Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Gazdasági totálkár

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Fújás ide, fújás oda, ez bekrepált. 
Elmentem hát a Saturnba és megvettem a legolcsóbb DVD lejátszót (valami Nintaus névre hallgat és még 10 forintot vissza is adtak a tízezresemből ).

Egyelőre teljesen meg vagyok lepődve: ez a noname kütyü tudja mindazokat a funkciókat, mint a korábbi Panasonic 30eFt fölötti készülék, minden kimenete megvan, ami csak ma normálisan kellhet (na jó HDMI nincs, de optikai, S-Video, Komponens, Scart van). Képe teljesen megkülönböztethetetlen a korábbi Panától.

Namost 1 évre garis, azaz ha 1 év után ki is leheli a lelkét, akkor is ott vagyok, mint a 3 év alatt bedöglő 30eFt feletti Pana. Ha 2-3 évet kibírna, akkor már úgyis itt lenne a Blue-Ray, addig meg ez is kibírja.

Szóval le a márkás cuccokkal, NONAME RULEZ!

Szekeresb-hez hasonlóan én is azt vallom, hogy nem a képminőség az igazi különbség a noname meg a márkás között, hanem hogy mennyire szereti az írott DVD lemezeket. Pl. egy kis karctól lefagy-e vagy észrevétlenül továbblép, stb.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

[Pontosítást szívesen elfogadok.
Helló YvsMad!

Az elektronikai hulladék hasznosítása jelenleg országos szinten még nincs megoldva, de belátható időn belül meglesz.
Talán a leglényegesebb az egészben, hogy a törvény nem megsemmísítést ír elő, hanem a hulladék jelentős részénél anyagaiban történő újrahasznosítást!
Ez nagy vonalakban a következő módon történik.
A begyűjtött elektronikai hulladékok alapvetően két részre csoportosíthatók. Veszélyes anyagot tartalmazók, (pl.: hűtőszekrény) és veszélyes anyagot nem tartalmazókra. Pl. dvd lejátszó. A begyűjtött hulladékokat szétszerelik, külön műanyag, üveg, nyák, trafó, stb. részekre, majd tovább szelektálják. Pl. a műanyagokat ABS, PC, PABC, PS, stb. (Ha gondolod GY. M. kolléganőd felvilágosít ezekről a jelölésekről, persze, csak akkor, ha nem tudod mik ezek.) Bükkaranyos mellet van ilyen műanyagos cég.
A nyák hasznosítása során levágják az aranyozott, ezüstözött, stb. részeket, azokat külön-külön használják fel. (Lakókörzetedben a volt üveggyár területén van ilyen bontó cég.) Minden fémet amennyire lehet külön-külön. Ezután ledarálják, majd fizikai tulajdonságok alapján választják szét a fémeket. Fajsúly, olvadáspont, mágnesezhetőség, stb.
Esetleg, ha valakiben felmerül, hogy az újrahasznosítás kinek a költsége, az egyértelmű. Az árban benne van...
A gyártó veled fizetteti meg, persze, csak ahol van termékdíj, vagy környezetterhelési díj, vagy hasonló...
Na melyik országban nincs? Ott ezért IS olcsó gyártani...
Ezt a díjat a gyártó fizeti meg az államnak, vagy egy hulladék újrahasznosítást kordináló szervnek. Műanyag csomagolási hulladék terén a legnagyobb piaci részesedéssel M. o.-on a Remoplast Rt. bír. Valószínű, hogy az elektronikai hulladék műanyag részének kordinálását is ez a cég fogja megkapni.
A Te céged is így működik. A műanyag hulladékokat darálék formájában értékesíti. Tehát nem megsemmísíti. Gy. M.

Köszi, eggyel okosabb lettem!
Nálunk a műag. darálék nagy része visszamegy a fröcsibe (még ha a vevőnek nem is valljuk be ).

