Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Végleg. Én max lemerült másfél voltossal szoktam...
Lehet érdemes lenne egy ottani szakkollégát találni.
Biztosabb lenne, ha bemérnétek.
Szerintem Bege sincs túl messze tőled.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Egy 9 voltos elem megteszi.
Ha a magassugárzó membránja előre mozdul legalább 1 centit, már el is dölt.
Végleg. Én max lemerült másfél voltossal szoktam...
Hangsugárzó építés
Bocs, akkor felületes voltam... nem a gyártó oldala volt?
DIY?
Sorry.
A Human Speakers? Az nem gyártói oldal.
Hangsugárzó építés
Olvass vissza 25 hozzászólást !
Egy 9 voltos elem megteszi.
Ha a magassugárzó membránja előre mozdul legalább 1 centit, már el is dölt.
Webáruház:
Hangsugárzó építés
Az elemes módszert én is ismerem száz éve, de magassuginál még sosem mertem kipróbálni.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Hangsugárzó építés
Bár több ilyen lenne a maiak közt is.
Hol láttál képet róla? A Human Speakers-en nincs eredeti fotó.
Bocs, akkor felületes voltam... nem a gyártó oldala volt?
DIY?
Sorry.
- elektrorudi
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Még egy kérdés. Hogy lehet megállapítani egy magassugin a megfelelő polaritást, ha az nincs rajta feltüntetve?
Hangsugárzó építés
Szerintem dbrnsk csak a gyártó által használt kifejezést próbálta használni, ami nem is egy szerűen "váltót" emleget, hanem egyenesen "keresztváltót" !!! ... amiről persze itt valójában szó sincs. Nem is tudom, hová tegyem az ilyen gyártót...? Még le is fényképezték a "keresztváltójukat".
Bocs, nem kötekedés képen, de a kondenzátor itt nem sönt (shunt) funkciót tölt be, hiszen nem egy "elkerülő" ágban van, hanem sorosan van kapcsolva a hangszóróval. Nevezzük inkább egy "áramkorlátozónak", ha már... Még egyszer bocs.
Bár több ilyen lenne a maiak közt is.
Hol láttál képet róla? A Human Speakers-en nincs eredeti fotó.
Hangsugárzó építés
Még egy kérdés. Hogy lehet megállapítani egy magassugin a megfelelő polaritást, ha az nincs rajta feltüntetve?
- elektrorudi
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Csak egy gondolat. Ilyen esetekben nem beszélhetünk effektív váltóról. Itt a váltás, a hangszórók határfrekvenciájára támaszkodik. Elekromos értelemben nincs váltás. A kondenzátor, csak egy kisfrekvenciás sönt, védve a magashangszórót a meghibásodástól.
Szerintem dbrnsk csak a gyártó által használt kifejezést próbálta használni, ami nem is egy szerűen "váltót" emleget, hanem egyenesen "keresztváltót" !!! ... amiről persze itt valójában szó sincs. Nem is tudom, hová tegyem az ilyen gyártót...? Még le is fényképezték a "keresztváltójukat".
Bocs, nem kötekedés képen, de a kondenzátor itt nem sönt (shunt) funkciót tölt be, hiszen nem egy "elkerülő" ágban van, hanem sorosan van kapcsolva a hangszóróval. Nevezzük inkább egy "áramkorlátozónak", ha már... Még egyszer bocs.
Hangsugárzó építés
Az oké, de gondolom nem mindegy, hogy mennyire kicsi frekitől védi. Az biztos, hogy nem. De a méretéből, és a hangszóró vélt impedanciája alapján, valószínű, hogy inkább már egy közepes frekvencián fog körfrekvenciát alkotni. Persze, ez így semmi.
Hangsugárzó építés
Tudtam én hogy tudom!
Csak nem jól beszélni magyar....
Az oké, de gondolom nem mindegy, hogy mennyire kicsi frekitől védi.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Hangsugárzó építés
Csak egy gondolat. Ilyen esetekben nem beszélhetünk effektív váltóról. Itt a váltás, a hangszórók határfrekvenciájára támaszkodik. Elekromos értelemben nincs váltás. A kondenzátor, csak egy kisfrekvenciás sönt, védve a magashangszórót a meghibásodástól.
Tudtam én hogy tudom!
Csak nem jól beszélni magyar....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Kellett nekem kibickedni!
- suminator968
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Köszönöm, hasonlóképpen gondolom én is, csak kíváncsi voltam hozzáértők véleményére.
Kellett nekem kibickedni!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Hangsugárzó építés
Bárcsak igazad lenne.... Pont az ilyen elsőrendű váltóknál "pofázik" egymásra a két hangszóró....
