Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 895

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

juliush írta:
2024.09.24., kedd 20:28

Én 2017-ben kezdtem az akkori iPhone SE-vel, ami minden volt, ami nekem kellett, kedvező áron, és kis kacsóimhoz pontosan illeszkedő méretekkel.
A hívásfogadó gombot nem igazán értem, hirtelenjében nemigen tudok fizikai hívásfogadó gombbal rendelkező telefont megnevezni, gyakorlatilag minden eszköz az érintőképernyőn feltűnő ikonnal teszi lehetővé a hívások fogadását.
Nekem mindig régi tapis telefonjaim voltak.
A fiam álltal szintén használtan vásárolt IPhone4S - et örököltem meg tőle, amit vagy még négy évig használtam.
Mikor megkergült szegény két, vagy három éve, vásároltam egy, csak milliméterekkel nagyobb vadonat új, origin /!/ SE 1 - et.
Az embernek évek óta a fiókjában pihent a becelofánozott dobozban, mikor meghírdette. / 60 db ezresért./ Kb. imádom, mindent tud, amire nekem kell.
Hívásfogadás :
Valóban van vele egy kis problémám, lehet, hogy erre gondolt halce.
Nem arról van szó, hogy ne lehetne felvenni. Csupán, mikor csörög, nem egy zöld ikonra kell rákoppintani, hanem egy fehér pöttyött balról jobbra elhúzni.
Valahogy, csak kibírom. :D
Az is igaz, hogy alkalmanként felkinálja a zöld és a piros ikont, akkor csak rákoppintok, de még nem sikerült rájönnöm, hogy az mitől függ... gondolkodik.gif

Viszont, hogy ennek van még mechanikus életrekeltő gombja, azt külön díjazom.
Amíg ki nem leheli a lelkét, biztosan marad... :tutiok:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2817

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

halce írta:
2024.09.24., kedd 20:05
kaef2 írta:
2024.09.24., kedd 18:43
Nem akarnék flémet, csupán leírtam a 3 évtizedes tapasztalat alapján pár gondolatot. :smile53:
Ismerve téged, egész biztosan az utolsók között lennék, aki összeveszne veled.
Töredelmesen bevallom, hogy (khmm) bogarisztika szakon vagyok hallgató, ennélfogva hosszan tudnék értekezni a hamis narratívákról és az örvényről, amiben a jó és a rossz dolgok már annyira össze vannak keveredve, hogy nem lehet szétválasztani őket.
Ezt az alapvető problémakört félretéve az olyanokat nagyon tudom tisztelni, akinek a Macintosh megbecsült munkaeszköze, és a segítségével csodaszámba menő termékek (na, ez itt a lényeg) kerülnek ki a keze alól. Hogy messzebb ne menjünk, Darvas László is istenítette, és ő valóban úgy viszonyult a gépéhez, mint egy mesterhegedűs a Stradivarijához. (Én magam is vittem hozzá könyvet tördelni, ugyanakkor nagyon megalázónak tartottam egy ilyen kaliberű újságírónak ezt a munkakört.) De ez a ritka kivétel, sajnos. Az apple kifejezetten a presztízsterméknek pozicionálja magát a piacon, emiatt nincs vele dolgom. Ugyanakkor elismerem, hogy az átlag felhasználóinak jogosan imponálhat, hogy számítástechnikában viszonylag járatlanul is könnyen tudják használni. Sajnos az iphone egyik típushibája, hogy nincs rajta hívásfogadó gomb - ahogyan a BMW-ken tipikusan nem működik az index :D
Darvas Laci imádta a kiadványszerkesztést csinálni a saját módszerével, ami egészen zseniális volt és ugye ehhez volt neki egy igen régi, talán még G4-es gépe, mert a megoldása nem futott OS X-en, csak OS9-en. Nem hiszem, hogy ezt a karrierjében visszalépésként élte meg.

Mindent nagyon akkurátusan csinált. Sok évvel ezelőtt megkért hogy a tévéből vegyem fel neki a Monty Pythonokat, majd meg kellett tanítani vágni, hogy a kedvére szerkeszteni tudja és DVD-t irni is persze, hogy a váogatását az ismerősöknek oda tudja adni.

