Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Infra vezérlés
Infra vezérlés
Gondolom olyan helyet kerestél, amikor forrást kértél, ahonnan letöltheted a progit.
Én segítek szívesen, de mondjuk a legegyszerűbb az lett volna, ha magad írod be a google-ba, vagy más keresőbe hogy uice, és már ki is hozta volna az első találatok között a megadott linket.
Ezért gondoltam, hogy nem értesz hozzá, és segítene egy kis korrepetálás.
De csak ha nem bántalak meg.
Ha kérdésed van a progival kapcsolatba, csak bátran.
Bár minden részletre már nem Mléxem, mert már nem használom, de arra igen, hogy probléma nélkül futott, csak a beállításokkal, meg a windows irda felismerésével kellett egy kicsit ügyeskedni.
Igazat adok neked , mert nem ismered a hátteret.
Elég elfoglalt vagyok a munkám miatt és azt a kevés időt amit a fórumozásra fordítok nem cserélem fel felesleges körök futására. Igazad van meg sem próbáltam , mert akinek megvan az bizonyára tud linket amit ha becsatol azonnal tölthetem ha kell.
Egyszerű,praktikus-röviden ennyi.
Persze ha elsőre megvan akkor utólag teljesen más a leányzó fekvése, de ha beleolvasol az ADOBE PREMIERE6.5-s fórumba akkor talán megérted.
Például most egy .gi kiterjesztéssel küzdöttem, de már megvan a megoldás.
Egyébként nincs harag!
Head
Infra vezérlés
javaslom tovább az origo internet oktatás kezdőknek című oldalait, ha nem sértelek meg
Konkrétan mire gondolsz ?
Nem sértesz meg csak lehet hogy valmit félreértesz.
Gondolom olyan helyet kerestél, amikor forrást kértél, ahonnan letöltheted a progit.
Én segítek szívesen, de mondjuk a legegyszerűbb az lett volna, ha magad írod be a google-ba, vagy más keresőbe hogy uice, és már ki is hozta volna az első találatok között a megadott linket.
Ezért gondoltam, hogy nem értesz hozzá, és segítene egy kis korrepetálás.
De csak ha nem bántalak meg.
Ha kérdésed van a progival kapcsolatba, csak bátran.
Bár minden részletre már nem Mléxem, mert már nem használom, de arra igen, hogy probléma nélkül futott, csak a beállításokkal, meg a windows irda felismerésével kellett egy kicsit ügyeskedni.
Infra vezérlés
javaslom tovább az origo internet oktatás kezdőknek című oldalait, ha nem sértelek meg
Konkrétan mire gondolsz ?
Nem sértesz meg csak lehet hogy valmit félreértesz.
Head
Infra vezérlés
Én saját készítésű Irda porton (TDFS 4500, kb 1000 Ft) használom a UICE nevű progit (természetesen nem Irda-nak, hanem generic IR sorosnak installálva).Gond nélkül bármilyen távirányítót megtanul, és mindent meg lehet vele csinálni.
A Denon rendszertávirányítóval 2-3 méterről is ment.
Szerintem ennél egyszerűbb nincsen.
Vendég/Kedves vendég :Tudsz erre az UICE-re valami forrást kipróbálnám!
8 távirányítóm van itthon és eddig egyikhez sem sikerült anyagot szerezni /winlirc/ , de most sikerült egy régi Funai videó távkapcsolónak az infra adatait megszereznem - köszi Bergen - úgyhogy próbálkozom, ha lesz egy kis időm.
http://www.mediatexx.com/download/
rendkívül fontos továbbá, hogy az irda-d Universal Infrared Receiver-nek legyen regisztrálva a windows-ban, ne Irda portnak, különben nem megy az egész. Ehhez valam inf-t kell kézzel editálni, nem túl nehéz.
Infra vezérlés
Két hátránya van; egyrészt csak az Abit MAX szériába tartozó alaplapokkal megy minden funkciója (bár lehet, hogy néhány újabb Abit modellhez is csatlakoztatható), másrészt csak és kizárólag a WinDVD-vel kompatibilis a vezérlés (viszont azok közül mindegyik verzióval, az egyetlen feltétel, hogy a WinCinema manager fusson a háttérben)...
üdv
R.
Már számomra is felmerült hasonló rendszer használata , csak pont a hasonló kizárólagosság (jelen esetben:csak ABIT vagy csak WinDVD)- miatt mondtam le róla.