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Utólag jutott eszembe, hogy még egy gondom volt a Nintaus-szal, de igazából csak amikor eladtam akkor tudatosult bennem. Panasonic tv-hez scart-on keresztül csatlakoztattam. Több helyen olvastam, hogy RGB-n sokkal jobb a kép, mint a kompoziton. Ezt én nem tapasztaltam, és akkor azt hittem, hogy ez is csak egy olyan jó nagy duma, amit szeretnek sokan hangoztatni. Hát a Pio-nak jobb képe lett kompoziton, mint a Nintausnak volt. RGB-n meg mégjobb. A Pio-n látszik a különbség.
Tisztában vagyok abban, hogy az már nem az a technikai színvonal, mint az öt évvel ezelőtti!
Hát ennyi.
Legyen benne sok örömöd! Ha nekem nem volt, legalább neked legyen.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gazdasági totálkár

Elmentem hát a Saturnba és megvettem a legolcsóbb DVD lejátszót (valami Nintaus névre hallgat és még 10 forintot vissza is adtak a tízezresemből ).

Egyelőre teljesen meg vagyok lepődve: ez a noname kütyü tudja mindazokat a funkciókat, mint a korábbi Panasonic 30eFt fölötti készülék, minden kimenete megvan, ami csak ma normálisan kellhet (na jó HDMI nincs, de optikai, S-Video, Komponens, Scart van). Képe teljesen megkülönböztethetetlen a korábbi Panától.

Namost 1 évre garis, azaz ha 1 év után ki is leheli a lelkét, akkor is ott vagyok, mint a 3 év alatt bedöglő 30eFt feletti Pana. Ha 2-3 évet kibírna, akkor már úgyis itt lenne a Blue-Ray, addig meg ez is kibírja.

Én is gondolkoztam így. Vagy 4-5 éve vettem egy Nintaust a Netdepo-nál. Az még a legrégebbi 9901 típus volt. Olcsóbb volt, mint a többi akkor hasonló kaliberű lejátszó. Talán 92000? Abban az időben nézegettem a Panasonic A-350 -es lejátszót és akkor annak sem volt jobb képe. Ráadásul használtan került ennyibe.
Később az árak lementek, így akkorra az a Nintaus már drága lett. A netdepó még nekem 3 év garanciával adta. A nintaus a saját honlapján is 3 évet igért. Kétéves korában azonban elromlott a távirányítója. Gondoltam nem baj, három év gari, minden O.K. De nem így lett. Felhívtam a nintaus.hu-n található központi számot, és felvilágosítottak, hogy azt nem ők igérték, hanem a korábbi importőr és ezzel ők nem tudnak mit kezdeni. Egyébként nézzem meg, hogy a garancialevélen is csak egy év van feltüntetve. Tényleg annyi volt...
Meg a távirányítóra amúgy sincs garancia.
Érdekes a Nintaus hazai honlapja is. A linkek menüpontban 9 hivatkozás van, amiből 5 üres, vagy törölt lapra irányít, a maradék 4-ből pedig 3-at nem értek, hogy miért van ott.
Ez a dolog egyik oldala. A másik az, hogy tavaly lecseréltem egy Pio lejátszóra. Nem volt a Nintaus-szal különösebb gond, csak annyi, hogy kétéves korára az írt, tehát nem gyári lemezekkel általában lefagyott. A gyárit általában lejátszotta. Kulcsszó: általában. CD-vel,, Mp3-mal nem volt baja.
Ez a Pio 575 nem fagy le, mindent megeszik, a képe nagyságrendekkel jobb. De tényleg sokkal jobb. A hangja viszont meg sem közelíti a Nintausét. Ennek ellenére nem cserélném vissza.
Tehát én máshogy gondolkozom. Legyen szép a képe és a hangja, legyen üzembiztos és hosszú legyen a garancia. Az ami a garanciajegyen fel van tüntetve! És ne cserélődjön az importőr gyakran.
Amúgy használd egészséggel, annyit tényleg megér. Annyit egy dohányos elkölt három hét alatt.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gazdasági totálkár

www.insertkuka.hu 
Ennyi. Minek vele foglalkozni? [Ps.: Természetesen kuka alatt a nagyáruházak esetében a hivatalos lerakást értem... és a többit is értjük Egyébként, visszavenni csak akkor KELL (kötelező), ha veszel helyette valamit. Tehát kenyérpirítóért cserébe nem lehet a hűtőszekrényt leadni.]

