/3-nal
masnal tortenik hasonlo?
o v e r p o w e r e d
Panasonic DVD-S75
Király! Köszi!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Panasonic DVD-S75
Az S35 topicjaban mar irtam, de a biztonsag kedveert: az S75-os brutto 49,990 ft lett!!!!
Pont erre az árra vártam! Hol adják ennyiért?
depo.hu
48.000
Panasonic DVD-S75
Az S35 topicjaban mar irtam, de a biztonsag kedveert: az S75-os brutto 49,990 ft lett!!!!
Pont erre az árra vártam! Hol adják ennyiért?
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Ez igen meggyozo erv, most mar biztos kell ez a ketyere.
Aki nemreg vett az most biztos .
Panasonic DVD-S75
Nem akarok a Pana melé állni, de szerintem 300.000 alatti kategoriába nehezen lehet találni olyan DVD lejátszót-MÁRKÁTOL FÜGGETLENÜL- ,amely megbirkozna egy hasonló/közel hasonló áru CD lejátszó minőségével.
TechnoMan:
Ezt jól meg aszontad! Pl. a Philips DVD763SA típusú DVD+SACD lejátszó 59.990,- a MediaMarktban. Szerintem ez eléggé parti egy többcsatornás lejátszóhoz képest. De ha csak a CD-lejátszás minőségét nézzük, akkor pl. egy Cambridge audio D-300 ára 59.800,- (Netdepo), a D-500SE ára 68.800,- (Netdepo), de bátran össze merném ereszteni a Pioneer PD-S507-essel is, ami szintén 70 rugó körül megszerezhető. Szerintem az utóbbi két CD-játszó bármikor lemossa a 75-ös Panát!
YvsMad: akkor nem értettél meg. Én nem a 75-ös/Panasonic mellett akartam agitálni, azért írtam oda "MÁRKÁTOL FÜGGETLENÜL".
Nem akarok itt a Topicba egy végbemenő vitába belekezdeni (ami nem ide tartozik), de nekem szent meggyöződésem hogy egyetlen egy olyan cég sincs aki 1. tönkretenné a (bár halodó, de azért még jelenlévő) CD részlegét azért, hogy te egy viszonylagosan nevetséges áron két TELJES, KOMPLETT MINŐSÉGŰ készüléket vásárolj (mivel a cégek szeretnek egyszere több "nyársat" is abba a képzeletbeli "tűzbe" tartani: Ez csak biznisz és az egész szórakoztatóelektronika erről szól, kivéve talán a KONDO féle EMBERKÉKET) 2. a DVD lejátszónál csak másodlagos szolgáltatásként említik meg az Audio CD lejátszását. + High Endes berkebe is tudják, hogy a minnél puritánabb elektronika (no VIDEO DAC....) annál szebb és természtesebb , torzításmentesebb lesz a "Végtermék", hisz a jel útjába így csak torzitások lesznek a sok eleketronika végett. Persze a fenti dolgokat csak nagyon szigorú un. ortodox hifista szemmel lehet nézni.
TechnoMan:
Lényegében igazad van, úgy látszik, csak elbeszéltünk egymás mellett.
Továbbra is érdekel a felhasználók tapasztalata a 75-ös hangjával kapcsolatban!
Panasonic DVD-S75
Nem akarok a Pana melé állni, de szerintem 300.000 alatti kategoriába nehezen lehet találni olyan DVD lejátszót-MÁRKÁTOL FÜGGETLENÜL- ,amely megbirkozna egy hasonló/közel hasonló áru CD lejátszó minőségével.
TechnoMan:
Ezt jól meg aszontad! Pl. a Philips DVD763SA típusú DVD+SACD lejátszó 59.990,- a MediaMarktban. Szerintem ez eléggé parti egy többcsatornás lejátszóhoz képest. De ha csak a CD-lejátszás minőségét nézzük, akkor pl. egy Cambridge audio D-300 ára 59.800,- (Netdepo), a D-500SE ára 68.800,- (Netdepo), de bátran össze merném ereszteni a Pioneer PD-S507-essel is, ami szintén 70 rugó körül megszerezhető. Szerintem az utóbbi két CD-játszó bármikor lemossa a 75-ös Panát!
