Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Thomson házimozi szett 60e
Azért kiváncsi lennék, hogy mi a legjobb beállitás az 5 hangszórón egymáshoz viszonyítva.Nem a távolság ,hanem a balansz értékek, középen ülve.
Ha a leírás szerint helyezed el, a helység is tökéletes, valamint átlagos füled van, akkor mind 0.
Nekem sajnos a jobb fülem érzéketlenebb (volt gyerekkoromban pár fül gyulladásom), ezért a jobb oldalon +1-re kellett állítanom. A beállításhoz használd a beépített beállító hangokat vagy egy jó beállító/demo lemezt. Szvsz a beállítás mindig egyéni.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
-
Vendég
,Hali!
Lásd. lent, nekem is 660HT van. Decemberben vettem 99.990- Ft-ért. Azóta nyúzom minden nap (TV, video, DVD, Audio CD, Mp3 CD, Rádió) a hozzá adott kétutas hangszórókkal.
Mint már írták/írtam a rádió része gyengus, de ez csak az FM kontra CD miatt tűnik annak, ha több napig csak TV és rádió megy rajta, fel sem tűnik.
Két apró bosszantó hibája van:
1. Az aktív ventillátoros hűtés 20-as alatti hangerőn (este, mikor a család alszik) eléggé zavaró.
2. Időnként a hangerő szabályozáskor nem a hengerőt viszi, hanem a Front-Bal (FL) balancot akarja állítani, és ha nem figyelek oda meg is teszi (200 ból 1x). Nem tudom, hogy egyedi, vagy sorozat hiba, mivel mást még nem hallotam panaszkodni róla. Lehet hogy csak nekem van ilyen?
1. A hűtést még nem találtam zavarónak,lehet azért mert a számitógép ventije elnyomja.
2.Nekem a második nap csinált ilyet, nem is tudtam mire vélni, azt hittem rossz gombot nyomok.De ezek szerint megesik.
Én megvagyok elégedve vele, bár egy Kenwood 2x15wattos mikrohifi után olyan mintha a multiplexben ülnék középen az utolsó elötti sorban!
Azért kiváncsi lennék, hogy mi a legjobb beállitás az 5 hangszórón egymáshoz viszonyítva.Nem a távolság ,hanem a balansz értékek, középen ülve.
Hali!
Lásd. lent, nekem is 660HT van. Decemberben vettem 99.990- Ft-ért. Azóta nyúzom minden nap (TV, video, DVD, Audio CD, Mp3 CD, Rádió) a hozzá adott kétutas hangszórókkal.
Mint már írták/írtam a rádió része gyengus, de ez csak az FM kontra CD miatt tűnik annak, ha több napig csak TV és rádió megy rajta, fel sem tűnik.
Két apró bosszantó hibája van:
1. Az aktív ventillátoros hűtés 20-as alatti hangerőn (este, mikor a család alszik) eléggé zavaró.
2. Időnként a hangerő szabályozáskor nem a hengerőt viszi, hanem a Front-Bal (FL) balancot akarja állítani, és ha nem figyelek oda meg is teszi (200 ból 1x). Nem tudom, hogy egyedi, vagy sorozat hiba, mivel mást még nem hallotam panaszkodni róla. Lehet hogy csak nekem van ilyen?
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
Nagyo FONTOS, A Thomson DPL-660HT hazimozi szett, tudja a Pro Logic 2-ot????
Mi a velemenyetek rola?
koszonom
Igen tudja.Pénteken vettem, összeraktam,bekapcsoltam,frontnak rátettem két 200W-os hangfalat,dvd-t összekötöttem coaxal,betettem a mátrixot és 45-ös hangerőn/72max./kb.másfél perc után kopogott a szomszéd. A zenei cd szépen szól prologic2-ben.A rádió már nem annyira.
köszi
Akkor te meg vagy elegedve vele ugye?
Valami rossz tulajdonsaga van?
-
Vendég
Mi a velemenyetek rola?
koszonom
Igen tudja.Pénteken vettem, összeraktam,bekapcsoltam,frontnak rátettem két 200W-os hangfalat,dvd-t összekötöttem coaxal,betettem a mátrixot és 45-ös hangerőn/72max./kb.másfél perc után kopogott a szomszéd. A zenei cd szépen szól prologic2-ben.A rádió már nem annyira.
Mi a velemenyetek rola?
koszonom
Zorro!