Ez a cím nálam nem működik.
Akkor mégis mi lesz a rengeteg elektromos hulladék készülékkel? Hová tervezi vitetni a törvény ezeket?
Nekem úgy rémlik, hogy európai törvény van arra, hogy a gyártóknak kell végső soron visszavenniük és megsemmisíteniük ezeket a cuccokat.
Pontosítást szívesen elfogadok.

Helló YvsMad!

Az elektronikai hulladék hasznosítása jelenleg országos szinten még nincs megoldva, de belátható időn belül meglesz.
Talán a leglényegesebb az egészben, hogy a törvény nem megsemmísítést ír elő, hanem a hulladék jelentős részénél anyagaiban történő újrahasznosítást!
Ez nagy vonalakban a következő módon történik.
A begyűjtött elektronikai hulladékok alapvetően két részre csoportosíthatók. Veszélyes anyagot tartalmazók, (pl.: hűtőszekrény) és veszélyes anyagot nem tartalmazókra. Pl. dvd lejátszó. A begyűjtött hulladékokat szétszerelik, külön műanyag, üveg, nyák, trafó, stb. részekre, majd tovább szelektálják. Pl. a műanyagokat ABS, PC, PABC, PS, stb. (Ha gondolod GY. M. kolléganőd felvilágosít ezekről a jelölésekről, persze, csak akkor, ha nem tudod mik ezek.) Bükkaranyos mellet van ilyen műanyagos cég.
A nyák hasznosítása során levágják az aranyozott, ezüstözött, stb. részeket, azokat külön-külön használják fel. (Lakókörzetedben a volt üveggyár területén van ilyen bontó cég.) Minden fémet amennyire lehet külön-külön. Ezután ledarálják, majd fizikai tulajdonságok alapján választják szét a fémeket. Fajsúly, olvadáspont, mágnesezhetőség, stb.
Esetleg, ha valakiben felmerül, hogy az újrahasznosítás kinek a költsége, az egyértelmű. Az árban benne van...
A gyártó veled fizetteti meg, persze, csak ahol van termékdíj, vagy környezetterhelési díj, vagy hasonló...
Na melyik országban nincs? Ott ezért IS olcsó gyártani...
Ezt a díjat a gyártó fizeti meg az államnak, vagy egy hulladék újrahasznosítást kordináló szervnek. Műanyag csomagolási hulladék terén a legnagyobb piaci részesedéssel M. o.-on a Remoplast Rt. bír. Valószínű, hogy az elektronikai hulladék műanyag részének kordinálását is ez a cég fogja megkapni.
A Te céged is így működik. A műanyag hulladékokat darálék formájában értékesíti. Tehát nem megsemmísíti. Gy. M.

Mikee boy
Isten Hozott! :)

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: Mikee boy »

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

Legrosszabb esetben is csak befestem az amúgy is használhatatlan kütyümet  

Mondjuk ha elsőnek nem a motorra fújsz, hanem egy papírlapra (használt újság is jó), akkor nem tetézed a bajt.

Mikee boy

Gazdasági totálkár

Ez a spray hasonló a modellezésben használt festékszóró pisztolyhoz használt sűrített levegőhőz? (mert olyanom még van egy korábbi szenvedélyből adódóan).

Legrosszabb esetben is csak befestem az amúgy is használhatatlan kütyümet

Ezek szerint valószínűleg a motor jó, csak piszkos? Viszont ha ez a helyzet, akkor először fújok, de utána jön majd a szívás is (itt most konkrétan a porszívóra gondoltam ). !!!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

Levegővel ki kehetne fúvatni a motort. Elektroműszerész boltban lehet kapni spray-nek kinéző sűrített levegős palackot nem túl drágán. Esetleg az eladó v. egy műszerész tud segíteni.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Köszönöm a pontosítást

Én azt tartom fontosnak kiemelni, hogy ez nem úgy működik, hogy valaki leadja a kereskedőnek a cuccost és az majd intézi.

a lényeg tényleg az....

