Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2006-os Denon erősítők

Vendég

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudtok vmit új Denon erősítőkről? Újabb szériaváltás?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A kérdés már nem kérdés, megtaláltam a megoldást.
Megspóroltál nekem egy utánakeresést, hogy a menüben hol találod meg a bemeneti csatik hozzárendelését a választókapcsolókhoz.
Egyébként kérdezz nyugodtan, amikor erre járok, válaszolok, ha tudok. De más is ismeri a Denon erősítőket, előbb-utóbb valaki megválaszolja a kérdésedet.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

botata
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: botata »

Bocs, ez én voltam bejelentkezés nélkül.

Vendég

2006-os Denon erősítők

botata

2006-os Denon erősítők

Köszi a válaszokat.
Ismét egy kérdés (Te bátorítottál, emlékszel? ):
a 1920 -ast az 1. koaxon csatlakoztatom az erősítőhöz, de számomra érdekes módon képpel együtt hangot csak a CD (távirányító) és nem a DVD állásban kapok.
Mi lehet az ok? Esetleg a DVD beállításait is módosítani kell?

Egyébként most már nem csak érzem, de biztos is vagyok benne, hogy jól választottam .

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

2006-os Denon erősítők

Ha jól érzékelem, akkor minden hangzásmód esetén külön beállíthatók a tulajdonságok (szint, hangszín, vágási freki). Jól gondolom? 
Érdekes, hogy amellett, hogy a Heconak klasszisokkal tisztább és terjedelmesebb hangképe van, mint az ezelőtt használt Pana házimozi szettemnek, kissé kevésnek érzem a mély tartományon belüli hangok jelenlétét, pedig rátaláltam a hangszínállítási lehetőségre is. Feltételezem ez egyrészt a bejáratást követően változni fog, na meg valószínű, hogy hozzászoktam a a Pana mélynyomójához, ami ugye most nincs.
Lehet esetleg ebben a kérdésben még valamit finomítani a mélyhang terén?

A mérőmikrofonos beállítással is elszórakoztam az este, de több mérést követően is hol a jobb, hol a bal hátsó hangszórónál jelzett fáziscserét, ami persze nem volt igaz.
A doksiban az olvasható, hogy némely esetben ez előfordulhat, de én feltételezem, az lehet a baj, hogy a sourr hangfalak még a padlón pöffeszkednek állvány híján. Lehet ez az ok szerinted?
Jó lehet-e esetleg, ha ismét próbálom az auto beállítást és ezeken a fázishibákon túllépve állítom be a hangzásképet?

Befejezem, mielőtt regény lesz a soraimból, de hát élek a könnyelműen felkínált lehetőséggel, miszeint kérdezhetlek   .

A tulajdonságokat 2 részre kell bontani. Vannak a dekóderek paraméterei, ezeket valóban "hangzásmódonként" tudod állítani, ha megnyomod a Surround parameter gombot. A paraméterek listája "hangzásmódonként" eltérő. A hangzásmódok viszont az egyes bemenetekhez is hozzá vannak rendelve, majd kitapasztalod. A vágási freki viszont egységes minden üzemmódban. Ha viszont még nincs szubod, akkor felesleges a vágási frekit elállítgatnod, hagyd 80-90-100 Hz környékén.
A Heco Vitas hangképe kissé magasba húz, így biztosan mélyhiányosnak tűnik, főleg, ha hozzászoktál a mélynyomóhoz. Bár lehet a hangszíneket állítgatni, előbb-utóbb venni fogsz egy szubot is. Addig is a dobozok és a hallgatási hely variálásával (pl. falhoz közelebb) tudsz játszani.
A fáziscsere akkor is előjöhet a mikrofonos mérésnél, ha a surround dobozaid légvonalban nem egyforma távolságra vannak a mikrofontól, vagy ha valamilyen közbeeső tárgy miatt nem egy fázisban érkezik be a hang a két dobozból. Az auto beállításokon túlléphetsz, majd úgyis újra kell mérned, ha minden a végleges helyére került.

botata

2006-os Denon erősítők

YvsMad, köszönöm a gratulációdat is meg a tanácsaidat is.

Irtam, türelmetlen vagyok, mint egy kiskölyök, aki megkapta várva várt ajándékát .
Ezt bizonyítja az is, hogy a tegnap délután folyamán (ma olvastam a válaszod) ismételten átolvastan a használati útmutatót és szépen rájöttem a válaszokra, valóban szépen látszanak a kijelzőn az éppen aktuális beállítási lehetőségek. Persze, mondanom sem kell, hogy a monitor funkciót is beüzemeltem később, mert nem hagyott nyugton a kíváncsiság.

