Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Dac
- tannoy j303
- V.I.P.

- Értékelés: 140
Diy Dac
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz. Adott egy dac,elektrolit frissítés lesz benne,ennek okán felvetődött még a jelút körül levő 0,1uf kerámia kondik kiszórása is wima mkp2 5% és-vagy mks2 5% tipusokra.(Nem mindenhova fér az mkp.) Érdemes ezt meglépni hangminőség javulás okán? Kinti oldalakon azt írják bármi mkt vagy mkp jobb, mint egy kerámiakondi a jelút körül ... megköszönöm a hozzáértők válaszát. Ez az mks2 is upgrade lehet hangban? Köszi...
Na, csak vissza térve a PCM5102 DAC-ra
A bufferrel amit Miczo csinált hozzá, úgy zenél hogy csak na
Nagyon zenei,eleven dinamikus,stb
Diy Dac
Na, csak vissza térve a PCM5102 DAC-ra
A bufferrel amit Miczo csinált hozzá, úgy zenél hogy csak na
Nagyon zenei,eleven dinamikus,stb
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Jobban belegondolva, még vettem is valamikor gyors Toslink vevőket....
Igen, lehet kapni gyorsat is
http://www.aliexpress.com/store/product ... 19683.html
A vevő hozzá
Toshiba TORX142 module (25Mb) with supports up 192KHz sample rate
Diy Dac
Igen, lehet kapni gyorsat is
http://www.aliexpress.com/store/product ... 19683.html
A vevő hozzá
Toshiba TORX142 module (25Mb) with supports up 192KHz sample rate
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
Diy Dac
Optikán........................
Diy Dac
Találtam a garázsban két gyújtótrafó közé beszorulva egy LT1584-et...adatlap aszongya ( mindenki kapaszkodjon! ) Features: Pentijum Proszesszor Szupplájz. Namosteznagyonodaver. Vagy nem?
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Diy Dac
Én erre gondoltam
http://www.ebay.com/itm/CM6631A-24bit-1 ... 259a41ba7a
Meg erre
http://www.ebay.com/itm/WL-HIGH-END-CM6 ... 3f4fda2bc9
Neked melyik jött ?
Nem a fianyák.
Diy Dac
Jó ideje vannak készülékek, amelyek mennek 192kHz-en is. Akkor ki kell próbálni.
A 96kHz, az SPDIF szabványból eredő limitáció, de szerintem ennek a bit / kHz versenynek egyébként sincs túlztottan nagy jelentősége.
Diy Dac
A 96kHz, az SPDIF szabványból eredő limitáció, de szerintem ennek a bit / kHz versenynek egyébként sincs túlztottan nagy jelentősége.
Diy Dac
Sziasztok!
Hezitálok egy H/K HD-990 vásárláson.
A kapcs.rajz szerint a DAC: AD1955 (csatornánként dual-ban), az SPDIF receiver: CS8416, tehát ezek együtt tudják a 192kHz/24bit formátumot. A HD-990 gyári specifikációjában viszont ez áll:
Signal Format Sampling Frequency 32 kHz to 96 kHz
D/A Conversion Multi-Level Delta-Sigma, Dual DAC configuration.
Oversampling 24 Bits/384 kHz Asynchronous Sample Rate Convertor
Egy amatőr kérdés: Hogyan lehetséges, hogy miközben a DAC és a receiver alapból tudja a 192kHz-et a bemeneti jel mégis 96kHz-re limitált? Majd ezt 4-szeresen túlmintavételezik? Ennek így mi az értelme? Ez a 96kHz-es limit vajon tényleg valós adat és 192kHz/24bit-es DAC-ként nem is használható? Van esetleg valakinek ezzel a készülékkel kapcsolatban közelebbi tapasztalata / pontosabb ismerete?
Előre is köszönöm annak, aki segítene eligazodni ebben.
V1.3, erről már hiányoznak az induktivitások....
Én erre gondoltam
Meg erre
Neked melyik jött ?
Diy Dac
Én erre gondoltam
Meg erre
Neked melyik jött ?
Diy Dac
Melyik panel jött ?
Nekem is van két tipus
Üdv mindenkinek !
Megérkezett a CM6631-es modulom, szuper. Mit gondoltok a nyákon lévő stab. ( AMS1117 ) cseréjéről? Mondjuk egy LT1117-re. Vagy valami másra.
Melyik panel jött ?
Nekem is van két tipus
Diy Dac
Üdv mindenkinek !
Megérkezett a CM6631-es modulom, szuper. Mit gondoltok a nyákon lévő stab. ( AMS1117 ) cseréjéről? Mondjuk egy LT1117-re. Vagy valami másra.
Melyik panel jött ?
Nekem is van két tipus
Diy Dac
Üdv mindenkinek !
Diy Dac
Sziasztok!
Hezitálok egy H/K HD-990 vásárláson.
A kapcs.rajz szerint a DAC: AD1955 (csatornánként dual-ban), az SPDIF receiver: CS8416, tehát ezek együtt tudják a 192kHz/24bit formátumot. A HD-990 gyári specifikációjában viszont ez áll:
Signal Format Sampling Frequency 32 kHz to 96 kHz
D/A Conversion Multi-Level Delta-Sigma, Dual DAC configuration.