Szerintem ezt az A osztály - B osztály dolgot gondold át még egyszer
Lehet, hogy át kellene gondolnom, de az alábbi prospi szerint "Amplification type: Class A / B"
http://www.freeweb.hu/msm2000/dpl660ht.pdf
Sőt THX kompatibilitásról is ír!! Ez is vicc lenne?
-
Vendég
Zorro!
Szerintem ezt az A osztály - B osztály dolgot gondold át még egyszer
Ha még +ban rászánsz kb. 20 eFt-ot, akkor most a Corában 79.990,- Ft-ért megkapod a nagyteso DPL-660HT rendszert, amihez 100 W-os (RMS) kétutas hangdobozok járnak + egy 150W-os passziv mélynyomó. Ez már tudja a DPL-II-t + SACD/DVD-Audio előkészítés is van benne (5.1 analog bemenet). A front A osztályú, a többi B osztályú erősítésú. 2 optikai, 1 koax digit bemenet. Szvsz a hangja meggyőző, bár a rádió rész a FM sávszüke (40-15000 Hz) miatt gyengus.
Kezdésnek és kis lakásba már inkább ez, mint a 5xx sorozat.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
A Suzuki Swift meg a Daewoo Matiz is nagyon jó vétel a maga kategóriájában, az új Dacia meg pláne.......
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Holnaptól újra kapható a TESCO-ban 57.990-ért. Típusnak DPL S60/S70 HT van megjelölve, de a kép és a paraméterek alapján ugyanannak tűnik. Voltam a havernál meghallgatni, és azt mondom hogy ennyi pénzért nagyon jó vétel!
Fontolja meg egy belépő szintű házi-mozi erősítő és egy center vásárlását (ez a kettő együtt akcióban kb. ugyanannyi) és kész az összeépített pro-logic rendszer. Tény hogy az 5.1-hez szükséges még némi pénz, de a hangminőség (nem a hangerő!!!) kárpótolja amíg tovább tud lépni.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Az eredmény figyelemreméltó is lehet, csak elvész a készülék fő vonzereje: a jó ár/érték arány...
Na jó, de akinak már van valahonnan 2 jó hangfala...
Uccsó Vendég=ropi01
A login lemaradt
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
-
Vendég
Szóval van rá remény, hogy egy pár rendes hangfallal hallgatva zenéhez is megfelelő minőségü hangminőséget produkál. Az eredmény figyelemreméltó is lehet, csak elvész a készülék fő vonzereje: a jó ár/érték arány...
Rascal
Miért nem yok,amit hozzá adtak. Sokkal yobb hangzást lehet elérni másik hangalakkal?
Hi!
Yok, csak nem audiofil zenehallgatásra valók
A leírásában benne volt, hogy beállítható a kimeneteihez kötött hangfal típusa (kicsi/nagy). A nagyra ráadja az adott csatorna teljes sávszélességét, míg a kicsire csak a közép és a magas hangokat, míg a csatornához tartozó mélyeket a sub-ládába irányítja. Ha előre kis hangfalakat állítasz be, akkor a sub-ládát "kötelező jelleggel" bekapcsolja. A leírása a hozzáadott hangfalakat csak úgy feltételesen említi, így valószínű, hogy önnálóan is meg lehet venni a készüléket (valahol) és azt kötsz rá ami jólesik. 6x50 W nem kevés, ha tényleg tudja és rendes hangfalakon lakótelepi nagynak számító nappaliba is bőven elég.
Szóval van rá remény, hogy egy pár rendes hangfallal hallgatva zenéhez is megfelelő minőségü hangminőséget produkál.
Valakinek nincs kedve kipróbálni, és véleményt mondani?
Rascal
-
Vendég
Szevasztok!
Lenne egy olyan kérésem, hogy aki már megvette ezt az erősítőt az irja már le a tapasztalatait. Pozitívat és negatívat is egyaránt és ha lehetséges akkor hasonlítsa valamelyik másik setthez.
Köszönöm.
Én már többször leírtam, hogy nagyon meg vagyok elégedve ezzel a cuccal. Igaz összehasonlítási alapom nincs, de lakótelepi lakás, 20 nm-es szobájában néha még sok is,amit produkál. Pl. Episode I. elején,mikor elzúg az űrhajó, az nem semmi! Szal, ha van 60.000 Ft-od és szeretnél egy yo hangrendszert,akkor vedd meg bátran!
-
Vendég
Szevasztok!
Lenne egy olyan kérésem, hogy aki már megvette ezt az erősítőt az irja már le a tapasztalatait. Pozitívat és negatívat is egyaránt és ha lehetséges akkor hasonlítsa valamelyik másik setthez.
