Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Szocsa!
Megérkeztek a dobozaid! Szerdán megmérem a bejövő állapotban őket, aztán szétszedés... :kiraly:
Friss D6.8 TS adatok:
Eredetileg egy 8 Ohmos Alps L-padal lehetett állítani a magasak szintjét, de ezt nem tettem vissza egyrészt a kétes kontaktus miatt, másrészt meg, hogy ne lehessen állandóan tekergetni, mert egy idő után hülyét kap az ember, ha túl sok vagy túl kevés...
Az ott középen valami poti?
Igen. A magas szintjét lehetett vele állítani. " De már elmúlt " :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Eredeti váltóról nincs kép? :kiraly:
Megnézem majd, nem emlékszem, csináltam e...
Én javaslom neked,hogy abc sorrendben dukumentálj le minden doboz átalakítást.
Később sokat érhet egy ilyen referencia adatbázis.
Én ezeket a képeket sokat nézegetem:
http://xfree.hu/album_show.tvn?SID=8513 ... t=&from=75
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Megnézem majd, nem emlékszem, csináltam e...
-
Vendég
És a dobozban, ezüstözött teflonkábelezéssel:
Milyen kondik ezek?Ilyen fórrfüleket lehet valahol venni vagy saját gyártmány?
A mélyen párhuzamosan sima Wima MKS, a magasak előtt sorosan 5db párhuzamos ICW kondi, 1,5 uF X 5 = 7,5 uF.
Azok nem csak forrfülek, hanem a banán csatlakzóterminálok belső rögzítései! :kiraly:
-
Vendég
Milyen kondik ezek?Ilyen fórrfüleket lehet valahol venni vagy saját gyártmány?
:kiraly:
A váltó alkatrészei.
Nagyon kezes hangszórók mind a mélyközép mind a magassugárzó, könnyen és egyszerűen válthatók, kerfreki 2,5 kHz.
Adós maradtam néhány képpel Roland (Switch) JBL L19-es monitorának modolásáról.
- A gyári habszivacs peremű mélysugárzókat valaki már peremezette, és sikerült egy gyenge minőségű merev peremmel ellátnia, ennek az újbóli cseréjével kezdődött a művelet.
- Kikerült a dobozból némi szúrós kőzetgyapot és egy nagypárnára elegendő feleslegesen sok vatelin mennyiség is. Kicsit túl volt csillapítva...
- Mérések alapján kapott egy másik váltót, és a magassugárzó L-padját Roland saját rendszeréhez és hallgató helységhez igazítottam.
Engem nagyon meglepett mennyire egységes és szerethető hangja van egy ilyen öreg vintage monitornak! :kiraly:
A D2.1 SE más tészta. Egyrészt gyönyörű, másrészt hangra is két kategórával feljebb áll
olyan Dyno-s külsőleg, nem?
Olyasmi, csak normális mélyei vannak!
Magyarul nincsenek! :kiraly:
Bocsi, hogy napokra visszanyúlok egy fincsi kis szmájlis offolásra, dehát ez megérdemli az öt szmájlit!
A D2.1 SE más tészta. Egyrészt gyönyörű, másrészt hangra is két kategórával feljebb áll mint (jóval olcsóbb) márkatársa. A Q1R magas elég szépen dolgozik és nyilván a kapott hangban benne van a Wireman féle belső kábelezés.
Ma egész nap a D2.1 SE-t hallgattam, Leho D osztályú masinájával, és nagyon elégedett vagyok, pedig még mindig az eredeti magassugárzó van benne!
Mondhatnám, ilyen jól még nem nagyon szólt monitor nálam! Fekszik neki a szoba, meg az erősítő!
OFFTOPIC:
Én egész nap a SAL/Sony monitoromat hallgattam Ilyen sz@rul rég nem szólt nálam semmi :kiraly: Van neki sok mélye, bár a sal csipogó kicsit recseg.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Ma egész nap a D2.1 SE-t hallgattam, Leho D osztályú masinájával, és nagyon elégedett vagyok, pedig még mindig az eredeti magassugárzó van benne!
Mondhatnám, ilyen jól még nem nagyon szólt monitor nálam! Fekszik neki a szoba, meg az erősítő! :kiraly:
Én mondtam neked,hogy jó az a magassugárzó.
Webáruház:
A D2.1 SE más tészta. Egyrészt gyönyörű, másrészt hangra is két kategórával feljebb áll mint (jóval olcsóbb) márkatársa. A Q1R magas elég szépen dolgozik és nyilván a kapott hangban benne van a Wireman féle belső kábelezés.
Mondhatnám, ilyen jól még nem nagyon szólt monitor nálam! Fekszik neki a szoba, meg az erősítő! :kiraly:
Köszi!
Ne hülyéskedj! Én köszi! :kiraly:
Képnek örülni fogok
Mivel van már Kalminak önnálló topikja, ezért inkább ide írok.Nem szoktam nagyon komolyzenét hallgatni, a Kiállítás képeiről is csak pár tételt szoktam meghallgatni, de ma betettem a játszóba ezt a darabot (is) Most szólt először a JBL-eken a Kalmi féle kezelés óta...Annyira lenyűgözött a hallott hang, annyira csak ámultam, és bámultam, hogy milyen jól szól a cucc, hogy elejétől a végéig lement a lemez...
Azt hiszem ennél nem kell nagyobb/jobb dícséret, minthogy a hallott zene odaszögez a kanapéhoz, és elfelejtesz mindent, és csak élvezed, ami a hangfalakból szól... :kiraly:
Nagy élmény volt
Köszi!
Még adós vagyok az új váltódról készített képpel, a napokban pótlom!
Mivel van már Kalminak önnálló topikja, ezért inkább ide írok.
Nem szoktam nagyon komolyzenét hallgatni, a Kiállítás képeiről is csak pár tételt szoktam meghallgatni, de ma betettem a játszóba ezt a darabot (is) Most szólt először a JBL-eken a Kalmi féle kezelés óta...Annyira lenyűgözött a hallott hang, annyira csak ámultam, és bámultam, hogy milyen jól szól a cucc, hogy elejétől a végéig lement a lemez...
Azt hiszem ennél nem kell nagyobb/jobb dícséret, minthogy a hallott zene odaszögez a kanapéhoz, és elfelejtesz mindent, és csak élvezed, ami a hangfalakból szól... :kiraly:
Nagy élmény volt
Megérkeztek a D2.1 SE és a D3.1 es swans dobozok, gyorsan bedugtam őket egy próbára. A D3.1 es doboz nem tetszik annyira, hiányosságai vannak a doboz hangolását illetve a magassugárzó minőségét tekintve. Hál istennek mindkét probléma viszonylag könnyen és olcsón orvosolható.
Egyelőre ennyi, mérések jönnek majd.
Lassan Swans bemutató terem válik a lakásodból. :kiraly:
Az enyém úgy néz ki jövő hét hétfőn lesz felküldve.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Szerintem majd ha kész lesz,akkor füleld meg.
A legjobb Seas csipogókat rakja bele.
Biztos vagyok benne, hogy pöpec lesz.
Biztos vagyok benne, hogy pöpec lesz.
Webáruház: