Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalállvány készítés házilag

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3014

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ha nagyon tapad, saját magával könnyen fel tudod szedni bármilyen felületről.
akár a vakolatot is...
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6684

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Tegyél Blu-Tack-ot az állvány, és a hangsugárzó közzé.
Nincs mi közé tennem, sajna se monitor se állvány, csak hangosan gondolkodtam.......
Ez a "Blu-Tack" nem hagy "olajos" foltot a hangsugárzón?
Régebben a fiam szobájába Blu-Tack-el raktunk fel a falra apróbb posztereket, a papíron ott maradt a nyoma........

Csak kezeletlen fán ,falon, vagy papíron hagy nyomot.(A falon eccer én is megtapasztaltam)Többször levettem már a dobozom az állványról-soha semmi nyoma nem maradt sem az egyiken sem a másikon.Ha nagyon tapad, saját magával könnyen fel tudod szedni bármilyen felületről.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha natúr fa akkor marad egy kis folt, de a fóliázott, festett, vagy lakkozott dobozokon nekem eddig nem látszott meg.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nincs mi közé tennem, sajna se monitor se állvány, csak hangosan gondolkodtam.......
Régebben a fiam szobájába Blu-Tack-el raktunk fel a falra apróbb posztereket, a papíron ott maradt a nyoma........

Badarság...inkább legyen pici nyom mint sérülés az fenekén. Igaz nálam sosem hagyott nyomot a bluetack.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Kösz, jó ötlet a jövőben hasznosítani fogom!

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Kösz, jó ötlet a jövőben hasznosítani fogom!

Üdv,
arsenlupin

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Nem, de ha nagyon félted a hangsugárzódat, akkor ragassz rá Cellux-ot. Természetesen csak oda, ahova a Blu-Tack kerül.

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Üdv,
arsenlupin

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6684

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

(Annyi képen láttam, hogy összevissza vannak juggatva a dobozok a tüskéktől......)

Látom ez sz@r ötlet volt!
Ja én is azt használok.Elég jól egybe lett tőle a doboz meg az állvány (alig lehet leszedni).Sokak szerint az a hátránya hogy kicsit zsírosabb maszatosabb lesz tőle a basszus míg tüskékkel feszesebb.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Monitor hangsugárzók alá nem lenne jó tüske helyett 3db fagolyó mondjuk keményfából?Vagy 3db egyenlőoldalú háromszögalapú hasáb az is fából, az élükre tennék a dobozokat....?

(Annyi képen láttam, hogy összevissza vannak juggatva a dobozok a tüskéktől......)

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Monitor hangsugárzók alá nem lenne jó tüske helyett 3db fagolyó mondjuk keményfából?Vagy 3db egyenlőoldalú háromszögalapú hasáb az is fából, az élükre tennék a dobozokat....?

Üdv,
arsenlupin

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Természetesen: lyuggatva.

Üdv,
arsenlupin

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

Monitor hangsugárzók alá nem lenne jó tüske helyett 3db fagolyó mondjuk keményfából?
Vagy 3db egyenlőoldalú háromszögalapú hasáb az is fából, az élükre tennék a dobozokat....?

bitcho : az állványok teteje és a dobozok közé mit tettél?
Amúgy gratula nagyon szép lett!

Üdv,
arsenlupin

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bitcho »

mod: bitcho szép lett nagyon az állványcsaládod. Nekem maga a stílus nem jön be, de tetszetős szerintem. Az eltérő szín meg szerintem nem durva, jó ez így.Milyen tv az ott a falon? 7-es szériás Samsung?

Ez csak egy 50B450-es Samu, de nekem tökéletes. 3méterről nézve nagyon szép képe van. Hozzáteszem, az első plazmám, szal nincs mihez viszonyítani.

A tüskékhez annyit, hogy a fórumon jó pár hozzászólással lejjebb, említettem, hogy én milyet vettem. Ott a cikkszám is.. bár feketét nem lehet kapni.

