A mai kondik már nem bírnak ennyit, rövidített élet tartalom, mint az izzóknál régen.És a dac-ba milyen kondi van, kicsatolónak?sutemenyx írta: ↑2019.05.10., pén. 21:51Így van, az én rendszeremben.mgus írta: ↑2019.05.10., pén. 20:37És azt tedd hozzá hogy a saját rendszeredben persze amit nem ismerünk, azért táp kondikat mégse raknék be csatolónak én legalább is.Nem látom a adott kondi feszültség értékét amit teszteltél. Egy fólia kondi kibír akár 30 évet is ugyan ez a elektrolit kondi jó ha kibír 5 évet akkor sokat mondtam.sutemenyx írta: ↑2019.05.10., pén. 13:16De egyébként próbálj ki elkókat csatolónak. Én sem hiszek senkinek alapvetően, csak ajánlás szinten. Ezért próbáltam ki magamnak es irtam belole listat. Nem kell és nem is szabad elfogadni, csak én s magam részére kezelem tényként, de ajanlasnak jó lehet más részére is. Nagyjabol ennyi.
Ami nem rendszer, csak 1-2felvezető, ami csak annyit csinal, hogy a dac meg tudjon hajtani egy hangszorot megfelelő DF-ral. Visszacsatolas meg ugy altalaban erősítés nèlkül elég alacsony saját torzítással. Szóval nem nevezném sem erősítőnek, sem az 1 hangfallal rendszernek. Viszont kevés transzparensebb dolog van ennél. A 2Vrms meg bőven elég hangerőt produkál, ami a dac-bol kijön. És tévedsz, egy rendesebb elkó még intenziv hasznalat mellett is kibirhat 30+ évet. Én mértem már pár ‘86-os ELNA-t. Olyanok mint az ujak. Egyebkent lenyegtelen volt a feszultseg, mert kb 1V ra kellett csak töltődniük az áramkörben, és csak ez az 1 csatolo volt benne, semmi egyéb.
Volt egyebkent mindenféle feszültségű kondi, nem válogattam, csak a típust. Bőven elég volt ez így is. Volt amit próbáltam 170V-ra feszítve egy kicsit másik áramkörben, pontosan ugyanazok a különbségek jelentkeztek.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy erősítő építés
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Re: Diy erősítő építés
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Így van, az én rendszeremben.mgus írta: ↑2019.05.10., pén. 20:37És azt tedd hozzá hogy a saját rendszeredben persze amit nem ismerünk, azért táp kondikat mégse raknék be csatolónak én legalább is.Nem látom a adott kondi feszültség értékét amit teszteltél. Egy fólia kondi kibír akár 30 évet is ugyan ez a elektrolit kondi jó ha kibír 5 évet akkor sokat mondtam.sutemenyx írta: ↑2019.05.10., pén. 13:16De egyébként próbálj ki elkókat csatolónak. Én sem hiszek senkinek alapvetően, csak ajánlás szinten. Ezért próbáltam ki magamnak es irtam belole listat. Nem kell és nem is szabad elfogadni, csak én s magam részére kezelem tényként, de ajanlasnak jó lehet más részére is. Nagyjabol ennyi.
Ami nem rendszer, csak 1-2felvezető, ami csak annyit csinal, hogy a dac meg tudjon hajtani egy hangszorot megfelelő DF-ral. Visszacsatolas meg ugy altalaban erősítés nèlkül elég alacsony saját torzítással. Szóval nem nevezném sem erősítőnek, sem az 1 hangfallal rendszernek. Viszont kevés transzparensebb dolog van ennél. A 2Vrms meg bőven elég hangerőt produkál, ami a dac-bol kijön. És tévedsz, egy rendesebb elkó még intenziv hasznalat mellett is kibirhat 30+ évet. Én mértem már pár ‘86-os ELNA-t. Olyanok mint az ujak. Egyebkent lenyegtelen volt a feszultseg, mert kb 1V ra kellett csak töltődniük az áramkörben, és csak ez az 1 csatolo volt benne, semmi egyéb.