Ha jól érzékelem, akkor minden hangzásmód esetén külön beállíthatók a tulajdonságok (szint, hangszín, vágási freki). Jól gondolom?

Érdekes, hogy amellett, hogy a Heconak klasszisokkal tisztább és terjedelmesebb hangképe van, mint az ezelőtt használt Pana házimozi szettemnek, kissé kevésnek érzem a mély tartományon belüli hangok jelenlétét, pedig rátaláltam a hangszínállítási lehetőségre is. Feltételezem ez egyrészt a bejáratást követően változni fog, na meg valószínű, hogy hozzászoktam a a Pana mélynyomójához, ami ugye most nincs.
Lehet esetleg ebben a kérdésben még valamit finomítani a mélyhang terén?

A mérőmikrofonos beállítással is elszórakoztam az este, de több mérést követően is hol a jobb, hol a bal hátsó hangszórónál jelzett fáziscserét, ami persze nem volt igaz.
A doksiban az olvasható, hogy némely esetben ez előfordulhat, de én feltételezem, az lehet a baj, hogy a sourr hangfalak még a padlón pöffeszkednek állvány híján. Lehet ez az ok szerinted?
Jó lehet-e esetleg, ha ismét próbálom az auto beállítást és ezeken a fázishibákon túllépve állítom be a hangzásképet?

Befejezem, mielőtt regény lesz a soraimból, de hát élek a könnyelműen felkínált lehetőséggel, miszeint kérdezhetlek .

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

2006-os Denon erősítők

Sziasztok! 
Tegnap szállítottam haza egy ARV 2106 -ost és hozzá egy DVD 1920-ast, így éjfélig már az első lépések össze is jöttek az ismerkedés rögös útján.
Rengeteg kérdésem lenne, mint türelmetlen felhasználónak, és a HIFI Sztereo szintjén megrekedt halandónak, de tartok tőle, hogy kinevetnétek némely banális problémám kapcsán

.
Azért egyet megkockáztatok:
Egyenlőre egy régi CRT tv-hez tudnám csatolni az erősítőt, de nem tudom, hogy e művelet nélkül tudom-e állítani pl. a hangfalszet (Heco Vitas) hangszíneit, konkrétan ez a távirányító, illetve a készülék kezelő szerveivel megoldható-e?

Először is gratulálok az új cuccaidhoz!

Az erősítő elvileg a kijelzőre is kiírja az aktuális dolgokat, de mindig csak egy sort látsz abból a listából, ami sokszor a teljes képernyőt kitölti. Használd egészséggel a használtatit, az mindig mutatja, hogy hol jársz.
Szerintem a kézi hangszínszabályozgatás előtt csináld végig az automatikus mérőmikrofonos beállítást, csak utána nyúlj ahhoz, ami esetleg nem tetszik.
A mérőmikrofon nem Isten, de legyen az az alap, amit azzal bemér az erősítő és abból kiindulva módosíts az ízlésed szerint.
Nekem az egy évjárattal korábbi erősítő (AVR-2105) van meg, nyugodtan kérdezz, ha nem tudsz valamit. Nálam is eltartott egy ideig, mire magamtól megtaláltam a nekem tetsző beállításokat.

botata

2006-os Denon erősítők

Sziasztok!

Tegnap szállítottam haza egy ARV 2106 -ost és hozzá egy DVD 1920-ast, így éjfélig már az első lépések össze is jöttek az ismerkedés rögös útján.
Rengeteg kérdésem lenne, mint türelmetlen felhasználónak, és a HIFI Sztereo szintjén megrekedt halandónak, de tartok tőle, hogy kinevetnétek némely banális problémám kapcsán

.
Azért egyet megkockáztatok:
Egyenlőre egy régi CRT tv-hez tudnám csatolni az erősítőt, de nem tudom, hogy e művelet nélkül tudom-e állítani pl. a hangfalszet (Heco Vitas) hangszíneit, konkrétan ez a távirányító, illetve a készülék kezelő szerveivel megoldható-e?

Vendég

2006-os Denon erősítők

MeKrisz: vmit félreértettél, PC-ről történő meghajtás mellett a D-SUB a legjobb (ha a DVI már ki van lőve).
Sőt, én már attól is félek, hogy félre értettem valamit, jó lenne egy lista, hogy mi a forrás, mi a megjelenítő.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Köszönöm a választ.
MeKrisz: vmit félreértettél, PC-ről történő meghajtás mellett a D-SUB a legjobb (ha a DVI már ki van lőve).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

2006-os Denon erősítők

PC jelét botorság komponensen továbbítani,
Ezt kifejtenéd bővebben?

