Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2005-ös Pioneer DVD lejátszók
Igen, elég furcsa néha a jog. Elvileg ha veszek egy autót ugye saját dolgom hogy mivel "járatom". Maximum bukom a garanciát. De mégsem így van. Egy lejátszó firmware-ja is copyright-os, és azzal hogy megveszem, arra nem szerzek jogot hogy módosítsam. Sajnos ez nem olyan dolog mint hogy a kenyérpirítóban kicserélem a fűtőszálat egy erősebbre. Még jó hogy nekem is Gufiak-os firmware van a Pio-380-ban...
Egyébként ha nem a gagyi két pixel méretű font-al feliratozná a divx-eket a gyári fw, még csak le sem cseréltem volna. De ez már külön történet hogy az X. generációs divx-es lejátszókban is ilyen vacak ez a feature. Legalább a moddolt fw.-kből tanulnának. És ez nem is gártófüggő. Kicsit érthetetlen.
Clint Eastwood bekaphatja!
Sziasztok!Vettem egy pioneer dv-585A tipusú playert karácsonyra. Ezt ajánlották a legtöbben és ez tünt az árához képest a legjobbnak is.
Azota néztem pár dvdt és divx filmet is rajta és képminőségileg szépek voltak bár nem eredetiek
Egy nagy bajom volt eddig az hogy ugye ezek 16:9 es képarányuak és nekem meg egy 72cms sony tvm van. Amin ugye ott van a két nagy csik ami engem idegesit.
Nem lehetne ezt a problémámat korrigálni? Legalább hogy a csikok kissebbek legyenek... Ja és még valami ezek a filmek netröl jöttek le és hát valaki azt monta attol ilyen iszonyat szélessvásznu. Ez ugye nem igy van? ? Mert az azért elég idegesítő lenne.
Várom válaszaitokat!
Moziban mikor voltál utoljára? Mert ott nem sok 4:3-as filmet adnak. Sokkal inkább 1,85:1 vagy még szélesebb formátumokat. Ennek semmi köze a nethez.
Szerintem a Pio-n is van olyan funkció, amivel jobban ki lehet tölteni a 4:3-as képet (zoom v. hasonló), csak meg kéne barátkozni a használatijával.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sziasztok!
Vettem egy pioneer dv-585A tipusú playert karácsonyra. Ezt ajánlották a legtöbben és ez tünt az árához képest a legjobbnak is.
Azota néztem pár dvdt és divx filmet is rajta és képminőségileg szépek voltak bár nem eredetiek
Egy nagy bajom volt eddig az hogy ugye ezek 16:9 es képarányuak és nekem meg egy 72cms sony tvm van. Amin ugye ott van a két nagy csik ami engem idegesit.
Nem lehetne ezt a problémámat korrigálni? Legalább hogy a csikok kissebbek legyenek... Ja és még valami ezek a filmek netröl jöttek le és hát valaki azt monta attol ilyen iszonyat szélessvásznu. Ez ugye nem igy van? ? Mert az azért elég idegesítő lenne.
Várom válaszaitokat!
Köszi a segítséget!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Sziasztok!
25e. körül szándékozom DVD lejátszót venni. (kerestem szélesköru˝bb topicot a lejátszókról, de nem találtam).
Egyébknét konkrétan Piot szeretnék
Netpiacon, az egyik cirka 23.000.- a másik 24.000.- Itt a legolcsóbb ha jól tudom.
mindketô ugyanaz, csak a külsôben más, az egyiket(2850) a nagy áruházláncoknak "készítik".
A mechanikája kicsit hangos, mint a pioknak általában.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Ezért az árért két típust is vehetsz a Netdepo-n (http://www.netdepo.hu/index.php?PHPSESS ... lter_id=26) a Pioneer DV-2850 és a 380-at, ami valójában szinte teljesen egyforma (már belsőleg).
Én tegnap vettem a Media Markt-ban (28eFt-ért) egy 2850-et és nagyon tetszik, az újraírható dvd-ket és a +R-t is tökéletesen játsza. Előtte egy Yamada 6600 volt, ami másfél év után tönkrement, és nem érdemes javítani. Erre a Pio-ra három év garanciát adnak. A képminősége sokkal jobb a Yamadáétól. Összességében ajánlom neked.
Sziasztok!
25e. körül szándékozom DVD lejátszót venni. (kerestem széleskörűbb topicot a lejátszókról, de nem találtam).
