Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Köszönöm szépen a segítségeteket....Én is így gondoltam, hogy szerintem kevés 25-30 ezer forint egy hangfal komplett felújításához...Meg egyébként sem egy nagy szám szerintem a doboz...
Egyébként nem milliárdos, csak inkább csk milliós....legalább is a bank felé....
Megpróbálom elirányítani valami használt, de jó állapotú régebbi doboz irányába....
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Szépen rakd el a dobozokat, jól lesz az még később Próbadoboznak T/S paraméterek megállapítására kisebb hangszórókhoz tökéletes, nem akartam elvenni a kedved, csak érdemes ezt megfontoltan alaposan csinálni. Ha a hangszóró megvan, akkor csak szépen másold le azt a tervet.
Hangsugárzó építés
Köszönöm szépen a véleményeket.
Igazatok van. És minthogy még pénzemben nincs eddig semmi, abba is hagyom az építést. Marad egy 22-es MDF doboz az örökkévalóságnak.
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Ez elég egyszerű, egyutas szélessávú. Csak meg kell építeni úgy, ahogyan az oldalon van, és utána már lesz viszonyítási alap. Ezután némi tudást felcsipegetve, lehet esetleg változtatni az adott konstrukción, a saját kompromisszumainkat beépítve, így lehet tanulni és tapasztalni is egyúttal. De hasraütésszerűen kihagyni fontos lemeket, mert nem látjuk át mi miért van, nem járható út szerintem. De nyilván mindenki maga dönti el, hogy merre indul el ebben a hobbiban.
Hangsugárzó építés
De ez nem megy egyik napról a másikra, sok idő és tapasztalás kell ahhoz, hogy megértsd egy adott konstrukciónál mi miért van.
Sajnos ebben igazad van.
Én azt javasolnám,hogy valami nagyon egyszerű dobozzal kellene kezdeni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Bocs hogy jobbra akartam mint amilyen.És mi az a BS kompenzáció?
Nézd, nem akarlak lekezelni vagy ilyesmi, de láthatóan nagyon kevés tudással rendelkezel a hangfalépítés terén, ez nem baj, ha van kedved tanulni, akkor az internet ehhez nagy segítség. De ez nem megy egyik napról a másikra, sok idő és tapasztalás kell ahhoz, hogy megértsd egy adott konstrukciónál mi miért van. Ha utánépítesz, akkor az legyen olyan mint ahogyan a tervezője készítette, azt kétlem, hogy jobb lenne majd amit te csinálsz. Mivel egész egyszerűen nem tudod mit miért csinálsz, lehet így is, csak kontrollálhatatlan, időtöltésnek elmegy, de ha azt szeretnéd, hogy értelme és eredménye is legyen, akkor azt komolyan kell csinálni.
Építsd meg úgy ahogyan az oldalon szerepel, mert eddig, csupán a hangszóró lesz ugyanaz, a többi már egy teljesen másik konstrukció. A baffle step kompenzáció annyit tesz, hogy az előlap méretéből adódóan egy bizonyos frekvenciától kezdve emel a frekvenciameneten x dB-t, emiatt a mélytartomány halkabb lesz, azért kell a szűrő, hogy ezt a kiemelést kompenzálva, lineáris maradjon az eredő átvitel. De ha méretben is eltérsz az adott tervtől, akkor az ott szereplő szűrő is használhatatlan lesz neked, és egy újat tervezni csak méréssel lehet igazából.
Egyszóval mint már mondtam, ha bármit is változtatsz egy már megtervezett konstrukción, nagyvalószínűséggel rosszabb lesz az eredmény!
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Van 2db Visaton FRS 8 hangszoróm szeretnék belőle valami hangdobozt csinálni.
Valaki már hallgatozott ebből készült dobozt?
Ha igen akkor írja meg.
Meg aztán tölcssét vagy reflexet érdemes ebből csinálni?
Hangsugárzó építés
Bocs hogy jobbra akartam mint amilyen.
És mi az a BS kompenzáció?
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Az nem hangváltó, hanem BS kompenzáció oda is van írva. Azt soha nem értettem, hogy ha valaki utánépít egy tervet, akkor miért nem követi azt a lehető legpontosabban Amit csinálsz az már egy egészen más hangsugárzó lesz, már csak a vastagabb MDF miatt is.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi erről a dobozról: http://diyaudioprojects.com/Speakers/Fo ... ss-Reflex/
Ugyan már elkezdtem építeni... remélem nem olyanba vágtam a fejszém ami kapásból rossz.
