Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

media center?

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

media center?

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Igen szimpatikus, viszont az én egyetlen nagy kiinduló problémámra nem ad megoldást, mivel nincs benne cd-dvd olvasó
Én pontosan értem milyet szeretne bébé találni, én is olyat szeretnék, igaz nekem a dvd-ken levő ape és flac lenne a lényeg, hogy ne kelljen gépet kapcsolni hozzá..de ahogy néztem dvd játszók nem tudják ezeket (talán 1 van ami usában jelent meg és flac-ot tud).

Ilyen vinyós megoldás jöhetne még szóba, de azzal is macera van, szóval szerintem is a htpc az ideális megoldás, vagyis a gépemet átalakítani..bár igazából csak az a gondom vele, hogy picit hangos..szóval majd veszek bele 0dB-s tápot és onnantól a procihűtés lesz az 1etlen ami zajt ad ki, bár nem hiszem hogy az már zavarna.
(na meg ugye zenehallgatás közben amúgy se hallom a gépet, csak ha nem szól semmi akkor zavar picit).
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

media center?

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Dcube Mvision HD video player
Jó cuccnak tűnik, de ilyesmik a helios cuccok is. Én leginkább egy htpc-ben látom a jövőt, kerül a mibe kerül.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

bébé
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

media center?

Hozzászólás Szerző: bébé »

Igen szimpatikus, viszont az én egyetlen nagy kiinduló problémámra nem ad megoldást, mivel nincs benne cd-dvd olvasó
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11014
Kapcsolat:

media center?

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

media center?

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ami gond lehet az az integrált videókártya. Egyrészt nem működik 848x480-as módban másrészről nem működik vele a Powerstrip. Ez nálam kizáró ok volt.

Ahány pundit annyifajta videokártya van bennük...

Az enyémben vmi integrált GeForce 6150, persze saját ram nélkül. Nem néztem a PStripet, mivel a plazmám 1024x768-as így bármivel hajtható, de meglepően sokféle videomódot ismer alapból.

A hangossága éppen elmegy. Egy átlag asztali géphez képest felüdülés, egy Mac Mini után hangorkán, viszonyítás kérdése.

Mérete viszont nagyon rendben van. Nem mobil cuccokból kisebb barebonet összerakni szerintem már nem megy.

Vendég

media center?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyébként a Mac Mini azért elég drága erre a célra, tudom ajánlani pl. ezt: Asus P1 AH1  vagy valamelyik közeli rokonát.
Nézegettem én is korábban ezeket a pudingokat, de az bajom velük, hogy a s/pdif az előlapon van...

Nekem volt egy Inteles HTPC-re és most is van egy AMD-s munkára Az Inteles hangos volt, a mostani AMD-s szinte hangtalan. Az előlapi kimenet sem olyan nagy gond, tehetsz bele hangkártyát és meg van oldva.

Ami gond lehet az az integrált videókártya. Egyrészt nem működik 848x480-as módban másrészről nem működik vele a Powerstrip. Ez nálam kizáró ok volt.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

media center?

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Egyébként a Mac Mini azért elég drága erre a célra, tudom ajánlani pl. ezt: Asus P1 AH1 vagy valamelyik közeli rokonát.
Nézegettem én is korábban ezeket a pudingokat, de az bajom velük, hogy a s/pdif az előlapon van...
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

tsc
Beköltözött
Beköltözött

media center?

Egyébként a Mac Mini azért elég drága erre a célra, tudom ajánlani pl. ezt: Asus P1 AH1 vagy valamelyik közeli rokonát.

Már csak egy CPU kell bele, egy DVD olvasó és egy HDD. Van rajt aminden ami szem-szájnak ingere, és ideális Média Center alap, ás az ára sem vág földhöz, kb. 38e Ft + a hozzávalók.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

media center?

Hozzászólás Szerző: andix »

Ha van benne dvd, akkor szinte kizárt, hogy mellette hálózati is. Esetleg a Kiss-nek vannak ilyen kombó cuccai.

Nekünk van egy Pinnacle Showcenterünk, ami csak hálózati eszköz. Tévé képernyőn kezeled, és játszik mindenféleket, de sok vele a kompromisszum. Nincs digitális képkimenet, és rá vagyunk utalva a programozókra.
Igaz van hozzá sok trükkös linux firmware, de az meg már olyan mint egy htpct buherálni.

Szóval szerintem is a jó megoldás egy jó htpc. Az én gépem is olyan, hogy sokan megkérdezik, hogy mi az, és mikor mondom, hogy pc akkor furcsán néznek vissza. Egyszerűen kell egy jó ház, és utána rád van bízva a dolog. Ha akarod, akkor lehet full zajtalan is (manapság már kapni könnyen összrakható vízhűtést is, stb).

tsc
Beköltözött
Beköltözött

media center?