Köszönöm.
Kedves Bobby!
Maximálisan egyetértek azzal, hogy a fórum nem az egymás véleményének lehurrogására szolgáló medium, ellenben a topik indító véleményeket kért az eszközről. Ez pedig lehet ilyen vagy olyan, hiszen a dolgokról merőben másként gondolkodók gyülekezőhelye a fórum. Ezzel nincs is baj amíg objektív indokok szerepelnek magyarázatként és nem mások vélt mögégondolásainak boncolgatása.
Üdv' ropi
-
Vendég
Hi!
Szeretnék én is hozzászolni a fórumhoz.
Sajnálattal tapasztaltam, hogy az emberek csak lehurrogják egymás véleményét és nagyon sok ember kedvét elveszik a vásárlástól. Szerintetek azért nyitották ezt a fórumot, hogy ezekről kelljen vitázni??!! Ha már valaki 60eFT-ért akar vásárolni, akkor gondolhatnátok, hogy nincsen több pénze vagy sajnál több 100 eFT-ot kiadni egy jobb cuccért.
Szerintem aki kezdő annak ez a cucc tökéletesen megfelel. Ebben a kategoriában hol találtok ennyiért ilyen cuccot. Szerintem én is veszek egyet. Csak azért nem drágábbat mert arra nincs lové.
Kösz hogy meghallgattatok, további jó dumálást
-
Vendég
Hi!
Egy haveromnál kipróbáltuk, de csak a kicsi hozzáadott hangfalakkal. Próbálta már valaki rendes hangfalakkal is? Úgy hogy szól a zene?
Kötött rá valaki nagyobb szubládát, azzal meddig ment le a mélye?
Rascal
Miért nem yok,amit hozzá adtak. Sokkal yobb hangzást lehet elérni másik hangalakkal?
Hi!
Egy haveromnál kipróbáltuk, de csak a kicsi hozzáadott hangfalakkal. Próbálta már valaki rendes hangfalakkal is? Úgy hogy szól a zene?
Kötött rá valaki nagyobb szubládát, azzal meddig ment le a mélye?
Rascal
-
Vendég
Én azt mondom ennyiért nyugodtan megveheted, ha akarod!
HI!
Az erősítő csak pro-logic I.-et tud, de nem ez a legfőbb előnye. Viszont a teljesítménye (6x50W RMS) egész kielégítő. Az említett szobát úgy behangosítja, hogy majdnem kimenekültem a Minority Report DTS változatánál. Zenehallgatásnál kissé középszerű a hangzása (picit kevés mély, magas), a tér nem igazán behatárolható (nem képes 3 dimenziós hangteret előállítani), de ezt az én rendszerem is csak 10-szer ennyiért tudja. Szóval ennyi pénzért a konkurens No Name szaroknál utcahosszal jobb. Az erősítő pedig egy teljesértékű, komponens szélességű egység (43cm),1 optikai,1 koax digit bemenettel. Plusz video bemenet elöl-hátul, dvd analóg, cd anlóg, meg asszem egy tv, de nem biztos. Meg van 1 vonalszintű sub kimenet is, akinek nem elég a mélyhang.
Szóval szerinted ár/tudásban nagyon jó!?
Egy egyszerű ámde lényegretörő kérdés... :-))
Sokat tudok, de neeem eleget és ennek meeeg lesz az eredménye! :-))) amúgy meg:
::: TV: Thomson 29DC220S , DVD: Thomson DTH210, más nincs /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> :::
-
Vendég
HI!
Az erősítő csak pro-logic I.-et tud, de nem ez a legfőbb előnye. Viszont a teljesítménye (6x50W RMS) egész kielégítő. Az említett szobát úgy behangosítja, hogy majdnem kimenekültem a Minority Report DTS változatánál. Zenehallgatásnál kissé középszerű a hangzása (picit kevés mély, magas), a tér nem igazán behatárolható (nem képes 3 dimenziós hangteret előállítani), de ezt az én rendszerem is csak 10-szer ennyiért tudja. Szóval ennyi pénzért a konkurens No Name szaroknál utcahosszal jobb. Az erősítő pedig egy teljesértékű, komponens szélességű egység (43cm),1 optikai,1 koax digit bemenettel. Plusz video bemenet elöl-hátul, dvd analóg, cd anlóg, meg asszem egy tv, de nem biztos. Meg van 1 vonalszintű sub kimenet is, akinek nem elég a mélyhang.