Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: theo »

Sziasztok,

Hozzá jutottam 1 pár Eton 11 581-50 HEX Típusú hangszóró párhoz. Amit szeretnék vele elérni, az, hogy megtámogassam mélyekkel a Accuton C 30-6-023 magassugárzó, és C 173-6-191 mélyközép párból épüt dobozom. Az accutonok 18 literes reflex dobozban vannak, másodrendű váltóval, ami 1900Hz-nál vág.

Amire szükség volna, az leginkább az alsó frekiknek a támogatása. Mekkora dobozt ajánlanátok, váltót hol vágnátok?
Eton: http://www.eton-gmbh.com/produkte/home- ... 58150-hex/
Accuton mályközép: http://www.accuton.com/drivers/detail.p ... =4&appID=3
Accuton magas: http://www.accuton.com/drivers/detail.p ... =4&appID=1

Köszönöm előre is a tippeket!

Üdv. nekem volt ilyen Etonom kell neki kb. 95 lityi reflexben.

rvm12i
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 217

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rvm12i »

Sziasztok,

Hozzá jutottam 1 pár Eton 11 581-50 HEX Típusú hangszóró párhoz. Amit szeretnék vele elérni, az, hogy megtámogassam mélyekkel a Accuton  C 30-6-023 magassugárzó, és C 173-6-191 mélyközép párból épüt dobozom. Az accutonok 18 literes reflex dobozban vannak, másodrendű váltóval, ami 1900Hz-nál vág.

Amire szükség volna, az leginkább az alsó frekiknek a támogatása. Mekkora dobozt ajánlanátok, váltót hol vágnátok?
Eton: http://www.eton-gmbh.com/produkte/home- ... 58150-hex/
Accuton mályközép: http://www.accuton.com/drivers/detail.p ... =4&appID=3
Accuton magas: http://www.accuton.com/drivers/detail.p ... =4&appID=1

Köszönöm előre is a tippeket!

Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ha már Troels, nekem ez az egyik kedvencem tőle (mármint kinézetre meg hangszórókészletre):

http://www.troelsgravesen.dk/SBAcoustics-10.htm

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

https://solen.ca/wp-content/uploads/ananyakit.pdf

Itt a 18-as a javasolt, 6-al a mesében 

Igen, a magas mert megérdemli, a mélyközép meg majd kiderül, de sanszos ott is.

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

https://solen.ca/wp-content/uploads/ananyakit.pdf

Itt a 18-as a javasolt, 6-al a mesében 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem a minél alacsonyabb rezonancia frekvencia a legfontosabb a magassugárzó  alacsonyabb váltásánál, hanem a lineáris elmozdulás, illetve a max. elmozdulás. Minél mélyebben vágunk, annál nagyobbat mozdul a membrán, és egy bizonyos amplitúdónál már elkezd nagyon torzítani. Nem sok  olyan dómsugárzó van, amit 2,5kHz-nél lehet 6dB/oktávval váltani, és még hangosan is tisztán szól. 

Sonny

Hangsugárzó építés

Troels és a soros hangváltói . . .
18dB/o lesz az szerintem, de majd a gazdája megmondja

Vendég

Hangsugárzó építés

550 Hz az Fs-e a magasnak = nem hiszem, hogy gond lenne a váltással . . .

A mélyközépnél az "Y" tengely nagyon el van nyújtva, nem borzalmas az a 3-4 dB emelkedés . . .

1kHz és 3kHz között? De, ha úgy hagyod, az borzalmas. 1 kHz alatt olyan szép, kár lenne érte...
A magas nagyon jó, meg a mélyközép is, csak bele kell tervezni a mélyközép szűrésébe azt az emelkedést.
Tényleg theo, milyen meredek szűrők lesznek?

Sonny

Hangsugárzó építés

550 Hz az Fs-e a magasnak = nem hiszem, hogy gond lenne a váltással . . .

A mélyközépnél az "Y" tengely nagyon el van nyújtva, nem borzalmas az a 3-4 dB emelkedés . . .

theo
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Én csak lefordítottam. Semmi több Hogy theo mit kezd az infóval, vagy kezd-e egyáltalán valamit, az az ő dolga
Igen és köszönöm még egyszer 

Vendég

Hangsugárzó építés

Én csak lefordítottam. Semmi több Hogy theo mit kezd az infóval, vagy kezd-e egyáltalán valamit, az az ő dolga
Az biztos, hogy ezt ügyesen kell elváltani attól a magastól. Ez nem a szokásos 2,5 kHz-es váltás azt jól van. Vagy tényleg 3 út, de annyira meg nem jó mélyben, hogy megérje azt a rengeteg plusz macerát. Node a tulaj biztos tudja, "mit hogy és hogy mit". Kíváncsian várom. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ez egy ember véleménye.

