Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Marci bácsi diy doboza

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: hubee »

Azóta sem?

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: bege »

Nem bírtam tovább! Meg kell kérdeznem,van valami publikus fejlemény?Elnézést kérek,csak már nagyon kíváncsi vagyok.

Pisti80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 627

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: Pisti80 »

Sziasztok !

A készülő dobozról 3D s rajz , az oldalaknak való szendvics szerkezet már össze van ragasztva ,amit olyan stádiumba kerül a dolog ,akkor jönnek a fotók is .

Üdv : Pisti

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

Nagy a csend ! Vannak már új fejlemények ?

Tényleg lassan halad a dolog, de nincs miért sietni. Persze, a háttérben azért folyik a meló. Az asztalos kb. mostanában veszi meg az alapanyagot, az alu előlap már túl van a vizesvágáson, én pedig most számolgatom az előlapon lévő kis nyílás újraméretezését a vastagabb előlapra (ehhez el kellett merüljek egy kicsit az idevágó elméleti dolgokban). Hamarosan jelentkezem. Ez a topic nem fog teljesen "kiszáradni", hiszen innen már nincs visszaút!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Nagy a csend ! Vannak már új fejlemények ?

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: vencel »

Totálisan laikusként kérdezem, akkor ez a megoldás veszett fejsze nyele?
Bocs Marcibácsi az OFFért.

Ez gyönyörű!!! Ilyet hol lehet meghallgatni és mennyiért lehet megvenni?
Van hasonló elvű dobozom és szívesen összehasonlítanám ezzel.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 777

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Így is, úgy is megmarad a leírt vélemény,

Ebben azért ne legyél biztos.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Lenne egy javaslatom. Mindenki mondja el a véleményét, akár a hangafalamhoz csak lazán kapcsolódóan, de utána ne folytassunk vég nélküli vitákat. Így is, úgy is megmarad a leírt vélemény, meggyőzni meg senki sem fog senkit, csak hígul a topic. Tehát nem baj, ha off a téma, amennyiben a hangfalépítéshez kapcsolódik valamennyire is, csak ne vég nélkül mondjuk ugyanazt. Köszönöm.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2992

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: earforce »

A "hangolt, rezonáló" hangsugárzó doboz gyakorlatilag "saját hanggal" rendelkező hangfalat jelent, ami több mint káros.
.
.
.
Amennyiben viszont egy hang reprodukáló szerkezetről van szó, akkor ez a rezonáló "saját hang" elfogadhatatlan megoldást jelent.

Totálisan laikusként kérdezem, akkor ez a megoldás veszett fejsze nyele?
Bocs Marcibácsi az OFFért.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

Elég vacakul csinálták meg régen a Kef hangszórókat.
Az alábbi képen látszik, milyen vékony préselt serbli acél a kosara, bizony nem ártott kitámasztani!

A fenébe , az a fránya kosár

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

Biztos vagyok benne, hogy lehet jó, sőt, nagyon jó "vékony falu" dobozt készíteni. De ez egy hangolt rendszer, ahol hagyjuk rezegni a falakat. Nem kicsit, nagyon. Egy ilyen egy végtelen változójú rendszer, ahol minden módosítás (anyagválasztás, vastagság, doboz alakja, mérete, bordázat stb.) mind teljesen mást fog ereményezni. Ez gyakorlatilag egy hangszerkészítés. (Persze az is örök kérdés és vita tárgya, hogy egy hifi komponens legyen-e egyáltalán valamennyire "hangszer", s ha igen, mennyire, vagy "csak" a bejövő jelet reprodukálja a leghűbben.) Rengeteg kísérletezés kell a megfelelő eredmény eléréséhez (akár több évtized), s a siker akkor sem garantált. De, mint mondtam, sok előnnyel járhat, ezt azonban nem lehet garantálni, főleg előre "kitalálni", hogy mi hozza meg a tuti eredményt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
muv.imi :

