Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
3 utas Beyma nagymonitor
3 utas Beyma nagymonitor
No igen, magam sem hittem benne, FDSA szaki javasolta ezt a megoldást, meglátjuk... A káros hullámokat persze nem szeretném előre fordítani, ezért csillapító anyaggal lesz bevonva a terelőlap.
Nem tennék lágy anyagot a hang útjába, túlságosan édeskéssé válik tőle a hang.
3 utas Beyma nagymonitor
Valoszinunek tartom, hogy joval hatasosabb abban a tartomanyban ahol a csonek a sajat rezonanciaja van (par 100Hz kornyeken) ez a tartomany viszont mar nem hasznos, inkabb "káros" a hangminoseget figyelembe véve.
Igen. Viszont ezeket a rezonanciákat meg lehet szüntetni a cső 1/4-ében, 1/2-ében és 3/4-ében elhelyezett fékezőlapokkal.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11275
- Kapcsolat:
3 utas Beyma nagymonitor
Kivancsi lennek, hogy valojaban (meresekkel igazolva) milyen/mekkora hatasa lehet ennek a terelolapnak. Sejtesem szerint nem sok azon a szuk tartomanyon belul ahol a reflexcso szamunkra jotekonyan dolgozik. Ebben a tartomanyban ugyanis a kilepo hullamok hossza (de annak még a fele is) joval hosszabb mint a terelolap fizikai meretei. Valoszinunek tartom, hogy joval hatasosabb abban a tartomanyban ahol a csonek a sajat rezonanciaja van (par 100Hz kornyeken) ez a tartomany viszont mar nem hasznos, inkabb "káros" a hangminoseget figyelembe véve.
No igen, magam sem hittem benne, FDSA szaki javasolta ezt a megoldást, meglátjuk... A káros hullámokat persze nem szeretném előre fordítani, ezért csillapító anyaggal lesz bevonva a terelőlap.
3 utas Beyma nagymonitor
... A ferde terelőlap az alsó reflexnyílás hatását próbálja előre forgatni.
Kivancsi lennek, hogy valojaban (meresekkel igazolva) milyen/mekkora hatasa lehet ennek a terelolapnak. Sejtesem szerint nem sok azon a szuk tartomanyon belul ahol a reflexcso szamunkra jotekonyan dolgozik. Ebben a tartomanyban ugyanis a kilepo hullamok hossza (de annak még a fele is) joval hosszabb mint a terelolap fizikai meretei. Valoszinunek tartom, hogy joval hatasosabb abban a tartomanyban ahol a csonek a sajat rezonanciaja van (par 100Hz kornyeken) ez a tartomany viszont mar nem hasznos, inkabb "káros" a hangminoseget figyelembe véve.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
3 utas Beyma nagymonitor
Összeállt a doboz és az állvány is, bár bizonyos részegységek (pl. a bőrözött előlap) még hiányoznak róluk. A juharból készült állvány hátsó kamrájában csücsül majd a passzív keresztváltó, amúgy fel lesz töltve csillapító anyaggal, nagy sűrűségű gránit granulátummal. A ferde terelőlap az alsó reflexnyílás hatását próbálja előre forgatni.
- blattida
- Nincs visszaút

- Értékelés: 62
3 utas Beyma nagymonitor
Alakul ez, alakul, szép, igényes munka, csak tovább...!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
3 utas Beyma nagymonitor
Leszedni abból már csak vésővel meg kalapáccsal...
Leszedni bizonyosan nem kell, inkább hozzátenni.
Köszi Bege!
3 utas Beyma nagymonitor
Amúgy szép munka!
3 utas Beyma nagymonitor
Azon a lyukon még a láncfűrész is befér....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
3 utas Beyma nagymonitor
Hát benyúlnak azon a bazi lyukon.....és leszednek vagy felraknak mégegy szelet reflexcsövet...
3 utas Beyma nagymonitor
Hogy hangoljátok a dobozt, ha mégse lenne jó a reflexcső mérete?
Vannak még ilyen "karikák" amiket majd Laci ragaszt be. Annyit, amennyit gondol, vagy éppen szükséges.
3 utas Beyma nagymonitor
Hát benyúlnak azon a bazi lyukon.....és leszednek vagy felraknak mégegy szelet reflexcsövet...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
3 utas Beyma nagymonitor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
3 utas Beyma nagymonitor
Például egy jól belőtt, nem túlcsillapított és nem túl széles spektrumon dolgozó lyukszűrő, de,szerintem ezt Te is tudod.
Azzal egyetértek, hogy nagyobb kárt is lehet vele tenni, mint amennyit nyerhetsz általa, de talán megéri, ám, ehhez meg kellene hallgatni a kész dobozba szerelt cuccot és dolgozni a váltóján, amennyiben megéri.
Egyelőre azt gondolom (koromból adódó hallásomat is figyelembe véve), elég magasan van az a rezonancia ahhoz, hogy a lyukszűrő többet rontson, mint használjon, de nyilván ki fogom próbálni.
- blattida
- Nincs visszaút

3 utas Beyma nagymonitor
Esetleg némi javaslat?
Például egy jól belőtt, nem túlcsillapított és nem túl széles spektrumon dolgozó lyukszűrő, de,szerintem ezt Te is tudod.
Azzal egyetértek, hogy nagyobb kárt is lehet vele tenni, mint amennyit nyerhetsz általa, de talán megéri, ám, ehhez meg kellene hallgatni a kész dobozba szerelt cuccot és dolgozni a váltóján, amennyiben megéri.
3 utas Beyma nagymonitor
Az nem olyan biztos. Sok múlik a hogyanon.
Megosztanád a nagyközönséggel is azt a hogyant!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
3 utas Beyma nagymonitor
Esetleg némi javaslat?
- blattida
- Nincs visszaút

3 utas Beyma nagymonitor
Ha kompenzálja, valószinüleg több kárt csinál, mint hasznot.