Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Neten talált DIY (Do It Yourself)

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Re: Neten talált DIY (Do It Yourself)

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

tonee73 írta:
2026.03.15., vas. 10:20
pepperpower írta:
2026.03.15., vas. 09:30
Nekem van 3 is. Tudom mirol beszelek.
Ettől függetlenül nem biztos, hogy burkoltan kellene fikázni más hozzászólását. gondolkodik.gif
Ha Jenő nem ilyen rossz, cinikus stilusban fikazna en is kedvesebb lennek. Mellesleg ilyenkor 20-30 embernek elkuldi a hozzaszolast, azt is mellekelve, hogy kirol van szo. No comment.
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Kaneda
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, AN-E

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6675

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

pepperpower írta:
2026.03.15., vas. 09:30
Nekem van 3 is. Tudom mirol beszelek.
Ettől függetlenül nem biztos, hogy burkoltan kellene fikázni más hozzászólását. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

Van nekem is egy jobaratom. Szokott erositoket epiteni nagyon draga alkatreszekbol, tobb millio ft-bol, a szerinte legjobb kapcsolassal, szuperkiraly meresi eredmenyekkel. Csak aztan, amikor odaadja meghallgatni, akkor valahogy ettol a szinvonaltol elmarad a kapott hang. Neha eleg sokkal. Olyan is volt, hogy inkabb szetszedte a masfel milliobol epitett erositot, mert a hangja eleg sz@r lett.

Szoval lehet ulni a szkóp elott boldogan, de az nem garancia, hogy a hangfal elott is ugyanez a boldogsag fog fogadni. Nem attol lesz jobb egy erosito, mert 0,1% a thd es nem mondjuk 0,5%... :D :D :D

Ui. egy ilyen fél loeros "mini watter" epitesenel valszeg nem az a cel, hogy a meresi eredmenyek hibatlanok legyenek, nem is tudnak lenni, foleg nem 1 wattnal. :smile29:
Kb 100 dB erzekenysegu, foleg valto nelkuli hangfalakkal nagyon izgalmas, amit produkal egy jo mini watter. Nekem van 3 is. Tudom mirol beszelek.
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Kaneda
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, AN-E

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3431

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Egyik jóbarátom küldte ezt a netes linket, rajta egy 171A/71A single ended csöves erősítő leírásával:

http://www.op316.com/tubes/mw/mw-171a-rev.htm

Az a véleménye, hogy direktfűtésű 71A elektroncső szerinte kiváló hangja miatt érdemes foglalkozni ezzel a kapcsolással.

Amire én kifejtettem, hogy inkább a filléres FET/BJT meghajtó hangját fogja hallani, mivel az viszont lényegesen gyengébb produkciót tud :smile29:
A mérésekből látható, hogy még az alkalmazott global NFB ellenére is 10% THD-t hozz össze 1 wattnál a kicsike :D
(Persze erre az elképesztő adatra is van teóriája - nem THD értéke a fontos, hanem a kapott hang.)
TJ.
Csatolmányok
71amw-schema1.jpg
dist-171a.png
dist-171a.png (14 KiB) Megtekintve 549 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: lng »

Kedvencem az Energiatakarekos A osztalyu erosito, illetve az IC labai folott keresztben elvezetett szigeteletlen vezetek.

Ugylatszik a "kvazi ket oldalas" nyak annyira nagy talalmany hogy majdnem 400k-t er az eloallitasa.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Indíthatnánk egy versenyt, ebben a leírásban ki hány hibát, hazugságot, vagy sima marhaságot talál:

"PAM 3.0 Energiatakarékos nagyáramú A osztályú audio teljesítményerősítő modul

- 3 dimenzióban megvalósított áramköri topológia az intermodulációs torzítás radikális csökkentésére és a jelút minimalizálására
- 2 lépcsős hőelvezetés a teljesítmény elemekről a gyors bemelegedéshez és fűtött feszültségerősítő fokozat a homogén hőegyensúlyhoz
- pár perces bemelegedés után torzítás minimum és dinamika maximum elérése
- a modulon belül mindegyik erősítőfokozat önálló fedélzeti tápegységgel rendelkezik, közös transzformátorról és puffer elko-ról mono block-ként viselkedik a sztereo kivitel is
- bemeneti illesztéshez integrált BIAS INJECTION és RF-szűrő egység, mely jelzaj viszonyt feljavító minőségével lehetővé teszi feszültségosztós illesztéssel a fejhallgató erősítőkénti alkalmazást is

- normál szobai hallgatási hangerőre optimalizált teljesítmény erősítés. ajánlott hangfalparaméterek: 4-8 Ω ; 87-90 dB

- a szubjektív teszteken résztvevő hallgatóság kérésének eleget téve az áramkör fejlesztésének legfőbb szempontjaként megvalósult: hosszan hallgatható muzikalitás
- A terméket körülíró információ mennyiség szakemberek által elemezve sem helyettesíti a meghallgatás örömét, mely jelentősem megkönnyíti a választást a kimerítő nagy hangerejű és a szelíd, nyugtató zenehallgatás között"

24-et számoltam, ebben a stilisztikai hibák nincsenek benne...

Vannak még más  (sokkal népszerűbb) oldalak is, amelyek hemzsegnek a bombasztikus marhaságoktól... 

