Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD-Audio, SACD
DVD-Audio, SACD
Mint én is írtam lehet hogy megy a dolog, sose próbáltam, csak azért javasoltam a DTS-t mert az BIZTOSAN megy. Ráadásul ez CD lejátszóval is tuti működik. Persze ez is lehet hogy simán megy a DD-vel is csak azért nem terjedt el, mert azért zenére nem túlságosan jó tömörítés a DD....
Clint Eastwood bekaphatja!
DVD-Audio, SACD
Hát én nem tudom. Volt nálam egy fake dts audio cd MIke Oldfield-től. Azon DD jel volt felírva audio cd-ként. A lejátszó maga nem is tudta dekódolni a beépített DD dts dekóderével, de a DD jelet szépen küldte ki a digit kimenetre, amit már az erősítő "meg tudott" emészteni.
Én nem tudom, hogy milyen trükkje volt?! Talán volt valami speciális headerje, de én arra tenném a voksom, hogy még az sem. Ezért javaslok egy próbát!
Legfeljebb újra kell törölni egy RW-s CD-t.
Azért azt is jó lenne megtudni, hogy az az AC3-nak kiterjesztett állomány valóban DD tömörítésű-e, vagy a DiVX-eknél használt mp3-as kreálmány. Ez utóbbi esetben tényleg csak az átkódolás segíthet.
A Delphijos által leírt dts-re átkódolás persze biztos módszer, csak kicsit "munkásabb"
gordon314.fw.hu
DVD-Audio, SACD
Én Impressiont használok, meg Scenarist-ot, azok nem engedték. Képet sem lehet hang nélkül. (Legalábbis nekem nem ment. Bár annyira azért nem erőltettem.)
Gordon ötletével meg az a baj, hogy ha a lejátszó nem küldi ki a DD azonosító jelet a digit kimeneten (amit valószínüleg nem fog, mert azt hiszi hogy audió CD ) akkor az erősítő nem fogja dekódolni. Az első lejátszóknál ezért nem ment a DTS, mert nem ismerték fel a formátumot, és hiába küldték ki a "nyers" adatot a kimenetre, az azonosító nem volt benne, ezért az erősítők nem ismerték fel. Persze lehet hogy működik, sose próbáltam, de kétlem, mert ez nem wav file. Az enkódolt DTS viszont az, ezért a javaslatom : Kapd szét az anyagot 6 külön csatornára, és ereszd rá SurCode DTS encodert. Abból már írhatsz DTS CD-t, és az erősítő is fel fogja ismerni.
DVD-Audio, SACD
valami dvd authoring programba tedd be, bár video nélkül nembiztos hogy engedni fogja...
pl. dvdmaestro, scenarist NT
Ekkor kreálsz egy dvd-video lemezt, amit le tudsz játszani (kép nélkül) az asztalidon.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVD-Audio, SACD
Most szedtem le egy ftp-szerverről ezt: Mike_Oldfield_-_Millenium_Bells_AC-3, összepakolom a rarokat és egy .AC3 kiterjesztésű cucc jön ki, na ezzel mit kezdjek? Asztalin akarnám lejátszani, hogy írjam ki?
Csak egy tipp:
próbáld meg átnevezni wav-re és írd ki audio cd-ként!
A többit bízd az erősítő dekóderére.
gordon314.fw.hu
DVD-Audio, SACD
nos?
DVD-Audio, SACD
Most szedtem le egy ftp-szerverről ezt: Mike_Oldfield_-_Millenium_Bells_AC-3, összepakolom a rarokat és egy .AC3 kiterjesztésű cucc jön ki, na ezzel mit kezdjek? Asztalin akarnám lejátszani, hogy írjam ki?
-
Vendég
DVD-Audio, SACD
Egyébként a Pana s35-ös is Lméletileg DVD-Audio lejátszó, de nincs rajta 5.1 analóg kimenet, csak egy sztereó, meg egy optika. :smile13:
Az S35-ös nem DVD Audio lejátszó. Úgy nevezik, hogy kompatibilis a DVD Audio lemezekkel. Ez azt jelenti, hogy 2 csatornában meg tudja szólaltatni őket.
DVD-Audio, SACD
Egyébként a Pana s35-ös is Lméletileg DVD-Audio lejátszó, de nincs rajta 5.1 analóg kimenet, csak egy sztereó, meg egy optika. :smile13:
Akkor biztos nem az. Jelenleg csak a Denon hasznája a "Denon Digital Link"-nevü fejlesztését a csúcsmodelljeiben DVD-A digitális átvitelre. Más készülékekből kizárólag az analóg kimeneteken "jön" a DVD-A információ. Persze van olyan készülék ami ilyenkor némítja a digit kimenetet, de láttam már olyat is ahol "lebutítva" 44.1/16 CD jel jött ugyanitt.
