Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
Sziasztok !
valaki el tudja nekem mondani röviden mit is jelentenek a qpel/gmc és a SACD ?
Asszem valahol lemaradtam erről.
örök hála
Mivel más nem válaszol, szerény tudásom alapján:
SACD= Super audio CD, multicsatornás zenei felvétel.
A gmc=global motion compensation és a qpel azt hiszem különböző kódolási formák DivX esetén. Ezeket a Philips dvp-630 nem támogatja.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
MPEG4 lejátszók
Sziasztok !
valaki el tudja nekem mondani röviden mit is jelentenek a qpel/gmc és a SACD ?
Asszem valahol lemaradtam erről.
örök hála
MPEG4 lejátszók
sumbu: használd egészséggel!
én változatlanul örülök az enyémnek!!!
mint írtam vannak kételyeim egy új fw upgrade-ről.....
system
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Sziasztok!
Szvsz elég Lama vagyok, de azért utánaolvastam sokmindennek a divx-dvd lejátszókkal kapcsolatban.
Ezt a fórumot olvasgatva döntöttem, hogy az óceán -Auchan- áruházban megveszem a játékost. Ph 630-02 29900 huf.
2004.08.30-án vettem!
Upgrade fel - kb 2 perc.
Kitúnően jácca a filmjeimet. Egy van aminek nincs hangja, de az eleve rossz minőségű, csak nem volt akkor másik belőle.
Felratnak nincs fekete háttér ez igaz, de sztem lesz megoldás uj sw-rel.
A mérete nekem megfelel - 51-es a TV-m. javascript:emoticon('')
smilie
Xvid nem minden fog menni? Nem baj, legfeljebb megprószálom átkódolni mielőtt kiírom. majd kiderül.
Köszönöm azok hozzászólásait, akiknek van tapasztalatuk ebben, mert nem bántam meg a vásárlást, az itt talált információk sokat segítettek a döntésben.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Üdv:
Sumbu
"Az ember éldeklik, heldogál, sokáig elviszi szárazon. Ha boldog, ha boldogtalan, az életre ráfizet nagyon!"
javascript:emoticon('')
smilie
MPEG4 lejátszók
hát nálam nem volt az id3 tag központi kérdés.mondjuk ha most készítenék mp3 cd-ket akkor a könyvtárakat és számokat is beszámoznám 01 02 03 stb kezdetűekre.
qpel/gmc: talán új firmware?
de szerintem nem lesz új firmware, max. új készüléktípus.
Úgy tudom hogy a 630-asban lévő chip hardweresen nem tudja a qpel/gmc-t így egy firmware frissítés nem segít.
Egyelőre úgyis várnom kell, addig hátha lesz új 720-as firmware esetleg a Pio is lép vmit....
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
MPEG4 lejátszók
Nem csak. Ha full bekötésű scart kábellel kötöd össze
igen: ezt nem írtam, de fullos bekötésű.
a TV-n csak 1 scart van :vazeg:
system
MPEG4 lejátszók
Tudom hogy az id3-tag-en nem kellene ennyire lovagolnom de egy mai játékostól ez talán nem olyan nagy elvárás.A qpel/gmc-re lehet soha nem lesz szükségem de ha egyszer mégis....
hát nálam nem volt az id3 tag központi kérdés.
mondjuk ha most készítenék mp3 cd-ket akkor a könyvtárakat és számokat is beszámoznám 01 02 03 stb kezdetűekre.
qpel/gmc: talán új firmware?
de szerintem nem lesz új firmware, max. új készüléktípus.
system
MPEG4 lejátszók
1. ha a TV bekapcsolva és bekapcsolom akkor átkapcsolja a TV-t "line in"-be, de nem az rgb-be hanem a "simába". ez csak 1 plusz gombnyomás tv távir.-án, de nem értem miért nem oda áll be, hiszen meg van neki mondva, hogy úgy adja ki a jelet.
Ez nem tv függő?
Nem csak. Ha full bekötésű scart kábellel kötöd össze a DVD lejátszót a TV-vel akkor a DVD küld egy vezérlőjelet a TV-nek és az kapcsolja át a videócsatornára.
