Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangfalállvány készítés házilag
-
Vendég
Elkészültek a fedlapok is. Vágás Inox csenter, szálcsiszolás egy kollégám
Minden megvan, ha valaki tud kölcsönadni időt, össze is rakom
K_IMG_4890.jpg
Azt hittem full fa állvány lesz.
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 61
Elkészültek a fedlapok is. Vágás Inox csenter, szálcsiszolás egy kollégám
Minden megvan, ha valaki tud kölcsönadni időt, össze is rakom
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6555
Szép lesz! Meg biztos jó is.
Már csak az a kérdés, megérdemled Te ezt?
Hát ha ő nem is, de a dobozai mindenképp....
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
Vendég
Végül mégis kőris lesz...
Ma voltam az asztalosnál, a festés van hátra. Azt ígérte holnapra kész lesz. Addig is egy kis ízelítő
allvany-asztalos.jpg
Szép lesz! Meg biztos jó is.
Már csak az a kérdés, megérdemled Te ezt?
- Az-X
- Fórumlakó

Végül mégis kőris lesz...
Ma voltam az asztalosnál, a festés van hátra. Azt ígérte holnapra kész lesz. Addig is egy kis ízelítő
Ezek nagyon szépek szerintem: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%A1nyok/
Erre a topikra már rátaláltam de azért köszi
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Van itt olyan fórumos aki hangfalállványokat készíti? Olyan szaki érdekelne aki gyári minőségben tudna egyedi igények szerinti hangfalállványt készíteni. Előre is köszönöm a segítséget.
Ezek nagyon szépek szerintem: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%A1nyok/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Van itt olyan fórumos aki hangfalállványokat készíti? Olyan szaki érdekelne aki gyári minőségben tudna egyedi igények szerinti hangfalállványt készíteni. Előre is köszönöm a segítséget.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
- Az-X
- Fórumlakó

Köszönöm az ötletet, kipróbálom.
Én szarvasbőrt raktam a kö és a padló közé nagyon jó lett a hang. Próbát megér...
- Az-X
- Fórumlakó

Köszönöm a kimerítő választ. Sajnos a letapasztás nálam nem lehetséges Az alap állapot ami a lenti képen is látszik. Mikor van egy pici időm zenélni, akkor kihúzom a sugárzókat megfelelő pozícióba.
A fa rész és a fém fedlap között gyárilag semmi sincs, egyszerűen csak össze van csavarozva és így a fém és fa közvetlenül találkozik.A gyári felsőrész is vasból van.A gyári állványnál a homokkő alapzat és a padló között semmi sincs, kő és padló közvetlenül találkozik.Érdemes így is kipróbálni, vagy javaslom, hogy miután megtaláltad az állvány legjobb helyét a szobában, azt Blu Tack (vagy bármilyen más hasonló anyag) segítségével tapaszd a padlóhoz.
A fa rész és a fém fedlap között gyárilag semmi sincs, egyszerűen csak össze van csavarozva és így a fém és fa közvetlenül találkozik.
A gyári felsőrész is vasból van.
A gyári állványnál a homokkő alapzat és a padló között semmi sincs, kő és padló közvetlenül találkozik.
Érdemes így is kipróbálni, vagy javaslom, hogy miután megtaláltad az állvány legjobb helyét a szobában, azt Blu Tack (vagy bármilyen más hasonló anyag) segítségével tapaszd a padlóhoz.
Én szarvasbőrt raktam a kö és a padló közé nagyon jó lett a hang. Próbát megér...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
A homokkövet Kristóf ajánlására átkentem 2x vízüveggel. Az alját próbáltam hígítás nélkül, de szerintem úgy nem jó. A tetejénél felhígítottam kb ugyanannyi vízzel, ez hozta amit szerettem volna. Most olyan kellemes kávés színe van, finom vöröses mintával. Szerintem nagyon szép lesz a diófa résszel, ami jelenlegi álláspont alapján natúr marad, selyem fényű lakkozással.
Időközben felmerült pár kérdés. Az állvány tetejét 3mm vastag rozsdamentes acéllappal oldanám meg. A sugárzótól a gyárihoz hasonlóan 4 sarokra helyezett gumi talp választaná el, 2-2 csavarral leszorítva. Ez így jó lehet? A gyári felső rész miből van?
A fa rész, illetve a fedlap / talp közé tegyek valamit? Vagy csak simán szorítsam össze őket?
A talp (homokkő), és a padló (tölgyfa parketta) közé mit tegyek? Van egy beszállítónk aki ipari rezgés elnyelőket is forgalmaz. Pl fémmegmunkáló üzemekbe nagy pontosságú mérlegekhez... A méretezést a ráhelyezett tárgy tömege alapján csinálják. Tehát egyedileg kellene megrendelnem... érdemes futni ezzel egy kört?
A fa rész és a fém fedlap között gyárilag semmi sincs, egyszerűen csak össze van csavarozva és így a fém és fa közvetlenül találkozik.
A gyári felsőrész is vasból van.
A gyári állványnál a homokkő alapzat és a padló között semmi sincs, kő és padló közvetlenül találkozik.
Érdemes így is kipróbálni, vagy javaslom, hogy miután megtaláltad az állvány legjobb helyét a szobában, azt Blu Tack (vagy bármilyen más hasonló anyag) segítségével tapaszd a padlóhoz.
longkft.hu/audioblog/
- Az-X
- Fórumlakó