Furky
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Furky »

2. Budapesten lakom, és azt a 10ezres ajánlatot a 3. kerületben a kiscelli utcában lévő asztalostól kaptam.

Szólj, ha ott csináltatod, ott dolgoztam 6 évig.Most ha jól tudom átvette a boltot az egyik srác, jó haver bár már rég beszéltem vele.
Hátha olcsóbb lesz, meg a minőségre is jobban fognak figyelni ha közöm van hozzá.Mondjuk ez nem egy túl bonyolult dolog, de tudnak szarul is melózni

Keress ha gondolod.

üdv.

Rendben. köszönöm szépen, így már erősen valószínű, hogy ott fogom csináltatni az elkövetkezendő 1 hónapban. Lehet csak karácsony után, illetve inkább átcsúszva a következő évbe. Huuu ez de jó hír, mindenképpen keresni foglak. Köszi.
Receiver: Yamaha RX-V361, Front: Wharfedale Diamond 9.5, Surround: Wharfedale Diamond 9.1, Center: Wharfedale Diamond 9.CS, Sub: Wharfedale Power Cube 8+, Cable: QED XT Evolution, QED Reference Subwoofer , TV: Samsung 40A856.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: Palkó »

2. Budapesten lakom, és azt a 10ezres ajánlatot a 3. kerületben a kiscelli utcában lévő asztalostól kaptam.

Szólj, ha ott csináltatod, ott dolgoztam 6 évig.Most ha jól tudom átvette a boltot az egyik srác, jó haver bár már rég beszéltem vele.
Hátha olcsóbb lesz, meg a minőségre is jobban fognak figyelni ha közöm van hozzá.Mondjuk ez nem egy túl bonyolult dolog, de tudnak szarul is melózni

Keress ha gondolod.

üdv.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Furky

Házsé, bitcho:

Köszönöm szépen a válaszotokat.
Nos sorban:
1. Az a 10ezer Ft-os ajánlat mondjuk még egy pár egyszerűbbre vonatkozott, ami mdf lapból állt, alul egy lap, felül egy lp, és közte egy 15x15ös, vagy picivel kisebb szintén mdf lapból épített kocka, ami üreges, az esetleges homokkal való feltöltés miatt. Természetesen ebben az árban bennevolt az is, hogy színazonos fóliával burkolják az egészet, illetve amilyenre kérem. Ez viszonylag egyszerűbb állvány, viszont meg lehet bolondítani azzal, hogy az alsó, és felső talp nem szabályos négyzetalakú, hanem a Diamond 9.1-es formavilágát követi. Amúgy az sem lehet sokkal bonyolultabb, mint ami az Opus hangfal alatt van, mdf-ből, vagy rendes fából, mert elég mondjuk 3 deszkát odatenni, és csak össze kell gyalulni, majd lefóliázni. Persze több munka, és a rendes fa drágább is, mint az mdf, valamint belső merevítés sem lenne rossz ebben az esetben. Remélem ez kijönne azért 20ból. Annyit megérne.
Szerettem volna megtervezni autocad-ben, de elfelejtettem a kezelését, pedig a szakdolgozat egy része is erről szólt, akkor még jól értettem hozzá, de egy-pár alapvető parancsot nem találok, amivel ki tudok húzni 3D-s alakká egy négyzetet mondjuk. Előbb át kellett alakítani a vonalakat eggyé, és utána kihúzni, de nem találom most sehol sem. Vicces.
3. Szóval a fémet, és a fát nem érdemes keverni. Naja, ebben van valami, nameg valóban keresgéltem csöveket, és csak 6m-eseket lehet kapni, de mintha praktiker oldalán láttam volna olcsókat 1m-es kiszerelésben. Alumínium csövek, de szerintem azok nem elég vastagok, mármint kicsi az átmérőjük. Egy olyan 80as, vagy 100-as (mm-ben mérve) kellene legalább szerintem, ha azzal oldanám meg. Négyzetalakút nem szeretnék.
4. Visszatérve a kerekített köztes elemmel rendelkező állványra: nem kell pont olyannak kinéznie, nem kell olyan robosztus, elég csak egy picit kerekíteni, a Diamond nem olyan nagy, mint a képen az Opus, ezért bután is nézne úgy ki. Viszont mivel kisebb, ezáltal könnyebben meg lehet oldani a kerekítést. nem kell nagy ívet csinálni. Viszont a talpa, és a hangfaltartó vastagsága még kérdéses, szerintem a hangfaltartónak elég a szabvány 20mm körüli magasság, de talpnak lehetne 40-50mm magas is. Szerintem. És akkor még kellene szereznem 8db tüskét is viszonylag olcsón. ha lehet, akkor fekete színben, és állítható magassággal, hogy hasonlítson a frontokon lévőkre.