Az sajnos elképzelhető, hogy nem a megfelelő videóbemenetre kapcsol, tudomásom szerint ilyen megkülönböztető jelet (rgb-kompozit) nem küld hozzá.
Nálam minden jól működik, oda kapcsol ahová kell, ezért gondoltam, hogy tv függő is, mivel close-é nem ezt teszi. De lehet, hogy a kábel, nálam teljes bekötésű scart van.
MPEG4 lejátszók
Ez nem meglepő, mert a DiVX-et számítógépes adatként írod ki, így a hibajavítás sokszor hatékonyabb, mint a VCD-nél, vagy az Audio CD-nél.
OFF
tehát vcd-nél azért jobb az alacsonyabb sebességű írás?
close/bölcsész és
Off
ahogy mondod! VCD-nél, SVCD-nél, DVD-Video-nál és Audio CD-nél is fontos, hogy megfelelő nyersanyagra, minnél alacsonyabb sebességgel írjunk. (Elméletileg perszevannak olyan írók, amelyek nagyobb sebességnél is produkálják az alacsony sebességgel elért "hibamentességet")
gordon314.fw.hu
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
1. ha a TV bekapcsolva és bekapcsolom akkor átkapcsolja a TV-t "line in"-be, de nem az rgb-be hanem a "simába". ez csak 1 plusz gombnyomás tv távir.-án, de nem értem miért nem oda áll be, hiszen meg van neki mondva, hogy úgy adja ki a jelet.
Ez nem tv függő?
Nem csak. Ha full bekötésű scart kábellel kötöd össze a DVD lejátszót a TV-vel akkor a DVD küld egy vezérlőjelet a TV-nek és az kapcsolja át a videócsatornára.
Az sajnos elképzelhető, hogy nem a megfelelő videóbemenetre kapcsol, tudomásom szerint ilyen megkülönböztető jelet (rgb-kompozit) nem küld hozzá.
MPEG4 lejátszók
ha van még kérdésed, írj -- bár sajnos nem vagyok műszaki szaki.
Köszi az infókat!
A következő lehetőségek merültek fel bennem:
Toshiba 340: ami ellene szól a 10/27-es VDAC és a kérdéses feliratkezelés, ami nekem mellette szólna tud mp3 id3-tag-et és hellyel-közzel megbírkózik a qpel/gmc kódolással.
A 630-as is szimpi, nálam ellene szól az id3-tag kezelés hiánya, és a qpel/gmc-t hardveresen nem tudja tehát firmwarefrissítés sem segít
A 720-as nagyon szimpi, mellette szól a SACD (persze tudom a minőség kérdéses), 12bit/108MHz VDAC (tudom ezek csak számok), tudja az id3-tag-et,qpel/gmc-t egyelőre főként a magyar feliratokkal van gondja de szept-re igértek hozzá új firmwaret. És egy tizessel több a 630-nál.
A Pio 470-is jó lenne de egyelőre ugye a felirat egyáltalán nem megy és kérdéses hogy ez változik-e, az id3-tagről nincs infóm, ami pozitív itt is a 12/108VDAC és a név. Ez is inkább a 720-assal van egy árban.
Tudom hogy az id3-tag-en nem kellene ennyire lovagolnom de egy mai játékostól ez talán nem olyan nagy elvárás.
A qpel/gmc-re lehet soha nem lesz szükségem de ha egyszer mégis....
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
MPEG4 lejátszók
Ez nem tv függő?
MPEG4 lejátszók
Ez nem meglepő, mert a DiVX-et számítógépes adatként írod ki, így a hibajavítás sokszor hatékonyabb, mint a VCD-nél, vagy az Audio CD-nél.
OFF
tehát vcd-nél azért jobb az alacsonyabb sebességű írás?
close/bölcsész és
system
MPEG4 lejátszók
...