DVD-Audio, SACD
Most ha jól veszem ki az írásaitokból, akkor a legújabb csúcstechnikáknál vissza kell térnünk a jó kis zajos, analóg kábelezéshez, ha SACD-t, vagy DVD-Audiot akarunk hallgatni? Egyébként a Pana s35-ös is Lméletileg DVD-Audio lejátszó, de nincs rajta 5.1 analóg kimenet, csak egy sztereó, meg egy optika. :smile13:
DVD-Audio, SACD
Én a Supernatural-t várom valamelyik formátumon, és a Dire Straits albumokat. Nem értem mit t*kölnek ennyit.
A Dire Straits: On The Night koncertvideo állítólag szeptemberben jön ki DVD-n, a Mark Knopfler: A Night In London-al egyetemben...
http://knopfler.fw.hu
Köszi, de Dire Straits DVD már van,(persze ha ilyen jön ki megint az sem baj) én (mivel ez az a topic) DVD-A -ra vagy SACD-ra gondoltam.
DVD-Audio, SACD
Én a Supernatural-t várom valamelyik formátumon, és a Dire Straits albumokat. Nem értem mit t*kölnek ennyit.
A Dire Straits: On The Night koncertvideo állítólag szeptemberben jön ki DVD-n, a Mark Knopfler: A Night In London-al egyetemben...
http://knopfler.fw.hu
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD
DVD-Audio, SACD
Hali,
Egy link az érdeklődőknek a meglevő és tervezett DVD-Audió és SACD lemezekről:
DVD-Audio: http://www.highfidelityreview.com/reviews/dvdaudio.asp
SACD: http://www.highfidelityreview.com/reviews/sacd.asp
Itt mindenki megnézheti, hogy kedvenc előadóit milyen formátumban adják ki a forgalmazók, ez lényeges lehet a döntés előtt. Szerintem az SACD lemezek gyakrabban tartalmaznak populáris (pl.Queen, Toto, Ministry) zenét, míg a DVD-Audio-nál elég sok az elvontabb zene, de azért sok az AOR is. 'Aztán' lehet, hogy rosszul látom vagy kevés listát néztem át...
Nekem SACD-m van (Philips DVD962SA), tényleg jól szól, de nem használom ki (kicsit drágák is a lemezek, az erősítőm/hangfalaim meg úgysem olyan jók). Az a pár lemez, amit meghallgattam, sokkal teltebb, természtesebb hangzást adott, mint az ugyanazon SACD-n lejátszott CD-k, vagy akár ugyanazon SACD lemez hibrid CD rétege.
Mondjuk én nem igazán vagyok Audiofil... lehet, hogy egyszer el is adom majd valami baráti áron (majd lessétek a Hirdetés rovatot..), és veszek valami multi-olvasó branded DVD-lejátszót (esetleg ami elboldogul a DivX-el is...Jamo vagyvalami más ).
Üdv: MMS
DVD-Audio, SACD
Hali,
Egy link az érdeklődőknek a meglevő és tervezett DVD-Audió és SACD lemezekről:
DVD-Audio: http://www.highfidelityreview.com/reviews/dvdaudio.asp
SACD: http://www.highfidelityreview.com/reviews/sacd.asp
Itt mindenki megnézheti, hogy kedvenc előadóit milyen formátumban adják ki a forgalmazók, ez lényeges lehet a döntés előtt. Szerintem az SACD lemezek gyakrabban tartalmaznak populáris (pl.Queen, Toto, Ministry) zenét, míg a DVD-Audio-nál elég sok az elvontabb zene, de azért sok az AOR is. 'Aztán' lehet, hogy rosszul látom vagy kevés listát néztem át...
Nekem SACD-m van (Philips DVD962SA), tényleg jól szól, de nem használom ki (kicsit drágák is a lemezek, az erősítőm/hangfalaim meg úgysem olyan jók). Az a pár lemez, amit meghallgattam, sokkal teltebb, természtesebb hangzást adott, mint az ugyanazon SACD-n lejátszott CD-k, vagy akár ugyanazon SACD lemez hibrid CD rétege.
Mondjuk én nem igazán vagyok Audiofil... lehet, hogy egyszer el is adom majd valami baráti áron (majd lessétek a Hirdetés rovatot..), és veszek valami multi-olvasó branded DVD-lejátszót (esetleg ami elboldogul a DivX-el is...Jamo vagyvalami más ).
Üdv: MMS
TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )
DVD-Audio, SACD
Októberig megjelenik 3 Sting album DVD-Audio formátumban. Korábban már DTS CD-ként 5.1-ben ismert volt a Ten Summoner's Tales, a Nothing Like The Sun, valamint a Brand New Day. Az első lemez július végétől előrendelhető az angol Amazon-on.
Hátha érdekel valakit...
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD
-
Vendég
DVD-Audio, SACD
Ja Simon majd elfelejtettem: Leszólod a jó kis Color Start ????