Nagyon sok anyagom van dvd-n, ami főleg zene, különböző kódolással (flac, mp3, ape, stb) és ezek egy dvd-n belül is változnak. Van olyan is amin még avi is van.
Mondjuk ez jellemzően valami mindentudó kvázi dzsunka dvd lejátszó feladatköre. (talán a flacot leszámítva? de biztos van olyan is)

Azt végülis nem írtad mennyire játszik be a wifin keresztüli vagy hdd alapú médialejátszás. Mert ha minden ki van írva korongra már, akkor akár valami mindentudó dvd lejátszó is jó lenne, persze valószínűleg nem ilyen választ szeretnél hallani.

bébé
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

media center?

Ráadásul a napokban olvastam erről valami hírt, de teljesen elfelejtettem, hol. Csak valami fehér dobozra emlékszem, meg arra, hogy valami neves audio gyártó hozza ki a közeljövőben, meg hogy kb 70e Ft lesz az ára.

Így persze csak a véletlen, ha megtalálom ismét!
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20

bébé
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

media center?

Vsz a macmini jó megoldás, bár én méginkább "consumer" termékre gondoltam. Nagyon sok anyagom van dvd-n, ami főleg zene, különböző kódolással (flac, mp3, ape, stb) és ezek egy dvd-n belül is változnak. Van olyan is amin még avi is van. Szóval ezekre keresnék egy olyan megoldást, amit a hifi berendezések mellé tehetek, esetleg hangját digitálisan ráköthetném a surround processzoromra (elég jó a proci) és megkímélném magam a formátumok ide-oda alakításától, a plug-inok letöltésétől, és a notebook használatától.

És talán a folyamatos firmware upgrade is biztosított lesz az új formátumok miatt. Szóval mindenképpen olyan megoldás érdekel, aminek van dvd meghajtója

Vendég

media center?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szeretnék minél több infót összegyűjteni azokról a berendezésekről (ha már egyáltalán van ilyen) ami talán egy asztali mindenevő lejátszó és egy htpc egyvelege lenne. Az a cél, hogy mindenféle, minél több audio (mp3, vaw, flac, ogg, ape stb) és video (dvd, avi, divx, stb) formátumot le tudjon játszani, és direktben mondjuk otthoni hifire csatlakoztatható legyen. esetleg internetes kapcsolat lenne benne (pl internet rádio hallgatáshoz)
Több kört is futottunk ezzel régebben és azt hiszem arra jutottunk, hogy nincs ilyen. Amik vannak azok hardveres játszanak le azaz rá vagy utalva a fejlesztőkre szoftverügyileg. A minőség szintén hardverfüggő, nem tudsz apróbb módosításokat csinálni.
Szerintem is a számítógép a megoldás, ott szoftveresen azt csinálsz amit akarsz meg amennyit a hardver enged.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

media center?

szerintem erre egy xbox tökéletes és olcsó megoldás

Ha simára gondolsz, akkor az (szvsz):

- lassú (HD anyaghoz)
- nincs digitális video kimenete (hdmi, dvi)
- hangos
- alapból nem távos
- a dvd meghajtója nem olvas írt dolgokat túl jól

Erre a célra még mindig azt mondom, egy pici halk PC-t kell összerakni vagy készen venni. Igényes Barebone, MacMini és tsai. A jobbfajta dedikált média centerek mind úgyis pc alapúak és/vagy iszonyú drágák. Ha célhardver és mégis olcsó, akkor meg jó eséllyel lassú, vagy keveset tud és/vagy elavulhat mert egy idő után nem fejlesztik tovább a firmware-t.

Egyébként léteznek olyasmik amire a topiknyitó gondolt, pl ez a FreeCom MediaPlayer

Én akkor is azt mondom, valami számítógépet kell erre használni, de igényeset, hogy kicsi legyen, halk és szép + távos.

MacMini + vmi Média Center program - számomra az egyik legszebb példa.

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

media center?

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

Sziasztok! 
Szeretnék minél több infót összegyűjteni azokról a berendezésekről (ha már egyáltalán van ilyen) ami talán egy asztali mindenevő lejátszó és egy htpc egyvelege lenne. Az a cél, hogy mindenféle, minél több audio (mp3, vaw, flac, ogg, ape stb) és video (dvd, avi, divx, stb) formátumot le tudjon játszani, és direktben mondjuk otthoni hifire csatlakoztatható legyen. esetleg internetes kapcsolat lenne benne (pl internet rádio hallgatáshoz)

Akinek van ismerete ilyen eszközről, ne fogja vissza magát

Köszi

Bébé

szerintem erre egy xbox tökéletes és olcsó megoldás
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

media center?

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Sziasztok! 

Köszi

Bébé

Nézz be a HIFI/Hálózati audio lejátszók topikba, ott van ezekről szó.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

bébé
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

media center?

Sziasztok!

Köszi

Bébé

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”