Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Lp lemezmosó topik

Gabor-970
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Gabor-970 »

https://hanglemeztasak.hu/Analogis_leme ... rtdet_tabs

sziasztok

ezen gondolkodom. jó ez így leszívás nélkül?

Én ebből vettem kettőt egy hónapja. Eddig kb 100 lemezt mostam meg. Szerintem nagyon jó hatásfokkal tisztít, de kétszer mosok gyakorlatilag. Nem hagyom leszáradni, hanem nem szöszölő, minőségi papírtörlővel szárazra törlöm. Ennek szerintem van egy olyan előnye, hogy tud a kosz ázni. A kettős mosás miatt a második tálba már szinte teljesen tiszta lemez kerül. Nagyon sokat javultak még egészen csúnya hatvanas évekbeli, belső tok nélküli usa lemezeim is.
Dual 505-3 Ortofon DN165E, Luxman LV-112, Preludium B31, MSI Wind+Creative Extigy

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: antizigün »

https://hanglemeztasak.hu/Analogis_leme ... rtdet_tabs

sziasztok

ezen gondolkodom. jó ez így leszívás nélkül?

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Indy »

Én úgy tudom, hogy a gyógyszertárban kapható orvosi desztilláltvíz megfelel lemezmosáshoz. Én is épp ehhez csinálok löttyöt.
Én is azt használom.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Gabor-970
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lp lemezmosó topik

Nem tudom.
Én úgy tudom, hogy a gyógyszertárban kapható orvosi desztilláltvíz megfelel lemezmosáshoz. Én is épp ehhez csinálok löttyöt.
Dual 505-3 Ortofon DN165E, Luxman LV-112, Preludium B31, MSI Wind+Creative Extigy

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2145

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ha lemezmosó folyadékhoz kell, a gyógyszertári nem jó?Nem tudom.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Gabor-970
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lp lemezmosó topik

Ha polcról nem is, de rendelésre van Triton X-100, információ szerint 9.900 Ft/ 0,5L. Legfeljebb fogj össze valakivel és felezzetek. Itt rendelheted meg: http://www.azurvegyszer.hu/kapcsolat.html

Uhh, köszönöm!
Ez olyan drága, hogy aktiváltam magam keresés ügyben. Ezt találtam, talán másnak is hasznos lehet:
http://www.syrex.hu/index.php?route=pro ... h=51_53_58

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Sziasztok!

Tudnátok adni tippet, Budapesten hol kaphatok cseppmentesítő folyadékot? Létezik még fotós üzlet, ahol polcról a kezembe nyomják?
Izopropilt beszereztem, orvosi desztvizet szintén. Már csak ez kellene

Köszönöm!

Ha polcról nem is, de rendelésre van Triton X-100, információ szerint 9.900 Ft/ 0,5L. Legfeljebb fogj össze valakivel és felezzetek. Itt rendelheted meg: http://www.azurvegyszer.hu/kapcsolat.html
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Hol lehet kapni kétszer desztillált vizet? Köszönöm

Ha lemezmosó folyadékhoz kell, a gyógyszertári nem jó?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Gabor-970
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lp lemezmosó topik

Sziasztok!

Tudnátok adni tippet, Budapesten hol kaphatok cseppmentesítő folyadékot? Létezik még fotós üzlet, ahol polcról a kezembe nyomják?
Izopropilt beszereztem, orvosi desztvizet szintén. Már csak ez kellene

Köszönöm!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Hol lehet kapni kétszer desztillált vizet? Köszönöm
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Mennyibe kerül?!
Ez itt nem a reklám helye.  (MIben különbözik ettől?) 
Valaha vettem egy ebay-ről valami hasonló gyurmaszerű (de nem túl gusztusos,más hasonlatot inkább nem írok), anyagot pár száz Ft-ért. Azt számítógép billentyűzetek tisztítására ajánlották. Az is belement minden kis résbe, és összeszedte a koszt.  Aztán egyszer csak bepenészedett. Nem jutott eszembe LP-re használni, pedig lehet, hogy érdemes lett volna. Meglepne, ha ez nagyon másfajta lenne, ezt is ki kell dobni 8 hónap után.     
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1298

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Pont ezt a "csodagyurmát" néztem én is, gondoltam megkérdem, hogy van-e valakinek bármilyen tapasztalata vele kapcsolatosan?