Oversampling 24 Bits/384 kHz Asynchronous Sample Rate Convertor
Egy amatőr kérdés: Hogyan lehetséges, hogy miközben a DAC és a receiver alapból tudja a 192kHz-et a bemeneti jel mégis 96kHz-re limitált? Majd ezt 4-szeresen túlmintavételezik? Ennek így mi az értelme? Ez a 96kHz-es limit vajon tényleg valós adat és 192kHz/24bit-es DAC-ként nem is használható? Van esetleg valakinek ezzel a készülékkel kapcsolatban közelebbi tapasztalata / pontosabb ismerete?
Előre is köszönöm annak, aki segítene eligazodni ebben.
Hodyka láttam árulod a TDA1541-es dac paneled.
Az a panel teljesen jó példa arra hogyan NE hallgassuk a TDA1541-et.
Így az összehasonlítás bármivel is igazából felesleges, mert nem a dac hangját hallgatod hanem a gyenge táp zaját nem beszélve a 7220-ról ami eleve elront mindent.
Hidd el az a hang közelében sincs ahoz amit a tda1541 tudd.
Igazad van, de már sok minden módosítva lett rajta, és sokat javult, de a 7220 még benne van
Diy Dac
Így az összehasonlítás bármivel is igazából felesleges, mert nem a dac hangját hallgatod hanem a gyenge táp zaját nem beszélve a 7220-ról ami eleve elront mindent.
Igazad van, de már sok minden módosítva lett rajta, és sokat javult, de a 7220 még benne van
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Diy Dac
Ezt most jó lenne tudni kinek is írtad
Mert nekem is van pcm5102, tda1541A és van pcm1794 is, jó a térleképzés és a felbontás is
Lehet hogy te nem hallottál pcm5102-t ,csak fülelek írta, és már szar is, de ez nem úgy van
Szivesen látlak egy hallgatózásra, ha gondolod
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Persze ettől még szólhat jól, csak nem igazán jól, amihez amúgy még sok-sok minden más is szükséges.
Így van szólhat jól, mi nem azt mondtuk hogy a leggjob DAC, csak hogy jó, egyszerű ja és lényeg, olcsó
Lett utána egy buffer és így sokkal jobb lett
Diy Dac
Persze ettől még szólhat jól, csak nem igazán jól, amihez amúgy még sok-sok minden más is szükséges.
Így van szólhat jól, mi nem azt mondtuk hogy a leggjob DAC, csak hogy jó, egyszerű ja és lényeg, olcsó
Lett utána egy buffer és így sokkal jobb lett
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Diy Dac
A PCM5102 leggyengébb része az adatlapján a 15. oldalán látható a 16. és 17. ábrán. Ennél lényegesen többet tud a dac technika már 15 éve a hasonló működési elvű átalakítóknál is. Vesd össze pl. a PCM1794 adatlap 8. oldalával. Ezek nem kicsi különbségek.
Esetleg nem PCM5102-vel kellene hallgatni zenét, mint ahogy azt te teszed. Addig meg felesleges tényleg elméleteket gyártanod, amíg nincs is meg hozzá a megfelelő eszközöd és persze tudásod.
Sajnos el kell, hogy szomorítsalak, hiszen itt térleképzésről, felbontásról, és a zene "felszabadultságáról" beszélünk, nem zajokról.
Nem tudom, hogy honnan gondoltad, hogy mindenkinek olyan a rendszere, mint neked...
Mert nekem is van pcm5102, tda1541A és van pcm1794 is, jó a térleképzés és a felbontás is
Lehet hogy te nem hallottál pcm5102-t ,csak fülelek írta, és már szar is, de ez nem úgy van
Diy Dac
Esetleg nem PCM5102-vel kellene hallgatni zenét, mint ahogy azt te teszed. Addig meg felesleges tényleg elméleteket gyártanod, amíg nincs is meg hozzá a megfelelő eszközöd és persze tudásod.
Sajnos el kell, hogy szomorítsalak, hiszen itt térleképzésről, felbontásról, és a zene "felszabadultságáról" beszélünk, nem zajokról.
Nem tudom, hogy honnan gondoltad, hogy mindenkinek olyan a rendszere, mint neked...
Diy Dac
DIYAUDIO.HU
- miczo
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Diy Dac
Ez bizony kölcsönös. Különbség csak annyi, hogy én -sajnos- több alternatíváddal találkoztam, miközben te... bizony eggyel sem.
Nézzük, mi kell az Xmos-hoz. Tény, hogy jobb USB kábeltől változhat a hangzása. De ott van pl. a tápegység. Ott van pl. az óra jelgenerátor.
Ott van pl. a késleltetési idő, ami minden beállításnál más hangot szólaltat meg. Ott van a driver. Mely megint csak hallható különbséget tud csinálni.
Operációs rendszer. Számítógép. Ha azt mondod, hogy ezek nem lényeges dolgok... márt mint a te szavaiddal élve hülyeség, senkit nem érdekel, és értékelhetetlen, akkor csak nyugodtan kérdezd meg azokat, akik rajtam kívül ezekre már rájöttek. Lesznek egy páran, elhiheted.
