Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

A kábeltévé rejtelmei

spidersoft
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: spidersoft »

Gyenge az antennajel, és a teletext nem tudja összerakni az adást. Kell egy antennaerősítő, oszt annyi. Egy jó kb. 5-6 kFt használtan és 10 kFt újonnan.
...ezt a költséget ráverhetem a szolgáltatóra? Mert ugye kábelen elvileg normális adásnak kéne jönnie... direkt azért köttettünk kábeltévét, mert antennán nálunk gyenge volt a jel. Az adás mondjuk tiszta, csak épp egy rakat csatornán nincs text...

Tami: UPC-n van ugyanannak a csatinak textje, amire a mi szolgáltatónk nem tesz... érdekes egy cég ez... Például Duna TV...

Dehát falun örüljünk, hogy ez is van...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: Tami »

- nagyon sok adonak nincs is TXT-je hiaba nagymultu neves..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

spidersoft

A kábeltévé rejtelmei

Nemtom, nekem videón kereszül is ment a text :kiraly:

Másik meg, hogy egy csomó (vagy 10) adáson van, a minimaxon meg félig az össze-vissza megy. Pedig tiszta a kép... most akkor nem a felső overscan-ben van a text? kissé hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz még...

Betelefonálok a hivatalba, hogy szóljanak be a tévéseknek, mer irgumburgum! Merjék azt mondani, hogy nem, így, választások előtt!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: Mester »

Hát olyasmi lehet ez, mintha a videó tunerén keresztül nézek TV-t, akkor nincs text.

Van olyan, hogy nincs?

Vendég

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát olyasmi lehet ez, mintha a videó tunerén keresztül nézek TV-t, akkor nincs text.
Ha a központi vevőben a kártya valamiért nem tudja a teletextet venni és továbbadni, akkor lehet ez a dolog... talán...

spidersoft

A kábeltévé rejtelmei

Sziasztok!

Az interneten sajnos nem leltem semmi információt a kábelszolgáltatónkkal kapcsolatban, a gugli erre a fórumra hívta fel a figyelmem, így utólagos engedelmetekkel itt tenném fel a kérdésemet:

Mi lehet annak az oka, hogy a 37 csatornából kb. csak 10-en van teletext? UPC-s ismerősömet kérdeztem: náluk a legtöbbön van, sok olyanon is, amin nálunk nincs. Ez az egész nekem csak azért furcsa, mert olyan nagymúltú cégek, mint pl. az NGC, Discovery vagy Cartoon Network se hoz textet.... ráadásnak a text elvileg az adásBAN, az ovescan-en csücsül...onnan leszedni szerintem csak direkt lehet, ha egyébként a vétel meg jó Vagy nemtom hogy van ez... Nos ebben kérnék segítséget. Ha valaki tud orvosságot erre, az pls írja meg, hogy ezügyben mit lehetne tennem...

(nem a tévével van a hiba szerintem: az enyém tavaly-vett thompson, anyáméknál kb. 5 éves LG, meg a gépemben egy Pinnacle 110i, oszt egyik se veszi a textet....

A tévékártyán van műsorjság opció is, az se hoz be semmit (úgy hallottam errefelé ez a műsorújság-dolog nem is divat, ehelyett van a text).

Előre is köszönök mindennemű segítséget, maradok tisztelettel: Révai Péter

StPeter

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: StPeter »

Vállalkozó kedvűek figyelmébe:http://www.epanorama.net/circuits/antenna_isolator.html
Valamivel kevesebb mint 4000 Ft, feltéve ha jól működik(Simple two capacitor isolator).
Nekem nincs kábeltv, így kipróbálni nem tudom.
Sok sikert!

Ismerősnek a "Simple two capacitor isolator"-hoz hasonlót készítettem a tv elé, mert a pc-tv-kábel-hálózati földelés miatt lett egy földhurok és hullámzott a kép. Ezzel az eszközzel ez megszűnt.

A UPC-s hálózaton egy éve nálunk is kísérleteztek, hetekig csíkos, zajos volt a kép. Végül az utca elején cseréltek erősítőt. Ám igazából utána sem lett jó. Kihívtam a szerelőket, megmérték a jelszintet a végponton, bejövő kábelen, ill. az oszlopon. Leszólták a belső kábelezést elosztókat, hát nem kiderült a végén, hogy már az utcai gerincvezetéken is zajos, csíkos a jel Azóta sem jöttek vissza, pedig kábelcserét ígértek...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Igen!Nálunk is erősítővel ment a kábeltv mert sokfelé van elosztva (minden szobába kiépítettem egy aljzatot, mit lehet tudni ) aztán egyszer nagyon elromlott a kép, mindenféle csíkok sávok... vettem egy új erősítőt, ami ráadásul állítható is, már az erősítését illetően, de még rosszabb lett, na akkor hagytam ki belőle az erősítőt, és láss csodát tökéletes lett. Amikor elromlott, akkor nyomták fel a jelszintet