Na ez picit hosszúra sikeredett.

További szép napot!

OFFTOPIC:

Ui: kicsit offtopic. Ez az első komolyabb rendszerem, milyenek a vélemények errefelé a Wharfedale Diamond 9-es széria rám vonatkozó elemeiről? 

mod: bitcho szép lett nagyon az állványcsaládod. Nekem maga a stílus nem jön be, de tetszetős szerintem. Az eltérő szín meg szerintem nem durva, jó ez így.
Milyen tv az ott a falon? 7-es szériás Samsung?
Receiver: Yamaha RX-V361, Front: Wharfedale Diamond 9.5, Surround: Wharfedale Diamond 9.1, Center: Wharfedale Diamond 9.CS, Sub: Wharfedale Power Cube 8+, Cable: QED XT Evolution, QED Reference Subwoofer , TV: Samsung 40A856.

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Szép lett !

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon szép, igényes forma és színvilág

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon szép, igényes forma és színvilág

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ide még nem is linkeltem, pedig megígértem. Szal tiszta fából készült, az állvány és a polc is. Az előbbi alatt Monacor, az utóbbinál pedig Walhalla (ezúton is köszönöm neki) tüskék (persze itt csak design elemként) vannak.
Homokkal feltöltöttem az állványokat. A dobozok alatt pedig gyurma van, ami tökéletes stabilitást ad. A színek nem passzolnak egymáshoz, mert nem egyszerre lett legyártva. Összességében így is tetszik, legalább kicsit színesebb a dolog

Köszönöm a fórum segítségét, nélkületek nem jött volna össze.

A jobbos front el akar dőlni, de azóta már szinteztem

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Valamint az az uveglapos megoldas annyira nem jon be, valoszinu az uveglapokat faval helyettesitenem. Tulajdonkeppen akkor mar csak azt kellene eldonteni, hogy fem, vagy fa legyen az osszekoto elem a ket fa kozott.

Szia!
Én fémet fával nem szívesen párosítanám. Rontja az összképet. (persze jó festék/fólia mindent megold) Inkább maradnék csak fánál. Nem beszélve arról, hogy nehéz a tervezett méretű fém beszerzése. Fából olcsóbban kijössz, és sztem otthonosabb környezetet teremt.
Az általad linkelt fa állványt valóban macera kivitelezni. S ha valaki vállalkozik is rá, nem lesz olcsó.

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Sziasztok! 
Szeretnek a Wharfedale Diamond 9.1-es hangfalakhoz allvanyt kesziteni/keszittetni.
Milyent javasoltok? Esetleg van itt valaki aki hasonloan olcsoert meg is csinalja nekem? Lattam, hogy celoztatok Valhalla-ra, de mivel uj vagyok itt, senkit sem ismerek.

1. amilyen a gyarto oldalan is van? Az-az alul, felul uveglap kozte fem ruddal osszekotve. Ilyent?