Én elsősorban Zoom Playert és BSPlayer kívánik vezérelni vele.
Nekem viszont éppen megfelel; nem a távvezérlés az egyetlen funkciója, amit (ki)használok...
üdv
R.
Infra vezérlés
Két hátránya van; egyrészt csak az Abit MAX szériába tartozó alaplapokkal megy minden funkciója (bár lehet, hogy néhány újabb Abit modellhez is csatlakoztatható), másrészt csak és kizárólag a WinDVD-vel kompatibilis a vezérlés (viszont azok közül mindegyik verzióval, az egyetlen feltétel, hogy a WinCinema manager fusson a háttérben)...
üdv
R.
Már számomra is felmerült hasonló rendszer használata , csak pont a hasonló kizárólagosság (jelen esetben:csak ABIT vagy csak WinDVD)- miatt mondtam le róla.
Én elsősorban Zoom Playert és BSPlayer kívánik vezérelni vele.
Head
Infra vezérlés
Én saját készítésű Irda porton (TDFS 4500, kb 1000 Ft) használom a UICE nevű progit (természetesen nem Irda-nak, hanem generic IR sorosnak installálva).Gond nélkül bármilyen távirányítót megtanul, és mindent meg lehet vele csinálni.
Vendég/Kedves vendég :Tudsz erre az UICE-re valami forrást kipróbálnám!
8 távirányítóm van itthon és eddig egyikhez sem sikerült anyagot szerezni /winlirc/ , de most sikerült egy régi Funai videó távkapcsolónak az infra adatait megszereznem - köszi Bergen - úgyhogy próbálkozom, ha lesz egy kis időm.
Head
Infra vezérlés
Én ezt használom;
üdv
R.
Infra vezérlés
Én saját készítésű Irda porton (TDFS 4500, kb 1000 Ft) használom a UICE nevű progit (természetesen nem Irda-nak, hanem generic IR sorosnak installálva).
Gond nélkül bármilyen távirányítót megtanul, és mindent meg lehet vele csinálni.
Infra vezérlés
igen, tény, tevben volt h eltüntetik ezeket a portokat (is). de valamiért a piac ragaszkodik hozzájuk. Ráadásul gondolom ma egy alaplapra rs232-t rakni kb. 30 ft ÉS egyenlőre szerencsére a legtöbb gyártó legtöbb modelljén még ott figyel a jóöreg soros...
Amugy nekemis van egy Live!-om, de jó lett volna kitenni a gépből
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Infra vezérlés
igen, gameport van a hangkártyán. d pl az integráltakon már nem mindig! (én is ebbe futottam bele, az abit nf7-2 -n nincs gameport, szal live! marad )
Az AT7 miért jó ? (pláne a mistraltol ??????) Az Abit NF7 többet tud, olcsóbb ...
Mivel van hangkártyám, a PCI szabvány megszüntetéséig a game portom biztosítva van
Fogalmam sincs, milyen az az alaplap, csak a soros/párhuzamos/ps2-es portok hiányára akartam felhívni vele a figyelmet... Pl a macintosh számítógépek már jóideje ezen portok nélkül készülnek és szerintem a pc-s alaplapokon sem lesznek már sokáig...
Infra vezérlés
igen, gameport van a hangkártyán. d pl az integráltakon már nem mindig! (én is ebbe futottam bele, az abit nf7-2 -n nincs gameport, szal live! marad )
Az AT7 miért jó ? (pláne a mistraltol ??????) Az Abit NF7 többet tud, olcsóbb ...
Jó volt itt.
Infra vezérlés
kezol: ez azért nem jó, mert gameportos, márpedig az kezd eltünni a PCkből ... USB-s, esetleg sorosporti lenne jó sztem.
Én esküszöm, fordítva tudom, de valószínűleg rosszul... Tehát a game-port nem a hangártyán van??? Egyébként ajánlom figyelmetekbe ezt az alaplapot!
Infra vezérlés
Bergen : nekem az alábbiakkal volt problémám:
Ezután fel kell telepíteni egy WinLirc nevű progit windows alá, vagy egy Lirc nevűt Linux alá és rá kell venni, hogy fogadja az otthoni távirányítók valamelyikének a jeleit. Erre két lehetőség van:
1. Meg kell tanítani (ez windows alatt nem nagyon megy, linux alatt tökéletesen működik).
2. Le kell hozzá tölteni a távirányítónak megfelelő konfig fájlt, és megnyitni azt vele.
(A progik és a fájlok is fent vannak a sourceforge-on)
konfig file-t nem találtam a távkapcsolóimhoz , és a tanítás sem sikerült.
