Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2006-os Pioneer lejátszók (hdmi kimenettel)
NTSC-PAL bekapcsoláskor állítható.
Van nagyobb betűméretű fw a Pioneer FAQ lapon.
Régiómentesítés infrán keresztül lehetséges, ha van egy infrás PDA-d vagy Winlirc eszközöd a PC-hez.
Onnan tudod a régiót, hogy csak olyan lemezt játszik le, a többit nem... :-)
SACD-t mindig felismeri? (Egy ismerős panaszkodott, hogy nem mindig veszi észre az SACD lemezét, persze lehet ott lemezhiba is.)
Igen ezt az NTSC-PAL dolgot mar megtalaltam a neten, es ha jol sejtem, akkor az ugy mukodik, hogy ha pl. PAL-ra allitom, akkor akarmilyen lemezt teszek bele mindig PAL-ban jatsza le? (vagy nem jol sejtem?)
Eleg gyer a leirasuk azoknak a fwk-nek a pioneerfaq-n, hogy valojaban mi is valtozik es mi az uj amit kicsereltek benne ezert nem mertem veluk jatszani igy elsore...
Regiomentesites meg varhat egy kicsit
Osszsen 2 darab SACD-t probaltam, ezeket mindig felismerte, csereberelgetve lettek a lemezek rendesen (DTS-ek, DVD-Video, Divx CD-n DVD-n - tobb lemez ujra es ujra be lett rakva - mindent mindig ugyanugy ismert fel)...
Meg azt vettem eszre, hogy nem minden .jpg kepet akar lejatszani. A Disc Navigatorban megjelenik a kepek listaja, aztan amikor be kene mutatni akkor kiir valami hibat, hogy az adott fajl nem lejatszhato (nemtom fejbol a pontos szoveget ezert nem akarok nagy hulyeseget irni)... PC-n megnezve egyszeru .jpg kepeknek nez ki, mellesleg lemezboritokrol van szo, ami egy kulon mappaban van MP3-as lemezeken...
De mondjuk irtam ki nyaralasrol kepeket CD-RW-re, ezeket lejatszotta csont nelkul.
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
Hali!
Az én játékosom is megérkezett, be is kötöttem es ekkor jöttek a meglepetések...
Egyes DVD-k fekete-fehérben jelennek meg, erre azt hiszem találtam megoldást a neten... (NTSC-PAL átalakítás)
A másik gondom a Divx feliratoknál a betűméret. Létezik e új firmware nagyobb betűkkel küzép-kelet európai betűkészlettel?
És a harmadik kérdés a regiómentesítés? a pioneerfaq oldalon van egy leíras, de valszeg én vagyok túl "buta" hozzá, addig OK, hogy kiírja a firmware nevét, de abban hol jelölik a régiókodot? Tehát honnan tudom hogy pillanatnyilag melyik régióban van a gép.
Mással nagyon meg vagyok elégedve, MP3 kezelés DVD-ről, Divx-eket is olvas szépen, jo hang, DTS, DVD-Audio, SACD kipipálva, szép kezelőfelület...
Aki tud segítsen.
Turbo78
NTSC-PAL bekapcsoláskor állítható.
Van nagyobb betűméretű fw a Pioneer FAQ lapon.
Régiómentesítés infrán keresztül lehetséges, ha van egy infrás PDA-d vagy Winlirc eszközöd a PC-hez.
Onnan tudod a régiót, hogy csak olyan lemezt játszik le, a többit nem... :-)
SACD-t mindig felismeri? (Egy ismerős panaszkodott, hogy nem mindig veszi észre az SACD lemezét, persze lehet ott lemezhiba is.)
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Hali!
Az én játékosom is megérkezett, be is kötöttem es ekkor jöttek a meglepetések...
Egyes DVD-k fekete-fehérben jelennek meg, erre azt hiszem találtam megoldást a neten... (NTSC-PAL átalakítás)
A másik gondom a Divx feliratoknál a betűméret. Létezik e új firmware nagyobb betűkkel küzép-kelet európai betűkészlettel?
És a harmadik kérdés a regiómentesítés? a pioneerfaq oldalon van egy leíras, de valszeg én vagyok túl "buta" hozzá, addig OK, hogy kiírja a firmware nevét, de abban hol jelölik a régiókodot? Tehát honnan tudom hogy pillanatnyilag melyik régióban van a gép.
Mással nagyon meg vagyok elégedve, MP3 kezelés DVD-ről, Divx-eket is olvas szépen, jo hang, DTS, DVD-Audio, SACD kipipálva, szép kezelőfelület...
Aki tud segítsen.
