Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FVF avagy csinálj magadnak vásznat
Következett a festés, a festéket nem kevertem fel, de kicsit felráztam még zárt állapotában, mert érezhetően higabb volt a teteje. Király sűrű a festék, egy csepp nem ment sehova, a cérna hengerrel nagyon szépen el lehet dolgozni. Én inkább a többször festem vékonyan elvet követtem, az első rétegnél ráadásul még nem is lehetett túl sokat felhordani, mivel még a tapadás nem az igazi.
első réteg után:
204x128cm 4mm vastag pozdorja 1700Ft
dulux super matt fehér 3kg 3300Ft
cérna henger 12cm (nyél volt itthon) 250Ft
Díszléc 4db 2m-es(hungarocel vagy mi :-D) 3700Ft
fekete düfa színező 750ml 1850Ft
ecset szet 500ft
gyors tipli - fischer dübel cca:500ft
segédanyag :-D 500ft
---------------------------------------------------------------
összesen: 12300Ft
Majd felszereltem a falra a proji vetített képe segítségével.
Elkészítettem végre én is a vásznamat, megosztom veletek, hátha segít ez másoknak is, ugyanis én is innen kaptam a jobbnál jobb ötleteket amiért ezúton is ezer köszönet!
Először is elmentem megvettem a vászon alapanyagát, egy 4mm vastag pozdorja lapot. Azért nem vettem vastagabb bútorlapot, mert úgy gondoltam ez is elég lesz.
Nem ad tökéletesen egyenes felületet( persze a tökéleteshez képest), de ez szemből nézve már 1m-ről sem látszik, főleg nem a vetített képen.
(...) FVF-gyári vászon hibrid
Ez nem is olyan rossz ötlet ... még mindig olcsóbb, mint a feszített, vagy motoros vásznak ... itt már csak a vászon minősége számít és nem lesz tengeribeteg az ember a hullámok miatt.
Nekem tetszik az ötlet, megvettem és lényegesen olcsóbb mint akár a screengoo is. Bevallom egy kicsit soknak tartom az árát...
A screengoo nagyon drága, ráadásul ki van találva a dolog, mert ugye kell alapozó meg maga a festék...
(...) FVF-gyári vászon hibrid
Ez nem is olyan rossz ötlet ... még mindig olcsóbb, mint a feszített, vagy motoros vásznak ... itt már csak a vászon minősége számít és nem lesz tengeribeteg az ember a hullámok miatt.
Nekem tetszik az ötlet, megvettem és lényegesen olcsóbb mint akár a screengoo is. Bevallom egy kicsit soknak tartom az árát...
Lehet, hogy ez az első FVF-gyári vászon hibrid?
Majdnem....
Én már meg is csináltam volna, de BigBen fórumtárs vászna pont 10cm-el volt kisebb mint ami kellett volna
A rolós vásznak nem hullámosodnak? Ilyesmiket olvastam...
Hétfőn vettem egy Reflecta Rollo Screen Starlight 113x184 B rolós vásznat
(23,920 Ft +ÁFA). Már az első kihúzáskor nem tetszett , a két oldala kicsit befelé hajlott és keresztben enyhe csíkok futottak.
Megelőzvén a további bosszúságokat, kedden vágattam egy 6 mm vastag 183,5*117,5 cm méretű MDF lapot.(2000 Ft)
A vásznat megszabadítottam a felesleges részektől.
Vízzel hígított PALMA Fa Expressz ragasztóval bekentem az MDF lapot és a vásznat rákasíroztam. Türörsima lett.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Lehet, hogy ez az első FVF-gyári vászon hibrid?
Ui.: Reflecta Rollo Screen Starlight 113x184 B vászon nélkül eladó (Bocs)
Üdv.: UP
Ugyanaz a baj vele, mint a kömacellel. Nem matt. A közepén baromira vakít és még ezer baja van. (régen még az "őskorban" amikor még nem volt pénzünk egy-egy kiállításra jó minőségü vásznat venni, ezekből csináltunk felületet és bekereteztük fekete képkerettel).
Itt jön az, hogy le kell festeni Dulux-al
sokat kerestem a net magyar részén olyan habkartont, ami hasonlít a Kapa-Mount táblákhoz (ezeket angol, német fórumokon emlegették, de fotó nélkül)
felületére közvetlenül lehet vetíteni és elég nagy (140x300 és 153x305 cm)
a "civilek" kiállításokon és kasírozáshoz használják
önmagában könnyű ám sérülékeny, ezért vagy keretezik,
vagy még egy habkartonra ragasztják
egy-két itthon is árult változat akadt, de kicsik (keskenyek)
aztán vadul kerestem habosított műanyagot,
de csak ezt találtam
habosított PVC
fogalmam sincs, jó-e valamire a magunk fajtáknak
egyelőre jól elvagyok az olcsó rolómmal
Ugyanaz a baj vele, mint a kömacellel. Nem matt. A közepén baromira vakít és még ezer baja van. (régen még az "őskorban" amikor még nem volt pénzünk egy-egy kiállításra jó minőségü vásznat venni, ezekből csináltunk felületet és bekereteztük fekete képkerettel).
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Hát igen. A butorlapos FVF az dögnehéz
Viszont az ilyen vásznas-rolós-sötétítős dolgokban annyira én ne hiszek, mert ha ez olyan egyszerű és jó lenne, meg olcsó is, akkor mi a bánatnak árulnák azt a sok "hivatalos" vásznat?