Te tanítottad a winlircet ?
(A hardvert és is a TSOP1738 felhasználásával építettem)
Én a következő címről letöltöttem a távirányítóm konfig-fájlját: http://www.lirc.org/remotes/. Ezeket egyben is le lehet tölteni egy 1.3 MB-os zip-ben, de szerintem fölösleges. Így működik.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Infra vezérlés
kezol: ez azért nem jó, mert gameportos, márpedig az kezd eltünni a PCkből ... USB-s, esetleg sorosporti lenne jó sztem.
Azt nem egészen értem, a winlirc miért is kell ?
A legtöbb infra kezelő program tud egy egy jelhez bill. kódot rendelni. Innentől kezdve nem korlátozodunk a bsplayerre (minő balgaság lenne! ) hanem bármelyik lejátszót (amely vezérelhető billentyüzetről) használhatunk.(pl zoomplayer: még az OPEN dialogusablak is távvezérelhető - nem a szabványos vindozos, nehézkes sz*r)
Ezután pl erösitőnk távirányítóját egy nem használt (pl SAT) állásban betanitjuk az infra vevő prg-nak, és mehet a móka!
Azért kell a winlirc, mert ez az ir-vevő nem nagyon hagyja magát tanítani. Igaz még winlirc alatt sem, de ahhoz meg vannak kész konfig fájlok szinte minden távirányítóhoz amit csak Mo.-on lehet kapni. Én próbáltam tanítani pl. uice alatt, és bár nagy nehezen sikerült, de mégis néha összekeverte a jeleket, és pl. visszaléptetés helyett leállította a filmet, ami egy kicsit bosszantó volt. A winlirc (a megfelelő konfig-fájllal) viszont még eddig nem hibázott. Persze ahogy írtam ezek a problémák linux alatt nem jelentkeznek. Talán azért, mert eredetileg ez a kapcsolás ahhoz készült.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Infra vezérlés
Azt nem egészen értem, a winlirc miért is kell ?
A legtöbb infra kezelő program tud egy egy jelhez bill. kódot rendelni. Innentől kezdve nem korlátozodunk a bsplayerre (minő balgaság lenne! ) hanem bármelyik lejátszót (amely vezérelhető billentyüzetről) használhatunk.(pl zoomplayer: még az OPEN dialogusablak is távvezérelhető - nem a szabványos vindozos, nehézkes sz*r)
Ezután pl erösitőnk távirányítóját egy nem használt (pl SAT) állásban betanitjuk az infra vevő prg-nak, és mehet a móka!
Jó volt itt.
Infra vezérlés
Bergen : nekem az alábbiakkal volt problémám:
Ezután fel kell telepíteni egy WinLirc nevű progit windows alá, vagy egy Lirc nevűt Linux alá és rá kell venni, hogy fogadja az otthoni távirányítók valamelyikének a jeleit. Erre két lehetőség van:
1. Meg kell tanítani (ez windows alatt nem nagyon megy, linux alatt tökéletesen működik).
2. Le kell hozzá tölteni a távirányítónak megfelelő konfig fájlt, és megnyitni azt vele.
konfig file-t nem találtam a távkapcsolóimhoz , és a tanítás sem sikerült.
Te tanítottad a winlircet ?
(A hardvert és is a TSOP1738 felhasználásával építettem)
Head
Infra vezérlés
Konkrétan erre a cumóra gondoltam.. Nem olyan drága, de vajon mit jelent az, hogy "Bármilyen alkalmazáshoz használható"???
Infra vezérlés
Egy másik fórumban már leírtam a témával kapcsolatos tapasztalataimat, de bemásolom őket ide is, hátha valakinek sikerül újat mondanom. Íme:
IR vevő készítése, és használata:
http://www.manoweb.com/alesan/lirc/
Sajna csak angolul van, de a képek magukért beszélnek.