Szerintem felesleges a digitális "kábeleken" meg a programok, oprendszerek beállításain rugózni, amíg az alapvetö hardware sincs normálisan megcsinálva. Persze, hogy van hatás, mindegyik beletol egy csomó jittert meg digitális zajt a jelbe, csak más spektrumút.
Emiatt szól másképp, de szerintem egyik se jobb, csak van ameklyik zajspektrum kedvesebb a fülnek. A tápra pont emiatt nagyon nagy hangsúly kellene fordítani, sokkal jobban odafigyelni mint az analóg rendszereknél.
A számítógép egyelöre háttérzenének nagyon jó, de a cd-t nálam nem tudta még leváltani, pedig sok mindennel próbálkozom.
Diy Dac
meg kellene értened már végre, hogy nincs abszolút jó, tökéletes, minden mást leverő cucc az audio hobbiban.
főleg azért, mert az egyéni preferenciák különböznek.
senkinek sincs akkora tapasztalata még neked sem sic!), hogy érdemben kizárólagos kinyilatkoztatást hirdessen.
amíg ezt nem veszed komolyan, nem fog senki komolyan venni, bármennyire is szeretnéd.
én hallgattam ilyet is olyat is, mindekettő elég jó cucc, de egyiket sem magasztalom, mert nincs akkora differencia köztük. a különféle számítógépes rendszerekre gyakorolt oda-vissza hatás okozza a különbségeket, ami így nem egzakt, emiatt nem érdemes semmilyen következtetést levonni.
egy hálózati kábel, vagy hangszórókábel (pláne) többet számít(hat).
Ez bizony kölcsönös. Különbség csak annyi, hogy én -sajnos- több alternatíváddal találkoztam, miközben te... bizony eggyel sem.
Nézzük, mi kell az Xmos-hoz. Tény, hogy jobb USB kábeltől változhat a hangzása. De ott van pl. a tápegység. Ott van pl. az óra jelgenerátor.
Ott van pl. a késleltetési idő, ami minden beállításnál más hangot szólaltat meg. Ott van a driver. Mely megint csak hallható különbséget tud csinálni.
Operációs rendszer. Számítógép. Ha azt mondod, hogy ezek nem lényeges dolgok... márt mint a te szavaiddal élve hülyeség, senkit nem érdekel, és értékelhetetlen, akkor csak nyugodtan kérdezd meg azokat, akik rajtam kívül ezekre már rájöttek. Lesznek egy páran, elhiheted.
DIYAUDIO.HU
- Pedo
- Törzsvendég

- Értékelés: 127
Diy Dac
Szia Pedo!
Csak hogy a kérdésre is válaszoljon röviden valaki: nem.
Hoszabban: A TDA1545A 2-es komplemens adatformátummal dolgozik, a TDA1543 pedig I2S-t fogad. Létezik ugyan TDA1543A, ami 2-es komplemens bemenetü, de a referenciafesz a 1543-ban pozitív, a 1545-é pedig negatív, úgyhogy még ez sem stimmel.
Készíts inkább próbapanelen TDA1543 DAC-ot, 10 perc alatt össze lehet dobni. Az a Philips 723-as panel úgy jó ahogy van, ha már a tápot megcsináltad hozzá. A kimeneti buffer kell neki.
KÖSZÖNÖM A KIMERÍTŐ VÁLASZT, SÓKAT SEGÍTETTÉL!
ÜDV
Diy Dac
A TDA1545 némileg bonyolultabb feszültség referencia, de ugyanazt a technikát is lehet használni ezzel a DAC. Ideális esetben TDA1541 (dupla korona) kell használni. Ugyanakkor a jelenlegi kimeneti elvárja az együtemű 0V a kimenetén. Így a fenti áramkör szüksége van némi beállításával:
dac_tube_2.png
Ezt valaki el magyarázhatná.
Itt a link is: http://www.tubecad.com/2006/07/blog0072.htm
A rajzon látható műveleti erősítő egy fázisfordító integrátor, ami úgy állítja be a cső rácsának egyenáramú munkapontját, hogy a katód 0V potenciálra kerüljön. A leírás szerint a TDA1541 "így szereti". A fokozat bemenete ebben az esetben a cső katódja, tehát ez egy földeltrácsú kapcsolás, a maga előnyös nagyfrekvenciás tulajdonságaival, és még fázist sem fordít.
- miczo
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Diy Dac
Na pl itt van egy. A zöld panelen passzív kimenetes TDA1543 DAC van I2S bemenettel.
Egy 5V-os egyszerü stab tápról megy (a barna panelon), a forrás egy ODroid I2S kimenete. Az egész csak így gyorsan összebogozva, moduláris "rendszerben"
Erre nem lehet azt mondani, hogy csö van a végén, vagy tranzisztor, netán OPA.
Amúgy nagyon jó hangú a passzív TDA1543, érdemes már csak referenciának is összedobni egy ilyet. A komolyabb tápot ez is nagyon meghálálja.
176.4k/16bit felbontást stabilan tud.