Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangszóró selyem szerű szövet akusztikai elem befe

fdsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: fdsa »

Közben túrom tovább a netet kőzetgyapot ügyben, de JP ésszel az a szövet amin simán átmegy a lég, azon simán átmegy a kőzetgyapot por és szálak is, úgyhogy csak valami masszívabb anyaggal lehet megfogni (ha lehet). A filc nem tűnik rossz ötletnek.
http://www.gearslutz.com/board/bass-tra ... hread.html

Na, folyt köv; addig is megköszönöm a véleményeket, ötleteket!

Esetleg nézz körül üveggyapot témában a kőzetgyapot helyett:
pl. http://www.knaufinsulation.hu/hu/termek ... termekeink

Nem értem, miért nevezik bass-trap-nek, amikor az alkotó maga is leírja, hogy inkább csak a magas hangokat csillapítja, már a közepeket sem igazán.
Mély hangok elnyelésére nagy, membrán-szerű lemezek alkalmasak, amelyek hajladozni képesek a hanghullám hatására.

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: electro_static »

Nagyon köszönöm a tippet; a látom, hogy fríz több helyen kapható de nem nagyon találom hogy milyen anyag túlképpen. (holstein-fríz ugye akusztikailag más és élő formában különben is elgyalogol a számára kijelölt helyről). Elnézek majd ismét a ROKKÁba aztán meglátom, meg körbekérdezek egy két helyet ahol kapható.
Közben látom, hogy (állítólag) az üvegfátyol is alkalmas, legalább is a kőzetgyapot por nagy részének bent tartására és állítólag akusztikailag is rendben van (ha igaz).

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nagyon köszönöm az ötleteket; elmúlt a heti megszállás, most már tényleg megyek és megnézem legalább ezt a két boltot. Beszámolok az eredményről. 
Még egy fogós ravasz kérdésem lenne; nem tudom szerepelt-e ez már itt a fórumon, de a szivacs mellett kipróbálnék kőzetgyapotot mint akusztikai hangelnyelőt. Kipróbálnám, ha nem lenne olyan notórius rossz szokása, hogy a légutakba jutva állítólag randa dolgokat művel. Egy ideje nézegetek fórumokat és egyéb oldalakat és látom, hogy van aki mégis bőszen használja pl. 1 mm vastag filccel letakarva. Előadótermekben jómagam is láttam vastag szövettel borított rugalmas valamit a falon - határozattan hangelnyelőnek tűnt - de nem vit rá a lélek, hogy kisbicsakkal elemezzem a szerkezetét.

A kérdés tehát; végül is megoldható kőzetgyapot letakarása oly módon hogy még érjen valamit mint hangelnyelő - akár magas / közép, akár mély tartományban - de NE irtsam ki vele magamat és a családot? (egyáltalán csak a por / szálak veszélyesek vagy a lapokat kötő műgyanta is?)

Ha valakinek van ismerete vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban akkor nagyon köszönöm, ha ír valami okosat ide!

Megoldható, úgy hívják az anyagot, amivel be kell vonni a kőzetgyapotot, hogy fríz. A Rokka-ban (is) kapható, nem drága, a célnak pont megfelelő.

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nagyon köszönöm a kiváló tippeket Mindenkinek! :kiraly:

Logotech; elküldik postán 1-2e forintért és valóban teljesen elfogadható az áron (380/nm)

ROKKA; Az elasztikus pamut egy kicsit erősebb árban de vékony elasztikus műszál több színben (jersey) - 385 huf / m (150 cm széles). Teljesen korrekt. Molinó szintén 400 körül indul, de nem rugalmas, nehezebb vele dolgozni.

Jászai Marira még nem jutottam el, mert herótom lett a közlekedéstől, de majd azt is megnézem.