Volt egyebkent mindenféle feszültségű kondi, nem válogattam, csak a típust. Bőven elég volt ez így is. Volt amit próbáltam 170V-ra feszítve egy kicsit másik áramkörben, pontosan ugyanazok a különbségek jelentkeztek.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
És azt tedd hozzá hogy a saját rendszeredben persze amit nem ismerünk, azért táp kondikat mégse raknék be csatolónak én legalább is.Nem látom a adott kondi feszültség értékét amit teszteltél. Egy fólia kondi kibír akár 30 évet is ugyan ez a elektrolit kondi jó ha kibír 5 évet akkor sokat mondtam.sutemenyx írta: ↑2019.05.10., pén. 13:16De egyébként próbálj ki elkókat csatolónak. Én sem hiszek senkinek alapvetően, csak ajánlás szinten. Ezért próbáltam ki magamnak es irtam belole listat. Nem kell és nem is szabad elfogadni, csak én s magam részére kezelem tényként, de ajanlasnak jó lehet más részére is. Nagyjabol ennyi.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Köszi a választ, így már jobban érthető számomra. Mégegyszer köszi a fáradtságot.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
De egyébként próbálj ki elkókat csatolónak. Én sem hiszek senkinek alapvetően, csak ajánlás szinten. Ezért próbáltam ki magamnak es irtam belole listat. Nem kell és nem is szabad elfogadni, csak én s magam részére kezelem tényként, de ajanlasnak jó lehet más részére is. Nagyjabol ennyi.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Van pontozás. Ott vannak az elején. Azdys-cus írta: ↑2019.05.09., csüt. 21:01Vannak dolgok, amit nem értek. Ha jól látom elkókat is teszteltél. Pl.: BG, elna,Nichicon. Ezek nem alkalmasak sem csatolónak, sem hangváltónak szerintem. A tápokban viszont van jogosultságuk. Annyival kiegészíteném ez miatt a tesztet, hogy a méregdrága BG kondik kitűnőek a vékony hangú SE erősítőkhöz a tápban, mivel a BG egy mélyben feldúsított meleg hangzást hoz létre ezen egyszerű készülékekben. Mint egy eliminálva azok hibáit. Tudom, nem értek hozzá, de azért megkérdem: Mi az a szuper involving?
Amúgy köszi a tesztet, igazán klassz, és nagy munka volt.Viszont jó lenne valami pontozás, mert az szerintem kézzelfogható. Talán kevesebb egyforma minőségű kondi lenne. Ellenállásokkal nem akarsz hasonló tesztet?
1. kategoria az, amikor szerintem semmibe nem lehet belekötni. Nincs semmi, amire különösebben lehetne figyelni, hogy jó
vagy rossz, mert kvazi tökéletesen szólnak. Hallgattatják magukat, végighallgatod 267x-re is ugyanazt a szamot.
1.5 kategoria az, amikor már lehet találni valami apróságot, ami még mindig nem gond és nem is feltűnő, de megjegyezhető.
Ez még mindig nagyon hallgattatja magát, nem akarod betenni a következő zenét még.
2. kategoria az, amikor már egyertelmüen található valami, ami valamilyen irányba elhúzza a hangképet. Ezzel még mindig
bőven együtt lehet élni, mert amúgy teljesen jó az összkép, de azért ottvan. Hallgatni még mindig élvezetes.
3. kategoria az, amikor már azért jócskán alulmarad a top range-hez képest a hangkép, de még mindig valójában teljesen
okés a dolog, ha nem kezded el analizálni, hogy mi van, akkor egy jól hallgatható dolog még.
3.2 kategoria az hasonló az előzőhöz, de amik ebben vannak, azoknak nincs mélye, rossz a dinamika, de a közép és magas
tartományuk viszont kiemelkedő. Csatolónak inkább a túlélhető kategória, én ezek után nem tenném olyan pozicioba.