Tavaly kora tavasszal kérte, hogy adjak neki mikrofont, amit tud otthon a Macjével használni, hogy felmondhassa verseit és aztán meg is tudja őket vágni, igazítani. Kb két hónap alatt sokszori nekifutással felvette őket és aztán a Klub Rádióban a felvétele jó része le is ment egy műsor keretében, amiben Őt is meginterjúvolták. Érdemes a Klub Rádió archívumában megkeresni. Szerette volna elintézni, hogy a le nem adott része is lemenjen a felvételének, jól ismerte Aratót, a KR tulajdonosát, együtt pingpongoztak egy időben, de már nem sikerült a halála előtt megoldani.

A tavalyi Hifi Shown neki és a HFM kollektívájának átadott Életmű Elismerés a kép bal oldalán. A jobb oldalit Dr Balogh Géza, a BEAG egykori főmérnöke kapta.

Kép

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: halce »

juliush írta:
2024.09.24., kedd 20:28
Az a baj, hogy ezt már előre eldöntötted a fejedben, szinte biztos vagyok benne, hogy valódi saját tapasztalat híján, szájról-szájra terjedő, hozzáteszem teljesen téves "közvélekedés" alapján.
Ezt az egész kérdést egy kocsmában egy sör mellett lenne legjobb megvitatni :-)
Azt kell megértened, hogy nagyonis ismerős a "minta", avagy az a marketing stratégia... oppárdon, filozófia, amivel az apple operál, és ami egész egyszerűen taszít. Én egy használtan 30 ezerért vásárolt Xiaomi telefonnal "szükséges és elégséges" alapon minden feladatomat meg tudom oldani: elsősorban telefonálok vele (közel 1000 név van benne), néha fotózok (totál amatőr szinten), távirányítok (foobart wifin át és asztali készülékeket infra porton), és van a waze meg a viber, amiket gyakran használok - slussz. Lehet, hogy nem frissek az infóim, de az iphone-oknál nincs SD kártyás bővítés, nem lehet mp3-akat csakis iTunes-on keresztül, fizetősen rámásolni, le van zárva minden "kijárat", mert ott a felhő (ami szintén egy számítógép, csak nem a tiéd), nincs infraportja, és nem vehető ki az akkuja (sajnos erre minden gyártó rákapott, valószínűleg nem minden ok és késztetés nélkül). Ezen kívül a világ szabad (így lelkes) fejlesztői még mindig elsősorban windowsra és androidra fejlesztenek, az apple egy messze zártabb világ, nem pálya annak, aki nem kereskedelmi programot fejleszt. Másodsorban vannak azért magasabb szempontok is: a nemzet (de írhatnám azt is, hogy emberiség, vagy hogy természet, vagy akár univerzum) szempontjából káros, ha az emberek méregdrága (pláne aránytalanul méregdrága) hülyeségre költik a pénzüket. Ugyanúgy, mint pl. a devizahitel esete.
(Azért mondják, hogy a BMW-n nincs index, mert sajnos a bunkók márkája lett, akik meg vannak róla győződve, hogy nekik mindent is szabad. Ugyanígy az iphone tulajdonos is képletesen úgy gondolja, hogy nem kell neki felvenni a telefont, mert az azért van, hogy ha neki van valami gondja, akkor ő tudjon intézkedni rajta.)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3645

Hozzászólás Szerző: juliush »

