Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lp lemezmosó topik

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

ha magam szeretnék folyadékot készíteni akkor a desztvíz mellé isopropil alkoholt vagy inkább etilalkoholt kellene használni?

Etanolt inkább ne.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

balthus78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: balthus78 »

egyébként mi a különbség a gyógyszertári és a sima desztvíz között???

balthus78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: balthus78 »

Próbáljátok ki amit belinkeltem. Dupla Disco-antistat. Az elsőben a lemezmosó folyadék, a másodikban a deszt víz. A vízbe lehet cseppenteni 3-4 csepp Triton-X folyadékot, ami detergensként viselkedik (mivel az is) és segít a folyadék elterülésében és egyenletes száradásában.
a másodikból a desztvizet minden lemez után ki kell önteni???

ha magam szeretnék folyadékot készíteni akkor a desztvíz mellé isopropil alkoholt vagy inkább etilalkoholt kellene használni?

köszönöm

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Mivel szokás ragasztani a leszívó csőre a bársonyt? Tehát műanyagra textilt.

Mindenképpen Palmatex.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: akvapark »

B.F. - Newport - Techocol Rapid-ot használ, 24 órás száradással.
Meg lehet próbálni gél állapotú pillanatragasztót is, az a plexit jól fogja.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Sok ilyen logyboles lattam, de a szaradas utan ugyanugy viritott a kosz a barazdaban. Valamennyit el lehetett tavolitani, de nem olyan hatekony, mint az igazi vakuumos mosdszer.
Ami igaz a semminel azert lenyegesen jobb.

Én csak azt láttam ami nekem van.  Koszt nem látok mosás után bár nem nézem 40x-es nagyítóval.  Viszont súlyos "Lencos" sercegést tudott eltüntetni és normálisan hallgathatóvá tenni.  Szerintem ez magáért beszél,  Nincs kétségem a vákuumos tisztítás kiváló minőségével kapcsolatban de nem kell leírni a Disco Antistatot. 3 éve mosott és azóta 6-8szor hallgatott lemez még mindig nem hozza magával a filcet, míg a nem mosottakról le kell fejteni.

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: audiomeca »

Sehogyan sem!
Sok ilyen logyboles lattam, de a szaradas utan ugyanugy viritott a kosz a barazdaban. Valamennyit el lehetett tavolitani, de nem olyan hatekony, mint az igazi vakuumos mosdszer.
Ami igaz a semminel azert lenyegesen jobb.

LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Kivancsi vagyok, hogy ezzel az eljarassal hogyan lehet maradektalanul eltavolitani a szennyezodes a barazdabol? Nagyon szepen meg lehet takaritani a lemez feluletet ezzel a modszerrel, de a barazdabol nem hiszem, hogy minden kosz "kiazik". Erre csak a vakuumos leszivas kepes.

Sehogyan sem!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lp lemezmosó topik

"annak az az előnye, hogy eltávolítja a maradék tisztítószert a felszínről és a barázdákból " Igen ez a lenyegi elony, hogy nem marad a barazdaba maradek. Maga a tisztito szerrel nem is lenne gond ha benne maradna a barazdaba, ha nagyon tiszta komponensekrol van szo - alkohol es viz -, mert az elparologhat, de sajnos a surfactant az nem es az ott maradhat. E nelkul meg nem lehet hatekonyan tisztitani, maga az alkohol es a viz keves hozza. Ill. leteznek alkoholmentes folyadekok is, amik fokent a surfactant hatasara vannak utalva

"de csak annyi koszt távolít el, amennyit fellazítottál előtte, amikor dörzsölted. A vákuum a bennragadt és meg nem bolygatott koszt nem tudja kiszívni" Erre vannak kulonfele technikak, hogy ez ne forduljon elo vagy minimalizalni lehessen. Pl. kulonbozo tisztito folyadekokkal valo mosas stb.
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lp lemezmosó topik

Valahogy kell csinálni egy lemezmosó tesztet is, úgy látom:)
Lemezmoso gep meg lemezmoso gep kozott is van kulonbseg, hogy mekkora az valtozo. Fugg a folyadek felviteli es a leszivo csonkon levo kefek minosegetol, milyensegetol ill. magatol az tisztitasi elvtol is pl. Loricraft vagy VPI gepek teljesen mas elven mukodnek. Ezenkivul a mosasi technika is befolyasolja a mosas minoseget. De ettol nagyobb kulonbseget hoz az egyes mosofolyadekok kozti kulonbseg. Tobbet szamit a jo lemezmoso folyadek, mint sokszor maga a lemezmoso keszulek (itt a vakuumos gepekrol beszelek nem a "logybolos" dolgokrol).

