Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD lejátszók DVI v. HDMI kimenettel
... talán január közepe.
O.K. Kb. addigra lesz meg az új lejátszóm... ha megjönnek a csatik szólj, lécci.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Saca, a szerelhető csatlakozókat és a kábelt csak "értéknövelt szolgáltatással" együtt tudom megvenni nálatok, ti. ti építitek be helyszínen, vagy ha szeretnék mondjuk 2db dvi csatit meg 10m drótot, akkor is kiszolgáltok?
Persze, hogy ki. De sajnos még nincs, talán január közepe.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
...nem sokára érkeznek a szerelhető csatlakozók (DVI, HDMI) + kábel hozzá, így megszűnik a "komponens installációs előnye"...
Saca, a szerelhető csatlakozókat és a kábelt csak "értéknövelt szolgáltatással" együtt tudom megvenni nálatok, ti. ti építitek be helyszínen, vagy ha szeretnék mondjuk 2db dvi csatit meg 10m drótot, akkor is kiszolgáltok?
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Jelenleg a Denon 1910-es nek nincs ellenfele ebben a kategóriában (100EFt alatti). Mindent olvas, nagyon szép képe van projektoron is plazmán is. Működik a DCDi az összes kimeneten, (nem úgy mint a samsungnál). Sajnos azonban csak DVI kimenet van rajta, HDMI nincs. De a lényeg nem is ez talán, hanem a következő: nem sokára érkeznek a szerelhető csatlakozók (DVI, HDMI) + kábel hozzá, így megszűnik a "komponens installációs előnye"...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Nos, én végigkábeleztem a lakást komponens kábelekkel....
Sokan a digitális vetítő (LCD) fókuszát elállítják picit pontosan azért, hogy ne legyen annyira élesnasonicnak HDMI-n?
...
A kábel még egy nehéz kérdés, ugyan nálam a komponens már megvan -csak zárójelben már most is 7! koax és 3 utp van a források és a vetítő között de ez se elég az összes analóg jelhez-, és a csatornába bele tudok tenni még egyet, de sem anyagi sem technikai oldalról nem egyszerű ez.
Az enyhén mosott kép nálam alapból adott a pana smooth sceen technológia mián
hefe: köszi, megyek keresek adatlapot
-
Vendég
Panasonic nem viszi, DVD+R DL lemezeket. A sima DVD+R-t igen.
Az enyém a rétegváltásig vitte
a gondok utána voltak...
Panasonic nem viszi, DVD+R DL lemezeket. A sima DVD+R-t igen.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
Philips DVP900SA. 400 €. Még az is lehet, hogy Magyarországon csinálják.
HDMI.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
-
Vendég
Nos, én végigkábeleztem a lakást komponens kábelekkel. Az utóbbi napokban inkább arról szeretném magam meggyőzni, hogy a komponens átvitel bizonyos szempontból akár jobb is lehet, mint a digitális. (nem szeretném kihúzogatni és újrakábelezni)
Néhány érv. A moziban vetített kép is homályos. Sokan esküsznek arra, hogy a komponens kép mozisabb, élvezhetőbb, mint a DVI-HDMI (kicsit bakelit kontra CD vita). Sokan a digitális vetítő (LCD) fókuszát elállítják picit pontosan azért, hogy ne legyen annyira éles, digitális a kép. A CRT vetítők sem adnak annyira éles képet, mint az LCD-DLP-s típusok mégis ezeket tartjuk etalonnak.
Szóval ki kell próbálni mindkettőt. Sajnos azonban a DVD lejátszóknak nem lehet összehasonlítani a két kimenetét mivel van olyan lejátszó amely DVI-ban erős és van amelyik komponensben. Ráadásul egyéb minőségi eltérések is lehetnek. Például jó kérdés, hogy összeségében melyik a jobb a Denon 2200-as vagy a Panasonic S97-es (egy árban vannak). A Denon régebbi ám nyilván magasabb minőségi kategóriát képviselő készülék SI chippel, a Panasonic eggyel gyengébb DCDi-al. A Denon robosztus, fém kivitel SACD kompatibilitással, a Panasonic nem tud SACD-t és nagyon gagyinak néz ki a Denonhoz képest. Melyikük szól szebben CD-n? Melyik szól szebben DVD-Audio-n? Melyiknek élvezhetőbb a képe? A Denonnak komponensen (nincs digitális kimenete) vagy a Panasonicnak HDMI-n?
Ez egy olyan hozzászólás volt ahol nem válaszoltam hanem tovább kérdeztem.
Minden megjelenítőből más tecnikával lehet a maximális képminőséget kihozni. Jelen állapotok szerint amennyiben a megjelenítő rendelkezik digitális bemenettel, ez lehet az optimális meghajtás. Miután megvan az új plazma, lcd, vetítő jön a "cserekényszer" a forrás oldalon, ezért talán nem érdektelen egy, a kimondottan digitális kép kimenettel bíró lejátszókról egy gyűjtőtopikot nyitni. Ide a témával kapcsolatos mindennemű információval, mindenki épülésére.
Pillanatnyi érintetségem is van a témában, és is cserélnék. Márka elkötelezettségem nincs, de anyagi korlát az van max.: 100.000,-ig figyelem a lehetőségeket de nem kívánok feltétlenül 6 számjegyet költeni, kábelre se ártana ha maradna. Lehetőségek, amiket találtam:
Panasonic DVD S97
Samsung DVD HD935 v. 945
Denon DVD 1910
További típusokat, érveket, ellenérveket szívesen vennék.