Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kész erősítő panael .....
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Nekem lehet, hogy eladóvá válik ez az erősítő modulom:
Köszi !
De sokkal alapabb és egyszerűbb cuccban gondolkodom !
Kezdő vagyok .
én tudok neked adni végfok modult,csak tápot kér és mehet a buli.
Csak 1 modul van?
van több is ha kell megbeszélhetjük.
hasonló mint a jeff.
Beszéltem a haveral ár érték arányban nagyon jó Viszont az LM3875 nek nyiltab szebb hangja van.
Gondolom a Jeff Rowland-nál sem süketek.
Köszi !
Kezdő vagyok .
Csak 1 modul van?
Beszéltem a haveral ár érték arányban nagyon jó
Viszont az LM3875 nek nyiltab szebb hangja van.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Köszi !
Kezdő vagyok .
Na ez már döfi
Most akarok én is építeni egy erősítőt, mert szeretnék méregetni egy kicsit elmélyedni a dolgokban.
Valmi kicsire gonboltam és ez megfelel nekem is.
Az aklatrészek típusa minősége jó a panel (ha tényleg ezt kapod) profi!
Beszélek a haverral mennyiért lehet beszerezni ezeet az alkatrészeket és akkor röktön kiderül mennyibe van a panel !
Ezt láttátok már? Esetleg...
Egész jópofa nekem .
Kérdés mit mondanak a szakik ?
Ezt láttátok már? Esetleg...
Lebaz! A kis TDA 2030 kitthez egy egyszerű szimpla táp kell.Természetesen, ahhoz hogy 14 Wattot kikapj belőle, minimum csatornánként számolva 20-25 W-os trafó kell.
A 6 Voltot felejtsd el. A nagy teljesítményhez nagy feszültség kell. 15-20 DC voltnál csak néhány wattot ad, utána torzítani kezd.
Szóval a lényeg:
Itt egy elvi rajz a szükséges tápról. Trafó szekunderéről Graetz hídra, annak + és - kivezetése pedig a puffer elkóra. Azután mehet a delej a panelra. Ennyi.
NORMÁLIS TELJESÍTMÉNYHEZ 24V AC szekunder feszültségű trafót kell tenni, minimum 20 Wattosat. A Graetz legyen 3-4 Amperes, a puffer pedig 4700 UF-10000 uF ig, amilyet gondolsz.
Sztereo változathoz vagy megduplázod a trafód teljesítményét pl 40 Wattra, és a pufferről két panelra viszed a tápot, de ez a legrosszabb megoldás, földhurok, zaj stb...
Amit ajánlok: dupla szekunderes tekercs (2X24V) és külön egyenirányítás-pufferelés és tápra vezetés.
A legjobb viszont a monoblock, ahol 2 db külön 24V-os trafót alkalmazol, és minden külön van. A két erősítő panel teljesen el van szeparálva egymástól.
Nagyon köszi az infókat !
Talán még másnak is jól jön majd egyszer.
Megrágom ezeket amiket írtatok és asszem fogok hülyéket kérdezni .
Lebaz
Én sem kötekedek csak rengeteg erősítőt csináltam 2030 ból nem hiszem hogy 40Hz től 15Khz ig vinne át. Az egy agyrém meg minek vágnák le a sávszélességét.
Az szerintem csak a mérési tartományt jelzi.
Nem használom mélyládához sőt mi több mostmár semmire.
Azt nem tudom hogy az adatlapon mét 40Hz től mérték de ha nem vinne át alatta akkor azt meg is lehet hallani Én meg nem mértem csak hallgattam
Mélynyomóhoz használod ???? vagy le kéne tesztelni egy jó teszjelcédével és vagy szkóppal de ahhoz nagy jó minőségű hanfal kéne vagy legalábbis olyan konstrukció ami ezt teljesíti.
De azt mondom általános célra tökéletes
Azt nem tudom hogy az adatlapon mét 40Hz től mérték de ha nem vinne át alatta akkor azt meg is lehet hallani Én meg nem mértem csak hallgattam
Szerintem nem csoda hogy ilyen olcsó és elterjedt a cucc
Van egy bemeneti jelszint ami 20hz-20000hz de szerintem ez azt jelenti kimeneti felerősített jelet sajnos fent és lent frekfenciamenetre értem megvágja amiből sajnos cs 40hz től 15000hz marad ami a hangszorokra kijut de attól fügettlenül jó szerinem én nagyon sokat hallgatom hallgattam kellemes.
Nem fikázni akartam sokat raktam össze.
De az ár érték arány tökéltes autóserősítő és néphifi lehet
http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/
Azt nem tudom hogy az adatlapon mét 40Hz től mérték de ha nem vinne át alatta akkor azt meg is lehet hallani
Én meg nem mértem csak hallgattam
... olyan 40 hz visz át 15000hz...... 12 voltról már jó muzsikál...
Érdekes, akkor én miért mértem 10 Hz és 23 kHz között +/- 0,5 dB-t?
12V-ról, persze! másfél wattal.
befelé igen és kifelé ????de lehet hogy félreértek valamit az adatlapon
igaz én nem méricskéltem
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2030.shtml
... olyan 40 hz visz át 15000hz...... 12 voltról már jó muzsikál...
Érdekes, akkor én miért mértem 10 Hz és 23 kHz között +/- 0,5 dB-t?
12V-ról, persze! másfél wattal.