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lp lemezmosó topik

Kivancsi vagyok, hogy ezzel az eljarassal hogyan lehet maradektalanul eltavolitani a szennyezodes a barazdabol? Nagyon szepen meg lehet takaritani a lemez feluletet ezzel a modszerrel, de a barazdabol nem hiszem, hogy minden kosz "kiazik". Erre csak a vakuumos leszivas kepes.
Szia!
Nem áztatni kell, hanem két elég szorosan egymásba simuló vékony sörtéjű kefe között kell forgatni a lemezt. Én általában 15-20szor megforgatom az egyik majd a másik irányba.
Ha vákuumos tisztítóval csinálod, annak az az előnye, hogy eltávolítja a maradék tisztítószert a felszínről és a barázdákból de csak annyi koszt távolít el, amennyit fellazítottál előtte, amikor dörzsölted. A vákuum a bennragadt és meg nem bolygatott koszt nem tudja kiszívni.
Üdv,
NL

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lp lemezmosó topik

Nekem ilyen van.  Két mosóval csinálva, a másodikban desztvízzel mosva nagyon jó eredményt ad. A mosószert 6-7 alkalommal használva használat után szűrve nem lesz gond.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lp lemezmosó topik

Inkább NE!
Az összes ilyen és ehhez hasonló tisztítási módszerekkel csak maszatoljuk a szennyeződéseket. Ráadásul tele kell önteni a tartályt a löttyel, így előfordul, hogy rákened a szmötyit egy másik LP-re, hacsak nem cseréled a folyadékot lemezenként. Én inkább benézek Feri bátyámhoz a Newport-ba, ahol minőségi munkát kapok vicc összegért, és nem utolsó sorban kellemes, kulturált ember társaságát élvezhetem és vásárolhatok is.

Nekem ilyen van.  Két mosóval csinálva, a másodikban desztvízzel mosva nagyon jó eredményt ad. A mosószert 6-7 alkalommal használva használat után szűrve nem lesz gond.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ezzel próbálkozik valaki ?
http://audiocentrum.hu/ProJect_SPINCLEA ... z_tisztito

Inkább NE!
Az összes ilyen és ehhez hasonló tisztítási módszerekkel csak maszatoljuk a szennyeződéseket. Ráadásul tele kell önteni a tartályt a löttyel, így előfordul, hogy rákened a szmötyit egy másik LP-re, hacsak nem cseréled a folyadékot lemezenként. Én inkább benézek Feri bátyámhoz a Newport-ba, ahol minőségi munkát kapok vicc összegért, és nem utolsó sorban kellemes, kulturált ember társaságát élvezhetem és vásárolhatok is.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1179

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Zalaegerszegiek ( és környéke )  részére , van lehetőség hanglemezmosásra !  Ha érdekel valakit megadom az elérhetőséget .

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: O_S »

Nekem is van SpinClean mosóm, de a szárításra ki kellett találnom valamit, mert önszáradás után sercegett a lemez.
Most azt csinálom, hogy a nedves lemezt egy menetesszár és két korong segítségével befogom egy változtatható fordulatszámú és forgásírányváltós fúrógépbe, és többször mindkét irányban megpörgetem.
Nekem bevált, csak a lemez befogása egy kicsit nehézkes.

Én használok ilyet, igaz más néven(több néven forgalmazzák). Jobban használható, mint előre gondoltam volna, bár azért a leszívás eléggé hiányzik. Amolyan szegény ember lemezmosógépe.

koala
Isten Hozott! :)
Értékelés: 7

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: koala »

Köszönöm a választ, megnyugodtam, mivel az elsőt már megrendeltem, és utána láttam meg, hogy van másik...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Találtam két izopropil-alkoholt szerintetek melyik megfelelő mosásra?

VMD-89L http://www.hestore.hu/prod_10029244.html vagy,

IPA 01 http://www.hestore.hu/prod_10032145.html

mert a második, több mint duplájába kerül, de mindkettő izopropil-alkohol.

A másodikkal egyébként is szerencséd van, mert jelenleg nem rendelhető, tehát marad az első, ami pontosan ugyanolyan jó.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

koala

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: koala »

Találtam két izopropil-alkoholt szerintetek melyik megfelelő mosásra?

VMD-89L http://www.hestore.hu/prod_10029244.html vagy,

IPA 01 http://www.hestore.hu/prod_10032145.html

mert a második, több mint duplájába kerül, de mindkettő izopropil-alkohol.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ja úgy könnyű...
Na erre kéne összehasonlítást csinálni...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: tollact »

Audi ablaktörlő motor. PA162113.jpgPA162120.jpg
Ja úgy könnyű...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: csövi »

Egy fontos kérdés, milyen szövetet érdemes rögzíteni a leszívó csőre.
Bársony  
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: rewox »

Egy fontos kérdés, milyen szövetet érdemes rögzíteni a leszívó csőre.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Én is kérdeznék egyet. A tányért hogyan rögzítetted a motor tengelyére? Valamint egy tipp: úgy látom 12 V-ra van kötve a motor. Ha átkötöd 5 V-ra akkor a sebességen tudsz csökkenteni kicsit.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”