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

Nos szétkaptam a gépet. A belsejében 3 panelt találtam (a lemez meghajtót és tálcát, az áram csatlakoztatót és az "alaplapot", amin az összes kimenet, meg a "processzor" volt) + az egyébek (alja, teteje, előlap). A konstrukció elég furcsa, mert a 3 panel úgy van egymáshoz kapcsolva, hogy véletlenül se lehessen szétválasztani őket (már ha valaki még használni akarja őket. 
A tudományom itt meg is állt. Látom a motort, ki is próbáltam szétszedve áram alatt, egy kicsit megpörgeti a lemezt, de aztán megáll. Egyszer sikerült "kézimunkával" rásegíteni a pörgésre és akkor el is kezdte lejátszani a dvd-t, de többször nem.

Aztán rákerestem a hibára az "international net"-en és dögivel dobálta ki a csalódott felhasználókat, akik mind 2-3 év után elszállt motor miatt anyázták a Panát. Senki nem tudott megoldást adni, valakinek sikerült 1-2 hétig megbíztatni a kütyüt hasonló "rásegítek a lusta motornak" technikával, de nem volt tartós a hatás.

A cucc pedig annyira össze van rakva, hogy véletlenül se lehessen hozzáférni a motorhoz.

Van valaki, aki szakmailag érti és el tudja mondani, hogy miért megy tönkre egy zárt és nem poros térben egy ilyen kis forgatómotor? Esetleg, hogy mit lehet vele próbálkozni (megolajozzam jó minőségű olivaolajjal?). Miért pörgeti meg 1 másodpercig a lemezt, aztán eldobja magát, mint egy sumo birkozó a 100 méteres síkfutás 5. méterénél?

Az olivaolajat nem ajánlanám, inkább barkács/elektronikai boltokban kapható műszerolajat esetleg zárolajat javasolnám.
Átmenetileg segíteni fog a problémán...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

Azt nem lehet bizonyítani. Azt lehet bizonyítani, ha mondjuk a meghibásodás olyan, ami a készülék vásárlásakor is létezett. Például főtengelynél anyaghiba, vagy szakszerűtlen összeszerelés. Nem a normál használat az érdekes, hanem az, hogy a készülék - köznyelven szólva - gyári hibás volt-e 

Mert az, hogy egy készülék nem működik - az nem szavatossági ügy. Akkor kell megjavíttatni a készüléket a vásárlónak. Senki sem garantált neked ugyanis olyat, hogy a készüléked 1(2)-től 3 évig nem is romolhat el. Ha azt garantálják, akkor azt jótállásnak IS nevezik.

Azaz, a jelen esetet valójában úgy hívják a köznyelvben, hogy: Pech.

Abban igazad van, hogy a hibának a termék megvásárlásakor benne kellet, hogy legyen, de mivel itt tartós fogyasztási cikkről van szó, így abban az esetben, amikor te bebizonyítod, hogy a meghibásodás a termék rendeltetésszerű használata közben történt és a hibát a nem a nem rendeltetésszerű használat okozta, ebben az esetben lehet érvényesíteni a szavatoságot.
Vagyis egy tartós fogyasztási cikknél, ha egy alkatrész 3 évnél rövidebb ideig működik, természetesen olyan körülmények között ami attól a terméknél vagy azonos fajtájú termékeknél szokásos, akkor az a meghibásodás a gyártó hibája.
A többi nagyjából rendben van.
Még valami a bevizsgálás költségét a fogyasztónak kell ilyenkor fizetnie, ez igaz, viszont amennyiben neki van igaza a kereskedőnek meg kell térítenie a vizsgálat költségét is!
(Igaz vita esetén ezt a kötelezttséget csak bíróság állapíthatja meg...)

Mikee boy

Gazdasági totálkár

Nos szétkaptam a gépet. A belsejében 3 panelt találtam (a lemez meghajtót és tálcát, az áram csatlakoztatót és az "alaplapot", amin az összes kimenet, meg a "processzor" volt) + az egyébek (alja, teteje, előlap). A konstrukció elég furcsa, mert a 3 panel úgy van egymáshoz kapcsolva, hogy véletlenül se lehessen szétválasztani őket (már ha valaki még használni akarja őket.