A VGA illetve némileg a DVI is nagyobb mozgásteret biztosít. Pixelpontos meghajtás például. A komponensen adott, szabványos frekvenciájú és felbontású jelek vihetőek. Ha már PC-t használok akkor kihasználom az abban rejlő finomhangolás lehetőségeket amelyek komponens esetén nem végezhetőek el.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

2006-os Denon erősítők

PC jelét botorság komponensen továbbítani,
Ezt kifejtenéd bővebben?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

MeKrisz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: MeKrisz »

Sziasztok! 
Van egy Denon 1706-os erősítőm...

azt hallottam, hogy sokkal szebb képet ad ha komponens videójelekket használok - kérdés - hogyan tudom a videó scart csatlakozóján keresztül kinyerni a komponens videó jeleket, illletve ezt hogy tudom az erősítő közbeiktatásával a TV-re (kötni, ha csak scart csatija van?

Illetve a Számítógépem D-SUB15 kimenetét is lehet komponenssé alakítani?

Köszi : Krisztián

Gyakorlatilag egy teljes értelmetlenséget vázoltál fel. A komponens jel adhat szebb képet ha a forrás adja ki és a megjelenítő is tudja fogadni. Nem részletezted, de gondolom a videód sima kompozit jelet ad ki ezt hiába alakítod komponensé attól nem lesz jobb, sőt az átalakítás miatt még romlik is. És mivel a TV-d sem tud fogadni komponens jelet ezt még vissza is kellene alakítani mondjuk RGB-re, vagy S-Videora. Ettől még tovább romlik a jel, és talán már láthatóan rosszabb is lesz, mintha egy szerencsétlen kompozit kábellel összekötötted volna a videód a TV-vel.

lehet igazad van, de amikor a gépemet rákötöm a projektorra, szebb képet ad VGA-n csatlakoztatva , mint kompziton - ezért gondoltam, hogy a kompozit nem a legjobb megoldás - de ha szerinted az, elfogadom
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W

Vendég

2006-os Denon erősítők

Ez igaz is, de az analóg komponensen keresztül ezek szerint ez elég, lehet HD-jelet küldeni.Köszi az infót.

Kérdés, hogy milyen HD jelet? A DVD-t fel lehet skálázni attól az még nem lesz HD jel. PC jelét botorság komponensen továbbítani, a HD-DVD és Blu-Ray lejátszók pedig komponensen nem adnak ki HD jelet.

Vendég

2006-os Denon erősítők

Egy sima 150 ezer Ft-os Sony erősítőm van.
Nana, nagyon jó kis erősítő az. Mellesleg tuti, hogy többe került, me az én 635-ösöm volt 120k, a tied olyan 180 körül lehetett (ha 840-esed van).

835-ös. Pont 150 ezer Ft volt. Ennek volt a bonyolultabb távos változata 180-190 körül. Én nem szeretem ezt az erősítőt, komoly bajaim vannak vele, de ezt más sokszro elmondtam. Amúgy kiszolgálta az idejét, ebből a szempontból rossz szavam nincs rá.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

2006-os Denon erősítők

Egy sima 150 ezer Ft-os Sony erősítőm van.
Nana, nagyon jó kis erősítő az. Mellesleg tuti, hogy többe került, me az én 635-ösöm volt 120k, a tied olyan 180 körül lehetett (ha 840-esed van).

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: Bulu »

Csak ott meg 30MHz-es a komponens sávszélesség, ami nem annyira jövőbiztos.
????
Ezt kifejtenéd bővebben?

Nagyon nem vagyok szakértő, csak a fórumon szerzett infók alapján gondoltam, hogy a 100MHz-es jel kevésbé érzékeny a zavarokra (meg mintha a HDMI-hez is köze lenne, de ezt nemtom).
De örülnék, ha erről szakavatottabbak is kifejtenék a véleményüket.

Tisztázzuk: Te az ANALÓG KOMPONENS jelekről beszéltél.
Tehát: A zavarra való érzékenység kábelfüggő. Jó minőségű koax kábel esetén ez elhanyagolható. Itt annyi sávszélességre van szükség amennyi a videojelek tényleges sávszélessége, (hiszen itt szó sincs RF modulációrol) ami a 625(576) soros jel esetében kb. 5 MHz. Ha azt feltételezzük, hogy analóg komponensben fogsz HD jeleket továbbítani, akkor az 1080-hoz is bőven elég kb. 10 MHz-es sávszélesség. Így a 30 Mhz-es sávszélesség több mint elég.