YvsMad: akkor nem értettél meg. Én nem a 75-ös/Panasonic mellett akartam agitálni, azért írtam oda "MÁRKÁTOL FÜGGETLENÜL".
Nem akarok itt a Topicba egy végbemenő vitába belekezdeni (ami nem ide tartozik), de nekem szent meggyöződésem hogy egyetlen egy olyan cég sincs aki 1. tönkretenné a (bár halodó, de azért még jelenlévő) CD részlegét azért, hogy te egy viszonylagosan nevetséges áron két TELJES, KOMPLETT MINŐSÉGŰ készüléket vásárolj (mivel a cégek szeretnek egyszere több "nyársat" is abba a képzeletbeli "tűzbe" tartani: Ez csak biznisz és az egész szórakoztatóelektronika erről szól, kivéve talán a KONDO féle EMBERKÉKET) 2. a DVD lejátszónál csak másodlagos szolgáltatásként említik meg az Audio CD lejátszását. + High Endes berkebe is tudják, hogy a minnél puritánabb elektronika (no VIDEO DAC....) annál szebb és természtesebb , torzításmentesebb lesz a "Végtermék", hisz a jel útjába így csak torzitások lesznek a sok eleketronika végett. Persze a fenti dolgokat csak nagyon szigorú un. ortodox hifista szemmel lehet nézni.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
Panasonic DVD-S75
TechnoMan:
Panasonic DVD-S75
A német Video magazin legújabb számában tesztelte a 75-ös Panát. Képminősége nagyon jó, de a hangját kissé lehúzta. A JVC XV-N55 de főleg az új Sony DVP-NS730 lealázta. Mi lehet az oka, illetve van-e nektek összehasonlítási alapotok más lejátszókkal? Érdekes, mert pont a DVD-Audio lejátszási képességei miatt néztem ki magamnak a Pana új csúcskészülékét, de azért CD-ken és filmeken is helyt kellene állnia nálam.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
Panasonic DVD-S75
A német Video magazin legújabb számában tesztelte a 75-ös Panát. Képminősége nagyon jó, de a hangját kissé lehúzta. A JVC XV-N55 de főleg az új Sony DVP-NS730 lealázta. Mi lehet az oka, illetve van-e nektek összehasonlítási alapotok más lejátszókkal? Érdekes, mert pont a DVD-Audio lejátszási képességei miatt néztem ki magamnak a Pana új csúcskészülékét, de azért CD-ken és filmeken is helyt kellene állnia nálam.
Panasonic DVD-S75
s75-on lehet mozgatni a feliratotaz se segit?
persze csak ha nem permanent a sub
Pont az a bánatom, hogy ugyan lehet mozgatni, de csak lefelé az eredeti helyzethez képest. Szóval nem segít.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
s75-on lehet mozgatni a feliratot
az se segit?
persze csak ha nem permanent a sub
o v e r p o w e r e d
Panasonic DVD-S75
16:9 tv elvileg anamorf jelnel atkapcsol magatol, igy nem kell zoomolni sees ilyenkor a felirat is a megfelelo helyen van, a kepen belul
nalad nem?
Sajnos mint ahogy írtam a lemez letterbox-os (4:3-as allul fellül fekete csíkokkal), nem anamorf. Ettől még lehetne megfelelő helyen a felirat, de sajna ez el van b@szva.
Arra is gondoltam, hogy készítek egyszer majd egy javított verziót, de sajna nem értek hozzá és még nem volt időm belemerülni a dvd-authorizálás rejtelmeibe. Ha esetleg valaki le tudja nekem írni egy három éves gyerek szintjén, hogy lépésről lépésre hogyan kell áthelyezni a feliratot, azt megköszönném!