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
Megvettem pénteken a pioneer 696 os játékost 43 e ért
A gét teljessen szép kivülröl , s belölröl még jobb gyönyörüen szol dts ben s digitálban .
erösitö: yamaha 1400
Front: kef iq7 .surr: kef iq3 .surr beck iq1 center iq6c
Sub :jamo E8 Dvd :pioneer 696
Video :panasonic 612
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
vászon 16öx90 Projecta HomeScreen
Csak 393-s van neki azt ki tudom próbálni hdmi-s kábelem meg nincs...Meglátjuk...
no meg Cosmonak, igaz más márkájú projival, kompatibilitási problémái voltak az új pio 490-nel.
Sony KLV-S32A10E lcd tv-vel biztos, hogy tökéletesen műküdik, holnap fogom tesztelni a Z4-gyel...
Légyszi majd hasonlítsd össze a denonnal. Kíváncsian várom a véleményed
Kölcsön akartam kérni egy HDMI elosztót a teszthez, de nem volt rá szükség...
Ha megteheted, anyagilag, akkor nem kérdés melyiket kell megvenni! A Denon-t!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
A tv-k beállításáról: szerintem olyan mértékű a tömeggyártás, hogy nincs idő egyes készülékeket sokáig állítgatni. Sajna ez van Mára már a neves cégeket is magával rántotta a teperős verseny, ezzel együtt a kapkodás ördöge
Meg ezért is állnak le a CRT képcsöves tévékkel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Szerintem meg kell. Mármint japánnak lenni.Miért csak akkor várhatom ezt el ha 2 kilót költök egy lejátszóra?
Ha mindent japánból jönne, a most 50000-es lejátszó is duplájába kerülne.
Az tény hogy a mai készülékek gagyibbnak tűnnek. Ez egyszer függ az elektronika nagyobb integráltságától, ezért nem 10kg-os minden gép.
Minél egyszerűbb a felépítés, annál inkább mindegy, hogy kivel rakatják össze.
A tv-k beállításáról: szerintem olyan mértékű a tömeggyártás, hogy nincs idő egyes készülékeket sokáig állítgatni. Sajna ez van Mára már a neves cégeket is magával rántotta a teperős verseny, ezzel együtt a kapkodás ördöge
Japánban ma már nem sok ilyen cuccot gyártanak.
Az olcsóbb kategóriákat egyszerűen nem éri meg ott gyártani, mert nem lenne versenyképes. Ugyanazért a tudásért te sem adnál 2x annyit csak azért, mert a hátuljára az van írva: Made In Japan. Hát még a vevők többsége.
De mit is érnél vele? Azt, hogy 2x annyi ideig tart egy olyan készülék, ami a 2-3 év gariidő lejárta előtt úgyis elavul?
Ha a kínai, meg maláj, meg indonéz cuccokra 2-3 év a gari, akkor mi a gondod a minőségükkel? Amíg nálad vannak, addig nem kell szervizre költened.
Ennél a japán készülékekkel sem járnál jobban.
Ráadásul régebben ez nem volt kérdés. Elgagyiasodik az egész világ, már mindenki megelégszik puritán mp3-akkal meg iPod-al, tömörített "elcsalt" zenékkel. Filmből a nagy többségnek elég a divx is.
Nem azért... ha már betiltani nem lehet, akkor legalább egy "kis" legális hasznot realizáljanak a dolgokból, mint MP3 vagy DIVx
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Szerintem meg kell. Mármint japánnak lenni.
Miért csak akkor várhatom ezt el ha 2 kilót költök egy lejátszóra? Ugyan már...
Ráadásul régebben ez nem volt kérdés. Elgagyiasodik az egész világ, már mindenki megelégszik puritán mp3-akkal meg iPod-al, tömörített "elcsalt" zenékkel. Filmből a nagy többségnek elég a divx is.
A gyártók is ludasak mert megadják az igénytelen vevőnek amit akar (vagy amiről nem tudja milyen lehetne). Hol volt régen olyan hogy pl. a Panasonic tv-k torz képcsővel jöttek ki? Olyan hasa van a képnek hogy rossz ránézni. A szervíz meg megmondta hogy ezek ilyenek. Így gazdaságosabb a gyártás, ráadásul 10 vásárlóból csak 2-3 tesz panaszt ilyenért. Nevetséges...
Folytathatnám bármilyen példával de eléggé off már ez meg nem is érdekes.
Ezekhez a középosztálybeli kütyükhöz, nem kell japánnak lenni.
Középkategóriásra gondoltál?
A mai gépekben,már alig van valami. DVD-nél egy futómű és egy két panel. sztem tök mindegy ki és hol rakja össze. Betanított szalagmunkások dobálják össze. Ezekhez a középosztálybeli kütyükhöz, nem kell japánnak lenni.
Hihetetlen. Ahogy kijön egy újabb Pana DVD egyre rosszabb és rosszabb országokban gyártják.Volt nekem 31-esem, az német volt. A 32-es már szlovák, a 47-el már eljutottak kínába. Ez is kínai de legközelebb már ez sem lepne meg: "made in Nepal".