Én sehol sem írtam , hogy ez egy vékony falú doboz , 12-18 mm-rel indul , és a hátfalnál ( a beépített hangszórótól függően ) elérheti akár a 30-60 mm-t is . Minden doboz ( legyen az bármiből ) rezeg , és végtelen változójú . A hangszer példánál maradva , igenis a hangdoboz az akusztikus hangszerekhez hasonlít leginkább . Csak hogy szemléletesebb legyen , nézzük a hegedűt , a húr a membrán , a hegedű teste a doboz , a kettő együtt szólal meg . A hangdoboz ugyanígy működik , a membrán és a doboz együtt szólal meg , csak az a kérdés ,tudunk-e olyan dobozt készíteni ami a saját hangjával nem színezi el a hangszóró hangját és tényleg csak a felvételen rögzített hegedű hangján szólal meg .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A merev falnál viszont egy cél van: minnél merevebb legyen. Ez a pálya világosan belátható, s tervezhető. (Az enyémnél nem teljesen ez az irány, mert én döntően koppintok egy bevált konstrukciót, nem is teljesen merev.) Néhány olyan módosítást tettem, amivel - megítélésem szerint - nem járhat baj. Ilyen pl. az aluminium betét, melyre a hangszórókat rögzítem. Egy 2 cm-es alulap akusztikailag teljesen halott, főleg egy fára rögzítve, semmiféle rezgésre, rezonanciára nem lesz képes. Ezzel gyakorlatilag a hangszórók álló részének (a mozgó membránon és csatolt részein kívüli szerkezetek) növelem meg a tömegét. Ez problémát nem nagyon okozhat. Az előlapot 2,5 cm-ről 4 cm-re növeljük, s tömör kőrisre cseréljük, hogy az alulap helyének bemarása után is megtartsa a kellő szilárdságát, s egyáltalán rögzíteni lehessen rá a hangszórókkal megterhelt alu lapot. Nálam az előlap nagyon keskeny, nagy amplitúdójú rezgések nem nagyon alakulhatnak ki rajta. Úgy vélem, ez a modifikácó sem jár nagy kockázattal. A vastagság igaz növekszik ("csőbe kerül a hangszóró"), de csak 1,5 cm-rel.

muv.imi :

Az előzőek alapján a tervezés csupán annyi, hogy legyen jó vastag, kimerevített és már meg is van tervezve ? Azt írod fentebb az általam javasolt doboz szerkezetről , hogy végtelen változójú . És az általad leírt konstrukció nem az ? MDF, + nyír rétegelt összeragasztva , + kőrisfa betét szintén ragasztva , + 2cm-es alu lap csavarozva . Néhány változót ez a konstrukció is rejt magában . Vagy nem ?

A többi lapnál meg 2/3 részben megtartottam a MDF-et. Annak "döglött", csillapító hatása így is érvényesülni fog, de a nyír rétegelt lemez ad az egésznek egy nagyobb merevséget. A vastagságot is meghagytuk. Hogy ide milyen anyag, milyen vastagságban és milyen alakban lenne ideális, arról fogalmam sincs. Ehhez rengeteg kísérletre lenne szükség. Erre sem lehetőségem, sem időm, sem pénzem nincs, ezért marad a félig-meddig koppintás...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A KEF-nek (most hirtelen ez a cég jutott eszembe ) volt olyan doboza amiben egy rúddal kitámasztották a mélysugárzót . Miért tették ezt ? Csak nem a hangszóró kosarát akarták kitámasztani , hogy ne rezegjen !

Elég vacakul csinálták meg régen a Kef hangszórókat.
Az alábbi képen látszik, milyen vékony préselt serbli acél a kosara, bizony nem ártott kitámasztani!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

A hangszóró kosara a membrántól elég jól el van csatolva a központosító pille és a membránszél által, nem kerülnek vissza a "rezonanciák", pláne, hogy ha jó a hangszóró konstrukciója,kis felületű öntvény a kosár és rendesen felfekszik az előlapra, (alapos tömítés és csavarozás szükséges), akkor a merev és nagy tömegű előlap igenis nem engedi rezonálni a hangszóró kosarát. Nincs cső hatás, ha a hangszóró kivágása befelé kissé tágul. Nem hiszek a hangszer-szerű hangsugárzóban, azt az elektromos jelet alakítsa át, amit küldünk rá, és ne többet se kevesebbet sem időben, sem spektrálisan.
Itt egy jó példa minőségi hangszórókosárra.

A KEF-nek (most hirtelen ez a cég jutott eszembe ) volt olyan doboza amiben egy rúddal kitámasztották a mélysugárzót . Miért tették ezt ? Csak nem a hangszóró kosarát akarták kitámasztani , hogy ne rezegjen !

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

A hangszeres hasonlat nem sántít, hanem rossz. A hangsugárzó elektroakusztikai átalakító, a hangszer meg nem.

Vegyünk egy dobot . Van egy háza , azon egy membrán , megütöm , szól . Nézzük a hangsugárzót . Van egy háza , azon egy membrán , a tekercs meglöki , szól . Mi a különbség ?

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Leszögezve, hogy halvány lila fi...om sincs a dobozkészítésről, de a vastag, merev, így kvázi csőbe szerelt hangszóró problémáját olvasva eszembe jutott, hogy a saját hangfalamról egyszer találtam egy skiccet, melyen látható, hogy a 3 rétegből préselt, összesen 7,6 centi vastag előlap a hangszóró közelében degresszíven vékonyodik. Lehet, pont az itt felvetett problémák miatt lett ez így kialakítva, bemásolom a skiccet, hátha érdekes és bocs, ha nagyon távol áll az igazi kérdéstől

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

A hangszeres hasonlat nem sántít, hanem rossz. A hangsugárzó elektroakusztikai átalakító, a hangszer meg nem.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

Az összes hifi készülék közül egyedül a hangsugárzó működik úgy ahogyan a hangszerek , csak neki a frekvencia átfogása felöleli a teljes hallható frekvenciát , ezért a korpusza sem egy szűk frekvenciasávra hangolt rendszer kell, hogy legyen, hanem egy széles sávban csillapító ,elnyelő házra van szükség !

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

Mielőtt elmélyednénk a hangfal építés rejtelmeiben - lenne egy észrevételem...

A "hangolt, rezonáló" hangsugárzó doboz gyakorlatilag "saját hanggal" rendelkező hangfalat jelent, ami több mint káros. Az egyedi akusztikus hangszerek esetében teljesen elfogadott lehet a "saját hang", hiszen ez a rájuk legjellemzőbb tulajdonságuk.
Amennyiben viszont egy hang reprodukáló szerkezetről van szó, akkor ez a rezonáló "saját hang" elfogadhatatlan megoldást jelent.

Utalnék az ezzel kapcsolatban az akusztikus hangszerekre (pl. fúvós, húros, kalapácsos) és az emberi hangra, amire főképp az egyedisége - pl. a hangszíne - a legjellemzőbb.

Üdv: TJ.

Minden hangdoboz hangolt rendszer , és van saját hangja .

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3069

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Mielőtt elmélyednénk a hangfal építés rejtelmeiben - lenne egy észrevételem...

A "hangolt, rezonáló" hangsugárzó doboz gyakorlatilag "saját hanggal" rendelkező hangfalat jelent, ami több mint káros. Az egyedi akusztikus hangszerek esetében teljesen elfogadott lehet a "saját hang", hiszen ez a rájuk legjellemzőbb tulajdonságuk.

Utalnék az ezzel kapcsolatban az akusztikus hangszerekre (pl. fúvós, húros, kalapácsos) és az emberi hangra, amire főképp az egyedisége - pl. a hangszíne - a legjellemzőbb.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Marci bácsi diy doboza

Ma muv.imi fórumtársunk az alábbi magánlevélben fejtette ki a véleményét nekem. Mondtam Neki, hogy írja be a topicomba, s ott válaszolok rá, mert érdekesek és fontosak a felvetései. Mivel nincs mindig gép előtt, megbeszéltem Vele, hogy bemásolom én ide. Íme:

Nem akarom szét offolni a topicodat , ezért írok privát . Néhány hete valamelyik hangsugárzós topicban már írtam a doboz anyag , vastagság , csillapítás ( bitumen , gyapjú , stb. ) témakörről , és a vita azóta sem csillapodik , persze ez nem baj , sőt .
Általánosan elterjedt módszer az előlap agyonmerevítése . A gyártókat megértem , jól hangzik a prospektusban . Az a kérdés , hogy ez a módszer jó-e bármire is ? Véleményem szerint kimondottan káros ! A nagyon merev, vastag előlap , azon kívül, hogy a hangszóró szinte egy csőbe van beépítve , nem vezeti el a hangszóró kosaráról a rezgéseket , és az nem tud lecsengeni , a rezonanciák visszakerülnek a membránra ,és folyamatosan modulálják a hasznos jelet , torzítást , színezettséget okozva. Jobb megoldás ,a vékonyan induló, és folyamatosan vastagodó dobozfal . Az ideális forma a gömb lenne , de a kivitelezése egy átok , arról nem is beszélve , hogy mélysugárzónál kezelhetetlen méret adódhat , de egy lantformát viszonylag könnyen meg lehet építeni .Van néhány bútorgyártó akik rétegelt fából gyártanak széket, asztalt stb., ott adott a technológia . De házilag is kivitelezhető , úgy értem speciális gépek nélkül is , persze nem a konyhában . Könnyebb a kivitelezés ha külön doboz épül a mélynek vastagabb , és a középsugárzónak vékonyabb folyamatosan változó falvastagsággal .
Gondold végig . Sok sikert a projekthez ! Kíváncsian várom a fejleményeket !
Üdv , Imre

A hangszóró kosara a membrántól elég jól el van csatolva a központosító pille és a membránszél által, nem kerülnek vissza a "rezonanciák", pláne, hogy ha jó a hangszóró konstrukciója,kis felületű öntvény a kosár és rendesen felfekszik az előlapra, (alapos tömítés és csavarozás szükséges), akkor a merev és nagy tömegű előlap igenis nem engedi rezonálni a hangszóró kosarát. Nincs cső hatás, ha a hangszóró kivágása befelé kissé tágul. Nem hiszek a hangszer-szerű hangsugárzóban, azt az elektromos jelet alakítsa át, amit küldünk rá, és ne többet se kevesebbet sem időben, sem spektrálisan.
Itt egy jó példa minőségi hangszórókosárra.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Ma muv.imi fórumtársunk az alábbi magánlevélben fejtette ki a véleményét nekem. Mondtam Neki, hogy írja be a topicomba, s ott válaszolok rá, mert érdekesek és fontosak a felvetései. Mivel nincs mindig gép előtt, megbeszéltem Vele, hogy bemásolom én ide. Íme:

Nem akarom szét offolni a topicodat , ezért írok privát . Néhány hete valamelyik hangsugárzós topicban már írtam a doboz anyag , vastagság , csillapítás ( bitumen , gyapjú , stb. ) témakörről , és a vita azóta sem csillapodik , persze ez nem baj , sőt .
Általánosan elterjedt módszer az előlap agyonmerevítése . A gyártókat megértem , jól hangzik a prospektusban . Az a kérdés , hogy ez a módszer jó-e bármire is ? Véleményem szerint kimondottan káros ! A nagyon merev, vastag előlap , azon kívül, hogy a hangszóró szinte egy csőbe van beépítve , nem vezeti el a hangszóró kosaráról a rezgéseket , és az nem tud lecsengeni , a rezonanciák visszakerülnek a membránra ,és folyamatosan modulálják a hasznos jelet , torzítást , színezettséget okozva. Jobb megoldás ,a vékonyan induló, és folyamatosan vastagodó dobozfal . Az ideális forma a gömb lenne , de a kivitelezése egy átok , arról nem is beszélve , hogy mélysugárzónál kezelhetetlen méret adódhat , de egy lantformát viszonylag könnyen meg lehet építeni .Van néhány bútorgyártó akik rétegelt fából gyártanak széket, asztalt stb., ott adott a technológia . De házilag is kivitelezhető , úgy értem speciális gépek nélkül is , persze nem a konyhában . Könnyebb a kivitelezés ha külön doboz épül a mélynek vastagabb , és a középsugárzónak vékonyabb folyamatosan változó falvastagsággal .
Üdv , Imre

Biztos vagyok benne, hogy lehet jó, sőt, nagyon jó "vékony falu" dobozt készíteni. De ez egy hangolt rendszer, ahol hagyjuk rezegni a falakat. Nem kicsit, nagyon. Egy ilyen egy végtelen változójú rendszer, ahol minden módosítás (anyagválasztás, vastagság, doboz alakja, mérete, bordázat stb.) mind teljesen mást fog ereményezni. Ez gyakorlatilag egy hangszerkészítés. (Persze az is örök kérdés és vita tárgya, hogy egy hifi komponens legyen-e egyáltalán valamennyire "hangszer", s ha igen, mennyire, vagy "csak" a bejövő jelet reprodukálja a leghűbben.) Rengeteg kísérletezés kell a megfelelő eredmény eléréséhez (akár több évtized), s a siker akkor sem garantált. De, mint mondtam, sok előnnyel járhat, ezt azonban nem lehet garantálni, főleg előre "kitalálni", hogy mi hozza meg a tuti eredményt.