Az már megint más kérdés, hogy a HDMI esetén ahhoz a rengeteg bit-hez milyen sávszélességre van szükség, hogy átpréseljék az 1080p-t, és a Dolby TrueHD(16 csatorna!?!!)-t.

Na, kezd tisztulni a köd.
Valszeg azt kevertem be, hogy a HD-jel továbbítását én csak (digitálisan, tehát) HDMI-n keresztül tudtam elképzelni, amihez - úgy olvastam, hogy tényleg - kevés lenne a 30MHz. Ez igaz is, de az analóg komponensen keresztül ezek szerint ez elég, lehet HD-jelet küldeni.
Köszi az infót.

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

2006-os Denon erősítők

A hat éve vett erősítőd akkor - gondolom - csúcskategóriás volt, és/vagy nincsenek meg benne az azóta kijött dekóderek (szükségesek?). Tehát akkor volt egy nagy beruházásod és most nyáron-ősszel lesz mégegy (az új dekóderek miatt azért igen borsos áruk lesz), amivel a nagyobb (minőségi) ugrást megteszed és onnantól megin jövőbiztos kütyüd lesz, mondjuk újabb 6 évig.Így gondolkodtál?

Ezek szerint érdemesebb várni nyárig azokra és addig gyűjteni.
(Attól tartok, hogy mindig lesznek jobb-nagyobb-erősebb-szebb-stb gépek. Ha az ember mindig vár, akkor soha nem lesz rendszere.)

Egy sima 150 ezer Ft-os Sony erősítőm van. Mióta megvettem nem jelentek meg új hangformátumok kivéve a DTS-ES-t de nekem 5.1 hangfalam van nem is tervezek többet. Persze vannak PLII meg Logic7 és egyéb hangzásjavító cuccok, amik azóta jöttek ki, de egyrészt ezek nem hangrendszerek másrészt ezekkel én nem élek.

Most azért cserélnék erősítőt, hogy eggyel jobbat vegyek, de pont most az új hangrendszerek előtt nem veszek. Nem tudom mennyibe fognak kerülni az új dekóderes erősítők, de azt gondolom, hogy 2 HDMI bemenet, 1 HDMI kimenet a következő 6 évre elég lesz és a megnevezett HD hangformátumok mellé sem várok újakat, legalábbis a csatornaszám növkedés nekem nem számít.

Én mindenképpen várnék, főleg ha tervezed, hogy jövőre veszel HD lejátszót (HD-DVD, Blu-Ray) és nem szeretnél emiatt erősítőt cserélni.

Köszönöm a válaszod!
Megfogadom a tanácsodat.
Üdv,
B.

Vendég

2006-os Denon erősítők

Sziasztok! 

azt hallottam, hogy sokkal szebb képet ad ha komponens videójelekket használok - kérdés - hogyan tudom a videó scart csatlakozóján keresztül kinyerni a komponens videó jeleket, illletve ezt hogy tudom az erősítő közbeiktatásával a TV-re (kötni, ha csak scart csatija van?

Gyakorlatilag egy teljes értelmetlenséget vázoltál fel. A komponens jel adhat szebb képet ha a forrás adja ki és a megjelenítő is tudja fogadni. Nem részletezted, de gondolom a videód sima kompozit jelet ad ki ezt hiába alakítod komponensé attól nem lesz jobb, sőt az átalakítás miatt még romlik is. És mivel a TV-d sem tud fogadni komponens jelet ezt még vissza is kellene alakítani mondjuk RGB-re, vagy S-Videora. Ettől még tovább romlik a jel, és talán már láthatóan rosszabb is lesz, mintha egy szerencsétlen kompozit kábellel összekötötted volna a videód a TV-vel.

Vendég

2006-os Denon erősítők

A hat éve vett erősítőd akkor - gondolom - csúcskategóriás volt, és/vagy nincsenek meg benne az azóta kijött dekóderek (szükségesek?). Tehát akkor volt egy nagy beruházásod és most nyáron-ősszel lesz mégegy (az új dekóderek miatt azért igen borsos áruk lesz), amivel a nagyobb (minőségi) ugrást megteszed és onnantól megin jövőbiztos kütyüd lesz, mondjuk újabb 6 évig.Így gondolkodtál?

(Attól tartok, hogy mindig lesznek jobb-nagyobb-erősebb-szebb-stb gépek. Ha az ember mindig vár, akkor soha nem lesz rendszere.)

Egy sima 150 ezer Ft-os Sony erősítőm van. Mióta megvettem nem jelentek meg új hangformátumok kivéve a DTS-ES-t de nekem 5.1 hangfalam van nem is tervezek többet. Persze vannak PLII meg Logic7 és egyéb hangzásjavító cuccok, amik azóta jöttek ki, de egyrészt ezek nem hangrendszerek másrészt ezekkel én nem élek.