Nálunk is így volt. Az a gond, hogy ha valaki betelefonál a UPC-nek, hogy rossz a kép, nem nézik meg az okát, egyszerűen csak tekernek egyet az erősítőn. A régi rossz kábelrendszerre hivatkoznak, holott ők cserélték ki bevezetéskor.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

A kábeltévé rejtelmei

Arra vigyázzatok, hogyha csíkosak a programok, az sok esetben nem zavar, nem gyenge jel, hanem éppen a túl magas antennajel okozta keresztmoduláció eredménye. Én jártam így UPC-vel régebben. Csillapítót kellett beépíteni a kábelbe és felére levenni a jelszintet. Csak attól javult meg.Ha csak néhány program szemcsés, akkor ott a kábelesek által használt szűrő beállításával van gond. Általában a szemcsés adók egy frekvencisávban (pl. UHF) jelentkeznek. Nem szabad békénhagyni őket, amíg be nem állítják!

sajti

Igen!
Nálunk is erősítővel ment a kábeltv mert sokfelé van elosztva (minden szobába kiépítettem egy aljzatot, mit lehet tudni ) aztán egyszer nagyon elromlott a kép, mindenféle csíkok sávok... vettem egy új erősítőt, ami ráadásul állítható is, már az erősítését illetően, de még rosszabb lett, na akkor hagytam ki belőle az erősítőt, és láss csodát tökéletes lett. Amikor elromlott, akkor nyomták fel a jelszintet

liegl

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: liegl »

hát nekem itt vidékországban upc direktem volt, de több készülékhez több nagyobb lenne a díj és a rendszert is bővíteni kellett volna, ezért lecseréltem kábeltv-re (pr telecom), hát elég ijesztő lett.
a minőség elég gyatra (mákos), a tető antennável jobb volt az rtl, tv2 is, nemhogy a upc-hez képest.
lehet olyan megoldást keresni amivel a kábeltv és a tetőantenna közöíthető, és a jobbat állítanám be a tv-n?
a UPC nagyon be volt rezelve, 5,3 e Ft helyett 3,9e majd 3,5e
Ft-re alkudta le az árát telefonban, elgondolkodtató, de 3 készülékre húzós lenne.

ColdMan

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: ColdMan »

Vállalkozó kedvűek figyelmébe:
http://www.epanorama.net/circuits/antenna_isolator.html
Valamivel kevesebb mint 4000 Ft, feltéve ha jól működik(Simple two capacitor isolator).
Nekem nincs kábeltv, így kipróbálni nem tudom.
Sok sikert!

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: Karthago »

Néhány napig teszteltem egy galvanikus leválasztónak nevezett kis ....

Karthago,

Dobnál róla ide esetleg egy képet, meg egy típusszámot (gyártót) ha van rajta ilyesmi? Előre is köszi.

A boltban két típussal rendelkeztek:
A már említett 4Ft változat
(Xantech márkájú, magyar gyártmány, 3cm hosszú, szivarforma, fekete)
sajnos nincs képen róla mert jelenleg nem áll a rendelkezésemre
semmilyen digitális fényképezőalkalmatosság.
A másik változat amely 6E Ft, teljesen másképpen néz ki,
azonban erről találtam képet és adatlapot az interneten:
Antelektro.hu

Nem tudom van –e különbség a két változat hatékonysága között, elvileg nincs.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 699

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Karthago,

Dobnál róla ide esetleg egy képet, meg egy típusszámot (gyártót) ha van rajta ilyesmi? Elo˝re is köszi.

/tau ba

ez engem is érdekelne, az utóbbi 1(-2) hónapban "nézhetetlen" lett jópár adó. M1 stb.hullámzás jobbról, hullámzás balról, kész tengeri beteg leszek
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Karthago,

Dobnál róla ide esetleg egy képet, meg egy típusszámot (gyártót) ha van rajta ilyesmi? Előre is köszi.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A kábeltévé rejtelmei

Néhány napig teszteltem egy galvanikus leválasztónak nevezett kis
szerkenyűt amely elvileg a földhurkok megszüntetésére hivatott.
A működési elve pontosan nem ismert számomra de valami olyasmit magyaráztak,
hogy bizonyos paraméterek alapján újragenerálja az antenna jelét,
így függetlenítve a tovább menő jelet a hálózati zavaroktól.

Nekem gyönyörűen eltüntetett mindenféle maszatot, hullámzás.
Olyan blokkosodás szerű hibák is megszűntek amelyet eddig
az UPC alacsony tömörítési rátájának tulajdonítottam,
A projektoros által vetített Tv kép is tiszta, hibamentes lett.

Mivel ezzel a galvanikus leválasztóval még egyetlen antenna
üzletben sem találkoztam ezért remélem nem veszitek zokon ha leírom,
hogy az Octogon Audio-nál szereztem be 4000Ft-ért.