2. divx olvasás cd-r és cd-rw esetén 24x-en írva is tökéletes. bár ebben lehet semmi különös nincs csak én gondoltam, hogy akkor kevésbé lesz esetleg jó.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
Nagyon nem tudom hogy mi lenne a legjobb vétel 30-40e körül Bár sajnos egyelőre még a pénzt kellen összeszednem de már nagyon türelmetlen vagyok
igen, most copyzom :vazeg:
4 x video upsampling (54Mhz/12bit)
további gyötrés után is tetszik a lejátszó.
Te tudod majd optikai kábellel is erősítőhöz kötni.
Két pici észrevétel:
2. divx olvasás cd-r és cd-rw esetén 24x-en írva is tökéletes. bár ebben lehet semmi különös nincs csak én gondoltam, hogy akkor kevésbé lesz esetleg jó.
ha van még kérdésed, írj -- bár sajnos nem vagyok műszaki szaki.
system
MPEG4 lejátszók
close! vagy bármely 630-as tulaj
Hány bit/MHz-es video DAC van a készülékben? 10/57?
A Philips oldalán nem találtam róla infót az angol használatiban sem
Köszi!
Nincs a hozzáadott dokumentumokban szó róla.
én 4 MHz/12 Bit-et olvastam neten.
Köszi!
Gondolom 54/12-t akartál írni, mint ahogy én is az 57 helyett 54-et
Nagyon nem tudom hogy mi lenne a legjobb vétel 30-40e körül :vazeg:
Bár sajnos egyelőre még a pénzt kellen összeszednem de már nagyon türelmetlen vagyok
MPEG4 lejátszók
Köszi!
Nincs a hozzáadott dokumentumokban szó róla.
én 4 MHz/12 Bit-et olvastam neten.
system
MPEG4 lejátszók
Köszi!
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Üdv!Egy elég egyszerű kérdésem lenne, de nagyot segítene, ha valamelyikötök megválaszolja!
Szóval ha egy .srt kiterjesztésű feliratot átnevezek .sub-ra és úgy írom ki cd-re, akkor pl. a DVP630-as így is le tudja játszani? Vagyis a feliratkezelés a kiterjesztést figyeli, vagy a felirat tipusát, és lehet annak bármilyen a vége?
Előre is köszi!!!
Úgy tudom a 630-as mindkét típust lejátsza ezért felesleges átnevezgetni a fájlokat. Ettől függetlenül nem a kitersjesztés, hanem a formátum a fontos. Egy srt formátumú feliratot hiába nevezel el sub-ra attól még srt marad. Ha formátum probléma van akkor ingyenes szoftverekkel (pl. Subtitle Workshop) pillanatok alatt lehet átkonvertálni egyiket a másikba.
MPEG4 lejátszók
A másik oldal viszont a DivX lejátszók gyártóinak a lustasága,
Nekem úgy tűnik sok igazság van abban amit mondtál.
egy ilyen segítő program nem lenne rossz
system
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Üdv!
Egy elég egyszerű kérdésem lenne, de nagyot segítene, ha valamelyikötök megválaszolja!
Szóval ha egy .srt kiterjesztésű feliratot átnevezek .sub-ra és úgy írom ki cd-re, akkor pl. a DVP630-as így is le tudja játszani? Vagyis a feliratkezelés a kiterjesztést figyeli, vagy a felirat tipusát, és lehet annak bármilyen a vége?
Előre is köszi!!!
MPEG4 lejátszók
Sziasztok!
Némi hozzászólás: a kavarodást a XVid és DivX körül tényleg az a rengeteg beállítási lehetőség és opció okozza, melyet bármely Józsi bácsi bekapcsolhat és elállíthat az encoding elött, nem beszélve a többiröl (PCM, MP3 vagy AC3 hang, stb) .
Érvényes ez a DivX feliratokra is (jótét lelkek össze-vissza átnevezett kiterjesztésü subtitle állományokkal küldözgetik körbe a lemezeket, az SRT-ben TXT formátumú szöveg van --> nem játssza le).