De megelőztél a linkkel

Mennyibe kerül?!
Sztem a lemezmosásnál nincs jobb megoldás!
Lemezmosás , tű tisztán tartása, meg a karbonkefék elfelejtése!
Ennyi!
Egyetlenegy alternativát tudok, a hangkar-szerű lemeztisztító kefét. Ezzel viszont végig kell hallgatni a lemezt. Meg kicsit előbb kell inditani mint a hangkart. Fém legyen meg földelőkábeles!
Lemezmosást nem helyettesíti!!!!!!
De a többi megoldásnál jobb.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: atis »

Pont ezt a "csodagyurmát" néztem én is, gondoltam megkérdem, hogy van-e valakinek bármilyen tapasztalata vele kapcsolatosan?

De megelőztél a linkkel

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: peterson »

TOYBOY
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: TOYBOY »

24V-ról üzemelelő, megfelelő lassító áttétellel ellátott motor eladó. 12V ról üzemeltetve ( a megfelelő ford.szám.eléréséhez) is bivalyerős nyomaték.

Lemezmosó készülék meghajtó motorjának tökéletes. Én is építettem vele már vagy 2db-ot.

10.000 ft

gytam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: gytam »

Kössz mindenki válaszát. Ezek szerint mégis olvassátok a topikot. 

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Sziasztok!
Lehet, hogy már senki sem olvassa ezt a topikot, mindenkinek van otthon Loricraft mosója, amivel egy életre megoldotta a lemezek mosását. De nekem van egy kérdésem. Nedves, vákuumos mosó esetén a folyadék elterítésére menniyre jó egy karbon kefe? Vagy Ti mit használtok? Gondolom valami olyan eszköz jó ami nem szívja magába a folyadékot.

Borotva pamacs, szilikongumi lap.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Lp lemezmosó topik

Sziasztok!
Lehet, hogy már senki sem olvassa ezt a topikot, mindenkinek van otthon Loricraft mosója, amivel egy életre megoldotta a lemezek mosását. De nekem van egy kérdésem. Nedves, vákuumos mosó esetén a folyadék elterítésére menniyre jó egy karbon kefe? Vagy Ti mit használtok? Gondolom valami olyan eszköz jó ami nem szívja magába a folyadékot.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1793188

(Ez a topik, 3. lap visszafelé )

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3262

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Sziasztok!

A carbon kefe nem igazán jó, túl puha erre a célra. Keményebb kell, a lemezmosó gépekhez műszálas vagy kecskeszőr kefét adnak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gytam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: gytam »

Sziasztok!

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Indy »

Köszönöm a tippet, a bal oldali a saját belsőm képe, tartály nélkül, ami megegyezik a jobb oldali képen lévővel. Szerintem ha jobban szétnéznénk a Tescóban, megtalálnánk a tartálynak használt zárható tárolódobozt
Mennyi idős volt a mosó a meghibásodáskor, illetve jellemzően milyen mosófolyadékkal használtad? 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

TOYBOY
Fórumlakó
Fórumlakó

Lp lemezmosó topik

elkeltek az alkatrészek .

TOYBOY
Fórumlakó
Fórumlakó

Lp lemezmosó topik

persze, ha valaki konkrétan ilyet építene és megkeres akkor természetesen küldök képeket . a leírásból eldönthető hogy az illető számára érdekes-e a dolog avagy nem.

Koriori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: Koriori »

Egy el nem készült lemezmosó alkatrészei eladóak . Karok ( Cearaudió Matrix klón ) , 24 V meghajtó motor (új) , 24V 10A szabályzott táp (új)  , tartályok (mosósfolyadéknak és leszívó tartály) , kapcsoló , tányér és csapágy .

Elkészült készülék megtekinthető,illetve szóban segítek az összeszerelésben is.

Egy kicsit lehetne konkrétabban? Képekkel, árral étvágyat gerjeszteni :-)
Ha a plázacicák tudnák, hogy mennyibe kerül egy traktor, akkor a farmer fiúkra buknának...

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”