Milyen Theo erősítője és kábelei?
A színezettségbe ezek is bőven beleszólnak.

Ez kb. olyan, mint az új Volvo S60.
Senki nem vezette, de biztosan szar meg drága.
Csak 4 henger, túl sok lóerő, 4,6-os gyorsulás meg smafu . . .

theo
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

+ az alumíniumnál és PP-nél én jobban szeretem a papír hangját
Én is, én is :-)
Amúgy ízlések és pofonok ez is.Én pl. lazulósan szeretem a zenét hallgatni van aki meg részletek, felbontás stb. és ez így van jól ;-)

theo
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

nos megpróbálom lefordítani, de nem garantálom, hogy 100% jó lesz. Nálam jobb angolosok nyugodtan javítsanak ki.

"I'm afraid this is where it's going to end for the time being. "Afraid"? Well, I'm not really sure this 8531 driver was meant to perform in a two-way system up to 2.5 kHz. Rather in a three-way system. A classical set-up would be the 8531 + the new 12M sliced paper driver from SS with a point of crossover at some 800 Hz -or a rather more modern three-way system with the 15M for midrange taking over at 300-400 Hz. The sound from this series-V4 is very transparent and with good tonal balance but I still think the 8531 has a certain "paper-sound". Too much lushness, if you get my meaning. Almost a classical JBL sound despite having a rather flat response contrary to the old JBL speakers (I'm thinking of the L100).
I feel very tempted to coat the 8531 driver, but applying coating material to a 300 US$ driver is a one-way ticket and you may end up ruining the driver. I'll have to consider this carefully. I'm sure some people will say that this is just what they want, and others will notice the "sound" (= colouration) from this 8531 driver giving too much sparkle to a piano note or a vocal performance. Running the SP95s-V4 from a Copland CTA505 valve power amplifier in triode mode and a home-made valve pre-amplifier makes this coloration less pronounced, so be sure not to have some aggressive front-end driving this speaker."

Attól félek itt véget ér a dolog egyelőre. "Félek?" Nos, egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ezt a 8531 drivert egy 2 utas rendszerbe szánták egészen 2,5khz-ig. Inkább egy három utas rendszerbe. A klasszikus felállás a 8531 és az új 12m driver lenne 800hz körül,vagy egy igazi modern 3 utas rendszer a 15m driverrel középnek 300-400hz-től. A hangja ennek az SP95 V4-nek nagyon transzparens, jó balanszal, de ennek ellenére úgy gondolom a 8531-nek van egy bizonyos "papírhangja". Túl sok "lushness" (ezt nem tudom 100% fordítani. Túl dús, túl romantikus talán?), ha értitek mire gondolok. Majdnem a klasszikus JBL hang, annak ellenére hogy a frekvenciamenetünk eléggé lineáris (Flat=lapos) ellentétben a régi JBL hangfalakkal (A JBL L100-ra gondolok).

Nagyon csábít a dolog, hogy bevonjam a 8531 drivert, de egy plusz bevonat egy 300 dolláros hangszóróra egy egyirányú jegy és könnyen tönkretehetem a drivert. Ezt alaposan végig kell gondolnom. Biztos vagyok benne, hogy sokan azt fogják mondani, hogy pontosan ez az, amit szerettek volna, míg mások észreveszik a 8531 driver "hangját" =színezettség, ami túl sok csillogást ad a zongorának (sparkle a szikrát jelenti) vagy a vokáloknak. Az SP95-V4-et egy Copland CTA505 csöves teljesítmény erősítővel hallgatva trióda módban egy home made csöves előerősítővel ez a színezettség kevésbé hangsúlyos/kifejezett/jelenik meg (ezt is sokféleképp lehetne fordítani), úgyhogy ha lehet, ne valami agresszív front end hajtsa ezeket a hangfalakat.

lushness szóra ezt dobja a google:

http://www.linguee.hu/angol-magyar/ford ... hness.html
http://hu.bab.la/sz%C3%B3t%C3%A1r/angol-magyar/lushness

Köszönöm a fordítást ha így lesz akkor nekem tetszeni fog :-) papír forever :-D

Sonny

Hangsugárzó építés

+ az alumíniumnál és PP-nél én jobban szeretem a papír hangját

Sonny

Hangsugárzó építés

Ez egy ember véleménye.