Hangváltóba magas elé viszont nagyon szuperek.
4. kategoria na ez már a tegyük be, ha nincs más. Itt már inkább a music center-es vonal felé kezd tartani a dolog, de még
azért annál finomabb. Alap erősítőbe vagy valami olyanba, amivel nem akar az ember audiofilkedni (de utalom ezt a
szot ), olyanba még elmegy.
5. kategoria = music center
6. kategoria hagyjuk
7. kategoria miért gyártottak ilyet
Az involving önmagában azt jelenti, hogy mennyire húz be a zenehallgatásba. Pont az, hogy nem sem továbbnyomni nem akarod, sem kikapcsolni, sem elindulni mást csinálni, mert annyira jó.
És nem. A BG-k kitűnőek csatolónak is. Ahogyan a miflex is. Sőt szinte tökéletesen meg is egyeznek megszólalásban.
Amúgy azóta már kb 45db-os a lista, de nem tettem fel.
Nagyonsok elkó van, ami porig aláz egy halom agyonhype-olt fóliakondit. Pl KEMET ALC10A széria vagy régi Siemens GPF széria. De Philips KO-kbol is van, ami nagyonjo, és jobb mint a japánok (kivéve BG). Az elna silmic, tonerex, duroex sem egy rossz dolog csatolónak, de van egy sajátos kellemesen reszelős karakterük.
Egyébkémt amilyen sorrendben van leírva, kb olyan sorrendben tenném be őket csatolókat.
Hát lehet, hogy lesz ellenállással is, mert nem annyira könnyü megalapozott infókat gyűjteni a témában. Abból legalább nincs ennyiféle.
Vannak dolgok, amit nem értek. Ha jól látom elkókat is teszteltél. Pl.: BG, elna,Nichicon. Ezek nem alkalmasak sem csatolónak, sem hangváltónak szerintem. A tápokban viszont van jogosultságuk. Annyival kiegészíteném ez miatt a tesztet, hogy a méregdrága BG kondik kitűnőek a vékony hangú SE erősítőkhöz a tápban, mivel a BG egy mélyben feldúsított meleg hangzást hoz létre ezen egyszerű készülékekben. Mint egy eliminálva azok hibáit. Tudom, nem értek hozzá, de azért megkérdem: Mi az a szuper involving?
Amúgy köszi a tesztet, igazán klassz, és nagy munka volt.
Viszont jó lenne valami pontozás, mert az szerintem kézzelfogható. Talán kevesebb egyforma minőségű kondi lenne. Ellenállásokkal nem akarsz hasonló tesztet?
Amúgy köszi a tesztet, igazán klassz, és nagy munka volt.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A claritycap meg nem olyan kifinomult, mint a piros jantzen, viszont sokkal egészebb hangja van, így csatolonak meglepően rohadtjó.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A jantzenek érdekesek, merthogy a tónusuk tökjó. A pirosé kifejezetten. Viszont annak semmi dinamikája mélyben. Gondolom nem volt szempont fejleszteskor a melyatvitel.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
25féle kondenzátor csatolóként meghallgattam. Értelmezhető hangváltóra is. Magas elé sorba a minél pozitivabb tónusú szukségeltetik szerintem. Ebben pedig a 3.4-es pontban lévők is nagyon jeleskednek, de csatolonak ez az én preferált sorrendem.
Amúgy a 4-es pontig bezarolag alkalmasak csatolokindinak szerintem.
1.0 - Miflex KPCU
Kiemelkedő tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Szupertermészetes tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- Rubycon Black Gate
Kiemelkedő tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Szupertermészetes tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- Vishay KO PH4
Sztereo tér monoban
Jó dinamika
Szuper involving
Természetes, enyhén vékony
tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
1.5 - Claritycap SA
Kiemelkedő tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Természetes tónus, nagyon
enyhén forward
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
2.0 - Philips KO 135
Kiemelkedő tér monoban
Szuper dinamika
Szuper involving
Természetes puha tónus
Jó életszerűség
Jó ritmus
- Elna Silmic ARS, Silmic II
Kiemelkedő tér monoban
Szuper dinamika
Szuper involving
Természetes puha tónus, néha
reszel
Jó életszerűség
Jó ritmus
- CCCP FT-3
Szuper tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Picit fényesebb tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- ERO MKT1822 (zöld)
Jó tér monoban
Szuper dinamika
Szuper involving
reszel
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- Nichicon FG (FineGold)
Szuper tér monoban
Kiemelkedő dinamika, pattogós
Jó involving
Természetes tónus
Jó életszerűség
Jó ritmus
3.0 - Jantzen Standard Z-Cap
Közepes tér monoban
Jó dinamika
Jó involving
Természetes, krémes tónus
Közepes életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- WIMA MKP-10
Közepes tér monoban
Jó dinamika
Jó involving
Természetes tónus
Jóközepes életszerűség
Jó ritmus
- Elna RA3
Alacsony tér monoban
Jó dinamika, pattogós
Jó involving
Természetes tónus, néha reszel
Jó életszerűség
Közepes ritmus
- Nichicon ES Muse bipolar
Jó tér monoban
Elég involving
Természetes tónus, éles
Közepes életszerűség
Közepes ritmus
3.4 - Audyn ATCMAX
Nincs már tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Ultratermészetes tónus
Jó életszerűség
Közepes ritmus
- Elna Cerafine
Alacsony tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Ultratermészetes tónus
Jó életszerűség
Közepes ritmus
- Jantzen Superior
Alacsony tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Szupertermészetes tonus
Jóközepes életszerüseg
Közepes ritmus
4.0 - Jantzen CrossCap
Nincs tér monoban
Szuper dinamika
Jó involving
Közepes életszerűség
Jó ritmus
- Remix C219 (sárga)
Nincs tér monoban
Jó dinamika, pattogós
Közepes involving
Termeszetes tonus, éles
Jó életszerűség
Jó ritmus
- Nichicon FW
Alacsony tér monoban
Jó dinamika, pattogós
Közepes involving
Természetes tónus, éles
Közepes életszerűség
Közepes ritmus
- Nichicon KA
Alacsony tér monoban
Jó dinamika
Közepes involving
Természetes tónus, éles
Közepes életszerűség
Közepes ritmus
- Nichicon PW
Alacsony tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Természetes tónus
Közepes életszerűség
Alacsony ritmus
5.0 - Panasonic FC
Nincs tér monoban
Jó dinamika
Alacsony involving
Vastag, de karcos tónus
Alacsony életszerűség
Alacsony ritmus
6.0 - Hitano Low ESR ( arany felirat )
Nincs tér monoban
Közepes dinamika
Alacsony involving
Gombócos, részlettelen
Alacsony életszerűség
Alacsony ritmus
7.0 - CCCP K75-10
Nincs tér monoban
Alacsony dinamika
Alacsony involving
Sötétebb, érdektelen,
reszlettelen tonus
Alacsony eletszeruseg
Alacsony ritmus
Amúgy a 4-es pontig bezarolag alkalmasak csatolokindinak szerintem.