Köszönet érte Geskinek aki a figyelmembe ajánlott eme eszközt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A kábeltévé rejtelmei

A jó öreg földi analóg(UHF) adásnak nincs is párja. Persze megfelelő irányantennákkal, és sávhangolt szűrővel, meg erősítővel. Nekem így jönnek(még) a magyarok M1, TV2, RTL klub, kábelen még nem is láttam ilyen jó minőségben...
Biztos is, hogy jó antennával sokkal jobb.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: Posza »

Így van, túl erős antennajel miatti csíkozódással már én is találkoztam. Ez azóta megszűnt, de van helyette más. 
A jó öreg földi analóg(UHF) adásnak nincs is párja. Persze megfelelő irányantennákkal, és sávhangolt szűrővel, meg erősítővel. Nekem így jönnek(még) a magyarok M1, TV2, RTL klub, kábelen még nem is láttam ilyen jó minőségben...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A kábeltévé rejtelmei

Arra vigyázzatok, hogyha csíkosak a programok, az sok esetben nem zavar, nem gyenge jel, hanem éppen a túl magas antennajel okozta keresztmoduláció eredménye. Én jártam így UPC-vel régebben. Csillapítót kellett beépíteni a kábelbe és felére levenni a jelszintet. Csak attól javult meg.Ha csak néhány program szemcsés, akkor ott a kábelesek által használt szűrő beállításával van gond. Általában a szemcsés adók egy frekvencisávban (pl. UHF) jelentkeznek. Nem szabad békénhagyni őket, amíg be nem állítják!

sajti

Így van, túl erős antennajel miatti csíkozódással már én is találkoztam. Ez azóta megszűnt, de van helyette más.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: sajti »

Tegnap köttötték be az unokatestvéremnél a kábeltv-t. Kérdeztem a "szakembereket", hogy jó lesz-e az erősítő a kábeladáshoz is. Azt mondták, hogy nem alkalmas, meg hogy három tévét még erősítés nélkül símán elbír. Némelyik csatorna elég gyeng(8pedig csak egy régi 51-es Goldstaron láttam), szemcsés meg csíkos, azt mondták, még "finomítanak" rajta...
Arra vigyázzatok, hogyha csíkosak a programok, az sok esetben nem zavar, nem gyenge jel, hanem éppen a túl magas antennajel okozta keresztmoduláció eredménye. Én jártam így UPC-vel régebben. Csillapítót kellett beépíteni a kábelbe és felére levenni a jelszintet. Csak attól javult meg.
Ha csak néhány program szemcsés, akkor ott a kábelesek által használt szűrő beállításával van gond. Általában a szemcsés adók egy frekvencisávban (pl. UHF) jelentkeznek. Nem szabad békénhagyni őket, amíg be nem állítják!

sajti

Posza
V.I.P.
V.I.P.

A kábeltévé rejtelmei

Hozzánk pár héten belül kötik be...Van egy Hirscmann antenna erősítőm, amit az a "földi" adásokhoz használok a három tv miatt. Ez alkalmas a kábel tv csatik erősítésére is??
Elvileg alkalmas. Gyakorlatilag lehet, hogy nem sokat fog segíteni.
Majd kiderül.
Pontosan mit kötnek be nálatok? Kábeles UPC, UPC Direct, vagy más szolgáltató hálózatát?

Tegnap köttötték be az unokatestvéremnél a kábeltv-t. Kérdeztem a "szakembereket", hogy jó lesz-e az erősítő a kábeladáshoz is. Azt mondták, hogy nem alkalmas, meg hogy három tévét még erősítés nélkül símán elbír. Némelyik csatorna elég gyeng(8pedig csak egy régi 51-es Goldstaron láttam), szemcsés meg csíkos, azt mondták, még "finomítanak" rajta...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A kábeltévé rejtelmei

Végre egy szakember is feltűnt a topicba!
Kedves Lacy ha indokoltnak látod nyugodttan javíts ki a kontár elmélkedésemet,
hálás lennék érte ha tiszta pelenkába tennéd itt a dolgokat.

Vendég

A kábeltévé rejtelmei

Nem hiszem, hogy különösebb igényem lenne rá, hogy nagyképernyőben
nézzem Győzike böfögését, vagy Mónika új frizuráját.

Remélem, Győzikét már elfelejthetjük.

Újra lesz!

Hogy az anyját ne xxxx (mert még többen lesznek ) :smile19:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

A kábeltévé rejtelmei

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Újra lesz!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A kábeltévé rejtelmei

Számít egyáltalán a tv minősége, én szinte már csak DVD nézek, azt a néhány műsor ami még érdekel, arra bőven elég egy kisebb képernyő is...

Lehet, hogy most erre egy kicsit erélyesebben fogok reagálni még kéne.

Vannak még a földön érdeklődő emberek akik kíváncsiak a világra,
a természetre, a történelemre, a tudományokra, a művészetekre, a sportra.
Ennek a kis csoportnak a televízió nem az jelenti, hogy RTL Klub, TV2
hanem az, hogy National Geographic, Spektrum, Discovery,
Animal Planet, Viasat History, Eurosport, Sport1...

Igen, én bevallom szívesen nézem nagyképernyőben ahogy egy tigris rátámad
egy ártatlan szarvasra, amikor Napóleon parancsot ad a tüzéreknek...

Posza
V.I.P.
V.I.P.

A kábeltévé rejtelmei

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”