Közben túrom tovább a netet kőzetgyapot ügyben, de JP ésszel az a szövet amin simán átmegy a lég, azon simán átmegy a kőzetgyapot por és szálak is, úgyhogy csak valami masszívabb anyaggal lehet megfogni (ha lehet). A filc nem tűnik rossz ötletnek.
http://www.gearslutz.com/board/bass-tra ... hread.html

Na, folyt köv; addig is megköszönöm a véleményeket, ötleteket!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A logotech is forgalmaz kimondott hangfalszöveteket többféle színben.És nem is adják drágán.

http://www.logotech.hu/index.php?module ... 3&csid=109

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nagyon köszönöm az ötleteket; elmúlt a heti megszállás, most már tényleg megyek és megnézem legalább ezt a két boltot. Beszámolok az eredményről.

Még egy fogós ravasz kérdésem lenne; nem tudom szerepelt-e ez már itt a fórumon, de a szivacs mellett kipróbálnék kőzetgyapotot mint akusztikai hangelnyelőt. Kipróbálnám, ha nem lenne olyan notórius rossz szokása, hogy a légutakba jutva állítólag randa dolgokat művel. Egy ideje nézegetek fórumokat és egyéb oldalakat és látom, hogy van aki mégis bőszen használja pl. 1 mm vastag filccel letakarva. Előadótermekben jómagam is láttam vastag szövettel borított rugalmas valamit a falon - határozattan hangelnyelőnek tűnt - de nem vit rá a lélek, hogy kisbicsakkal elemezzem a szerkezetét.

A kérdés tehát; végül is megoldható kőzetgyapot letakarása oly módon hogy még érjen valamit mint hangelnyelő - akár magas / közép, akár mély tartományban - de NE irtsam ki vele magamat és a családot? (egyáltalán csak a por / szálak veszélyesek vagy a lapokat kötő műgyanta is?)

Ha valakinek van ismerete vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban akkor nagyon köszönöm, ha ír valami okosat ide!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szia. 
Szerintem kérdezd meg Fülelek-et. A Hivox topicban megtalálod. Ők foglalkoznak ilyen dolgokkal is, hátha tud tanácsot adni.

ROKKA Textilipari és Kereskedelmi Kft. Cím: cim 1135 Budapest, Petneházy u. 86-88.
Elég nagy választék van.

Vendég

Sziasztok,Nagyon köszi az ötleteket; futok egy kört néhány méteráru boltban aztán meglátom mire megyek vele. Gondolom, addig lassan lesüpped a topic, de ha van eredményem, akkor itt megírom.

ha bp i vagy akkor kezd a Jászai Mari téri textilesnél, korrekt, olcsó, jó kiszolgálás

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok,
Nagyon köszi az ötleteket; futok egy kört néhány méteráru boltban aztán meglátom mire megyek vele. Gondolom, addig lassan lesüpped a topic, de ha van eredményem, akkor itt megírom.

Vendég

van olyan röltex szerű bolt hogy I love textil. a körúton van vagy 3 boltjuk.
ugyan azt árulják mint a röltex, csak ami ott 1500Ft/m itt 200-400ft/m
meg kell nézni hogy van e megfelelő anyaguk, veszteni nem lehet sokat rajta.
én fotós háttereket szoktam itt venni

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: frankie »

Szia.

Szerintem kérdezd meg Fülelek-et. A Hivox topicban megtalálod. Ők foglalkoznak ilyen dolgokkal is, hátha tud tanácsot adni.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Üdv! Akusztikai elem (na jó, szivacs) eltakarására keresek valami alkalmas, (valamennyire) elasztikus anyagot, lehetőleg világosat - mert a majdnem ágymatracnyi szivacsok fekete hangszóróselyemmel bevonva kissé gyászosan hatnának.

Januárban voltam egy röltex rózsiban és azt hittem megtaláltam az ideális anyagot - elasztikus, vajszínű és úgy tűnt hogy át lehet fújni rajta. Most újra elmentem és szomorúan tapasztaltam, hogy hiába fújkálom, nem nagyon megy át rajta az ájer.

Most nézem, hogy KáCsééknál van ilyesmi de a 4 rúgó feletti négyzetméter ár több mint riasztóan hat (nekem kell vagy 8 nm)

Ha valakinek van esetleg 5lete erre vonatkozóan (hogy hol és mit), azt nagyon megköszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”