A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Szeretnék hangfalkábeleket készíteni. A banándugók legszimpatikusabb formája nekem a krimpelés. Olyan, mint a QED Airloc pl. A gondom az, hogy sehol nem találok olyan helyet, ahol rendelkeznek a megfelelő szerszámmal hozzá. Ismertek valakit aki foglakozik ezzel? Vagy hasonló krimpelős rendszert amihez fel vannak szerszámozva?
Köszi!
A home movie honlapján láttam ilyet, nem is drága:
Screenshot_20260515_104211_Chrome.jpg
A qed airloc metal forte banándugó is kapható náluk, a fenti krimpelő mellett.
Drága sajnos. 120e Ft egy ilyen fogó.
Be tudod linkelni mit láttál annyiért?
Milyen formát szeretnél krimpelni? ( 4 vagy 6 szög? a képen talán 4 látszik)
Szeretnék hangfalkábeleket készíteni. A banándugók legszimpatikusabb formája nekem a krimpelés. Olyan, mint a QED Airloc pl. A gondom az, hogy sehol nem találok olyan helyet, ahol rendelkeznek a megfelelő szerszámmal hozzá. Ismertek valakit aki foglakozik ezzel? Vagy hasonló krimpelős rendszert amihez fel vannak szerszámozva?
Köszi!
Screenshot_20260515_104211_Chrome.jpg
Köszi!
Szeretnék kettő tápkábelt készíteni, 2,5 méteres hosszban.
KEF LS50W-hez kell.
Mit ajánlanátok, ami nem dönti romba a költségvetésemet? Max 8-10 ezer/méter árban. MAX...
Sziasztok. Tanács kellene hozzáértőktől. Tápkábel és összekötő kábelen tervezek dugó cserét. Mind a táp mind az rca dugó csavaros rögzítésű. A kábel esetében melyik a legjobb megoldás, kábelt csupaszon hagyom, érvéghüvelyezem vagy leforrasztom? Még egy kérdés. A tápkábel olyan készülékbe menne amin nincs földelés. A kábelben van. Ezt a földelő vezetéket bekössem ugyan úgy vagy duplázzam meg a fázis vagy a nulla vezetéket? Előre is köszi a válaszokat.
Nem is tudom, hogy ez ide illik inkább vagy a lemezjátszós topicba.... de végülis kábel.
Régóta tuningolgatom a lemezjátszómat, aminek része a "benőtt farkú"-vá történő átalakítás. Azaz a hangszedőtől megszakítás nélkül az RCA csatlakozóig menő vezetékelés kiépítése.
Így kimarad a csatlakozás a lemezjátszó alján, és megszűnik a kábel csere-bere lehetősége is.
A projekthez egy ideje már beszereztem a szükséges dolgokat.... szilikoncső, pamut kábelharisnya, ezüst Lizte vezeték, új csatlakozó a hangszedőhöz...
Most a ráérős időszakban esztergáltam hozzá ébenfából egy splittert, és nagyjából össze is raktam...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Sziasztok!
A.q.Red River kábelből csináltam Rca összekötőt.
Ez egy 3 eres kábel, viszont nekem egy mezei Rca - hoz bőven elég kettő... Kérdésem, hogy ilyenkor mit szoktak kezdeni a 3.vezetékkel?
Van esetleg valami szabály erre, vagy csak ki szokták csípni?
Köszönettel :Árpád
RedRiver_BulkCable.jpg
redriverrca.jpg
Pl. a Kimber két negatív és egy pozitív bekötést használ a PBJ-n.
Ez egy 3 eres kábel, viszont nekem egy mezei Rca - hoz bőven elég kettő... Kérdésem, hogy ilyenkor mit szoktak kezdeni a 3.vezetékkel?
-Kérdeztem.
Sziasztok,most már tudom,így hát válaszolhatok magamnak,vagy annak akit esetleg érdekel.
A 3.eret a földelés vezetékével szokták összesodorni mindkét végén, + a forrás oldalon ehhez még az árnyékolás vezetékét is hozzá fogják, a céloldalon viszont ügyelve arra,hogy ott az árnyékolás már ne legyen bekötve (kicsípve + zsugorcsövezve)...
Találtam néhány képet is az A/V online oldalán a bekötésről:
AudioQuest_kabel.jpg (15.97 KiB) Megtekintve 3000 alkalommal
AudioQuest_szerelt_RCA.jpg (13.91 KiB) Megtekintve 3000 alkalommal
AudioQuest_szerelheto_RCA.jpg (20.88 KiB) Megtekintve 3000 alkalommal
Sziasztok!
A.q.Red River kábelből csináltam Rca összekötőt.
Van esetleg valami szabály erre, vagy csak ki szokták csípni?
Köszönettel :Árpád
Red River Rca
RedRiver_BulkCable.jpg (32.01 KiB) Megtekintve 3113 alkalommal
Aq. Red River Rca
redriverrca.jpg (48.92 KiB) Megtekintve 3113 alkalommal
Nekem is szükségem lesz néhány DC kábelre a közeljövőben. Amit eddig próbáltam:
MzX alap, és valamivel jobb DC kábele. Utóbbi valami nem túl drága Canare kábelből készült. Szerintem nem rossz, ha olcsó alternatívát szeretnél.
Hydra DC kábelek, ebből is létezik alap verzió, és jobbféle is. Utóbbi talán 20-30K körül van, és tényleg jó, persze nem olcsó...
Illetve próbáltam többféle kínai kábelt is, ezek közül vannak nagyon jók. Nagyon sokféle van, konkrét típust nem tudok írni, nem emlékszem már. Viszont ezek voltak a legjobb ár/érték arányú kábelek. Szerintem most is ez lesz befutó nálam... Majd megírom a pontos típust is, ha berendeltem őket.
Az biztos, hogy érdemes foglalkozni a DC kábelekkel is, mert elég jól hallható különbségek vannak köztük.
Sziasztok!
Tápkábelt készítek nemsokára régi, tömör réz vezetékekből. A réz vezetők felszínét végigcsiszolom majd kereszt irányban. A felületen keresztben futó mikrokarcok állítólag a vezető felületén haladó nagyfrekvenciás zavaroknak képeznek majd akadályt. (Ér röhögni, sokmindent olvastam a témában. :) )
Szóval a kérdés: mielőtt új szilikoncső szigetelésbe bújtatom a rézszálakat, bekenjem őket pl. szilikonzsírral a későbbi oxidáció kialakulása ellen?
Köszi!
Azt hiszem, ahány konstruktőrt kérdezel, annyiféle választ kapsz.
A lemezjátszómhoz készített nekem Hegedűs Árpi új tápegységet, ahhoz pedig DC kábelt. Ő például az egyébként minden más kábeleinél is alkalmazott módon hármasfonatot készített, két ér a pozitívnak egy a negatívnak, további árnyékolás nélkül.
Ő erre esküszik, más meg másra.
Szeretnék venni pamut kábelharisnyát. Tudtok javasolni itthoni beszerzési forrást? Eddig csak az audiophonics oldalán találtam, de nem hiszem, hogy nincs közelebb.
8 mm átmérőjű kellene, összesen 8 méter.
Szeretnék venni pamut kábelharisnyát. Tudtok javasolni itthoni beszerzési forrást? Eddig csak az audiophonics oldalán találtam, de nem hiszem, hogy nincs közelebb.
8 mm átmérőjű kellene, összesen 8 méter.