Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy erősítő építés
Diy erősítő építés
Értem. Elgondolkodom egy ilyen megvalósításon is. Mivel nekem oldalanként van egy-egy nyák a pufferkondiknak, mindegy hogy melyik oldalon alakítom ki a csillagpontot?
Diy erősítő építés
Most ilyet keresek idehaza csak nem tudom a nevét.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... r&_sacat=0
Ilyennel szeretném a csillagpontot kialakítani a földeléshez. Szerintetek jó ötlet? Vagy hagyjam a csavarokat, inkább forrasszak ahol lehet? Ti hogy szoktátok megoldani?
Elosztókapocs, vagy földelősín-nullázósín néven kapható villanyszerelési üzletekben.
A gyári (Cs.m.) cajgoknál a pufferelkók közösítésénél szokták kialakítani a csillagpontot. Ez vagy a NYÁK lemezen forrasztással, vagy nagy-áramú elkóknál a csavaros rögzítésnél szemes saruval történik.
Igazság szerint a legjobb lenne az áramkör legérzékenyebb pontjához minél közelebb kialakítani, hogy funkcióját elássa, de ez nehezen kivitelezhető.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy erősítő építés
Nem kell feltétlenül ilyen drágát venned. Ha Pest környéki vagy, akkor érdemes a Puskás-börzére eljárogatni, ott töredékéért lehet beszerezni katonai csatlakozókat.
Két nap alatt készítettem egy ívmaró asztalt, amivel ma elkészült az táp doboz előlap konturja. Elvileg minden alkatrész megvan évek óta hozzá, úgy hogy most neki is látok befejezni.
20170813_211623.jpg
Ez nagyon szép. Majd lehet megkereslek egyszer magánban.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
Diy erősítő építés
Nem kell feltétlenül ilyen drágát venned. Ha Pest környéki vagy, akkor érdemes a Puskás-börzére eljárogatni, ott töredékéért lehet beszerezni katonai csatlakozókat.
Két nap alatt készítettem egy ívmaró asztalt, amivel ma elkészült az táp doboz előlap konturja. Elvileg minden alkatrész megvan évek óta hozzá, úgy hogy most neki is látok befejezni.
20170813_211623.jpg
Igen, ez volt az az album amit láttam, és tény hogy nem ma volt. Ezek szerint még nem sikerült befejezned? Sok sikert hozzá!
Köszönöm a tippet a kábellel kapcsolatban, utánajárok! Közben találtam a TME honlapján is elfogadható áron hat pines csatlakozót és aljzatot hozzá.
Most ilyet keresek idehaza csak nem tudom a nevét.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... r&_sacat=0
Ilyennel szeretném a csillagpontot kialakítani a földeléshez. Szerintetek jó ötlet? Vagy hagyjam a csavarokat, inkább forrasszak ahol lehet? Ti hogy szoktátok megoldani?
Diy erősítő építés
Az árától tartok kicsit, hogy nem lehet olcsón megúszni. A linked sajnos nem kehet megnyitni... talán korábban már láttam képeket a készítésről, és elképesztően gyönyörű dobozt, és megvalósítást kapott! Gratulálok hozzá. Nekem a mostani dobozom ehhez képest össze van hányva. Most szeretnék valami elegánsabb megoldást választani mind dobozra, mind kábelezésre.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy erősítő építés
Ebben az esetben min 5 polus kell.
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Kicsit emésztenem kellett a leírtakat, a szimmetrikus jelátvitel kicsit bekavart. Ennyire nem vagyoknotthon a témában, de utánaolvastam. Attól lehet esetleg tartani, hogy a kábelt valaki összekeveri jelátvitelhez használttal, és ráenged a mikrofon bemenetre 45 voltot? Az nem lenne jó, de ilyen a környezetemben nem fordulhat elő Csak én merek hozzányúlni az ilyen dolgaimhoz.
CIROKL
A három eret úgy gondolod, hogy egyik plusz, másik munisz, harmadik a testpotenciál, és azokat osszam meg a végfok dobozban? Jobb lenne talán oldalanként alkalmazni a tápellátást nem? Mert két egyenirányító és pufferelő áramköröm, a trafón pedig két leágazás van. Érdemes lenne kihasználni.
Szamóca
Igen a földelésen a testpotenciált értem, nem a védőföldet ami kijön a konnektorból. Azt csak a dobozfalra kötöttem eddig, hogy a doboz senkit se rázzon meg ha hozzáér. A Harting vsatlakozó jó ötlet, köszönöm! Ha a csillagpontot a végfok dobozában kellene kialakítani, akkor 6 pinnel meg lehet oldani a dolgot. Így lesz feszültség is mindkét oldalra, és a nullát is átviszem a csillagpontba. Az árától tartok kicsit, hogy nem lehet olcsón megúszni. A linked sajnos nem kehet megnyitni... talán korábban már láttam képeket a készítésről, és elképesztően gyönyörű dobozt, és megvalósítást kapott! Gratulálok hozzá. Nekem a mostani dobozom ehhez képest össze van hányva. Most szeretnék valami elegánsabb megoldást választani mind dobozra, mind kábelezésre. És nem szeretnék földhurkot sem, ugyanis van egy phono előerősítöm egy másik dobozban, ami szintén 45 voltot kap ugyanarról a tápról. A végfok és az előerősítő között pedig rca-k fognak futni nyilvánvalóan, ott pedig ott van a nulla... az meg már egy kör. Ezt még ki kell találni. Jobb lenne a bemenetválasztó és a hangerő potikkal együtt egy dobozba rakni így ezt meg lehetne úszni. Csak az már egy majdnem óriási doboz....
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ha esetleg tud valaki eladó http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ine-stage/, kérem jelezze.
Előre is köszönöm.
06 20 493 54 64
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Szamóca elgondolásából indultam ki én is. A jelenlegi megoldásomnál nem tudtam megfelelően elhelyezni a hálózati vezetéket, ami így közel van az végfoknyákokhoz, illetve a trafóm sincs leárnyékolva ügyes kis sipkával. Így van némi brumm, amit a csillagpontos földeléssel eléggé alacsony szintre tudtam szorítani. De készen vannak az új nyákok, és elgondolkdtam egy monoblokk szerű elrendezésen. Ennek persze az első gàtja az hogy csak egy hálózati trafóm van, és nem igen veszek másikat mostanában. A másik, hogy sajnos ebayen olyan dobozba, amin vannak szellőzőnyílások, és belefér az egyik nyák, abba már belefér mindkettő. Így arról letettem, így maradt a táp és a végfokok szeparálása mint ötlet. Az tény hogy a földelés így lehet hogy nehezebb lesz. Most számolgatok, hogy talán a négy pines xlr nem is lenne elég. Midkét egyenirányító nyákról (mert két leágazása van a trafónak is) lejön egy plusz meg egy minusz. Ezek el is foglalják a 4 pint. Viszont még a földet is közösítenem kellene, és dobozonként csillagpontozni. Azt hogy érted, hogy az utolsó puffer kondenzátor lenne a csillagpont? Hogy kellene ezt megvalósítani?
Nem tudom milyen erősitőről van szó de végül is nem is annyira lényeges,
A hàlózati vezeték szinte soha nem zavar a végfok közelében de ha zavarna akkor vannak arra is praktikàk amik nem az ördögtől szàrmaznak .
A hàlózati trafó az màr neccesebb főleg ha rendesen szór akkor sok esetben még.àrnyékolni is macera.
A külön dobozolt tàpegység egy bevàlt dolog évtizedekkel ezelőtt is csinàltunk ilyen megoldàsokat.
Semmi hàtrànya nem szàrmazik az egész cuccnak belőle amennyiben kicsi odafigyeléssel történik a dobozolàs .
Szerinrem nem kell csak hàrom pólus az erőàtvitelhez.
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Szamóca elgondolásából indultam ki én is. A jelenlegi megoldásomnál nem tudtam megfelelően elhelyezni a hálózati vezetéket, ami így közel van az végfoknyákokhoz, illetve a trafóm sincs leárnyékolva ügyes kis sipkával. Így van némi brumm, amit a csillagpontos földeléssel eléggé alacsony szintre tudtam szorítani. De készen vannak az új nyákok, és elgondolkdtam egy monoblokk szerű elrendezésen. Ennek persze az első gàtja az hogy csak egy hálózati trafóm van, és nem igen veszek másikat mostanában. A másik, hogy sajnos ebayen olyan dobozba, amin vannak szellőzőnyílások, és belefér az egyik nyák, abba már belefér mindkettő. Így arról letettem, így maradt a táp és a végfokok szeparálása mint ötlet. Az tény hogy a földelés így lehet hogy nehezebb lesz. Most számolgatok, hogy talán a négy pines xlr nem is lenne elég. Midkét egyenirányító nyákról (mert két leágazása van a trafónak is) lejön egy plusz meg egy minusz. Ezek el is foglalják a 4 pint. Viszont még a földet is közösítenem kellene, és dobozonként csillagpontozni. Azt hogy érted, hogy az utolsó puffer kondenzátor lenne a csillagpont? Hogy kellene ezt megvalósítani?
Gondolom a földelésen a testpotenciált érted, nem a védővezetőt? Ilyen készülékeknél a kettős szigetelést zavar szempontjából jobb alkalmazni.
Az XLR ellen szól, hogy bár kiviteléből adódóan alkalmas nagyobb áramok átvitelére is, keverhető a szimmetrikus jelszintátvitelre használtakkal. Sejtésem, hogy az ár is fontos tényező volt. Ha csak te fogod használni, akkor még elmegy szódával, de más esetben már nem javallott.
Ha csak végfokozat lesz a dobozban, és ennek tápellátását kell megoldani monoblokk felépítésben, az elég sok vezetőeret igényel a kábelben. Ugyanis ott nem a tápegység kasznijában érdemes összekötni a testeket, hanem a végfok dobozában, a legközelebb a végfokpanelhez(en). Így csökkenthető a minimumra az ebből eredő zaj. Érdemes elgondolkodni ezért valamilyen Harting-szerű ipari csatlakozón.
A régóta készülő végfokomban én egy ezüstözött, katonai célra gyártott 16 érintkezőset használtam fel.
Ne keverjük!
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Szeretném a DIY erősítőm tápját (trafó+egyyenirányítás+kondik) külön házba építeni az erősítő panelektől. Ti milyen kábelt, illetve aljzatot ajánlanátok 45V átvezetéséhez? Érdemes lehet külön+külön vezetéken vinni az egyes "oldalakhoz" az energiát? Én elsőre egy 4 pines XLR-re gondoltam. Szerintetek beválhat?
Üdv,
Tamás
Miután még választ nem kaptál a kérdésedre, én is megpróbálok hozzászólni. Nyugodtan használhatod az XLR csatlakozókat, ha elég nagy a keresztmetszetük mind az érintkező csapoknak, mind a vezetéknek. Mindenesetre mindenféleképpen tégy biztosítékot az induló oldal felőli végen. Ez a biztosíték viszont nem helyettesítheti a 220 Voltos betáp biztijét, tehát azt ne hagyd el. Én nem bonyolítanám el a külön vezetékezéssel a rendszert. Sőt az utolsó puffer kondit lehet, hogy az erősítőbe tenném be, ami egyben az erősítő csillagpontja is lenne. Vagy csak a hálózatit, és az egyenirányítót tenném külön dobozba. Majd megindulnak itt az írások mindjárt. Lesz olyan vélemény, hogy a hangot elrontja az elgondolásod. Ne hidj az ilyeneknek, mert senki sem hallgatott rá az ilyen megoldásokra, illetve nem bizonyított a tétel. Viszont az biztos, hogy a zajod várhatóan kisebb lesz. De ha akkora tápdobozt készítesz, hogy belefér egy erősítő, akkor én már (mivel a doboz készítés drága szórakozás) mindkét csatornára beletennék egy-egy rövidzár védett stabilizátort. Ekkor már van értelme a csatornánkénti kábelnek.Na az tud valamit! Amúgy én nem értek a tranyós cuccokhoz.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Diy erősítő építés
A "trafó+egyyenirányítás+kondik" a végerősítő áramkörhöz a lehető legközelebb elhelyezve a legideálisabb.