A tudományom itt meg is állt. Látom a motort, ki is próbáltam szétszedve áram alatt, egy kicsit megpörgeti a lemezt, de aztán megáll. Egyszer sikerült "kézimunkával" rásegíteni a pörgésre és akkor el is kezdte lejátszani a dvd-t, de többször nem.

Aztán rákerestem a hibára az "international net"-en és dögivel dobálta ki a csalódott felhasználókat, akik mind 2-3 év után elszállt motor miatt anyázták a Panát. Senki nem tudott megoldást adni, valakinek sikerült 1-2 hétig megbíztatni a kütyüt hasonló "rásegítek a lusta motornak" technikával, de nem volt tartós a hatás.

A cucc pedig annyira össze van rakva, hogy véletlenül se lehessen hozzáférni a motorhoz.

Van valaki, aki szakmailag érti és el tudja mondani, hogy miért megy tönkre egy zárt és nem poros térben egy ilyen kis forgatómotor? Esetleg, hogy mit lehet vele próbálkozni (megolajozzam jó minőségű olivaolajjal?). Miért pörgeti meg 1 másodpercig a lemezt, aztán eldobja magát, mint egy sumo birkozó a 100 méteres síkfutás 5. méterénél?

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: sozs »

www.insertkuka.hu

Mert szerintem írónikus web címről van szó! Persze szerintem!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

www.insertkuka.hu 
Ennyi. Minek vele foglalkozni? [Ps.: Természetesen kuka alatt a nagyáruházak esetében a hivatalos lerakást értem... és a többit is értjük Egyébként, visszavenni csak akkor KELL (kötelező), ha veszel helyette valamit. Tehát kenyérpirítóért cserébe nem lehet a hűtőszekrényt leadni.]

Akkor mégis mi lesz a rengeteg elektromos hulladék készülékkel? Hová tervezi vitetni a törvény ezeket?
Nekem úgy rémlik, hogy európai törvény van arra, hogy a gyártóknak kell végső soron visszavenniük és megsemmisíteniük ezeket a cuccokat.
Pontosítást szívesen elfogadok.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

"Hivatkozz szavatosságra, ami 3 év! (ne garanciára, ami csak 2 volt a Panánál!)" 
Nincs olyan, hogy garancia. Jótállás van, ami egy év (ilyenkor), és szavatosság, ami három év. A két év "bonus", ami éppen nem kötelező.

A jótálást hívja a köznyelv garanciának. Természetesen ennk a vállalt mértéke bármennyi lehet.

Bizony lehet hivatkozni szavatosságra. Az valóban igaz, hogy a bizonyítási teher megfordul, és azt kell bizonyítani, hogy a készülék normál használat mellett ment tönkre három éven bellül.

Egyébként ez nem olyan macera, mint amilyennek tűnik. Elég ha a vásárlók könyvében kéri a termék bevizsgálását. Viszont ez valóban jelenthet költséget számára.
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

Ami azért is jó nagy hülyeség, mert sokkal több szemetet termel a teljes cucc kidobása, mint egy kiolvasó fej, vagy speci ic cseréje utáni apró hulladék... 
Majd MOST    meg fog ez is vátozni tuti, mert kötelező visszavenni (még a máshol vásárolt) műszaki cikkeket is, ami használhatatlan, vagy megunt, és akkor majd nem fog egy javítás élből egy uj készülék árába kerülni, hanem párezerért - ami még a tulajnak is megéri- jól meg fogják javítani. 

Bárcsak úgy lenne.
Sajnos én nem félek ettől.
Kíváncsi vagyok, hogy hová kerül az a sok lom. Pl. hogy tudják a temérdek piacos noname gagyi gyártóját megkeresni.

Vendég

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ami azért is jó nagy hülyeség, mert sokkal több szemetet termel a teljes cucc kidobása, mint egy kiolvasó fej, vagy speci ic cseréje utáni apró hulladék...