Szoktak
Mondjuk ezért jó egy 20-as bútorlapból készült FVF. Ha az már hullámos akkor régen rossz
Azért is tetszik ez a lenyithatós cucc, esetleg rétegelt lemez befestve, mert az nem olyan nehéz. Plafonra szerelt vászon egyszerűen megoldható lenne, csak ugye nem két Ft-ért adjűk - főleg ha motoros...
Szoktak
Mondjuk ezért jó egy 20-as bútorlapból készült FVF. Ha az már hullámos akkor régen rossz
Fix beépítés esetén egyértelmű a válasz: Do it Yourself, de mobil vászon esetén igazán nem látom értelmét az FVF-ek (ill. "valami"VF-nek). 25-30 körül már vannak jó rolós házimozi vásznak, amik erre vannak kitalálva. A legegyszerűbb házi megoldás is belekerül 6-8e Ft-ba - már akkor, ha versenyképesre akarja az ember csinálni.
A különbség a gyárihoz képest árban itt már egyáltalán nem ordító, és azért egy erre kitalált és tervezett mozgatható rolós vászon kezelhetőségét elég nehéz lesz házilag produkálni... Ha már mindenképpen házilagos megoldás kell, akkor is valami vászonféleségben gondolkodnék - egyszerűen azért, mert ez tud kellően mobil lenni. Mondjuk valami használt mozivászon, esetleg egy sima párezer forintos prezentációs vászon, stb. Minden más "szenvedős".
- busch bandy
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
sokat kerestem a net magyar részén olyan habkartont,
ami hasonlít a Kapa-Mount táblákhoz (ezeket angol, német fórumokon emlegették, de fotó nélkül)
felületére közvetlenül lehet vetíteni és elég nagy (140x300 és 153x305 cm)
a "civilek" kiállításokon és kasírozáshoz használják
önmagában könnyű ám sérülékeny, ezért vagy keretezik,
vagy még egy habkartonra ragasztják
egy-két itthon is árult változat akadt, de kicsik (keskenyek)
aztán vadul kerestem habosított műanyagot,
de csak ezt találtam
habosított PVC
fogalmam sincs, jó-e valamire a magunk fajtáknak
egyelőre jól elvagyok az olcsó rolómmal
és egy jóval érdekesebb link:
plafonra felcsukható keretes vászon
a képek magukért beszélnek
persze ezzel érdemes kivárni a lakás/ház-felújítást
Fix beépítés esetén egyértelmű a válasz: Do it Yourself, de mobil vászon esetén igazán nem látom értelmét az FVF-ek (ill. "valami"VF-nek). 25-30 körül már vannak jó rolós házimozi vásznak, amik erre vannak kitalálva. A legegyszerűbb házi megoldás is belekerül 6-8e Ft-ba - már akkor, ha versenyképesre akarja az ember csinálni.
A különbség a gyárihoz képest árban itt már egyáltalán nem ordító, és azért egy erre kitalált és tervezett mozgatható rolós vászon kezelhetőségét elég nehéz lesz házilag produkálni... Ha már mindenképpen házilagos megoldás kell, akkor is valami vászonféleségben gondolkodnék - egyszerűen azért, mert ez tud kellően mobil lenni. Mondjuk valami használt mozivászon, esetleg egy sima párezer forintos prezentációs vászon, stb. Minden más "szenvedős".
Ez lehet engem is érdekelne. Mekkora tábla létezhet belőle? Másik alterntíva, amire gondolok a dulux-al lekent rétegelt lemez. (Nálam csak "mobil vászon" jöhet szóba.)
Azért még nem adtam fel hogy olyan műanyag ablakoknál használt bútorlap -ot
sikerül -e beszereznem.
Egy ismerősöm azt mondja menjek el Szombathelyre, a FALCO helyi bemutató
üzletébe, és kérdezzem meg.
Ennek alapból jó lenne a felülete, nem fénylik, kicsit rücskös, matt fehér.
meglátjuk.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
- busch bandy
még nem volt időm kiadósan tesztelni a magam szerény VVF-jét (Vászon Vetítő Felület)
vagyis a zikea-féle tupplur rolót
persze nincs is mihez viszonyítanom
egyelőre csak vízszintesen hullámzik, de állítólag lesz rosszabb is
sőt, mivel ragasztva van a karnisra, idővel le is eshet az anyag.
könnyített VF gyanánt német, angol fórumokon láttam emlegetni: habkarton
(két fehér kartonlap közt nikecell-szerűség), PP/PE műanyag lemez
próbált ilyet már valaki?
OFFTOPIC:
A kis disznók most nem hullámoznak, mind egyszerre csinálják.
Na egy a lényeg, hogy a vászon ne hullámozzon...
Az FVF-el ez nemigen tud előfordulni ám...
Figyeled, milyen jól hullámoznak csak a Te kedvedért!
OFFTOPIC:
A kis disznók most nem hullámoznak, mind egyszerre csinálják.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Király vagy..
Tudom! Meg szerény is...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
- busch bandy
Ezzel megdolgoztál rendesen! Köszönjük!
köszönöm mindenkinek, a vetítő népet szolgálom
Király vagy..
Nagy VászonTeszt német forrásból
Ezzel megdolgoztál rendesen!
Köszönjük!
- busch bandy
Meg vagy dicsérve és jobbulást!
köszi, de azért egy-két betűhiba csak maradt benne