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
16:9 tv elvileg anamorf jelnel atkapcsol magatol, igy nem kell zoomolni sees ilyenkor a felirat is a megfelelo helyen van, a kepen belul
nalad nem?
anamorfnal igen, de ez nem az Ezexerint ha egyszer lesz egy 16/9es TV/projektorom, akkor addigra nemárt ha bemagolom a Tremorst
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Panasonic DVD-S75
16:9 tv elvileg anamorf jelnel atkapcsol magatol, igy nem kell zoomolni se
es ilyenkor a felirat is a megfelelo helyen van, a kepen belul
nalad nem?
o v e r p o w e r e d
Panasonic DVD-S75
a Tremors feliratai egyáltalán nem látszanak 16/9es TVn ?
A Tremors letterbox-os 16:9-es képpel került a korongra. És az az idióta aki szerkesztette, az allulra a fekete csíkba helyezte a feliratot. Ami nagyon praktikus 4:3-as tv-hez, de ha 16:9-esen nézed, akkor szeretnéd a filmmet teljes képernyőn, helyes képaránnyal nézni, ezért belezoom-olsz. Na ekkor a felirat a képernyő alá esik. Én ezért leginkább felirat nélkül nézem, de ha mégis kell a felirat, akkor zoom-olás után felfele gördítem a képet a tv-n, így a felirat látszik, a képen az arányok helyesek, de a film tetejét nem látod!
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
6. Mennyire sima és megbízható a mechanika működése?
7. Van-e valami észrevételetek vagy más, általatok ismert készülékkel való összehasonlításból eredő tapasztalatotok?
Én pont tegnap cseréltem le a Grundigomat egy ilyenre.
Kicsit hangosabbnak tűnik nekem a mechanikája nekem a grundignál, de egyáltalán nem zavaró és messze csandesebb az átlagnál.
A zoom-hoz még annyit, hogy 16:9-es tv-vel használva is van praktikus lehetősége: a 2,35:1 vagy nagyobb arányú filmekbe is belezoomolhatsz, hogy a 16:9-et kitöltse. Szóval ahogy TechnoMan írta csak nem 4:3-as ilyenkor az alaphelyzet, hanem 16:9.
Ahogy korábban írta T-Boy, úgy nálam is bekapcsolt a TV a készülék bekapcsolásakor, de audio only üzemmódban "nem kapcsolja ki a tv-t".
Ami kicsit bosszant, hogy nem találtam még olyan beállítást, amivel elérhetném, hogy a scarton ne küldjön hangot a tv-nek. Illetve bár nagy pozitívum, hogy a feliratok helye mozgatható, de sajnos, csak lefele az eredeti helyzethez képest. (Néhány bosszantóan authorizált kiadvány, pl. Tremors, hibáit lehetne korrigálni, ha feljebb tudnám tolni a felirat helyét.)
a Tremors feliratai egyáltalán nem látszanak 16/9es TVn ?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Panasonic DVD-S75
Az egyik kollégámnak a Samsung mindent egybe házimozi készüléke is bekapcsolja a tv-t - ami mellesleg egy 63 centis Thomson. Eddig azt hitte, hogy a Samsung ilyen 'ügyes', de Gordon után azt kell gondolnom, hogy a tv a megoldás kulcsa.
