Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangfalállvány készítés házilag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel a teljes fórum végigolvasása után is mindig maradnak kérdéseim.
Hangfal állványt szeretnék készíteni a meglévő Atlantic Technology 1200 hangfalaimhoz. Ezek nem túl nagyok, viszont állítólag jó minőségű hangsugárzók, méretei: 165x160x270mm, 2,2 kg és 60cm magasra kell tennem.
Mit ajánlotok, inkább fából vagy inkább fémből kezdjek neki, és kell e ekkora hangfalaknak nehéz állvány? Ilyen falra-polcra szerelés nem igazán érdekel...
Köszi a segítséget!
Papírból, vagy plasztikból.
(Mármint papír pénzzel, vagy plasztik kártyával fizesd ki az állvány árát a boltban.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Mókás lehet a 10mm vastag vaslemezbe 40mm átmérőjű lyukakat vágni
Vízsugaras vágóval ugyan lehet de akkor már vehet is magának egy gyári állványt mert annyiba fog kerülni mint a munkadíj.
Amúgy meg szerintem annyira nem gáz én sokkal rondában hegesztek
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Végre elkészültek
- Magasságuk 40 cm.
- A lemezek 12 mm vastagságúak.
- Csövek 40 mm átmérőjűek, melyek kb 6 kg osztályzott 2-3 mm nagyságú kavics golyókkal lettek megtöltve.
- Kb. 18 kg/db súlyúak lettek.
Sajnos a képek elég gyenge minőségűek....
Állvány.jpg
Talp.jpg
Üdv!
Hát a hegesztés az elég gáz!!
Egy jó tanács,legközelebb szerintem úgy csináld,hogy a csöveket átengeded a lemezen és alulról legyen elhegesztve!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Szép munka! A csöveket hegesztetted? Az alján miből van a tüske?
Köszönöm
Egy elsősorban hegesztéssel foglalkozó céget kértem meg hogy hegesszék meg nekem. A képen a varratok nem látszanak valami szépnek.
A tüskéket esztergáltattam, utána le akartam galvánoztatni de időhiány miatt csak egyszerűen arany színűre festettem.
Nem nagyon látszik mennyi munka van benne, de a megmunkálatlan nyers vaslapokat majd egy hétig tartott ilyen állapotúra reszelni.
A tüskék alul és fölül is század pontosságra egy magasságra lettek beállítva.
- Házsé
- V.I.P.
- Értékelés: 84
Végre elkészültek
- Magasságuk 40 cm.
- Csövek 40 mm átmérőjűek, melyek kb 6 kg osztályzott 2-3 mm nagyságú kavics golyókkal lettek megtöltve.
Állvány.jpg
Talp.jpg
Szép munka! A csöveket hegesztetted? Az alján miből van a tüske?
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Végre elkészültek
- Magasságuk 40 cm.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel a teljes fórum végigolvasása után is mindig maradnak kérdéseim.
Hangfal állványt szeretnék készíteni a meglévő Atlantic Technology 1200 hangfalaimhoz. Ezek nem túl nagyok, viszont állítólag jó minőségű hangsugárzók, méretei: 165x160x270mm, 2,2 kg és 60cm magasra kell tennem.
Mit ajánlotok, inkább fából vagy inkább fémből kezdjek neki, és kell e ekkora hangfalaknak nehéz állvány? Ilyen falra-polcra szerelés nem igazán érdekel...
Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Köszi a segítséget!
Mai meló...
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Üdv!
Pesten hol tudnék venni ilyet MNC 39984 tüskét, vagy hasonlót de nem 1500/db áron.8 darabra lenne szükségem.Fontos, hogy legyen ellen darabja, mert egy fa állvány aljába szeretném tenni.
Rendkívül megtetszett ez az állványnak alkalmazott zsalukő. Ideiglenesnek gondoltam, míg nem lesz normális állványom... Holnap keresek egy tüzépet.
Köszi az infokat!
Barkácsáruházban is találsz.
Sikerült megvenni ezt a méregdrága állványnak valót?
Rendkívül megtetszett ez az állványnak alkalmazott zsalukő. Ideiglenesnek gondoltam, míg nem lesz normális állványom... Holnap keresek egy tüzépet.
Köszi az infokat!
Jól van b@szki, nem vagyok kőműves és sosem építkeztem még!
Köszi az infót!
Milyen méretekben kapható vajon?
Jelen esetben (állítva) a magassága 50 cm, a mélysége 22-24 cm között van, a szélessége meg 15, 20, 25, 30, 38... cm.
Bocsi, tényleg gondoltam arra hogy csak viccből kérdezted, mert már többször volt róla itt szó...
Köszi az infót!
15cm-től, van egészen nagy is
Ezt komolyan kérdezted?
Ez egy zsalukő... bármelyik tüzépen kapható!
Köszi az infót!
Ez nem egy lámpaoszlop egy szelete? Hol lehet ilyesmit kapni?
Ezt komolyan kérdezted?
Ez egy zsalukő... bármelyik tüzépen kapható!
Sziasztok!
Egy pár napja bukkantam rá az oldalra. Fantasztikus, hogy mekkora tudásanyagot talál itt az ember hifi témában. Különösen a DIY prodzsektek hoznak lázba. Egy itt talált megoldást gondoltam tovább a képen látható módon. Vigyázat, abszolut low budget!
Ez nem egy lámpaoszlop egy szelete? Hol lehet ilyesmit kapni?
Nem epp DIY, de hadd kerdezzek egy hulyeseget: allo hangfalakat ilyennek a ket szelere tenni badarsag?
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40105340/
Sziasztok!
Egy pár napja bukkantam rá az oldalra. Fantasztikus, hogy mekkora tudásanyagot talál itt az ember hifi témában. Különösen a DIY prodzsektek hoznak lázba. Egy itt talált megoldást gondoltam tovább a képen látható módon. Vigyázat, abszolut low budget!
- zoltankovacs
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 3
Kábelek, dugók aljzatok, aranyozás, ezüstözés, rhodium bevonat...
Találtam egy cikket amely az én gondolkodásmat megrengette ezekről a témákról:
http://www.hiradastechnika.hu/data/uplo ... _01_05.PDF
ajánlom figyelmetekbe
Zoli
Electrocompaniet ECC-1; EC 4.8; AW2*120M; Heimdall Interconnect; Baldur hangfalkábel;
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Előre is elnézést, h belekontárkodom a témába, de ide illő:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ny/#entry0
Ha esetleg valakit érdekel!
Üdv.
Ez jó kérdés.
Hát ez tényleg mindig egyedi kalkulációt igényel de pl. ezt a felnire ragasztott amg logót 1500 Ft/db-ért csináltam. Mérete:80x15mm
Hülye kérdés tudom, de nagyjábóli árakat lehet tudni?
Ez jó kérdés.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/