Mondjuk az biztos, hogy jóval megelőzte a korát. Már a 80-as években plusz speciális effektusokat tudott a filmekhez adni. Egy kis füst, egy kis bumm...
Azt se felejtsük el, hogy nemcsak képben és hangban teljesített teljesen élő atmoszférát, hanem minden kort megelőzve szaghatásokat is előállított...
Bár ezt kicsit egysíkúan csinálta, kicsi volt a választék...
DVD-Audio, SACD
Mondjuk az biztos, hogy jóval megelőzte a korát. Már a 80-as években plusz speciális effektusokat tudott a filmekhez adni. Egy kis füst, egy kis bumm...
Nem beszélve az akkor még nem létező konditermek helyettesítéséről. (60 kg) Ilyen "brutális" képméretnél ez sem semmi....
-
Vendég
DVD-Audio, SACD
DVD-Audio, SACD
DVD-Audio, SACD
A Denon digital link egy lépés előre, de azért ez még nem áttörés. Eddig ha jól tudom még a Denon DVD-k közül is kettö támogatja csak (persze nem az olcsó fajták) és ugyanez a helyzet az erősítőkkel is. És az SACD-t ez sem támogatja (nincs DSD dekóker az erősítőben) csak a DVD-Audió-t. Szóval ha "minden kell" marad az analóg kábelezés. A kombó cucc ügyben egyetértek Simonnal. Mosolyogva szoktam nézni a Sony DVD-erősítő cuccait amik tenyérnyi egyhangszórós hangfalakkal készülnek természetesen SACD támogatással.Ezek a berendezések (főleg a hangszórók) még a CD frekvenciaátvitelét sem teljesítik, szóval biztos vagyok benne hogy valakit aki ilyet vesz, nem ez fogja meggyőzni a SACD létjogosultságáról. Persze nem leszólni akarom, de itt tényleg csak arról van szó hogy egyáltalán lejátsza a SACD-t (és növeli az ilyen berendezések számát ami a formátum terjedése szempontjából azért fontos) mint arról hogy alternatíva legyen a nagyfelbontású zenéért lelkesedő kábelrengeteget utálók számára....
-
Vendég
DVD-Audio, SACD
Ezért vannak az erősítő és lejátszó egyben dolgok..
Nem. A lejátszó és erősítő egybe dolgok azért vannak, mert sokan vannak akiknek el lehet adni ezeket a szarokat hangzatos technikai specifikációkkal és ultragagyi designnal. Aki ezeken akar SACD-t hallgatni az nagyjából meg is érdemli. Mint egy Color Star TV-n Superbitet nézni.
DVD-Audio, SACD
Ezek az új nagyfelbontású zenei formátumok (DVD-Audio, SACD) a CD-nél és a DVD-nél (DVD-Video) jóval magasabb hangokat is tartalamaznak, amit egy hagyományos erősítő egyszerűen "levág" (20-22 kHz felett). A DVD-Audio ready erősítők rendelkeznek 5.1-es analóg bemenetekkel és 100 kHz-ig erősítenek is.
DVD-Audio illetve a SACD információ dekódolása a lejátszóban történik, ezért digitális jelet nem is kap az erősítő. Ezért kell az 5.1-es analóg bemenet.
Ezek szerint 5 + 1 kéteres vezetékkel kell összekötni ilyenkor a lejátszót és az erősítőt ?
Megint jön a kábelrengeteg ???
Ezért vannak az erősítő és lejátszó egyben dolgok..
Gombos Sándor
DVD-Audio, SACD
Mondjuk a multicsatornás SACD lemezek dekódolásához dekóder kell. Tehát eleve azért nem is jöhet ki digitális jel a lejátszóból mert akkor az erősítőnek kellene dekódolnia. Nem figyelem az új erősítőket, de eddig még egyetlen olyan sem láttam amiben lett volna SACD dekóder.
ÁÁÁÁÁÁ most "látom", hogy mit írtál (és hogy én mit írtam)... Tehát igen, én sem láttam még SACD dekódolására alkalmas erôsítôt...
DVD-Audio, SACD
Mondjuk a multicsatornás SACD lemezek dekódolásához dekóder kell. Tehát eleve azért nem is jöhet ki digitális jel a lejátszóból mert akkor az erősítőnek kellene dekódolnia. Nem figyelem az új erősítőket, de eddig még egyetlen olyan sem láttam amiben lett volna SACD dekóder.
Itt a cumó... Bár csak DVD-Audio dekódolására képes és arra is csak akkor, ha olyan lejátszóval használod, ami ismeri a Denon Digital Link szabványt (szóval Denon lejátaszóval), de a lényeg az, hogy létezik analóg "madzag" nélküli DVD-Audiózás... (ha jól tudom még a kép is ezen a kábelen megy át és azt is az erôsítô alakítja át analóg jellé).
DVD-Audio, SACD
egen, logikus, csak a hab belement a szemembe a számból, nemigazán sikerült meglátnom a lényeget
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)