halce írta:
2024.09.24., kedd 20:05
Az apple kifejezetten a presztízsterméknek pozicionálja magát a piacon, emiatt nincs vele dolgom. Ugyanakkor elismerem, hogy az átlag felhasználóinak jogosan imponálhat, hogy számítástechnikában viszonylag járatlanul is könnyen tudják használni. Sajnos az iphone egyik típushibája, hogy nincs rajta hívásfogadó gomb - ahogyan a BMW-ken tipikusan nem működik az index :D
Az a baj, hogy ezt már előre eldöntötted a fejedben, szinte biztos vagyok benne, hogy valódi saját tapasztalat híján, szájról-szájra terjedő, hozzáteszem teljesen téves "közvélekedés" alapján. Én 2017-ben kezdtem az akkori iPhone SE-vel, ami minden volt, ami nekem kellett, kedvező áron, és kis kacsóimhoz pontosan illeszkedő méretekkel. Az Apple világ egyik fontos titka, hogy valójában bőven elegendő a hétköznapi felhasználónak a két generációval korábbi eszköz, a kevés igazán hardcore felhasználótól eltekintve csak azok fektetnek a legfrissebb változatokba, akik villogni akarnak. Jómagam 2020 eleje óta nyúzok egy XS-t, ami már akkor is kétéves típus volt. Négy és fél éves használat után még mindig 82%-os az aksija. Még simán benne van két évnyi használat, amúgy is akkorra tervezi a cég a szoftvertámogatás befagyasztását.
A hívásfogadó gombot nem igazán értem, hirtelenjében nemigen tudok fizikai hívásfogadó gombbal rendelkező telefont megnevezni, gyakorlatilag minden eszköz az érintőképernyőn feltűnő ikonnal teszi lehetővé a hívások fogadását. Ha meg bluetooth-os headsetet használunk ott a fizikai koppintás.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

kaef2 írta:
2024.09.24., kedd 18:43
Nem akarnék flémet, csupán leírtam a 3 évtizedes tapasztalat alapján pár gondolatot. :smile53:
Ismerve téged, egész biztosan az utolsók között lennék, aki összeveszne veled.
Töredelmesen bevallom, hogy (khmm) bogarisztika szakon vagyok hallgató, ennélfogva hosszan tudnék értekezni a hamis narratívákról és az örvényről, amiben a jó és a rossz dolgok már annyira össze vannak keveredve, hogy nem lehet szétválasztani őket.
Ezt az alapvető problémakört félretéve az olyanokat nagyon tudom tisztelni, akinek a Macintosh megbecsült munkaeszköze, és a segítségével csodaszámba menő termékek (na, ez itt a lényeg) kerülnek ki a keze alól. Hogy messzebb ne menjünk, Darvas László is istenítette, és ő valóban úgy viszonyult a gépéhez, mint egy mesterhegedűs a Stradivarijához. (Én magam is vittem hozzá könyvet tördelni, ugyanakkor nagyon megalázónak tartottam egy ilyen kaliberű újságírónak ezt a munkakört.) De ez a ritka kivétel, sajnos. Az apple kifejezetten a presztízsterméknek pozicionálja magát a piacon, emiatt nincs vele dolgom. Ugyanakkor elismerem, hogy az átlag felhasználóinak jogosan imponálhat, hogy számítástechnikában viszonylag járatlanul is könnyen tudják használni. Sajnos az iphone egyik típushibája, hogy nincs rajta hívásfogadó gomb - ahogyan a BMW-ken tipikusan nem működik az index :D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

halce írta:
2024.09.24., kedd 17:20
kaef2 írta:
2024.09.24., kedd 14:13
Az Apple termékek semmibe nem szorítanak be.
32 évnyi folyamatos Apple használat után mondanám ezt, jelenleg is használva iMac Pro-t, inteles MacBook Pro-t, M2-es Macbook Airt, iPhonet, iPadet. Linux szerver és androidos streamer mellett.
Nekem kapásból az irreális ára egy korlát: de nagyon nem bánkódom miatta, mert soha nem adnék semmilyen apple termékért egy huncut garast sem, ez nálam elv. Programozni ugyan nem tudok, de anélkül, hogy fényezném magam, átlag feletti szintű PC felhasználó vagyok.
Természetesen minden ki arra költi a pénzét, amire csak akarja.

32 éve nem csak használom, de közel 30 évig árultam is. Televízióknak, hangstúdióknak, újságoknak, reklámcégeknek, vagyis nagyobb felhasználóknak, nemcsak magánembereknek, több ezret sikerült eladni nekik az idők folyamán, elég jól ismerem ki mennyire elégedett.

Ők sok esetben nem azt nézik, hogy éppen mennyiért vehetnek meg egy gépet (a brand Dell, HP gépek sem olcsóbbak mellesleg), hanem azt is hogy mennyire segíti őket a munkájuk határidőre történő elvégzésében, mennyibe kerül a fentartás, milyen hosszan tudják majd érdemben használni - vagyis nézik az un ROI-t. Nem a sznobság az oka, hogy a kreatív iparokban mondható leginkább elterjedtnek az Apple, hanem a hatékonyság.