Most azért cserélnék erősítőt, hogy eggyel jobbat vegyek, de pont most az új hangrendszerek előtt nem veszek. Nem tudom mennyibe fognak kerülni az új dekóderes erősítők, de azt gondolom, hogy 2 HDMI bemenet, 1 HDMI kimenet a következő 6 évre elég lesz és a megnevezett HD hangformátumok mellé sem várok újakat, legalábbis a csatornaszám növkedés nekem nem számít.

Én mindenképpen várnék, főleg ha tervezed, hogy jövőre veszel HD lejátszót (HD-DVD, Blu-Ray) és nem szeretnél emiatt erősítőt cserélni.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Csak ott meg 30MHz-es a komponens sávszélesség, ami nem annyira jövőbiztos.
????
Ezt kifejtenéd bővebben?

Nagyon nem vagyok szakértő, csak a fórumon szerzett infók alapján gondoltam, hogy a 100MHz-es jel kevésbé érzékeny a zavarokra (meg mintha a HDMI-hez is köze lenne, de ezt nemtom).
De örülnék, ha erről szakavatottabbak is kifejtenék a véleményüket.

Tisztázzuk: Te az ANALÓG KOMPONENS jelekről beszéltél.
Tehát: A zavarra való érzékenység kábelfüggő. Jó minőségű koax kábel esetén ez elhanyagolható. Itt annyi sávszélességre van szükség amennyi a videojelek tényleges sávszélessége, (hiszen itt szó sincs RF modulációrol) ami a 625(576) soros jel esetében kb. 5 MHz. Ha azt feltételezzük, hogy analóg komponensben fogsz HD jeleket továbbítani, akkor az 1080-hoz is bőven elég kb. 10 MHz-es sávszélesség. Így a 30 Mhz-es sávszélesség több mint elég.

Az már megint más kérdés, hogy a HDMI esetén ahhoz a rengeteg bit-hez milyen sávszélességre van szükség, hogy átpréseljék az 1080p-t, és a Dolby TrueHD(16 csatorna!?!!)-t.

MeKrisz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

2006-os Denon erősítők

Hozzászólás Szerző: MeKrisz »

Sziasztok!

Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

2006-os Denon erősítők

Megnéztem pár erősítőn a komponens sávszélességet:Denon 2105 - 30MHz
Denon 1706 - 100MHz
Yamaha 457 - 60MHz
Onkyo 503 - 50MHz
Utóbbi háromra írták, hogy emiatt HDMI-kompatibilisek.
Erre gondoltam, hogy "jövőbiztos".
De tényleg az? Vélemények?

Jövőbiztos? A jövőbiztos erősítőnek minimum egy HDMI ki- és bemenete van HDCP-vel, és tartalmaz Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD valamint DTS-HD dekódereket. Ilyen erősítő ha jól tudom nincsen kereskedelmi forgalomban, az év közepétől várhatóak. Én 6 éve vettem az erősítőmet és a mai napig kiszolgál. Tervezek cserét, de ha nem egy évre akarom akkor olyat kell venni amely a fenti tulajdonságokkal rendelkezik.

A hat éve vett erősítőd akkor - gondolom - csúcskategóriás volt, és/vagy nincsenek meg benne az azóta kijött dekóderek (szükségesek?). Tehát akkor volt egy nagy beruházásod és most nyáron-ősszel lesz mégegy (az új dekóderek miatt azért igen borsos áruk lesz), amivel a nagyobb (minőségi) ugrást megteszed és onnantól megin jövőbiztos kütyüd lesz, mondjuk újabb 6 évig.
Így gondolkodtál?

Vendég

2006-os Denon erősítők

Megnéztem pár erősítőn a komponens sávszélességet:Denon 2105 - 30MHz
Denon 1706 - 100MHz
Yamaha 457 - 60MHz
Onkyo 503 - 50MHz
Utóbbi háromra írták, hogy emiatt HDMI-kompatibilisek.
Erre gondoltam, hogy "jövőbiztos".
De tényleg az? Vélemények?

Jövőbiztos? A jövőbiztos erősítőnek minimum egy HDMI ki- és bemenete van HDCP-vel, és tartalmaz Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD valamint DTS-HD dekódereket. Ilyen erősítő ha jól tudom nincsen kereskedelmi forgalomban, az év közepétől várhatóak. Én 6 éve vettem az erősítőmet és a mai napig kiszolgál. Tervezek cserét, de ha nem egy évre akarom akkor olyat kell venni amely a fenti tulajdonságokkal rendelkezik.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”