A merev falnál viszont egy cél van: minnél merevebb legyen. Ez a pálya világosan belátható, s tervezhető. (Az enyémnél nem teljesen ez az irány, mert én döntően koppintok egy bevált konstrukciót, nem is teljesen merev.) Néhány olyan módosítást tettem, amivel - megítélésem szerint - nem járhat baj. Ilyen pl. az aluminium betét, melyre a hangszórókat rögzítem. Egy 2 cm-es alulap akusztikailag teljesen halott, főleg egy fára rögzítve, semmiféle rezgésre, rezonanciára nem lesz képes. Ezzel gyakorlatilag a hangszórók álló részének (a mozgó membránon és csatolt részein kívüli szerkezetek) növelem meg a tömegét. Ez problémát nem nagyon okozhat. Az előlapot 2,5 cm-ről 4 cm-re növeljük, s tömör kőrisre cseréljük, hogy az alulap helyének bemarása után is megtartsa a kellő szilárdságát, s egyáltalán rögzíteni lehessen rá a hangszórókkal megterhelt alu lapot. Nálam az előlap nagyon keskeny, nagy amplitúdójú rezgések nem nagyon alakulhatnak ki rajta. Úgy vélem, ez a modifikácó sem jár nagy kockázattal. A vastagság igaz növekszik ("csőbe kerül a hangszóró"), de csak 1,5 cm-rel.

A többi lapnál meg 2/3 részben megtartottam a MDF-et. Annak "döglött", csillapító hatása így is érvényesülni fog, de a nyír rétegelt lemez ad az egésznek egy nagyobb merevséget. A vastagságot is meghagytuk. Hogy ide milyen anyag, milyen vastagságban és milyen alakban lenne ideális, arról fogalmam sincs. Ehhez rengeteg kísérletre lenne szükség. Erre sem lehetőségem, sem időm, sem pénzem nincs, ezért marad a félig-meddig koppintás...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Üdv , Imre

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Azt tudjuk, hogy az eredeti doboz MDF-ből van.
Azt is feltételezzük, hogy különféle MDF-ből készült dobozoknak más rezonanciája lehet.
Azt viszont nm tudjuk, pontosan milyen MDF-ből van a gyári doboz.

Így gyakorlatilag biztos, hogy nem lesz ugyanolyan a doboz, mint a gyári. Így felesleges arra törekedni, hogy minél inkább MDF legyen..

Pontosan természetesen nem tudjuk. De korábban leírtam már, hogy elég jól beazonosítottam az MDF-et, már csak azért is, mert a Coincident is megadja a honlapján. Ettől függetlenül a gondolatmeneted helyes és logikus. Magam is így vélem, ezért szántam magam rá végül egy kicsit nagyobb modifikációra....

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

......Javasoltam

Amit "javasoltam " ,hogy pl. 18 mm es nyír rétegelt lemezre ragasztanánk két oldalról 4-4 mm es MDF és erre jönne mind a két oldalra nyír firnér és a végén amikor már doboz formájában van a doboz ,akkor kerülne rá a külső szemes jávor furnér .
Ez a megoldás is már "nagyban " eltér a gyáritól és ezért a jelen állás szerint a Marci "javasolta " a 8-8-8 mm összetételt .

Üdv. Pisti

Így meséltem el én is, kivéve, hogy 4 mm-es MDF helyet 3 mm-est írtam. Egyébként az utóbbi a helyes, különben túléped a 25 mm-es teljes vastagságot...

Vendég

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Rendben. Átgondolom.

Azt tudjuk, hogy az eredeti doboz MDF-ből van.
Azt is feltételezzük, hogy különféle MDF-ből készült dobozoknak más rezonanciája lehet.
Azt viszont nm tudjuk, pontosan milyen MDF-ből van a gyári doboz.

Így gyakorlatilag biztos, hogy nem lesz ugyanolyan a doboz, mint a gyári. Így felesleges arra törekedni, hogy minél inkább MDF legyen..

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”