A gyári különépített megoldások - gyakorlatilag - marketing/üzleti szempontok miatt születnek. Esetleg, ha olyan nehéz erősítőt eredményez az egydobozos kialakítás, hogy már problémás a mozgatása, akkor ez talán lehet egy indok.
A másik szempont, hogy a transzformátor (hálózati vezetékek) szórt mágnesestere szempontjából ideálisabb. Igen alacsony szintre csökken a brumi.
Ne keverjük!
Diy erősítő építés
Áá értem... köszönöm! Végtére is a monoblokkoknál is egyben van a táppal, csak két táp van, külön-külön.
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Szeretném a DIY erősítőm tápját (trafó+egyyenirányítás+kondik) külön házba építeni az erősítő panelektől. Ti milyen kábelt, illetve aljzatot ajánlanátok 45V átvezetéséhez? Érdemes lehet külön+külön vezetéken vinni az egyes "oldalakhoz" az energiát? Én elsőre egy 4 pines XLR-re gondoltam. Szerintetek beválhat?
Üdv,
Tamás
A "trafó+egyyenirányítás+kondik" a végerősítő áramkörhöz a lehető legközelebb elhelyezve a legideálisabb.
A gyári különépített megoldások - gyakorlatilag - marketing/üzleti szempontok miatt születnek. Esetleg, ha olyan nehéz erősítőt eredményez az egydobozos kialakítás, hogy már problémás a mozgatása, akkor ez talán lehet egy indok.
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Üdv,
Tamás
Diy erősítő építés
Nem tudni, a hangsugárzód valós terhelhetőségét minek alapján állapítottad meg? Ez is ingoványos talaj, mert a mélyhangszóró terhelhetőségi adata, a dobozba építést követően annak volumenétől, kivitelétől is változik.
A panel működni fog nagy valószínűséggel, de a legdrágább része az erölködőknek a táp, és a kaszni. Ezeket úgy kell méretezni, hogyha későbbi átalakításra gondolsz, másra is jó legyen. De egyszerűbb lenne eleve egy jót készíteni.
(szerintem venni) Egy kétszer 100W-ost a használtba lazán olcsóbban megveszel, mint amennyiért ezt most építed.
A mélyhangszóróm 150-300w-os ebből gondolom, hogy körülbelül annyit is bírhat.
http://loudspeakerfreaks.com/Product.as ... ct_ID=2810
egy 65 literes bassreflex dobozban van építve.
Az erősítő amit építek az inkább 2x 300W-os 4 ohmon és ilyen teljesítményű monoblockot ennyiért nem fogok találni. A tápot akarom igen jóra megcsinálni, ahogy írtad is. A megépítéshez keresek segítséget.
Természetesen nem akarom széthajtani a hangfalaimat, csak volt már korábban hasonló tapasztalatom, hogy egy nagyobb erősítővel egész másképp szól egy kisebb teljesítményű hangfal is. sokkal kontrolláltabban, dinamikusabban és lehet ez furán hangzik, de egy kisebb erősítő nagyon meghajtva előbb tehet tönkre egy hangfalat a torzításai miatt. De ehhez nyilván jobban értesz.