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

kaef2 írta:
2024.09.24., kedd 14:13
32 évnyi folyamatos Apple használat után mondanám ezt, jelenleg is használva iMac Pro-t, inteles MacBook Pro-t, M2-es Macbook Airt, iPhonet, iPadet. Linux szerver és androidos streamer mellett.
Nekem kapásból az irreális ára egy korlát: de nagyon nem bánkódom miatta, mert soha nem adnék semmilyen apple termékért egy huncut garast sem, ez nálam elv. Programozni ugyan nem tudok, de anélkül, hogy fényezném magam, átlag feletti szintű PC felhasználó vagyok.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

halce írta:
2024.09.24., kedd 11:23
Mézga Aladár írta:
2024.09.24., kedd 09:13
Apple TV 4K a forrás. Csak HDMI van.
Én speciel pont emiatt ódzkodom az apple minden termékétől, hogy mindig így "beszorítanak": ők meg mindezt úgy adják elő, hogy ennek örülnöm kellene. Nem állítom, hogy az androidért odáig lennék (annak ott kezdődne a kritériuma, ha magam tudnám telepíteni minimál verzióban, és nem indulnának-kommunikálnának a háttérben maguktól az appok), de élvezem, hogy a telefont pl. egyedileg konfigurálható infra távirányítónak is lehet használni (IRplus app), meg hogy a NAS-ra tudom tölteni a fényképeimet wifin keresztül, vagy zenéket átmásolni onnan, sőt, még a netes tárhelyem is van FTP hozzáféréssel (Total Commander + LAN és FTP plugin).

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mézga Aladár írta:
2024.09.24., kedd 09:13
Apple TV 4K a forrás. Csak HDMI van.
Én speciel pont emiatt ódzkodom az apple minden termékétől, hogy mindig így "beszorítanak": ők meg mindezt úgy adják elő, hogy ennek örülnöm kellene. Nem állítom, hogy az androidért odáig lennék (annak ott kezdődne a kritériuma, ha magam tudnám telepíteni minimál verzióban, és nem indulnának-kommunikálnának a háttérben maguktól az appok), de élvezem, hogy a telefont pl. egyedileg konfigurálható infra távirányítónak is lehet használni (IRplus app), meg hogy a NAS-ra tudom tölteni a fényképeimet wifin keresztül, vagy zenéket átmásolni onnan, sőt, még a netes tárhelyem is van FTP hozzáféréssel (Total Commander + LAN és FTP plugin).

KGB1
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Apple

Hozzászólás Szerző: KGB1 »

Kezdőként utána olvastam a fórumokon,és egyéb hasznos helyeken a Touch használatával kapcsolatban. Sikerült is szépen feltöltögetni fotókat,zenéket,videókat,a
tanultak alapján,-de most nem megy tovább. Bedugom a masinát a pc-be,erre elkezd pittyegni az iPod, a számítógép nem ismeri fel,így a itunes-ban sem jelenik meg a touch. Kérek tanácsot,-hogy javítsam ki a dolgot!-talán az xp szarakodik.?! Köszi............
Projektor: Panasonic PT-AE700,- DVD író: Philips DVDR730,- Audió:Technics szett,- Hangfalak:Marantz LS-15A,- Videó: 6fejes Panasonic,-Fujitsu Siemens Amilo A1667G EX

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Korábban írtátok már, hogy az iPodhoz vettetek új fülest. Milyet javasoltok, ami nem is túl drága?

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Ha minden igaz, ma megérkezik az iPod-om

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Elméletileg összegyűlt a touch-ra a pénzem. Húsvét után szeretném meglepni magam egy ilyen csodagéppel
Csak addig még informálódok, jó lenne minél több infót beszereznem róla...

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Köszi a tanácsokat. A pénz még nincs meg rá teljesen, addig bőven lesz időm gondolkodni, számomra mi a legjobb megoldás. És hátha addig lentebb menne a Touch ára is

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Apple

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Bocsi, hogy sokat írok ide is! 
Nézegetem neten, hogy a 80 GB-os "síma" iPod majdnem olcsóbban kijön, mint egy 8 GB-os iPod Touch. Azért megfontolandó, hogy melyik érné meg jobban. A 6. generációs síma is ott van tudásban...

