Eddig ilyet senki nem mondott, de ha te ezt érted belőle, akkor az csakis valami Freudi dolog lehet.

Monoblokk nagy előnye a tápegységek elkülönítése, ami további előnnyel jár, kisebb gyakorlattal is kivitelezhető a huzalozása, könnyen elkerülhető a földhurok. Kevésbé átgondolt nyákterv GND fóliavezetése sem okoz nagyobb problémákat. Hátránya, előfok nélkül problémás a hangerő szabályozásának kivitelezése. Persze egy dobozba építve is megoldható, ami szerintem előnyösebb.A monoblokkos kijelentéssel nem értek egyet. Ha értve van a táp kialakitashoz, akkor össze lehet hozni monoblokkositas nelkul is. Amúgy én is monoblokkosan építek, de lattam mar jót, nem is egyet, ami jo volt monoblokk nelkul.
Kár, hogy egy Tannoy 2043-as driverpár alakította hanggá a jeleket. Szerethető hang, de elég rendesen színez és sokmindent elfed. Nagyonsok minden nem hallatszik rajta még jó váltóval sem, ami papirmembranon meg könnyedén igen.dys-cus írta: ↑2020.10.19., hétf. 10:48Hogy az itteniek se maradjanak ki a jóból, itt a tudósítás a hérvégi ARC M60 taliról:http://audioforum.hu/viewtopic.php?f=33&t=480 Nagyon jól éreztük magunkat, sok tapasztalatot gyűjtöttünk alkatrészek hangjáról, tápok hangjáról, illetve a felépítések hangjáról. Ez utóbbiról elkell mondanom, hogy sajna a monoblokk felépítés nélkül komoly nagyhangú, kompromisszum mentes csöves végfokot nem lehet építeni. A félre értések elkerülése miatt írom: ezt nem én találtam ki, hanem a találkozón lévők. Még a sztereo készülékek gazdái is erre a következtetésre jutottak. Ezen a két fotón egy erősítő híján mind látható.
20201017_151914.jpg
20201017_132043.jpg
IRF740 és LR8N3 IC-és táp, kis modul, L/C, R/C szűrés helyére beépíthető. Oldalanként egy panel.
Neeem. Rosszul látod. Mikor írtál, már akkor gyártásban volt a NYÁK. De beszéltem az elektromosságból doktorált egyetemi tanár barátommal, azt mondta ettől aludjak csak nyugodtan. Egyrészt mert pici az áram, másrészt meg alacsony a frekvencia. A konditról való vezetékezés inkább a nagy frekis áramkörökben okoz gondot. A dr úr itt nincs regisztrálva, de a fórumunkra szokott írni, igaz oda is ritkán, mert a díyers fórumon az okosok lehülyézték DAC témában, mikor digitális elektronikát is tanít meghívott előadóként egy másik egyetemen. Gondolhatod, hogy meglepődött.
Akkor ezért van még mindig több helyen kisebb hiba benne. Mielőtt legyártatod érdemes lenne javítani, könnyen megoldható.A NYÁK ról még annyit, hogy jelenleg is ezzel majdnem megegyezően vonalvezetett PCB van a jelenlegi monoblokkjaimban, tehát az erősítőrész, és a táp egy része kipróbálva.