A homokkövet Kristóf ajánlására átkentem 2x vízüveggel. Az alját próbáltam hígítás nélkül, de szerintem úgy nem jó. A tetejénél felhígítottam kb ugyanannyi vízzel, ez hozta amit szerettem volna. Most olyan kellemes kávés színe van, finom vöröses mintával. Szerintem nagyon szép lesz a diófa résszel, ami jelenlegi álláspont alapján natúr marad, selyem fényű lakkozással.
Időközben felmerült pár kérdés. Az állvány tetejét 3mm vastag rozsdamentes acéllappal oldanám meg. A sugárzótól a gyárihoz hasonlóan 4 sarokra helyezett gumi talp választaná el, 2-2 csavarral leszorítva. Ez így jó lehet? A gyári felső rész miből van?
A fa rész, illetve a fedlap / talp közé tegyek valamit? Vagy csak simán szorítsam össze őket?
A talp (homokkő), és a padló (tölgyfa parketta) közé mit tegyek? Van egy beszállítónk aki ipari rezgés elnyelőket is forgalmaz. Pl fémmegmunkáló üzemekbe nagy pontosságú mérlegekhez... A méretezést a ráhelyezett tárgy tömege alapján csinálják. Tehát egyedileg kellene megrendelnem... érdemes futni ezzel egy kört?
- Az-X
- Fórumlakó

Köszönöm, de végül nem hagyott a bogár, és modositottam a rendelést diora. A +10k-t valahogy lenyelem
A kőris is keményfa, a sűrűsége pedig majdnem pontosan megegyezik a tölgyével. Én pl. nagyon kedvelem. Viszont a színe sokkal világosabb a tölgynél és a diónál is, talán még a fenyőnél is. Lehet ugyan pácolni, ha az a szín jobban tetszik, de abban lehet lutri.
Egyébként a hangon biztosan nem fogod észrevenni, hogy ez más fa.
Ma voltam az asztalosnal, korisbol tudna jelenleg kivitelezni, mert tolgybol nincs megfelelő minőségű alapanyaga. Ez a változat érezhetően más lenne mint egy tölgy? Dió is lenne, de a korishez + 10e Ft.
A kőris is keményfa, a sűrűsége pedig majdnem pontosan megegyezik a tölgyével. Én pl. nagyon kedvelem. Viszont a színe sokkal világosabb a tölgynél és a diónál is, talán még a fenyőnél is. Lehet ugyan pácolni, ha az a szín jobban tetszik, de abban lehet lutri.
Egyébként a hangon biztosan nem fogod észrevenni, hogy ez más fa.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Az-X
- Fórumlakó

Ma voltam az asztalosnal, korisbol tudna jelenleg kivitelezni, mert tolgybol nincs megfelelő minőségű alapanyaga. Ez a változat érezhetően más lenne mint egy tölgy? Dió is lenne, de a korishez + 10e Ft.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Mindenre rá lehet kenni, csak nem biztos, hogy azt érjük el vele, amit szeretnénk.
Ebben van igazság!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Ez így nem igaz!
Mindenre rá lehet kenni, csak nem biztos, hogy azt érjük el vele, amit szeretnénk.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
A lenolaj kizárólag fafelületek kezelésére használható.
Ez így nem igaz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Az-X
- Fórumlakó

Jah kérem, úgy könnyű
A Sonus F. eredeti...itt van előttem:-)
Márhogy az eredeti állvány?
Vagy a Quadral Shogun furnérja?
A Sonus F. eredeti...itt van előttem:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Az-X
- Fórumlakó

Márhogy az eredeti állvány?
Vagy a Quadral Shogun furnérja?
Az eredeti Diófa.
Az állványom első két eleme végre megérkezett Mosás előtt, és után...
Kaptam ajánlatot a fa részre... hááát... még emésztem, de a jövő héten megrendelem azt is
Homokko-1.jpg
Homokko-2.jpg
Az eredeti Diófa.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Lehet lenolajjal meg lehetne próbálni az impregnálást...
Lehet hogy kövön is jó!?
Ha hülyeség akkor bocs!
A lenolaj kizárólag fafelületek kezelésére használható.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Valóban nem látszott. Bele volt ülve a finom por, ami gondolom csiszoláskor jött le.
Az impregnáláson agyalok, mert ahogy szárad, kezd eltűnni a finom mintázata.
Megkérdem Kristóftól, van e valami ötlete.
Lehet lenolajjal meg lehetne próbálni az impregnálást...Lehet hogy kövön is jó!?
Ha hülyeség akkor bocs!