Egyébknét konkrétan Piot szeretnék, semmi konkrét ok, csupán erősen szimpatizálok a márkával, autohifi,PC DVD író, stb. okokból, nagyon jók a tapasztalataim, ezért bízom egy asztali Pio-ban is.
A krédésem annyi lenne, hogy 25-ből lehet-e már komoly playert kapni(ha lehet egyáltalán Piot ennyiért), és hogy állnak a másolt lemezekkel?
Esetleg más, márkás lejátszó az árban?
(Bár minden ismerős nonamere akar rábeszélni, 0e. alatt, mert azok mindent visznek, ám úgy vettem észre, Yamada, Diamrson, stb. lejátszók sokkal pixelsebb, homályosabb képeket produkálnak az én 4 éves Pana egydobozosomnál, ami a másoltakkal egyre jobban küszködik), tehát a képminőség mindenekelőtt és,hogy mindenevő legyen. Divx, Wma, Wmv,stb. nem érdekel, csupán a DVD filmek.
Segítségeteket köszönöm előre is!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy a Pioneer 2850-es lejátszon hogyan lehet megnézni, hogy éppen milyen firmware van rajta?
Nekem ez elött egy Yamada 6600 volt és azon egy kódsor beírásután megmondta a firmware típusát. Vajon ez Pio is tud ilyet?
Home Menu/Initial Settings/Options/Display
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy a Pioneer 2850-es lejátszon hogyan lehet megnézni, hogy éppen milyen firmware van rajta?
Nekem ez elött egy Yamada 6600 volt és azon egy kódsor beírásután megmondta a firmware típusát. Vajon ez Pio is tud ilyet?
A mélynyomón 90 Hz-re állítottam a vágást, de az erősítőn még 200 Hz-en van.
Pont fordítva kell! Az erősítőn állítsd be a váltási frekvenciát (pl. 90 Hz-re), a szubon ne korlátozd, azaz tekerd fel a legmagasabbra. Így az erősítő beállításai lesznek érvényesek.
Üdv mindenkinek!
Az lenne a tisztelet teljes kérdésem, hogy ha a Pio 585,vagy más fajta
lejátszót az optikai kábelen kötöm az erősitővel, minden formátum hangját
átviszi-e(DVD, DIVX,MP3 stb)?
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Igen a digitális kimeneten átmegy a pcm,dd,dts hang. Elvileg az mp3-at a lejátszó már dekódolja, így az pcm-ben megy át.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Üdv mindenkinek!
Az lenne a tisztelet teljes kérdésem, hogy ha a Pio 585,vagy más fajta
lejátszót az optikai kábelen kötöm az erősitővel, minden formátum hangját
átviszi-e(DVD, DIVX,MP3 stb)?
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Sziasztok!
Nos, a frontok large-on voltak eddig is, az LFE-t pedig átállítottam both-ra, tehát subra és frontra is megy a mély. így más valamivel jobb. A mélynyomón 90 Hz-re állítottam a vágást, de az erősítőn még 200 Hz-en van. Majd akkor még azon holnap változtatok és megnézem mi változik hangzásbelileg.
Köszi egyébként a segítségeteket!
Ha a frontjaid és a center bírják a mélyet, akkor állítsd őket "large"-ra, a szubot pedig LFE-re. Ha kicsit a frontok, akkor egyetértek az elöttem szólóval...
sajti
Ja igen, kihagytam, hogy a frontokat LARGE-ra kell állítani. A Jamo 180-asok állódobozok. Aztán ha megjöttek a mély hangok, lehet a beállításokon finomítani.
Azért nincs mély a frontokon, mert 200 Hz alatt nem kapnak jelet.Én a következőképpen állítanám be az erősítőt:
Vágás 80-90-100 Hz könyékén (ezt már tényleg te kísérletezd ki magadnak; minél alacsonyabb a vágási freki, annál több megy a frontokra).
Az LFE-t állítsd BOTH-ra (amikor a mélyek a szubra és a frontokra is kimennek).
A játékost és az erőlködőt csak digi kábellel kösd össze, az erősítő analóg CD vagy DVD bemenetét kerüld el messzire (még az 5 ch input is jobb, ha mindenáron kell az analóg bekötés).
Ha a frontjaid és a center bírják a mélyet, akkor állítsd őket "large"-ra, a szubot pedig LFE-re. Ha kicsit a frontok, akkor egyetértek az elöttem szólóval...
sajti
Sziasztok!