Nem teljesen ugyanígy építem : a 16mm-es MDF helyett 22-es-ből, nem lesz hangváltó (elvégre ez széles sávú sugárzó), és nem ragasztgatom tele hulladék MDF-el belül, hanem 100%-os pamut vattát ragasztok az oldalakra. Kívülről sem így fog kinézne de az már mindegy is.
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Hangsugárzó építés
Sziasztok kéne egy kis segítség:
Egy nagyon kedves barátom szeretné felújítani a hangfalát/ dobozát/.
A doboz bútorlappból készült/ festés nélküli/. Mérete 28x28x50 cm. 50 a magasság.
Két sugárzó van/volt benne..így annak a helyére kéne másik. Az egyik kb 15-20 cm-es lyuk a másik a 5-10 cm-es...
A kérdés az lenne, hogy maximum 30.000 forintból hogy lehetne felújítani kompletten/ bélés, hangsugárzók, váltók stb/
Főleg rock zenét hallgat és még most akar venni erősítőt is.
Minden építő jellegű hozzászólást, ajánlatot megkösszönnék.
Jöhet ide vagy priváta is...
Köszönöm a segítséget...
Ez az a pont amikor a fórumon jelen lévő néhány valóban szakértő hangdoboz épitőnek elkezd nőni a feje
Én ugyan nem nagyon értek hozzá, de annyi javaslatom van a meglévő dobozméretből kiindulva, hogy vegyél bele oldalanként az atc-től egy 20 centis Hivi BG8N mélyközép sugárzót (ára: 7.900 ft/db) és egy Hivi X1 magassugárzót (ára: 2.200 ft/db). Lesz a fórumon olyan aki megtervezi a hangváltót. Ahhoz aránylag olcsón a www.audionl.hu oldalon tudsz vásárolni tekercseket, kondikat, csatlakozót, reflexcsövet stb. Nagyon rosszul nem fog szólni a dobozod.
15-20 cm-es lyuk, meg a magasnál is, picit tág intervallum
Igazából csak azért kötök bele, mert véleményem szerint (mint hozzá nem értő) ha egy 15-ös hangszórót veszel, és mégis 20-as a lyuk, akkor mi van? Hogyan pótolod a hiányzó részt? Arról nem is beszélek, hogy paraméterekben és ebből adódóan a hangzásban is egetverő különbség lehet 15 és 20-as hangszóró között
Továbbá az összeg amit szán rá szerintem kevés lesz
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
Lehet, hogy milliárdos az illető, de a dobozhoz ragaszkodik
Hangsugárzó építés
Szia!
Szerintem sokkal nagyobb macera visszafele dobozt tervezni!
Meg aztán ha nem valami asztalos műremek ahogy írtad akkor célszerű másikat építeni.
Tudom manapság sok pénz ez is a bérből és fizetésből élőknek de egy hangfal árát nagymértékben a hangszorók meg a hangváltó teszi ki, a doboz ha nem túl valami extera anyagból készül akkor szinte elhanyagolható a költsége.
A régi dobozt meg akkora darabokra kell vágni hogy beférjen a kájhába
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
A doboz bútorlappból készült/ festés nélküli/. Mérete 28x28x50 cm. 50 a magasság.
Két sugárzó van/volt benne..így annak a helyére kéne másik. Az egyik kb 15-20 cm-es lyuk a másik a 5-10 cm-es...
A kérdés az lenne, hogy maximum 30.000 forintból hogy lehetne felújítani kompletten/ bélés, hangsugárzók, váltók stb/
Köszönöm a segítséget...
Ez az a pont amikor a fórumon jelen lévő néhány valóban szakértő hangdoboz épitőnek elkezd nőni a feje
Én ugyan nem nagyon értek hozzá, de annyi javaslatom van a meglévő dobozméretből kiindulva, hogy vegyél bele oldalanként az atc-től egy 20 centis Hivi BG8N mélyközép sugárzót (ára: 7.900 ft/db) és egy Hivi X1 magassugárzót (ára: 2.200 ft/db). Lesz a fórumon olyan aki megtervezi a hangváltót. Ahhoz aránylag olcsón a www.audionl.hu oldalon tudsz vásárolni tekercseket, kondikat, csatlakozót, reflexcsövet stb. Nagyon rosszul nem fog szólni a dobozod.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
A bipolárist, már beismerték, hogy rosszul tudták, de az unipolárisról, nem találtam egyelőre se kondit, se irkát
Valójában a bipoláris kondi a hagyományos elko,tantál aminek ugye van egy +,és egy - kivezetése(ettől bi).Az unipoláris meg amiket a hangváltókban is alkalmaz(hat)nak.Ez lehet elko is,meg folia,striroflex...Természetesen a szakzsaron hibásan alkalmazza(a kondigyártók egy részét is ideértve),mivel a unipoláris elkora a bipoláris elnevezést használja.