1.0 - Miflex KPCU
Kiemelkedő tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Szupertermészetes tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- Rubycon Black Gate
Kiemelkedő tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Szupertermészetes tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- Vishay KO PH4
Sztereo tér monoban
Jó dinamika
Szuper involving
Természetes, enyhén vékony
tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
1.5 - Claritycap SA
Kiemelkedő tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Természetes tónus, nagyon
enyhén forward
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
2.0 - Philips KO 135
Kiemelkedő tér monoban
Szuper dinamika
Szuper involving
Természetes puha tónus
Jó életszerűség
Jó ritmus
- Elna Silmic ARS, Silmic II
Kiemelkedő tér monoban
Szuper dinamika
Szuper involving
reszel
Jó életszerűség
Jó ritmus
- CCCP FT-3
Szuper tér monoban
Kiemelkedő dinamika
Szuper involving
Picit fényesebb tónus
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- ERO MKT1822 (zöld)
Jó tér monoban
Szuper dinamika
Szuper involving
reszel
Remek életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- Nichicon FG (FineGold)
Szuper tér monoban
Jó involving
Természetes tónus
Jó életszerűség
Jó ritmus
3.0 - Jantzen Standard Z-Cap
Közepes tér monoban
Jó dinamika
Jó involving
Közepes életszerűség
Kiemelkedő ritmus
- WIMA MKP-10
Közepes tér monoban
Jó dinamika
Jó involving
Természetes tónus
Jóközepes életszerűség
Jó ritmus
- Elna RA3
Alacsony tér monoban
Jó dinamika, pattogós
Jó involving
Természetes tónus, néha reszel
Jó életszerűség
Közepes ritmus
- Nichicon ES Muse bipolar
Jó tér monoban
Elég involving
Természetes tónus, éles
Közepes életszerűség
Közepes ritmus
3.4 - Audyn ATCMAX
Nincs már tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Ultratermészetes tónus
Jó életszerűség
Közepes ritmus
- Elna Cerafine
Alacsony tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Ultratermészetes tónus
Jó életszerűség
Közepes ritmus
- Jantzen Superior
Alacsony tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Szupertermészetes tonus
Jóközepes életszerüseg
Közepes ritmus
4.0 - Jantzen CrossCap
Nincs tér monoban
Szuper dinamika
Jó involving
Közepes életszerűség
Jó ritmus
- Remix C219 (sárga)
Nincs tér monoban
Jó dinamika, pattogós
Közepes involving
Termeszetes tonus, éles
Jó életszerűség
Jó ritmus
- Nichicon FW
Alacsony tér monoban
Jó dinamika, pattogós
Közepes involving
Természetes tónus, éles
Közepes életszerűség
Közepes ritmus
- Nichicon KA
Alacsony tér monoban
Jó dinamika
Közepes involving
Természetes tónus, éles
Közepes életszerűség
Közepes ritmus
- Nichicon PW
Alacsony tér monoban
Közepes dinamika
Közepes involving
Természetes tónus
Közepes életszerűség
Alacsony ritmus
5.0 - Panasonic FC
Nincs tér monoban
Jó dinamika
Alacsony involving
Vastag, de karcos tónus
Alacsony életszerűség
Alacsony ritmus
6.0 - Hitano Low ESR ( arany felirat )
Nincs tér monoban
Közepes dinamika
Alacsony involving
Gombócos, részlettelen
Alacsony életszerűség
Alacsony ritmus
7.0 - CCCP K75-10
Nincs tér monoban
Alacsony dinamika
Alacsony involving
Sötétebb, érdektelen,
reszlettelen tonus
Alacsony eletszeruseg
Alacsony ritmus
- Pedo
- Törzsvendég

- Értékelés: 127
Találtam egy szakembert aki vállal előlapok gyártását, egyedi méret és elképzelések szerint, igazán korrekt, munkájára igényes segítőkész ember.-A mai világban sajnos elég ritka az ilyen hozzáállás.-
A gép amivel dolgozik:
1/8"-os kétélű ipari marószerszám. Mechanikus marás, CNC géppel. Maximália méret 400x200mm Sajnos csak kis gépem van.
Gravírozás: 20x0,2mm; 30x0,2mm; 45x0,2mm; 90x0,2mm; 20x0,5mm; 45x0,5mm. Valamint nagyon finom rajzolatú karc jelölés.
Gravírozott táblák készítése: Gravír festés: Akril bázisú festék.
Elérhetőség: Bácsi Zoltán 06/70-553-3753
<bacsizoli.76@gmail.com> https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_105348.html
A gép amivel dolgozik:
1/8"-os kétélű ipari marószerszám. Mechanikus marás, CNC géppel. Maximália méret 400x200mm Sajnos csak kis gépem van.