Na, már néztem egy-két filmet meg koncertet rendszerrel. Nos a tapasztalat:
filmhez és koncerthez nagyon jó, de cd-hez valami katasztrófa. Legalábbis nekem nagyon nem tetszik. Nem tudom miért, de a frontokra nagyon nem jön mély cd hallgatásnál, és hiába nyomom rá a basszust, semmi. Tök lapos, nincs tere a zenének. Hiányzik a loudness, értitek? Ha meg zenehallgatáshoz bekapcsolom mélynyomót, akkor sem olyan jó, mint régen volt sony minihifi erősítőjére rákötött cd-játszótval. Már meghallgattattam csoporttársaimmal, és ők is azt mondták, hogy a régi szebben szólt. Szóval nem tudom mit csináljak vele, kicsit csalódott vagyok, icipicit már megbántam hogy megvettem.
NO mindegy, hát marad filmnézéshez.
Azért nincs mély a frontokon, mert 200 Hz alatt nem kapnak jelet.
Én a következőképpen állítanám be az erősítőt:
Vágás 80-90-100 Hz könyékén (ezt már tényleg te kísérletezd ki magadnak; minél alacsonyabb a vágási freki, annál több megy a frontokra).
Az LFE-t állítsd BOTH-ra (amikor a mélyek a szubra és a frontokra is kimennek).
A játékost és az erőlködőt csak digi kábellel kösd össze, az erősítő analóg CD vagy DVD bemenetét kerüld el messzire (még az 5 ch input is jobb, ha mindenáron kell az analóg bekötés).
Srácok!
Honnan lehet ezeket a firmware frissítéseket letölteni? Csak Piok-hoz lehet szerezni, vagy lehet esetleg Panasonic-hoz is elérhetők? Van egy kidobásra ítélt Pana RV-32-es, ami a másolt lemezekkel nem igazán bírkózik meg akadozások nélkül. Hátha segítene rajta valami hókusz-pókusz.
Meg van egy Pio 2750-es ami jó, de ha egy új FW-vel jobbá lehet tenni, akkor esetleg megpróbálnám.
A Pana tök reménytelen.
Sziasztok!
Na, már néztem egy-két filmet meg koncertet rendszerrel. Nos a tapasztalat:
filmhez és koncerthez nagyon jó, de cd-hez valami katasztrófa. Legalábbis nekem nagyon nem tetszik. Nem tudom miért, de a frontokra nagyon nem jön mély cd hallgatásnál, és hiába nyomom rá a basszust, semmi. Tök lapos, nincs tere a zenének. Hiányzik a loudness, értitek? Ha meg zenehallgatáshoz bekapcsolom mélynyomót, akkor sem olyan jó, mint régen volt sony minihifi erősítőjére rákötött cd-játszótval. Már meghallgattattam csoporttársaimmal, és ők is azt mondták, hogy a régi szebben szólt. Szóval nem tudom mit csináljak vele, kicsit csalódott vagyok, icipicit már megbántam hogy megvettem.
NO mindegy, hát marad filmnézéshez.
B5CA1096 (1.7Mb)
Ez a bin file neve? Mert amit én találtam annak ez.
Csak azért kérdem hogy ne csináljak hülyeséget.
Srácok!
Honnan lehet ezeket a firmware frissítéseket letölteni? Csak Piok-hoz lehet szerezni, vagy lehet esetleg Panasonic-hoz is elérhetők? Van egy kidobásra ítélt Pana RV-32-es, ami a másolt lemezekkel nem igazán bírkózik meg akadozások nélkül. Hátha segítene rajta valami hókusz-pókusz.
Meg van egy Pio 2750-es ami jó, de ha egy új FW-vel jobbá lehet tenni, akkor esetleg megpróbálnám.
Köszi mindenkinek!
Én is azért kérdeztem ezt a vágás dolgot, mert nem igazán tetszett ahogy szólt, de persze fél óra alatt ezt nem lehet beállítani, szóval majd még próbálgatom. Most majd szépen még egy valamit nézek rajta meg állítgatom , aztán meg jön a visszarendezés, aztán megint állítgatom, hogy úgyis szóljon majd valahogy .
De azért remélem úgyis jó lesz, aztán majd beszámolok. Meddig kell egyébként járatni a rendszert, hogy bejáratódjon?