Hangsugárzó építés
Köszönöm a segítséget...
- hangszoros
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Hangsugárzó építés
Szépeket Nektek
Segitsetek:
Belebonyolodtam a nagyon okosokkal a bipoláris, unipoláris kondi vitába az index/ hangfal topikban.
Ha valaki tud linkelhető irkáról, lekötelez vele ha eljutatja nekem
Elöre is köszi
A bipolárist, már beismerték, hogy rosszul tudták, de az unipolárisról, nem találtam egyelőre se kondit, se irkát
Hangsugárzó építés
Akkor "New design"Utána a driver-nél a paraméterekhez add be a SAl hsz paramétereit, majd fogadd el. Utána ugorj át a "box" fülre és az encolsure-nál már meg is nézheted mit ad ideális esetben a progi a hszhoz zárt (sealed, vagy closed) és reflex (vented) módban, illetve játszhatsz a különböző térfogatokkal, valamint a csillapítóanyag mennyiségével (damping)! Reflex esetén a cső hosszával és átmérőjével.
Ha kiváncsi vagy a szimulált átvitelre, kattints a plot-ra és kirajzolja neked az adott konstrukció becsült átvitelét.
Rendben!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
Hangsugárzó építés
Akkor "New design"
Utána a driver-nél a paraméterekhez add be a SAl hsz paramétereit, majd fogadd el. Utána ugorj át a "box" fülre és az encolsure-nál már meg is nézheted mit ad ideális esetben a progi a hszhoz zárt (sealed, vagy closed) és reflex (vented) módban, illetve játszhatsz a különböző térfogatokkal, valamint a csillapítóanyag mennyiségével (damping)! Reflex esetén a cső hosszával és átmérőjével.
Ha kiváncsi vagy a szimulált átvitelre, kattints a plot-ra és kirajzolja neked az adott konstrukció becsült átvitelét.
Hangsugárzó építés
Minek töltse le? Valótlan T-S paraméterekből szimuláljon várható átvitelt? :kiraly: Szerintem totál fölösleges.
Ha csak nem a progihasználat tökéletesítése a cél.
Igazából baromira nem érdekel, hogy milyenek annak a hangszórónak a paraméterei, annak örülnék, ha megtanulna kezelni egy ilyen szimulációs programot, mert ezzel érdemes foglalkozni.
Ahoz a SAL-hoz meg valóban nem érdemes dobozt csinálni, illetve lehet, csak ne várj tőle sokat...
Telepítsd a bassboxot! :foto:
Sokat nem várok én se tőle,és a tesóm se! Tudom ,hogy mit lehet várni tőle!
Már fent van.
Hangsugárzó építés
Minek töltse le? Valótlan T-S paraméterekből szimuláljon várható átvitelt? :kiraly: Szerintem totál fölösleges.
Igazából baromira nem érdekel, hogy milyenek annak a hangszórónak a paraméterei, annak örülnék, ha megtanulna kezelni egy ilyen szimulációs programot, mert ezzel érdemes foglalkozni.
Ahoz a SAL-hoz meg valóban nem érdemes dobozt csinálni, illetve lehet, csak ne várj tőle sokat...
Telepítsd a bassboxot! :foto:
Hangsugárzó építés
Nekem az is!!
Hangsugárzó építés
Na ezt honnan kapartad elő? :foto:
Te! Nem fogod elhinni! A SAL honlapjáról!
De,elhiszem
Tudsz akkor segíteni hány liter kell neki? :kiraly:
Bassbox pro 6
Töltsd le!
Meg van!
Hangsugárzó építés
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Hangsugárzó építés
Na ezt honnan kapartad elő? :foto:
Te! Nem fogod elhinni! A SAL honlapjáról!
De,elhiszem
Tudsz akkor segíteni hány liter kell neki? :kiraly:
Bassbox pro 6
Töltsd le!