Nekem ugyanez a dilemmám volt. 32 gigás Touch-al már kiegyeztem volna kapacitásban, de 500$-ért már nagyon durva ára van (az pont 2-szer annyi mint a 80 gigás Classic). Megnéztem a zene mappámat, és már akkor is 20 giga körül volt. Az eddigi mp3 lejátszóimban pont azt utáltam, hogy mindig töltögetni (törölgetni) kellett róla a cuccot. A Touch tényleg jópofa de túl van árazva. Szvsz érdemes inkább wifire (meg egyéb hasonló dolgokra) egy okostelefont venni (Nokia E60 pl. 60 körül van már). Az érintőképernyő nekem nem volt akkora durranás.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Apple

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Bocs, most látom csak...

8 GBos van nekem! Van 80 GBos Classic iPodom is, az is egy remek gép, de a Touch egyszerüen annyi mindenre jo, hogy kicsit röhejes már néha...nem is nevezném iPodnak hanem inkább egy multifunkcionális wifi eszköz! Classic mellett szol a nagy merevlemez!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Bocsi, hogy sokat írok ide is!

Nézegetem neten, hogy a 80 GB-os "síma" iPod majdnem olcsóbban kijön, mint egy 8 GB-os iPod Touch. Azért megfontolandó, hogy melyik érné meg jobban. A 6. generációs síma is ott van tudásban...

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Gyűjtögetek szorgalmasan, nagyon bejön ez a Touch!

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

8 GB-os van Neked vagy a 16-os Touch? Nagyon köszönöm a segítséget, adtál vissza egy kis reményt, hogy még sem olyan nehéz ez az iPod dolog

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Apple

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Tervezek egy iPod Touch vásárlást jómagam is. Csak kissé elbizonytalanított a pár negatívum (vagyis inkább körülményesebb megoldás), amit leírtatok. Szóval...- Akkor csak rá lehet zenét tenni, visszafelé nem működik a dolog.
- A gépemen az iTunesban ugyanazoknak a zenéknek meg kell lenni, mint a kis lejátszón, ellenben a következő frissítésnél az iPodról törli a hiányzókat.
- Most akkor lehet album borítókat letölteni vagy minden album egy hangjegy lesz csak és azokat tekergetem majd jobbra balra?

Nagyon szeretnék egy ilyen lejátszót, csak kissé félek belevágni a dologba.

1. Vannak megfelelö programok amivel visszafele is megy a transzfer

2. Természetesen ez nem igaz, manuálisra beállitod a syncelést, és azt pakolsz ide oda amit akarsz, semmi köze nem lesz a playlist-nek a Touch tartalmához

3. Van mod arra, hogy M.O.-rol is bizonyos felhasználo névvel, jelszoval ( kiokoskodták ) lehessen ingyen tölteni boritokat Store-bol!

Az iPod Touch-om messze a leghasznosabb kütyüm ( föleg ár-értékben ), pedig volt van lesz macintosh laptopom stb...

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Tervezek egy iPod Touch vásárlást jómagam is. Csak kissé elbizonytalanított a pár negatívum (vagyis inkább körülményesebb megoldás), amit leírtatok. Szóval...
- Akkor csak rá lehet zenét tenni, visszafelé nem működik a dolog.
- A gépemen az iTunesban ugyanazoknak a zenéknek meg kell lenni, mint a kis lejátszón, ellenben a következő frissítésnél az iPodról törli a hiányzókat.
- Most akkor lehet album borítókat letölteni vagy minden album egy hangjegy lesz csak és azokat tekergetem majd jobbra balra?

Nagyon szeretnék egy ilyen lejátszót, csak kissé félek belevágni a dologba.

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Apple

Hát igen, ezek a dolgok,amiket elfelejtenek hangsúlyozni a reklámokban. Még szerencse, hogy nem kötelező. Szvsz telefont telefongyártótól kell venni, azért nem véletlen az x év tapasztalat.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Apple

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Olyan valakinek lehet jó az Iphone, aki a telefont "csak" telefonálásra használta eddig is, viszont szereti a lifestyle cuccokat. Egy komolyabb symbian-es Nokia vagy hasonló Sony-Ericsson telefon után szvsz komoly viszalépés lehet.
Nincs op rendszer a Nokia 6101-emen. Egyáltalán nem is volt op rendszeresen mobilom, tehát nem nagyon volt még a kezemben ún. "okostelefon". Nem ezekkel van a baj. Hanem, amiket lent felsoroltam, no meg amiket még nem, és ilyen dolgok. Nem a tudással van a gond, összefoglalom rövidebben, h mikre gondolok.