Elvileg 35 voltig mehet
Érdemes kihasználni mert akkor szól igazán
Az elöző linkem meg nem véletlen nem semmi a drotozás benne de az okosok azt írják hogy nagyon más lessz a hangja ami igaz is
http://www.isamisa.tvn.hu/kepek/gainclone.htm
Ez rendesen leíja a tápot is
Sziasztok igen
Tda 2030 egy nagyon jó egyszerű erősítő audiofilnek nem nevezném de olcsó és elfogadható hangzása van ha jól emlékszem olyan 40 hz visz át 15000hz de
10 éve amikor műszerésznek tanultam ez volt az első erősítöm amit megépítettem még működik.
12 voltról már jó muzsikál 4700 mikrofarádos kondi és egy 100nanos kicsit érdemes betenni a tápba hálózatszűrésbe :-) hogy ne legyen brumimaci :-)
Bármi egyéb kérdésed van szívesen segítek.
http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/
Laptop táppal is próbálkozhatsz, de szerintem sosem lesz olyan jó mint egy trafós táp.
Lebaz!
A kis TDA 2030 kitthez egy egyszerű szimpla táp kell.Természetesen, ahhoz hogy 14 Wattot kikapj belőle, minimum csatornánként számolva 20-25 W-os trafó kell.
A 6 Voltot felejtsd el. A nagy teljesítményhez nagy feszültség kell. 15-20 DC voltnál csak néhány wattot ad, utána torzítani kezd.
Szóval a lényeg:
Itt egy elvi rajz a szükséges tápról. Trafó szekunderéről Graetz hídra, annak + és - kivezetése pedig a puffer elkóra. Azután mehet a delej a panelra. Ennyi.
NORMÁLIS TELJESÍTMÉNYHEZ 24V AC szekunder feszültségű trafót kell tenni, minimum 20 Wattosat. A Graetz legyen 3-4 Amperes, a puffer pedig 4700 UF-10000 uF ig, amilyet gondolsz.
Sztereo változathoz vagy megduplázod a trafód teljesítményét pl 40 Wattra, és a pufferről két panelra viszed a tápot, de ez a legrosszabb megoldás, földhurok, zaj stb...
Amit ajánlok: dupla szekunderes tekercs (2X24V) és külön egyenirányítás-pufferelés és tápra vezetés.
A legjobb viszont a monoblock, ahol 2 db külön 24V-os trafót alkalmazol, és minden külön van. A két erősítő panel teljesen el van szeparálva egymástól.
Vagyok csak már tegnap nagyon este volt Amit Kalmi ír az így igaz meglepően jó hangja van a 2030 nak.
Ha viszont már panelt sem akarsz ápíteni akkor
http://www.vikash.info/audio/gainclone/
ennek is nagyon jó hangja van
Na ez nem semmi ! - a kivitelezésre gondolok -
Elmentettem a linket !
Köszi !
Köszi !
Kezdő vagyok .
Ha valaki szinte ingyen szeretne audiofil minőséget, ezt ne hagyja ki.TDA2030 KIT
Tudom, viccesnek tűnik, de több jófül ismerősöm is esküszik erre a kis "szarra".
Nekem is van, nagyon szeretem!
A bemeneti 1 uF oskondit érdemes elkóról 2,2 uF-os fóliára cserélni. Ha nagyon precízkedni akarunk, a kimenő 2200 uF-os kondi cserélhető 4700 uF-ra, és párhuzamosan vele valami jóféle 10 uF-os fóliakondi.
Szuper ez a nekem való , minimál de van hozzá egy kis okosság amit
Kalmi mondott . Ezen elgondolkodom .
Bár ez nem kész panel de talán még össze tudom rakni.
Ha jól értelmezem kell hozzá egy tápegység is :
tápfeszültség: 6-36V DC ez azt jelenti hogy szabadon választhatok ebben a tartományban vagy van ami ajánlottabb ?
Mit szólna pl egy notebook táphoz ? ( 18,5V 3,5A )
- gondolom nem elég jó neki a jó hanghoz -
Arra akarok utalni, hogy sajnos a tangent ampodnak a leggyengébb pontja az előfok. A sistergés valószínűleg emiatt van, amit említettél.
Illetve az is lehet a baj, amit tunerman írt, miszerint "van olyan erősítőkapcsolás, hogy a hangerőszabályzás után van a hangszín áramköre, és az zajt vihet be a végfokba".
Nekem a hangszín amúgy sem kell. Tehát azt ki kell iktatni.
Amúgy nem mernék én belefogni ebbe az átalakításba. Rá bíznám valaki hozzáértőre.
Csináltam már egy pár erősítőt de a nem megfelelő táp toroid rendesen el tudja rontani a hangot.
Ha egy előre gyártott trafót veszel akkor elő szokott fordulni hogy a szimetrikus kivezetéseket nem egyszerre tekercselik és ezálltal az egyik tekercs hosszabb lessz és ezért a belső elennállása is nagyobb.
Amikor megméred a kapocs feszültséget akkor minden rrendben van csak beépítés után derül ki a turpisság.
Amikor trafót tekercseltem általában toroid akkor a szimetrikus tápokat mindig egymás mellé egyszerre tekercseltem, és teljesen egyforma volt a felhasznált vezetékek hossza.
De az is jlenthet gondot hogy túl van gerjesztve a vas.