Régi szép idők mikor az ilyen cuccok mind mind japánok voltak... Akkor még garanciaidőn túl is elvoltál velük több évig.
Én a kínai Pana cuccaimmal is elvagyok a garanciaidőn túl.
Ráadásul a japán készülékek árának a töredékébe kerülnek.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Hihetetlen. Ahogy kijön egy újabb Pana DVD egyre rosszabb és rosszabb országokban gyártják.
Volt nekem 31-esem, az német volt. A 32-es már szlovák, a 47-el már eljutottak kínába. Ez is kínai de legközelebb már ez sem lepne meg: "made in Nepal".
Régi szép idők mikor az ilyen cuccok mind mind japánok voltak... Akkor még garanciaidőn túl is elvoltál velük több évig.
- brainticket
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Hol lehet erről az új panáról infót találni?
Német illetve osztrák panasonic oldalon is megtalálható. Egyelőre csak német honlapon láttam.
www.panasonic.de
szerintem jól néz ki, és egész nagy gombjai vannak
divx viszont nincsen.
Német illetve osztrák panasonic oldalon is megtalálható. Egyelőre csak német honlapon láttam.
ez dícséretes a mai spórolós korszakban, mikor már a skip-et is leszedik (pl. Panák), de a Pioknak is pici kerek gombjaik vannak. Sony, Pana, Samsung dettó...
A pana 52-eséről mé az előre-, hátra tekerés gombját is leszedték.
Így értettem én is... De már a 49-esen se volt.. Viszont az S97-en van minden, egyre jobban tetszik, csak kár, hogy már jócskán kifutott.
Jövő hónaptól új Pana DVD S99-es,12bit216MHz,Faroudja DCDi. :kiraly:
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Tegnap előtt egy tv sorozatot néztünk DVD-ről de kb. két perc után már nem bírtam nézni a recés éleket a vízszintesen mozgó dolgokon. Szerencsére van 576i lehetőség is a lejátszón (490) és a DCDi gyönyörű képet bírt belőle csinálni.
Ami érdekes, hogy a vetítőm 1440x576i-nek ismerte fel ezt a felbontást, aztán egy másikon (pjtx200) is ugyanezt írta.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Én tudok. Ilyet vettem és meg vagyok vele elégedve.
A következő oldalán e fórumnak már megírtam a tapasztalatokat.
Azóta is tartom, egy jó készülék összességében.
PIONEER DVD 696 os játékosrol tud valaki valamit ??
erösitö: yamaha 1400
Front: kef iq7 .surr: kef iq3 .surr beck iq1 center iq6c
Sub :jamo E8 Dvd :pioneer 696
Video :panasonic 612
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
vászon 16öx90 Projecta HomeScreen
ez dícséretes a mai spórolós korszakban, mikor már a skip-et is leszedik (pl. Panák), de a Pioknak is pici kerek gombjaik vannak. Sony, Pana, Samsung dettó...
Így értettem én is... De már a 49-esen se volt.. Viszont az S97-en van minden, egyre jobban tetszik, csak kár, hogy már jócskán kifutott.
Csak 393-s van neki azt ki tudom próbálni hdmi-s kábelem meg nincs...Meglátjuk...
no meg Cosmonak, igaz más márkájú projival, kompatibilitási problémái voltak az új pio 490-nel.
Sony KLV-S32A10E lcd tv-vel biztos, hogy tökéletesen műküdik, holnap fogom tesztelni a Z4-gyel...
Légyszi majd hasonlítsd össze a denonnal. Kíváncsian várom a véleményed
Most fejeztem be 4 Lost-ot (divix). A denon-on nézhetetlen volt annyira szaggatott, plusz nem tette ki teljes méretre, hanem csak az adott felbontáson hagyta, ezzel szemben a pio-val minden tökéletes volt. A HDMI-vel (Z4) sincs semmi gond!
DVD-vel majd a hétvégén nézem meg.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Egy kis dühöngés a részemről...
Azt magyarázza meg nekem vki, hogy miért van az, hogy manapság minden elérhetű árú, tisztességes tudású dvd lejátszót nyomorult kis félcentis kerek gombokkal szerelnek?? Ki találta ki ezt a hülye trendet? Ergonómiából nullást adok mindegyiknek. (Pana S42, 52, Sonyk (NS92 is), új Pio-k (393,490, 696), Samsungok (HD860,960), Yamahák, CA-k, stb, már az Onkyok is áttérnek erre pedig ott aztán rendes méretű gombok voltak)
Szerintük már senki nem nyomkodja kézzel a lejátszók gombjait?
Megörültem, hogy az új Pio-kon (490, 696 stb) még menüben navigáló gombok is vannak az előlapon, ez dícséretes a mai spórolós korszakban, mikor már a skip-et is leszedik (pl. Panák), de a Pioknak is pici kerek gombjaik vannak. Sony, Pana, Samsung dettó...