Szóval egy fél órát élveztem. Holnap még lefényképezem úgy, ahogy én beállítottam és utána mindent visszapakolok a helyére. Persze használni fogjuk, csak nem úgy ahogy hangfalakat elhelyezni kéne, mert szoba effektív berendezése az úgy látszik fontosabb..no mindegy
egyébként auto-setuppal állítottam be, de nektek hol vágja a mélyfrekit? Vagy hova állítottátok be? Mert nekem az auto-setup 200 Hz-re állította, nem kéne kisebbre állítani?
Nemrég megértek, hogy rakjak össze egy hangrendszert, megcsináltam, elkezdtem beállítani, mindjárt jöttek, hogy nézzünk filmet, jó lesz az már úgy, rosszalló pillantások a lánytól, hogy minek piszkálom annyit, csak szórakozom, nem az enyém mit játszok, ez volt a szemében.
Na mindegy úgy hagytam, szarul szól, még a hangszinteket sem hagyták beállítani, ahogy volt az erősítőn úgy maradt, jó szarul szól....
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
-
Vendég
igpinc:
Ez szomorú és jó hír is. Utóbbi és grat.
Nálam is volt ilyen, h ide meg oda kerül de nem engedtem belőle... (sakokba került volna egy böhöm TV és álló frontok egy kis szobába, képzelheted.. na de most szépen hosszában van és két azért fontos hozzátenni, régi! fotel a kukában ).
Nekem csak egy álló frontom van jelenleg, azt 80hz-en vágom (adatlap: 46hz). Nem tudom mit bír a Yami szett, próbálgass. :box: De ne feltétlen az adatlapja alapján állítsd be, azért nem baj ha tudod mit ír a papír. Ha lehet az összes hangfal vágása legyen minnél közelebb egymáshoz, sőt ha megoldható azonos vágás mindenütt.. Nekem ez nagyon bejött! Bár most hangfalaim sincsenek hozzá, tehát nem tudtam sokáig élvezni és pláne nem jó minőségű dobozokkal. Amúgy nálam elsősorban a mélyek lettek jobbak, mármint az új vágási frekik beállításával és a dobozok újra setupolásával.
Sziasztok!
Ma elhoztam minden cuccot amit megrendeltem és ezennel megvan minden egység a házimozihoz!
Végül is miből állt össze a rendszer?
Ja-ja. Miböl is?? Amúgy nagy gratula
Sziasztok!
Yahama RX-V657
Yahama DVD-S657
Yamaha mélynyomó YST-SW515
Szett (Surround¢er) NS-P60
Frontok régi Jamo Studio 180.
Tudom tudom, ezeket a Jamo-kat nem szeretitek, még 6 évvel ezelőtt vettük, 24990 Ft-ért, 5 garival, mini-hifihez nagyon jók voltak, mostmeg maradt, majd ha tönkre mennek, lecserélik anyámék.
Egyébként egy napig dolgoztam míg összeraktam az egész rendszert, mert a tv-állvány zárt és furni faragni kellett a mélység miatt az álvány hátrészét, hogy a csatlakozókhoz odaférjek normálisan az erősítőnél és a vezetékek sem törjenek meg.
Összeraktam, beüzemeltem, szuper! legalábbis egy fél óráig élveztem
mert el kellett mennem fodrászhoz, de mire visszaértem már apám visszapakolta tv-t korábbi helyére ahol volt, meg egyik Frontot is és közölte hogy a másik Frontot is raktam oda vissza ahol volt korábban és ide és ide rakhatom mélynyomót. MOndtam hogy frankó, érdemes volt vennem egy ilyen rendszert a semmiért. No midnegy, majd ha lesz saját lakásom és teljesen saját rendszerem.
Szóval egy fél órát élveztem. Holnap még lefényképezem úgy, ahogy én beállítottam és utána mindent visszapakolok a helyére. Persze használni fogjuk, csak nem úgy ahogy hangfalakat elhelyezni kéne, mert szoba effektív berendezése az úgy látszik fontosabb..
no mindegy
egyébként auto-setuppal állítottam be, de nektek hol vágja a mélyfrekit? Vagy hova állítottátok be? Mert nekem az auto-setup 200 Hz-re állította, nem kéne kisebbre állítani?
-
Vendég
Sziasztok!
Ma elhoztam minden cuccot amit megrendeltem és ezennel megvan minden egység a házimozihoz!
Ja-ja. Miböl is?? Amúgy nagy gratula
Sziasztok!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.