Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Az lehet hogy kislemezt nem lehet vele mosni,de az elv ugyan az mint a drágább modellnél,ezért nem mondanám hogy nagyon más.
Pedig a kislemez mosatás nagyon fontos, - lenne nekem - mert a profik a macera miatt nem vállalják.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lp lemezmosó topik
Nekem van ilyenem. A Pro-Jectnek amúgy ehhez semmi köze, csak mint ajánló szerepel a dobozon. Amíg nem lesz "rendes" mosóm, addig megteszi. Én elégedett vagyok vele. (Deszt víz és Izopropil keverékkel mosok).
Mik az arányok ?
Lp lemezmosó topik
Nekem a linken szereplő félautomata lemezmosó gép nagyon szimpatikus. Az tetszik benne, hogy a lemez forgatására nem építettek bele motort, ami jelentősen drágítaná. Kézzel kell forgatni, viszont leszívás rendszer van benne. Gondolkozom rajta hogy lehetne ilyet beújítani, mert ez a 200 dollár már megfizethető szerintem, inkább a szállítás lesz a problémásabb....
http://www.vinylnirvana.hu/?p=409
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lp lemezmosó topik
Ezzel próbálkozik valaki ?
http://audiocentrum.hu/ProJect_SPINCLEA ... z_tisztito
Nekem van ilyenem. A Pro-Jectnek amúgy ehhez semmi köze, csak mint ajánló szerepel a dobozon. Amíg nem lesz "rendes" mosóm, addig megteszi. Én elégedett vagyok vele. (Deszt víz és Izopropil keverékkel mosok).
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lp lemezmosó topik
Ha ilyet szeretnél akkor miért fizetnél érte 30000-et ha 14000-ért is meg lehet venni? http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C ... C3%B3.html
Köszi, már megtaláltam !
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Lp lemezmosó topik
Egyebekben a Newport - Budapesten - foglalkozik mosással is.
Ferinél már többször mosattam lemezt, jól dolgozik, alapos munkát végez és józan áron.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 206
Lp lemezmosó topik
Made in Germany.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó.
De még mennyire.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- zoli73
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Plusz még annyi a különbség, hogy ennél 1 Liter bekevert oldat van a készletben, ami külön is kapható.
Míg a másikhoz 118ml tömény oldat jár, amit még desztilált vízzel keverni kell.
Nekem is ez a Disco Antistat nevű van, ami Made in Germany.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Smart845
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
Ha jól sejtem, ez nagyon más.
(Pl. nem tud kislemezt mosni. És ezt még a mosodások sem vállalják be.)
Az lehet hogy kislemezt nem lehet vele mosni,de az elv ugyan az mint a drágább modellnél,ezért nem mondanám hogy nagyon más.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Lp lemezmosó topik
Ha ilyet szeretnél akkor miért fizetnél érte 30000-et ha 14000-ért is meg lehet venni? http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C ... C3%B3.html
Ha jól sejtem, ez nagyon más.
(Pl. nem tud kislemezt mosni. És ezt még a mosodások sem vállalják be.)
- Smart845
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Köszi akvapark, de nekem egy kicsit húzós. Megpróbálok mindent saját magam megcsinálni. Ha már itt tartunk én nagyon sokallok egy alap gyári (nevet szándékosan nem írok) lemezmosóért 100000 Ft-ot.
57verses: szerintem van létjogosultsága az ilyen mosóknak. Jót tesz a lemezeknek az, ha nem fél percet ázik hanem akár egy órát is lehet lötykölni a lében. Fellazul jobban a kosz. De utána mindenképpen le kellene szívni a lemez felületéről.
Lp lemezmosó topik
Szeretnék egy ilyen topikot nyitni. Eredetileg csak DIY mosók készítésére gondoltam, de ezen felül minden a témával kapcsolatos dolog jöhetne ide.
- Ki mivel mos: DIY tervek megoldások illetve gyári gépek.
- Milyen saját összetételű folyadékkal vagy gyári löttyel.
- Bérmosatás, ki, hol, mennyiért.
- Ezekkel kapcsolatos dolgokat hol szerzi be: külső, belső tasakok, kefék stb.
Egyebekben a Newport - Budapesten - foglalkozik mosással is.
Lp lemezmosó topik
Hogyan szokták megoldani a leszívást a mosóknál? Itt a leszívó karra és annak csatlakozására gondolok. Amikor a lemezre nyomjuk ugye a vákuum tartja a lemezen majd amikor megszűnik a szívás akkor egy rugó nyomja föl? Erről szívesen látnék képeket, hogyan van megoldva a dolog.