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Nekem ez villant be elsőre :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Indíthatnánk egy versenyt, ebben a leírásban ki hány hibát, hazugságot, vagy sima marhaságot talál:

- 3 dimenzióban megvalósított áramköri topológia az intermodulációs torzítás radikális csökkentésére és a jelút minimalizálására
- 2 lépcsős hőelvezetés a teljesítmény elemekről a gyors bemelegedéshez és fűtött feszültségerősítő fokozat a homogén hőegyensúlyhoz
- a modulon belül mindegyik erősítőfokozat önálló fedélzeti tápegységgel rendelkezik, közös transzformátorról és puffer elko-ról mono block-ként viselkedik a sztereo kivitel is
- bemeneti illesztéshez integrált BIAS INJECTION és RF-szűrő egység, mely jelzaj viszonyt feljavító minőségével lehetővé teszi feszültségosztós illesztéssel a fejhallgató erősítőkénti alkalmazást is

- normál szobai hallgatási hangerőre optimalizált teljesítmény erősítés. ajánlott hangfalparaméterek: 4-8 Ω ; 87-90 dB

- a szubjektív teszteken résztvevő hallgatóság kérésének eleget téve az áramkör fejlesztésének legfőbb szempontjaként megvalósult: hosszan hallgatható muzikalitás
- A terméket körülíró információ mennyiség szakemberek által elemezve sem helyettesíti a meghallgatás örömét, mely jelentősem megkönnyíti a választást a kimerítő nagy hangerejű és a szelíd, nyugtató zenehallgatás között"

Ez nagyon durva!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

De legalább jó nehéz...

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: violin »

Ahhoz képest,hogy elmondása szerint több mint 40 éve épít dobozokat......ez elég sz.rul sikerült.... :-)
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1308

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Hé John! Ráérsz délután? Van itthon kvadrát vas, meg találtam a sufnyiba szegvasat is, oszt heftölj mán egy állványt össze! 
- Lefessem?
Á, csak a kölsejét, a belső úgyse nem láccik! Aztatatat haggyad rozsdásan!
Jimmy má lepejzliszte a dobozát tegnap, oszt ha lehet, rakjuk is fel az ibéjre!

De legalább olcsón adja. Csak a munkadíjat kell kifizetned!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Azosztigen.....

http://www.ebay.com/itm/custom-made-bos ... 2827b1fb15

Hé John! Ráérsz délután? Van itthon kvadrát vas, meg találtam a sufnyiba szegvasat is, oszt heftölj mán egy állványt össze! 
- Lefessem?
Á, csak a kölsejét, a belső úgyse nem láccik! Aztatatat haggyad rozsdásan!
Jimmy má lepejzliszte a dobozát tegnap, oszt ha lehet, rakjuk is fel az ibéjre!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: violin »

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Hány nullát???  
Olvasd el a fejlesztési rész PDF-jét.   http://pamaudio.hu/pam_fejlesztes.html

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Még jó hogy lehet kapni, szerintem egy nullát elírt az illető.
Hány nullát???  

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egy új gyártó a magyar elektronikai piacon:

http://pamaudio.hu/pam30.html

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Az erősítő egy csatolókondis JLH.
De a szöveg megér 400k-t.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Ic kábel 60cm pár,29000ft
Kb 1000ft/m a kábelnek +4db dugó,nem semmi szerelési költség.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: nor »

Sajnos nem értek az elektronikához, de ehhez van köze az Angelsmile néven ismert "szakembernek"?
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3431

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Igaz nem DiY de, nem tudom nem megosztani... a szint kritikán aluli! 

"TECHNICS SB-CH610 HIGH-END 3 UTAS HANGFALPÁR 140W
Eladó a képeken látható Technics sb-ch610 3 utas hangfalpár70w/db input azaz a bemeneti teljesítmény amit produkálni tud. sajnos az nincs ráirva mennyit ad le csak az hogy mennyivel lehet hajtani de gondolom jóval többre képesA képen látható újszerű állapotban van !Ez egy igazi minőségi hangfal különlegesség !Nagyon ritka.Elképesztő dinamika szorult bele. Meghökkentően nagyot és jó minőségbe tud szólni.Igazi lágy gyomor rezgető basszusok, csilingelő magas hangok ill erőteljes tiszta közép tartomány.Semleges színe miatt (fekete) bármilyen környezetbe beilleszthető ill nagyon mutatós darab akár a helység ékessége is lehet !Aki ismeri ezt a típust az tudja miről van szó vagy esetleg a márkát !Aki nem ismeri annak tudom ajánlani hogy egyszer mindent kikell próbálni ill valahol el kell kezdeni !"

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Kedveseim,

megírtam moderátorilag, hogy szeretnénk egy új témát, meglátjuk hogyan alakul a dolog.

Azt is megjegyeztem, hogy a konkrét felbontás javító megoldáson kívül más, a projektorokkal de különösen a tuningolásukkal kapcsolatos dolgok is szóba fognak kerülni - remélem így is lesz.

Ennél többet jelenleg nem tehetünk...

Jelentem lett új téma a Házimozi témakör alatt ("Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról A-Z-ig") akit érdekel még a dolog, ott folytathatjuk...

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Sziasztok!

Eddig nem nagyon voltam aktív ezen a fórumon, inkább csak a PH!-n...
Az eddigi DIY-tapasztalataimról írtam a blogomba pár szösszenetet, valamint néhány jobban sikerült készülékem építési útmutatóját is feltettem (kizárólag hobbi célra), hátha hasznát veszi valaki:
http://logout.hu/blog/bkercso/index.html

bkercso

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Válasz küldése