Meg szeretném építeni ezt a végerősítőt, értem az érveidet teljesen. Nem gondolom, hogy szakember leszek pár fórumozás után, de akkor is ez egy jó kihívás és valamennyire olyanra lehet formálni, mint amilyenre szeretném.
Diy erősítő építés
Tehát, ez így nem tud összeállni, vagy nem lesz meg a kívánt teljesítmény? Az lehetséges, hogy ezt így kipróbálom és később egy jobb erősítőpanelre cserélem ezt a kínait?
Nem tudni, a hangsugárzód valós terhelhetőségét minek alapján állapítottad meg? Ez is ingoványos talaj, mert a mélyhangszóró terhelhetőségi adata, a dobozba építést követően annak volumenétől, kivitelétől is változik.
A panel működni fog nagy valószínűséggel, de a legdrágább része az erölködőknek a táp, és a kaszni. Ezeket úgy kell méretezni, hogyha későbbi átalakításra gondolsz, másra is jó legyen. De egyszerűbb lenne eleve egy jót készíteni.
(szerintem venni) Egy kétszer 100W-ost a használtba lazán olcsóbban megveszel, mint amennyiért ezt most építed.
Ne keverjük!
Diy erősítő építés
Gondban leszel.
A leírásban szereplő adatok szimplán átverések. Ha a testhez viszonyítod, akkor a képlet Ut2/2Rt ha a teljes csúcstól-csúcsig táphoz Ucs-cs2/8Rt
De a tápfeszültségből ki kell vonni a tápösszeesés okozta feszültségcsökkenést, és a végtranzisztorokban bennmaradó saturációs feszültségeket. Számolj utána.
Eme kínai panel egyetlen komplementer kapcsoló FET-párja, meg eleve nem tudja a megadott teljesítményadatokat produkálni. Nézd meg az adatokat, és a SOA grafikont. https://www.vishay.com/docs/91239/sihfp924.pdf
Bár kérdéses, milyen teljesítményt adtak meg.
Tehát, ez így nem tud összeállni, vagy nem lesz meg a kívánt teljesítmény? Az lehetséges, hogy ezt így kipróbálom és később egy jobb erősítőpanelre cserélem ezt a kínait?
Diy erősítő építés
Nos, hangsugárzót! saját magamnak építettem szintén itt a fórumon lévő hobbisták, szakemberek segítségével, illetve a korábbi tapasztalataim alapján. Tisztában vagyok vele, hogy a befektetett pénz nem valószínű hogy megérte, de ha munkaórákat is beleveszem, 100% hogy nem. De nem is ezért csinálom, hanem szeretek rájönni dolgokra, fejlődni stb. Szeretek új formát kitalálni és megvalósítani.
3 utas hangsugárzóm van és helyenként 3 ohmos az impedanciája, a teljesítménye 150-300w. Olyan monoblockot szeretnék, ami ez bőven meghaladja, hogy stabil dinamikus hangzásom legyen.
ami meg van: aljzatok,
Gondban leszel.
A leírásban szereplő adatok szimplán átverések. Ha a testhez viszonyítod, akkor a képlet Ut2/2Rt ha a teljes csúcstól-csúcsig táphoz Ucs-cs2/8Rt
De a tápfeszültségből ki kell vonni a tápösszeesés okozta feszültségcsökkenést, és a végtranzisztorokban bennmaradó saturációs feszültségeket. Számolj utána.
Eme kínai panel egyetlen komplementer kapcsoló FET-párja, meg eleve nem tudja a megadott teljesítményadatokat produkálni. Nézd meg az adatokat, és a SOA grafikont. https://www.vishay.com/docs/91239/sihfp924.pdf
Bár kérdéses, milyen teljesítményt adtak meg.
Ne keverjük!
Diy erősítő építés
Miket szereztél be? Mert ha a legdrágább elemeket, (tápellátás, kaszni) akkor ezek paraméterei (trafófeszültségek, teljesítmény) behatárolják az építendő produktumot.