Majd MOST meg fog ez is vátozni tuti, mert kötelező visszavenni (még a máshol vásárolt) műszaki cikkeket is, ami használhatatlan, vagy megunt, és akkor majd nem fog egy javítás élből egy uj készülék árába kerülni, hanem párezerért - ami még a tulajnak is megéri- jól meg fogják javítani.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

A kötelező alkatrész ellátást eltörölték, a szavtosság viszont tényleg 3 év!i
A szavatosság csak a garijegyen feltüntetett fődarab(ok)ra vonatkozik, ennek játékosoknál általában a futóműnek illene lennie, bár én nem láttam ilyet a papírjaimon.
Ha viszont valami spéci IC döglik meg, az már nem fődarab és 15 ropi körül lehet a cseréje. A szervizeknek nem nagyon van ilyen készleten és lusták külföldről rendelni, inkább megpróbálják lebeszélni a kuncsaftot a javíttatásról.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

A kötelező alkatrész ellátást eltörölték, a szavtosság viszont tényleg 3 év!i

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

.... 
Azzal a megközelítéssel, hogy ezek a "tartós fogyasztási cikkek" csak 2 évre vannak hitelesítve, nem igazán tudok azonosulni: egyrészt egy normális bolti konzerv vagy fagyasztott élelmiszer eltarthatósága is van 1.5 - 2 év, azokra meg legalább nem írják rá, hogy "tartós fogyasztási (fagyasztási) cikk". Akkor hogy van az, hogy egy DVD lejátszó rövidebb ideig "tartható el", mint egy konzerv? Akkor miért nem "libero lejátszóként" hirdetik (ne kíméld, cseréld!).

Ott a lényeg!
Hivatkozz szavatosságra, ami 3 év! (ne garanciára, ami csak 2 volt a Panánál!)
Amúgy ha jól tévedek nemtudom hány évig alkatrészt is kell biztosítaniuk egy ilyen termékhez. Az alkatrész ár pedig nem lehet aránytalanul drága az új termék árához. Kérdés mennyi volt az S35 új ára? Ha 40-60 eFt, akkor már nem szólhatsz semmit egy 20 eFt-os javításra!

Én azért lehet felhívnám a Panasonic-ot és a fogyasztóvédelmet, hátha lehet tenni valamit.
gordon314.fw.hu

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

az enyémrol Lacy már megettte

jó étvágya lehetett!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Mikee boy

Gazdasági totálkár

Az a helyzet, hogy most épp a kocsim csomagtartójában lapul (lehet, hogy abban bízom, hogy a szauna terápia - értsd naponta 40 fok a kocsiban) hátha pozitív irányú változásokat indít meg benne

Hétvégén majd felhozom és tuti nekiesek egy csavarhúzóval és egy porszívóval. Aztán meglátjuk (lehet, hogy lefényképezem és majd felteszem).

Azzal a megközelítéssel, hogy ezek a "tartós fogyasztási cikkek" csak 2 évre vannak hitelesítve, nem igazán tudok azonosulni: egyrészt egy normális bolti konzerv vagy fagyasztott élelmiszer eltarthatósága is van 1.5 - 2 év, azokra meg legalább nem írják rá, hogy "tartós fogyasztási (fagyasztási) cikk". Akkor hogy van az, hogy egy DVD lejátszó rövidebb ideig "tartható el", mint egy konzerv? Akkor miért nem "libero lejátszóként" hirdetik (ne kíméld, cseréld!).

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Gazdasági totálkár

Hozzászólás Szerző: gemini »

Ha esetleg mégsem a motor lenne a probléma és már úgyis szét van szedve a játékos, akkor legalább annyi hasznunk lehetne belőle, hogy felteszel néhány képet róla a Készülékbelsők topicba, a Galéria fórumba.
az enyémrol Lacy már megettte
amugy mindkettonk lejátszojának ugyanaz a baja

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Gazdasági totálkár

Ha esetleg mégsem a motor lenne a probléma és már úgyis szét van szedve a játékos, akkor legalább annyi hasznunk lehetne belőle, hogy felteszel néhány képet róla a Készülékbelsők topicba, a Galéria fórumba.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”