Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lp lemezmosó topik

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Plusz még annyi a különbség, hogy ennél 1 Liter bekevert oldat van a készletben, ami külön is kapható.
Míg a másikhoz 118ml tömény oldat jár, amit még desztilált vízzel keverni kell.
Nekem is ez a Disco Antistat nevű van, ami Made in Germany.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 215

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Ha jól sejtem, ez nagyon más.
(Pl. nem tud kislemezt mosni. És ezt még a mosodások sem vállalják be.)

Az lehet hogy kislemezt nem lehet vele mosni,de az elv ugyan az mint a drágább modellnél,ezért nem mondanám hogy nagyon más.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1417

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ha ilyet szeretnél akkor miért fizetnél érte 30000-et ha 14000-ért is meg lehet venni? http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C ... C3%B3.html
Ha jól sejtem, ez nagyon más.
(Pl. nem tud kislemezt mosni. És ezt még a mosodások sem vállalják be.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 215

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Ezzel próbálkozik valaki ?
http://audiocentrum.hu/ProJect_SPINCLEA ... z_tisztito

Ha ilyet szeretnél akkor miért fizetnél érte 30000-et ha 14000-ért is meg lehet venni? http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C ... C3%B3.html
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Köszi akvapark, de nekem egy kicsit húzós. Megpróbálok mindent saját magam megcsinálni. Ha már itt tartunk én nagyon sokallok egy alap gyári (nevet szándékosan nem írok) lemezmosóért 100000 Ft-ot.

57verses: szerintem van létjogosultsága az ilyen mosóknak. Jót tesz a lemezeknek az, ha nem fél percet ázik hanem akár egy órát is lehet lötykölni a lében. Fellazul jobban a kosz. De utána mindenképpen le kellene szívni a lemez felületéről.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Szeretnék egy ilyen topikot nyitni. Eredetileg csak DIY mosók készítésére gondoltam, de ezen felül minden a témával kapcsolatos dolog jöhetne ide.
- Ki mivel mos: DIY tervek megoldások illetve gyári gépek.
- Milyen saját összetételű folyadékkal vagy gyári löttyel.
- Bérmosatás, ki, hol, mennyiért.
- Ezekkel kapcsolatos dolgokat hol szerzi be: külső, belső tasakok, kefék stb.

Egyebekben a Newport - Budapesten - foglalkozik mosással is.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Hogyan szokták megoldani a leszívást a mosóknál? Itt a leszívó karra és annak csatlakozására gondolok. Amikor a lemezre nyomjuk ugye a vákuum tartja a lemezen majd amikor megszűnik a szívás akkor egy rugó nyomja föl? Erről szívesen látnék képeket, hogyan van megoldva a dolog.

Van egy ablaktörlő motorom ami percenként 50-et fordul. Ez alkalmas a feladatra?

A Newport árul fém leszívócsövet VPI készülékhez !
Menj a Newport oldalra !

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ezzel próbálkozik valaki ?
http://audiocentrum.hu/ProJect_SPINCLEA ... z_tisztito
Én használok ilyet, igaz más néven(több néven forgalmazzák). Jobban használható, mint előre gondoltam volna, bár azért a leszívás eléggé hiányzik. Amolyan szegény ember lemezmosógépe.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 57

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: BajuszosPapa »

Minden pontosan le lett írva. Csak kiegészítek:

Okki Nokki percenként 14 3/4-et fordul.

Képen a leszívópipája van.

57verses
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: 57verses »

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lp lemezmosó topik

Igen, rugó
Szerintem gyors.
Ezek olyan 10 - 12-őt fordulhatnak percenként.

Akkor le fogom lassítani. Egy másik érdekes módja a leszívásnak. Nekem tetszik:http://www.youtube.com/watch?v=9-b3NmYM710

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Hogyan szokták megoldani a leszívást a mosóknál? Itt a leszívó karra és annak csatlakozására gondolok. Amikor a lemezre nyomjuk ugye a vákuum tartja a lemezen majd amikor megszűnik a szívás akkor egy rugó nyomja föl? Erről szívesen látnék képeket, hogyan van megoldva a dolog.

Van egy ablaktörlő motorom ami percenként 50-et fordul. Ez alkalmas a feladatra?

Igen, rugó
Szerintem gyors.
Ezek olyan 10 - 12-őt fordulhatnak percenként.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lp lemezmosó topik

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 417

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Mosógép: Okki Nokki. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Clearaudio alapkészüléke, csak jóval olcsóbban. Teszi a dolgát, ennyi.
Mosólötty: L'art du son, vízbázisú, nincs benne alkohol. Ha esetleg olyan hülye vagyok, hogy Angliából veszek lemezt, akkor az angol kloákamaradék eltávolítására a Record Research Lab cuccát használom.
Kefe folyadékszétterítítésre: Loricraft.
Kefe lemezletörlésre: egy akril-szénszál kombó, amit már nem lehet kapni és egy Roksan.
Belső tasak mosás után: Nagaoka 102

Remek 5let ez a topic!
Érdekes, nekem nem vált be a L'art du Son, egy Moth RCM Mk II-vel használva. Pedig szívóerő az van rendesen
Tudtok ajánlani egy olyan előre bekevert koktélt, ami jó lehet?

Fabianus
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Fabianus »

Lemezmosó folyadék nálam, gyakorlatilag a neten elterjedt receptúra szerinti, azaz kb. 30% izoprolil alkohol, kb 70% desztilláltvíz és pár csepp Triton X-100 egy liter folyadékhoz.
Amiért leírom, az az, mert a beszerzés kicsit máshogy ment, mint az a régi leírások tartalmazták. Desztillált vizet patikában tudtam venni. Izopropil alkoholt viszont számítástechnikai boltban. Elsősorban nyomtatók és fénymásolók tisztításához használják. Triton X-100-ast pedig rendszeresen árul egy srác az Expresszen, amúgy kis tételben nem igen találtam kisker forgalomban.
Esetemben ez a beszerzés volt a leggyorsabb és a legegyszerűbb és elfogadható árú. Nyilván bármelyik alapanyag beszerezhető más úton is.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Ezt száraz letörlésre értettem. Az Okki Nokki leszívja a cuccot vákummal.
Ok, értem !

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Le is szívod ?
Ezt száraz letörlésre értettem. Az Okki Nokki leszívja a cuccot vákummal.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Mosógép: Okki Nokki. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Clearaudio alapkészüléke, csak jóval olcsóbban. Teszi a dolgát, ennyi.
Mosólötty: L'art du son, vízbázisú, nincs benne alkohol. Ha esetleg olyan hülye vagyok, hogy Angliából veszek lemezt, akkor az angol kloákamaradék eltávolítására a Record Research Lab cuccát használom.
Kefe lemezletörlésre: egy akril-szénszál kombó, amit már nem lehet kapni és egy Roksan.

Le is szívod ?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Szeretnék egy ilyen topikot nyitni. Eredetileg csak DIY mosók készítésére gondoltam, de ezen felül minden a témával kapcsolatos dolog jöhetne ide.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Ez jó ötlet!

Lemezmosó kapcsán okki nokkival szemezek egy ideje..de saját tapasztalatom nincs.

Bérmosással kapcsolatban pcbontót semmiképpen nem ajánlom. Ezt leszámítva mindenhol jók a tapasztalataim.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lp lemezmosó topik

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”