A probléma hasonlít annó a PC incompatibitás témákhoz, amikor is definiálták a MPC1 és MPC2 szabványokat, ami a rengeteg "saját szabványú" periféria miatt volt szükséges, emiatt nem mentek a játékok, stb. Ez már jó régen volt, mostanában azért jobban ügyelnek a perifériák ilyen dolgaira, és a szabványosított driverek is sokat segítettek (DirctX, stb).
A DivX-filmeknél nincs ilyen default ajánlás (illetve nem tudok róla). A Dr.DivX default profile-jai segítenének a dolgon, de mivel ez fizetős, ezért mindenki free programokat használ, ahol minden ott van a felhasználó orra előtt, aki be is kapcsolgatja ezeket rendesen ("csak jó valamire"). Eredményt lásd lejjebb.
A másik oldal viszont a DivX lejátszók gyártóinak a lustasága, akik (ha megnézitek) annyiban kimerítik a tájékoztatást, hogy tudja DivX és MPEG4 lejátszást, azután kenjük a hajunkra, ami nem megy. Az XVid nevet óvatosan kerülik, bár általában menni szokott.
Példa: van egy Club Philips oldal, ami pl egy deka infót sem ad a regisztrált vásárlóknak, hogy:
A) Ha nem megy egy DivX, akkor mit érdemes megnézni a beállításoknál, és milyen programmal (ehhez adhatna free letölthetö tool-okat a gyártó)
Milyen beállításokkal kell(ene) megírni a file-okat, hogy biztrosan működjön a készüléken.
Ez a fajta lustaság rengeteg embert eltántorított ezektöl a készülékektöl, mivel sok fórumon flame-eltek a vásárlók rendesen, hogy a film megy a PC-n, a DVD737-en meg nem (emlékszik még valaki a Philips DVD737-re?), pedig csak a mozikkal volt a probléma, illetve azokkal sem, csak semmi infó nem volt, hogyan is kell megírni a filmet, hogy kompatibilis legyen, illetve ami nem megy, miért nem megy...
Az igazi megoldás az lenne, hogy:
A) a Gyártók (Philips, stb) pontosan leírnák (a felhasználói útmutatóban vagy internetes oldalon), hogy miként kell kompatibilis filmeket kreálni.
a DivX codec készítői (akik egyébként tesztelik a készülékeket és odaadják a DivX certified logót!) jól el kellene hogy dugják a QPEL és egyéb, incompatibilitást okozó opciókat, illetve a codec properties-ben fel kellene erre hívni a figyelmet a beállításakor.
C) létrehozni 4-5, pl Dr.DivX-ben bevezetett "javasolt szabványos profile"-t (low-end, middle quality, good quality, high-definition). A hozzá nem értö és lusta emberkék így automatikusan "kompatibilis" filmeket gyártanának.
Persze ehhez némi egységes fellépés és egymással való beszégetés kellene, ami úgy tűnik hiányzik, pedig ez közös érdek lenne.
Kb ennyit tennék hozzá, szerintem ezzel véget lehetne venni ennek a sok nyüglödésnek. Egyetértetek ?
Üdv: MMS
TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )
MPEG4 lejátszók
Sajnos a fekete keret hiánya tud zavaró lenni. Amit a másik fórumban írtak (system menü gomb 2x megnyomva) a probléma megoldására, az nem működik. Vagyis -pontosítok- nálam nem működött.
nálam se jött be
system
MPEG4 lejátszók
Simon, ha már itt tartunk, végül vettél Philips 630-ast?
A helyzet az, hogy jövő hónapban költözünk. Addig nem foglalkozok házimozival, úgyis akkor jön a projektorom is. A másik dolog, hogy szívesen vennék egy új firmware-t amiben megoldják a feliratok fekete keretét. Harmadrészről még reménykedek egy Pioneer firmware-ben is. Szóval szeptember végén mérlegelek a pillanatnyi helyzetnek megfelelően.
Értem. Sajnos a fekete keret hiánya tud zavaró lenni. Amit a másik fórumban írtak (system menü gomb 2x megnyomva) a probléma megoldására, az nem működik. Vagyis -pontosítok- nálam nem működött.