Van egy ablaktörlő motorom ami percenként 50-et fordul. Ez alkalmas a feladatra?
A Newport árul fém leszívócsövet VPI készülékhez !
Menj a Newport oldalra !
- zoli73
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
Én használok ilyet, igaz más néven(több néven forgalmazzák). Jobban használható, mint előre gondoltam volna, bár azért a leszívás eléggé hiányzik. Amolyan szegény ember lemezmosógépe.
- BajuszosPapa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 57
Lp lemezmosó topik
Minden pontosan le lett írva. Csak kiegészítek:
Okki Nokki percenként 14 3/4-et fordul.
Képen a leszívópipája van.
Lp lemezmosó topik
Igen, rugó
Szerintem gyors.
Ezek olyan 10 - 12-őt fordulhatnak percenként.
Akkor le fogom lassítani. Egy másik érdekes módja a leszívásnak. Nekem tetszik:http://www.youtube.com/watch?v=9-b3NmYM710
Lp lemezmosó topik
Hogyan szokták megoldani a leszívást a mosóknál? Itt a leszívó karra és annak csatlakozására gondolok. Amikor a lemezre nyomjuk ugye a vákuum tartja a lemezen majd amikor megszűnik a szívás akkor egy rugó nyomja föl? Erről szívesen látnék képeket, hogyan van megoldva a dolog.
Van egy ablaktörlő motorom ami percenként 50-et fordul. Ez alkalmas a feladatra?
Igen, rugó
Szerintem gyors.
Ezek olyan 10 - 12-őt fordulhatnak percenként.
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Mosógép: Okki Nokki. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Clearaudio alapkészüléke, csak jóval olcsóbban. Teszi a dolgát, ennyi.
Mosólötty: L'art du son, vízbázisú, nincs benne alkohol. Ha esetleg olyan hülye vagyok, hogy Angliából veszek lemezt, akkor az angol kloákamaradék eltávolítására a Record Research Lab cuccát használom.
Kefe folyadékszétterítítésre: Loricraft.
Kefe lemezletörlésre: egy akril-szénszál kombó, amit már nem lehet kapni és egy Roksan.
Belső tasak mosás után: Nagaoka 102
Remek 5let ez a topic!
Érdekes, nekem nem vált be a L'art du Son, egy Moth RCM Mk II-vel használva. Pedig szívóerő az van rendesen
Tudtok ajánlani egy olyan előre bekevert koktélt, ami jó lehet?
Lp lemezmosó topik
Lemezmosó folyadék nálam, gyakorlatilag a neten elterjedt receptúra szerinti, azaz kb. 30% izoprolil alkohol, kb 70% desztilláltvíz és pár csepp Triton X-100 egy liter folyadékhoz.
Amiért leírom, az az, mert a beszerzés kicsit máshogy ment, mint az a régi leírások tartalmazták. Desztillált vizet patikában tudtam venni. Izopropil alkoholt viszont számítástechnikai boltban. Elsősorban nyomtatók és fénymásolók tisztításához használják. Triton X-100-ast pedig rendszeresen árul egy srác az Expresszen, amúgy kis tételben nem igen találtam kisker forgalomban.
Esetemben ez a beszerzés volt a leggyorsabb és a legegyszerűbb és elfogadható árú. Nyilván bármelyik alapanyag beszerezhető más úton is.
Lp lemezmosó topik
Ezt száraz letörlésre értettem. Az Okki Nokki leszívja a cuccot vákummal.
Ok, értem !
Lp lemezmosó topik
Le is szívod ?
Ezt száraz letörlésre értettem. Az Okki Nokki leszívja a cuccot vákummal.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lp lemezmosó topik
Mosógép: Okki Nokki. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Clearaudio alapkészüléke, csak jóval olcsóbban. Teszi a dolgát, ennyi.
Mosólötty: L'art du son, vízbázisú, nincs benne alkohol. Ha esetleg olyan hülye vagyok, hogy Angliából veszek lemezt, akkor az angol kloákamaradék eltávolítására a Record Research Lab cuccát használom.
Kefe folyadékszétterítítésre: Loricraft.
Kefe lemezletörlésre: egy akril-szénszál kombó, amit már nem lehet kapni és egy Roksan.
Belső tasak mosás után: Nagaoka 102
Le is szívod ?