Az összeszerelés a fenti weboldalon megtalálható és nem nagyon kell hozzá magyarázat. Az alkatrészeket meg lehet kapni bármelyik híradástechnikai alkatrészboltban, kivéve talán az IR vevő (TSOP 1738) részt, amit én csak Pesten, a Lomex Kft.-nél találtam. (www.lomex.hu) Ha esetleg nem működne összeforrasztás után, akkor érdemes a fesz. szabályzót fordított lábkiosztással bekötni, mert ez minden gyártónál más, és én eddig egyhez sem kaptam leírást.
Ezután, ha már a gépünk tudja fogadni az ir-vevő jeleit, akkor kell hozzá egy olyan progi, ami tud is vele kezdeni valamit. Ez lenne pl. a Girder nevű (www.girder.nl) fantasztikusan jó, és szintén ingyenes program, amivel szinte minden windows-os utasítás(sor) automatizálható, és egy gombnyomásra aktivizálható. Nem egyszerű kezelni, de szerintem nagyon sokoldalú kis program. Én nagyon jól elszórakoztam vele. Ja, kell hozzá egy külön plugint letölteni a WinLirc-hez, és már mehet is a móka.
És egy tanács:
Windows alatt egy kicsit lassú tud lenni az érzékelő, ha foglalt a proci néha csak a második, harmadik jelet fogadja, úgyhogy érdemes Panasonic távirányítót használni, mert ezeknél a folyamatos gombnyomás hatására a távirányító egymás után küldi ugyanazokat a jeleket. Más távirányítóknál (pl. Philips) az első jel után már csak egy ismétlő jel megy ki, amit nem tud értékelni az érzékelő, ha az első jelet nem fogta. Ez tehát azzal jár, hogy esetleg kétszer-háromszor is meg kell nyomni egy gombot mondjuk egy pillanatálljhoz. Ez a probléma linux alatt szintén nem jelentkezik.
Röviden ennyi, ha valaki kedvet kapott hozzá, és van kérdése szívesen segítek.
Ja és még valami. Én az IR érzékelőt egy kábelen vezetem be a csatlakozóházba, így akár egy másik szobában is el lehet azt helyezni, és nem kell mindenképpen rálátni a gép hátára, mint ezt a fenti összeszerelés sugallja. Az érzékelő hatótávolsága pedig 10 méter fölött van. Ennél messzebbről még nem tudtuk kipróbálni.
Infra vezérlés
Ha minden igaz lehet kapni game-portra csatlakoztatható távirányítókat számítógépekhez és nem kell hozzá tvt kártya... Ezek nem jók semmire???
Van egy infra vevő a soros portra+Girder (sw) és mindent megtanul,illetve a programokhoz
lehet funkciókat rendelni.
Néha árulnak ilyet az apróneten. (házi gyártmány,de jó)
De lehet hogy élelmes gyártók már csinálnak ilyet.
Tévedés azt hinned,hogy mindenre én vagyok a gyógyszer.
Infra vezérlés
Ha minden igaz lehet kapni game-portra csatlakoztatható távirányítókat számítógépekhez és nem kell hozzá tvt kártya... Ezek nem jók semmire???
Infra vezérlés
Az egyik lehetőség , hogy veszünk egy TV kártyát (FULL) amely tartalmaz minden ketyerét.
Én a másik megoldást választottam (kicsit kényszerből)
Volt egy Tv tunerkártyám (használtan vettem) Pixelview Play TV aminek a saját rendszere igaz hogy kezel infrát de ezt külön nem sikerült beszereznem.
Ezért aztán a netről letöltöttem egy anyagot és csináltam egy soros portra illeszthető infra vevőt (~600 Ft) és beépítettem egy régi soros egérbe (design).
Célom elsősorban a Divx lejátszása közbeni PAUSE esetleg méretezés távkapcsolóval történő vezérlése volt a cél.
A jelenleg használatban lévő távkapcsolóim (Marantz) tanulni is képes, de a TV-m (GRUNDIG) vezérlője képes SAT,Video kezelésére is, ezért gondoltam , hogy majd valamelyiket felhasználom erre a célra.
Mivel a BSPlayer kezeli a Winlirc kódjait ezért ezzel a progival próbálkoztam.
A winlircen keresztül a hardware-t(infra vevő) leteszteltem működik , de a konkrét adatfolyamokat nem tudtam beprogramozni.
Ha valakinek eddig a pontig kell segítség szívesen adok anyagot.
Én viszont arra kérném azokat akik használnak hasonló rendszert vagy konfiguráltak már winlircet ne rejtsék véka alá tudásukat , segítsenek.
Előre is köszi
Head
Head