2. Vagy ami az Opus-okhoz van fabol? Termeszetesen meretaranyosat a Diamond 9.1-hez. Ilyent?

Mindketto tetszik, es ha kell fel tudom tolteni mindkettot kvarchomokkal, persze elobbibe sokkal kevesebb ferne. Valamint az az uveglapos megoldas annyira nem jon be, valoszinu az uveglapokat faval helyettesitenem. Tulajdonkeppen akkor mar csak azt kellene eldonteni, hogy fem, vagy fa legyen az osszekoto elem a ket fa kozott.
Azt meg kitalaltam, hogy a 9.1-est korberajzolom, es pont olyan meretu lesz a felso fa, mint a hangfal. Az also fa pedig szinten azt a dizajnt koveti, csak meretaranyosan picivel nagyobb lesz.
Beszeltem asztalossal, azt mondta, hogy az 1 par kijonne 10-bol, ha minden fa lenne. Az femrud nem tudom mennyi lehetne.
Ja az egesz allvany magassaga 604mm lesz kb., vagyis kerekitve 60 cm. Igy jon ki az a magassag, ami passzol a Diamond 9.5-hoz.
A 9.1-ek lesznek a hatsok a 9.5-ok a front, es egy 9.CS lesz a centerem. Ez lesz az elso rendszerem, eddig Logitech Z5300, majd Z5500 volt. Sub egyelore nem lesz, majd csak 2 honap mulva egy Power Cube 10+. Az erosito egyelore egy beleposzintu Yamaha RX-V361 lesz, es a kabelezes sem lesz valami draga fajta, szep lassan cserelem le a rendszer gyengebb elemeit jobb minosegure. Legalabbis igy tervezem.
Valaszotokat elore is koszonom!

Udv,
Furky

Szia Furky !

Kiváncsi lennék a 2. pontban emlegetett állványt ki csinálná meg Neked olcsóért ???
Ráadásul nem igazán passzolna a WD9.1 alá dizájnilag szerintem !
Talán egy egyszerűbb is megtenné és olcsóbb is lenne . Merre laksz egyébként ?

Üdv Zs

Furky

Sziasztok!

Szeretnek a Wharfedale Diamond 9.1-es hangfalakhoz allvanyt kesziteni/keszittetni.
Milyent javasoltok? Esetleg van itt valaki aki hasonloan olcsoert meg is csinalja nekem? Lattam, hogy celoztatok Valhalla-ra, de mivel uj vagyok itt, senkit sem ismerek.

1. amilyen a gyarto oldalan is van? Az-az alul, felul uveglap kozte fem ruddal osszekotve. Ilyent?

2. Vagy ami az Opus-okhoz van fabol? Termeszetesen meretaranyosat a Diamond 9.1-hez. Ilyent?

Mindketto tetszik, es ha kell fel tudom tolteni mindkettot kvarchomokkal, persze elobbibe sokkal kevesebb ferne. Valamint az az uveglapos megoldas annyira nem jon be, valoszinu az uveglapokat faval helyettesitenem. Tulajdonkeppen akkor mar csak azt kellene eldonteni, hogy fem, vagy fa legyen az osszekoto elem a ket fa kozott.
Azt meg kitalaltam, hogy a 9.1-est korberajzolom, es pont olyan meretu lesz a felso fa, mint a hangfal. Az also fa pedig szinten azt a dizajnt koveti, csak meretaranyosan picivel nagyobb lesz.
Beszeltem asztalossal, azt mondta, hogy az 1 par kijonne 10-bol, ha minden fa lenne. Az femrud nem tudom mennyi lehetne.
Ja az egesz allvany magassaga 604mm lesz kb., vagyis kerekitve 60 cm. Igy jon ki az a magassag, ami passzol a Diamond 9.5-hoz.
A 9.1-ek lesznek a hatsok a 9.5-ok a front, es egy 9.CS lesz a centerem. Ez lesz az elso rendszerem, eddig Logitech Z5300, majd Z5500 volt. Sub egyelore nem lesz, majd csak 2 honap mulva egy Power Cube 10+. Az erosito egyelore egy beleposzintu Yamaha RX-V361 lesz, es a kabelezes sem lesz valami draga fajta, szep lassan cserelem le a rendszer gyengebb elemeit jobb minosegure. Legalabbis igy tervezem.
Valaszotokat elore is koszonom!

Udv,
Furky

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Valóban szép , de tényleg alacsonynak tűnik ! Nem tudod sötétebbre pácolni ? Akkor lenne tökéletes ! Kiváncsi leszek hogy fog mutatni ( és persze szólni ) ha a helyére kerül ! 
A valóságban kicsit sötétebb, de lehet mondasz valamit. Beviaszozom párszor, s meglátom mennyit sötétedik. Fotó lesz majd

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”