Az alacsony impedanciás hangsugárzó (hangfalad az biztos nincs) alatt mit értel? Mert 4Ohmra már lazán vannak kapcsolások.
Egyáltalán mik az elvárásaid, mire akarod használni, mennyit szánsz rá, milyen felépítést preferálnál, milyen a felkészültségi szinted, (szigorú önmércével) milyen az elérhető gépparkod?
Még akkor is megéri használtat venni, és eladni a meglévő alkatrészeket, ha mással akarod csináltatni, mert az igen húzós lehet árban. Üveggolyókért ma már nem dolgozik senki.
Nos, hangsugárzót! saját magamnak építettem szintén itt a fórumon lévő hobbisták, szakemberek segítségével, illetve a korábbi tapasztalataim alapján. Tisztában vagyok vele, hogy a befektetett pénz nem valószínű hogy megérte, de ha munkaórákat is beleveszem, 100% hogy nem. De nem is ezért csinálom, hanem szeretek rájönni dolgokra, fejlődni stb. Szeretek új formát kitalálni és megvalósítani.
3 utas hangsugárzóm van és helyenként 3 ohmos az impedanciája, a teljesítménye 150-300w. Olyan monoblockot szeretnék, ami ez bőven meghaladja, hogy stabil dinamikus hangzásom legyen.
ami meg van: aljzatok,
http://www.ebay.com/itm/Class-AB-MOSFET ... 1097014766
http://loudspeakerfreaks.com/Product.as ... ct_ID=3367
Kellenek még kondenzátorok, kábelek a trafók és a doboz.
Erre gondoltam: http://www.tme.eu/hu/details/55184-p1s2 ... ok/talema/
Dobozt egy barátommal közösen megtudjuk építeni.
Diy erősítő építés
Köszi, de már beszereztem ezt azt, szóval nem nagyon tudom már megfontolni. Mellesleg amit szeretnék, nembiztos, hogy jobban jönnék ki ha használtan venném meg.
2 monoblock-ot szeretnék építeni,- építtetni, jó nagy teljesítményűt, aminek nem probléma az alacsony impedanciás hangfal.
Miket szereztél be? Mert ha a legdrágább elemeket, (tápellátás, kaszni) akkor ezek paraméterei (trafófeszültségek, teljesítmény) behatárolják az építendő produktumot.
Az alacsony impedanciás hangsugárzó (hangfalad az biztos nincs) alatt mit értel? Mert 4Ohmra már lazán vannak kapcsolások.
Egyáltalán mik az elvárásaid, mire akarod használni, mennyit szánsz rá, milyen felépítést preferálnál, milyen a felkészültségi szinted, (szigorú önmércével) milyen az elérhető gépparkod?
Még akkor is megéri használtat venni, és eladni a meglévő alkatrészeket, ha mással akarod csináltatni, mert az igen húzós lehet árban. Üveggolyókért ma már nem dolgozik senki.
Ne keverjük!
Diy erősítő építés
Ha ennyire vagy, akkor fontold meg a használt erősítő vételét. Árban, kivitelben, időben, jobban jössz ki sokkal, mintha építtetnél vagy hozzáértés nélkül belevágnál.
Köszi, de már beszereztem ezt azt, szóval nem nagyon tudom már megfontolni. Mellesleg amit szeretnék, nembiztos, hogy jobban jönnék ki ha használtan venném meg.
2 monoblock-ot szeretnék építeni,- építtetni, jó nagy teljesítményűt, aminek nem probléma az alacsony impedanciás hangfal.
Diy erősítő építés
Valaki vállal segítséget, vagy akár bér építést?
Ha ennyire vagy, akkor fontold meg a használt erősítő vételét. Árban, kivitelben, időben, jobban jössz ki sokkal, mintha építtetnél vagy hozzáértés nélkül belevágnál.
Ne keverjük!
Diy erősítő építés
Valaki vállal segítséget, vagy akár bér építést?