Csúnyán mellé lehet nyúlni. Egy meghallgatás mindenképpen javasolt.....Szóval,ha így tetszik a hangja,akkor olyan értékűt kell bele rakni,amilyen benne van...
Köszönöm, hasonlóképpen gondolom én is, csak kíváncsi voltam hozzáértők véleményére.
- suminator968
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Bárcsak igazad lenne.... Pont az ilyen elsőrendű váltóknál "pofázik" egymásra a két hangszóró....
Csúnyán mellé lehet nyúlni. Egy meghallgatás mindenképpen javasolt.....Szóval,ha így tetszik a hangja,akkor olyan értékűt kell bele rakni,amilyen benne van...
Amúgy meg lehet, anno nagyon is tudták miért raktak bele 16-ost. ( lehet, kompánzálták a hangszórók gyártásbéli eltéréseit )
Hangsugárzó építés
Ilyenek ezek a fiúk, anno én is néztem Chariónál, hogy épp úgy rakták a váltó alkatrészeket össze, ahogy épp volt a gyárba. / ha nem volt a pontos érték, akkor több darabból hozták ki /
Mondom, szerintem egy ilyen egyszerű váltónál ennek nem sok jelentőségét érzek.
Én nem gondolnám egy ilyen gyártóról, hogy csak azért rakta bele, mert nem talált megfelelőt a raktárban.
Hangsugárzó építés
szerintem egy ilyen egyszerű váltónál ennek nem sok jelentőségét érzek.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- suminator968
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Teljesen gyári, én bontottam ki először. Télleg!
Ilyenek ezek a fiúk, anno én is néztem Chariónál, hogy épp úgy rakták a váltó alkatrészeket össze, ahogy épp volt a gyárba. / ha nem volt a pontos érték, akkor több darabból hozták ki /
Mondom, szerintem egy ilyen egyszerű váltónál ennek nem sok jelentőségét érzek.
Hangsugárzó építés
Szerintem 10-et tegyél bele, a többinél azt használtak.
Amúgy nem tart semeddig kipróbálni, mármint fülre.
Lehet, már valaki partizánkodott benne, és épp ekkora volt a fiókba otthon. Lessz meglepi, ha visszateszed a gyári 10-et! Lehet, nem is fog tetszeni...
Teljesen gyári, én bontottam ki először. Télleg!
- suminator968
- V.I.P.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Van egy Epicure 15-ős hangsugárzóm, aminek a váltójában található egy bipoláris elko. Más nagyon nincs is, illetve nem lesz, mert a kapcsolót ki fogom kötni belőle. Ezt a kondenzátort ki szeretném cserélni valami jobb minőségűre, de legalábbis fiatalabbra (40 éves). A rajz alapján 10 uF-os kondinak kellene benne lennie, de most meglepődve látom, hogy 16uF-os van benne. Most mit tegyek szerintetek, melyik lenne a helyes érték? Nekem ez magas...
Előre is köszönöm!
A váltó rajza:
Szerintem 10-et tegyél bele, a többinél azt használtak.
Amúgy nem tart semeddig kipróbálni, mármint fülre.
Lehet, már valaki partizánkodott benne, és épp ekkora volt a fiókba otthon. Lessz meglepi, ha visszateszed a gyári 10-et! Lehet, nem is fog tetszeni...
Amúgy nincs óriási probléma egyik esetben sem, gyárilag 1800-ra tették a váltást, ha az kicsit lejjebb, vagy följebb kerül, még nem dől össze a világ, mivel a mélyközép nem tartalmaz semmilyen váltást.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Van egy Epicure 15-ős hangsugárzóm, aminek a váltójában található egy bipoláris elko. Más nagyon nincs is, illetve nem lesz, mert a kapcsolót ki fogom kötni belőle. Ezt a kondenzátort ki szeretném cserélni valami jobb minőségűre, de legalábbis fiatalabbra (40 éves). A rajz alapján 10 uF-os kondinak kellene benne lennie, de most meglepődve látom, hogy 16uF-os van benne. Most mit tegyek szerintetek, melyik lenne a helyes érték? Nekem ez magas...
Előre is köszönöm!
A váltó rajza:
Hangsugárzó építés
Az igaz, hogy a váltó ugyanaz és az is, hogy nem direkt lett máshova ragasztva a tekercs.
Viszont, ha van lehetőséged, akkor az egyik tekercset állítsd fel és forgasd el 90fokkal, mert tisztább hangot kapsz ezzel az egyszerű átalakítással.
Egyébként elég szomorú, hogy ilyen "gány" módon intézik el a váltót :-(
Egyébként "gyurmaember" mellékelt linkje alapján érdemes átalakítani!
Az is beleszól a hangba, hogy mivel rögzíted az alkatrészeket és az is, hogy milyen felületre rakod őket!