Panasonic DVD-S75
Még mindig töröm a fejem azon, hogy hogy a JÓISTENBE képes a készülék bekapcsolni a -standby-ba lévő- TV-t. Ez nekem felfoghatatlan, mert 1. a használati sem irja, 2. többször kiprobáltam, de erre nem reagált a TV. Mivel -tudtommal- még nem adtak ki QLink/Megalogic/Smartlink/stb DVD lejátszót eddig, nem tudok a dologra magyarázatot találni. Én eddig úgy tudtam, hogy a Scarton csak inditófeszültséget lehet kihozni (azaz , amikor BEKAPCSOLT ÁLLAPOTBA van a Tv és pld az M1-es nézed, akkor képes átváltani video csatornára)
Szerintem ne törd rajta a fejed. A Thomson tv "fícsűrje" lehet ez a szolgáltatás. A tv ugyanis bekapcsol akkor is ha a beltérit kapcsolom be, ha a videon megnyomom a play vagy a grafikus menu pontot. Ha kikapcsolom a beltérit a dvd-t, vagy stoppolom a videót, akkor meg szépen ki is kapcsol. (Ezt megtehetné az audio only gomb megnyomására is, de sajna nem teszi. Szerintem azért, mert bár ugyan képi jelet tovább nem kap, de hangot sajnos igen)
Bizonyára úgy lehet, hogy az általad említett indítófeszültséget figyeli minden scart bemeneten standby üzemmódban is.
Ezt a szolgáltatást eddig különösen szerettem, mert nem kellett a tv távirányítóját a kezembe sem venni, ha dvd-zni akartam. Most sajnos kell, hogy levegyem a hangot. Azt hiszem én is készítek majd egy hangilag "herélt" scart kábelt.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
TechnoMan és Gordon314:
Köszi a válaszokat, egyre jobban tetszik ez a készülék.
Eredetileg 2 DVD-A lejátszót néztem ki magamnak: ezt a 75-ös Panát és a 77-es JVC-t. Árban biztos a Pana a nyerő, mert az 55-ös JVC kerül most 70 rugóba. Minőségben lehet, hogy jobb a drágább JVC 77-es, de elég sok panaszt hallottam a JVC futóművek meghibásodásával kapcsolatban, igaz, hogy azok olcsóbb készülékek voltak, talán a futóművük is máshol készült. Remélem a Panával nem lesz gond.
Panasonic DVD-S75
7. Van-e valami észrevételetek vagy más, általatok ismert készülékkel való összehasonlításból eredő tapasztalatotok?
Kicsit hangosabbnak tűnik nekem a mechanikája nekem a grundignál, de egyáltalán nem zavaró és messze csandesebb az átlagnál.
A zoom-hoz még annyit, hogy 16:9-es tv-vel használva is van praktikus lehetősége: a 2,35:1 vagy nagyobb arányú filmekbe is belezoomolhatsz, hogy a 16:9-et kitöltse. Szóval ahogy TechnoMan írta csak nem 4:3-as ilyenkor az alaphelyzet, hanem 16:9.
Ahogy korábban írta T-Boy, úgy nálam is bekapcsolt a TV a készülék bekapcsolásakor, de audio only üzemmódban "nem kapcsolja ki a tv-t".
Ami kicsit bosszant, hogy nem találtam még olyan beállítást, amivel elérhetném, hogy a scarton ne küldjön hangot a tv-nek. Illetve bár nagy pozitívum, hogy a feliratok helye mozgatható, de sajnos, csak lefele az eredeti helyzethez képest. (Néhány bosszantóan authorizált kiadvány, pl. Tremors, hibáit lehetne korrigálni, ha feljebb tudnám tolni a felirat helyét.)
Gordon: Még mindig töröm a fejem azon, hogy hogy a JÓISTENBE képes a készülék bekapcsolni a -standby-ba lévő- TV-t. Ez nekem felfoghatatlan, mert 1. a használati sem irja, 2. többször kiprobáltam, de erre nem reagált a TV. Mivel -tudtommal- még nem adtak ki QLink/Megalogic/Smartlink/stb DVD lejátszót eddig, nem tudok a dologra magyarázatot találni. Én eddig úgy tudtam, hogy a Scarton csak inditófeszültséget lehet kihozni (azaz , amikor BEKAPCSOLT ÁLLAPOTBA van a Tv és pld az M1-es nézed, akkor képes átváltani video csatornára)
Panasonic DVD-S75
gordon314.fw.hu