- sms visszaigazolás pl. azért marhára jó lenne, de nincs.
- ez a csengőhang dolog. hiába venném meg, megszoktam vágni megfelelő helyeken a zenéimet és úgy teszem rá. nem is azzal van a gond, h meg kell venni, mert megvenném, de ez így rossz. lehetne pld úgy, h amikor rárakok, már meglévő zenémet, csengőhangot, fizethetnék azért, mindjárt jobb lenne sztem sokak számára. nem akarom feltalálni a spanyol viaszt, csak megjegyzem, h ez így mindjárt nagyobb tered adna, a pénzt meg szedhetnék ugyanúgy.
- csak a gyári fülessel lehet használni, ami ki tudja milyen. biztos vmi ócskaság. egy ilyen cucchoz legalább egy sennheiser cx300 dukál, azt meg tuti nem éri el.
- akisit évente cserélni kell, de én nem csinálhatom meg. egyébként tényleg nem, és miért nem lehet rákötni egyéb más fülest? mi ez az oltári ökörség???
- stb. nem a telefon tudását keveslem, nekem az elég. csak ezek a dolgok és funkciói... meg amiket még nem is írtam, biztos lenne más is.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Apple

Olyan valakinek lehet jó az Iphone, aki a telefont "csak" telefonálásra használta eddig is, viszont szereti a lifestyle cuccokat. Egy komolyabb symbian-es Nokia vagy hasonló Sony-Ericsson telefon után szvsz komoly viszalépés lehet.

Vendég

Apple

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát így nem mernék venni. Én is olvastam vhol, h az Apple megpróbálja leblokkolni xy független iPhone-okat. Ami ha megtörétnik, akkor kukába a 120 ezres cuccal. De egyébként mivel nézegettem már anno a Touch-t, ugye nincs iPod-m és ez tökre jópofa persze drága, de mivel a telóm is tök régi, bár semmi baja (6101), gondoltam ez jó így egyben mégjópofább lehetne. Ha már elkezdtem nézegetni a Touch-t, ami ~80 ezer, akkor már megér +40-t egy ilyen telefon, ami értintős és ezek előnyei, nem is sorolnám most. De pld olyat is olvasni, h csak az iPhone gyári fülesét lehet hozzákötni, ami gondolom elég tré (lásd úgy új iPod Nano-k), értelmét veszti az iPod Touch nagyszerű hangja és így mit ér az a 80 ezres mp3 lejátszó egy ócska fülessel. Sajnos amiket olvasni róla (elég sokat olvastam), sajnos sok helyen azt érezni, h azt is fikázzuk rajta, amit csak lehet és nem igazán lehet ész érvekkel mérlegelni. Aki pedig megveszi, örül neki és nem fogja fikázni a sajátját. Olvashatok itt róla több délutánon át, még akkor is nehéz lenne eldönteni.

ui: és ha azt nézzük, h két készüléked van egyben, tehát a teló és az mp3 lejátszó is érintős, k*rva vékony és k*rva szép, és a tudását is megnézzük ezek mellett, akkor +40-ért (Touch-hoz mérve) már nem olyan drága az a telefon funkció. Viszont ez a letiltás, meg füles kérdés, meg ilyen sok apró hülyeésg, h sms küldés után nem jön jelentés, nem tölthetek rá csengőhagot stb. Megvenném én a csengőhagot 1-2 dollárér is nem lenne gond. De nem hiszem h ezek a zenék megvehetőek azokon a bizonyos helyeken. Sőt, áltaában megvágom ezeket a zenéket 30 max. 40 mp-es méretre, h amikor cseng, a legjobb rész csörögjön az kedvenc zenébe. Stb. Stb. Stb. Szóval rohadtul eldönthetlen dolog, h jó is ez vagy sem.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”