Gravírozás: 20x0,2mm; 30x0,2mm; 45x0,2mm; 90x0,2mm; 20x0,5mm; 45x0,5mm. Valamint nagyon finom rajzolatú karc jelölés.
Gravírozott táblák készítése: Gravír festés: Akril bázisú festék.
Elérhetőség: Bácsi Zoltán 06/70-553-3753
<bacsizoli.76@gmail.com> https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_105348.html
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5262
https://hqelektronika.hu/termekek/pp-15 ... nt-maratva
nem használtam, meg kell nézni, ha üvegszálas, akkor jó.A Lomexben is szokott volt lenni üvegszálas próbapanel.
nem használtam, meg kell nézni, ha üvegszálas, akkor jó.A Lomexben is szokott volt lenni üvegszálas próbapanel.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem tudja valaki, hol lehet normalis probanyakot venni? Ami nem ez a szar szemétláda fos kinai, ami szérporlad a kezemben.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
De azért találtam nagy nehezen olyat, ami jó is. Belinkelem ide, hátha másnak is hasznára lesz:
https://hu.mouser.com/ProductDetail/Aav ... ilKg%3D%3D
AAvid Ultrasticknek hívják. Azt tudja, hogy 60fok felett megváltozik valahogy és igyekszik mégjobban kitölteni minden rést. Aztán amikor kihűl, akkor meg visszaalakul. Viszont nem pumpálja ki magát a felületek közül, mint általában a többi. Meg nincs is benne semmi, ami ki tudna száradni. Mondjuk nem is nagyon olcsó.
https://hu.mouser.com/ProductDetail/Aav ... ilKg%3D%3D
AAvid Ultrasticknek hívják. Azt tudja, hogy 60fok felett megváltozik valahogy és igyekszik mégjobban kitölteni minden rést. Aztán amikor kihűl, akkor meg visszaalakul. Viszont nem pumpálja ki magát a felületek közül, mint általában a többi. Meg nincs is benne semmi, ami ki tudna száradni. Mondjuk nem is nagyon olcsó.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Így van, ezek sajnos vezetnek, nemjók nekem.Lazac írta: ↑2019.03.20., szer. 00:33Erre van szükséged:sutemenyx írta: ↑2019.03.19., kedd 17:01Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy ismer-e valaki olyan hővezető pasztát, ami jellemzően nem az a szokásos fehér, amit fillérekért árulnak és pár év alatt ki is szárad, hanem olyan, ami évtizedeket is kibír. 20éve én láttam és használtam ilyet, de most fogalmam sincs honnan lehetne szerezni. Ipari felhasználásból jutottam hozzá akkoriban. 2 elvárás lenne, hogy nagyon sokáig stabil maradjon, a másik pedig, hogy elektromosan nem vezethet.
https://www.conrad.hu/hu/keratherm-hove ... 89059.html
Vagy erre, ha nagyon hűteni kell:
https://www.conrad.hu/hu/hovezeto-grafi ... 89013.html
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ezek nem vezetik annyira jól a hőt, amennyire nekem kéne. Főleg akkor jók ezek, ha nagyon kell szigetelni is kV-os tartományban.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, én is így ismerem, de az a gond, hogy kb mindent szilikonzsírnak hívnak. Egyrészt van egy nagy csoport, ami kenőanyagnak használatos és szilikon alapú, ezeket is így hívják. Ha hővezető szilikonzsírként keresem, akkor meg kb mindent ami hővezető így is hívnak függetlenül a minőségétől élettartamától. Sokszor az adatlapokon meg nincs feltüntetve semmi a tartósságáról.fülelek írta: ↑2019.03.19., kedd 21:25szilikonzsír...sutemenyx írta: ↑2019.03.19., kedd 17:01Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy ismer-e valaki olyan hővezető pasztát, ami jellemzően nem az a szokásos fehér, amit fillérekért árulnak és pár év alatt ki is szárad, hanem olyan, ami évtizedeket is kibír. 20éve én láttam és használtam ilyet, de most fogalmam sincs honnan lehetne szerezni. Ipari felhasználásból jutottam hozzá akkoriban. 2 elvárás lenne, hogy nagyon sokáig stabil maradjon, a másik pedig, hogy elektromosan nem vezethet.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6364
Hővezetés szempontjából ezek biztosan jók, de ahogy a süti írta a 2. feltétel, hogy elektromosan ne legyen vezető a cucc.Lazac írta: ↑2019.03.20., szer. 00:33Erre van szükséged:sutemenyx írta: ↑2019.03.19., kedd 17:01Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy ismer-e valaki olyan hővezető pasztát, ami jellemzően nem az a szokásos fehér, amit fillérekért árulnak és pár év alatt ki is szárad, hanem olyan, ami évtizedeket is kibír. 20éve én láttam és használtam ilyet, de most fogalmam sincs honnan lehetne szerezni. Ipari felhasználásból jutottam hozzá akkoriban. 2 elvárás lenne, hogy nagyon sokáig stabil maradjon, a másik pedig, hogy elektromosan nem vezethet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Erre van szükséged:sutemenyx írta: ↑2019.03.19., kedd 17:01Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy ismer-e valaki olyan hővezető pasztát, ami jellemzően nem az a szokásos fehér, amit fillérekért árulnak és pár év alatt ki is szárad, hanem olyan, ami évtizedeket is kibír. 20éve én láttam és használtam ilyet, de most fogalmam sincs honnan lehetne szerezni. Ipari felhasználásból jutottam hozzá akkoriban. 2 elvárás lenne, hogy nagyon sokáig stabil maradjon, a másik pedig, hogy elektromosan nem vezethet.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5262
szilikonzsír...sutemenyx írta: ↑2019.03.19., kedd 17:01Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy ismer-e valaki olyan hővezető pasztát, ami jellemzően nem az a szokásos fehér, amit fillérekért árulnak és pár év alatt ki is szárad, hanem olyan, ami évtizedeket is kibír. 20éve én láttam és használtam ilyet, de most fogalmam sincs honnan lehetne szerezni. Ipari felhasználásból jutottam hozzá akkoriban. 2 elvárás lenne, hogy nagyon sokáig stabil maradjon, a másik pedig, hogy elektromosan nem vezethet.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ez a méret és mennyiség épp a legproblémásabb. Aki komolyan csinálja, az előre CNC-vel vagy lézerrel vágatja, de itt ez nem játszik. Nem is szeretnek rendes helyen ilyesmivel foglalkozni. Másik, hogy nagyon kicsi meló, mégis ha valaki elvállalná, akkor is hetek mire elkészül, mert telítve van mással. Én mindig arra lyukadok ki, ha csak "valahogy bele kéne rakni", hogy korberajzolom, végigfurkalom 2-es furoval, aztán kireszelem. Egesz szepen is meg lehet csinalni, és mondjuk egy óra az egész. Persze annyira azert valoszinuleg nem lesz szep, mintha CNC csinálná.Ádámh írta: ↑2019.03.15., pén. 22:41Sziasztok!
Vállal valaki Bp-en fémforgácsolást? Nagyon egyszerű munka lenne, egy iec és banán aljzatot szeretnék az erősítőm hátlapjába integrálni.
https://drive.google.com/open?id=10PVHW ... 7lFGUFFwIG
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy ismer-e valaki olyan hővezető pasztát, ami jellemzően nem az a szokásos fehér, amit fillérekért árulnak és pár év alatt ki is szárad, hanem olyan, ami évtizedeket is kibír. 20éve én láttam és használtam ilyet, de most fogalmam sincs honnan lehetne szerezni. Ipari felhasználásból jutottam hozzá akkoriban. 2 elvárás lenne, hogy nagyon sokáig stabil maradjon, a másik pedig, hogy elektromosan nem vezethet.
Sziasztok!
Vállal valaki Bp-en fémforgácsolást? Nagyon egyszerű munka lenne, egy iec és banán aljzatot szeretnék az erősítőm hátlapjába integrálni.