Milyen Theo erősítője és kábelei?
A színezettségbe ezek is bőven beleszólnak.

Ez kb. olyan, mint az új Volvo S60.
Senki nem vezette, de biztosan szar meg drága.
Csak 4 henger, túl sok lóerő, 4,6-os gyorsulás meg smafu . . .

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Olvastam de nem értem :-) (nem beszélni Englis :-D )
A Google fordítóval nem igazán érthető.

nos megpróbálom lefordítani, de nem garantálom, hogy 100% jó lesz. Nálam jobb angolosok nyugodtan javítsanak ki. 

"I'm afraid this is where it's going to end for the time being. "Afraid"? Well, I'm not really sure this 8531 driver was meant to perform in a two-way system up to 2.5 kHz. Rather in a three-way system. A classical set-up would be the 8531 + the new 12M sliced paper driver from SS with a point of crossover at some 800 Hz -or a rather more modern three-way system with the 15M for midrange taking over at 300-400 Hz. The sound from this series-V4 is very transparent and with good tonal balance but I still think the 8531 has a certain "paper-sound". Too much lushness, if you get my meaning. Almost a classical JBL sound despite having a rather flat response contrary to the old JBL speakers (I'm thinking of the L100).
I feel very tempted to coat the 8531 driver, but applying coating material to a 300 US$ driver is a one-way ticket and you may end up ruining the driver. I'll have to consider this carefully. I'm sure some people will say that this is just what they want, and others will notice the "sound" (= colouration) from this 8531 driver giving too much sparkle to a piano note or a vocal performance. Running the SP95s-V4 from a Copland CTA505 valve power amplifier in triode mode and a home-made valve pre-amplifier makes this coloration less pronounced, so be sure not to have some aggressive front-end driving this speaker."

Attól félek itt véget ér a dolog egyelőre. "Félek?" Nos, egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ezt a 8531 drivert egy 2 utas rendszerbe szánták egészen 2,5khz-ig. Inkább egy három utas rendszerbe. A klasszikus felállás a 8531 és az új 12m driver lenne 800hz körül,vagy egy igazi modern 3 utas rendszer a 15m driverrel középnek 300-400hz-től. A hangja ennek az SP95 V4-nek nagyon transzparens, jó balanszal, de ennek ellenére úgy gondolom a 8531-nek van egy bizonyos "papírhangja". Túl sok "lushness" (ezt nem tudom 100% fordítani. Túl dús, túl romantikus talán?), ha értitek mire gondolok. Majdnem a klasszikus JBL hang, annak ellenére hogy a frekvenciamenetünk eléggé lineáris (Flat=lapos) ellentétben a régi JBL hangfalakkal (A JBL L100-ra gondolok).

Nagyon csábít a dolog, hogy bevonjam a 8531 drivert, de egy plusz bevonat egy 300 dolláros hangszóróra egy egyirányú jegy és könnyen tönkretehetem a drivert. Ezt alaposan végig kell gondolnom. Biztos vagyok benne, hogy sokan azt fogják mondani, hogy pontosan ez az, amit szerettek volna, míg mások észreveszik a 8531 driver "hangját" =színezettség, ami túl sok csillogást ad a zongorának (sparkle a szikrát jelenti) vagy a vokáloknak. Az SP95-V4-et egy Copland CTA505 csöves teljesítmény erősítővel hallgatva trióda módban egy home made csöves előerősítővel ez a színezettség kevésbé hangsúlyos/kifejezett/jelenik meg (ezt is sokféleképp lehetne fordítani), úgyhogy ha lehet, ne valami agresszív front end hajtsa ezeket a hangfalakat.

lushness szóra ezt dobja a google:

http://www.linguee.hu/angol-magyar/ford ... hness.html
http://hu.bab.la/sz%C3%B3t%C3%A1r/angol-magyar/lushness

theo
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ezt a részt olvastad?

Olvastam de nem értem :-) (nem beszélni Englis :-D )
A Google fordítóval nem igazán érthető.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Igen de az én Revelatorom 4 ohmos.
Ja és szebb lesz a doboz :-)

Ezt a részt olvastad?

theo
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Valami ilyesmit fogsz építeni?

http://www.troelsgravesen.dk/SP95.htm
Igen de az én Revelatorom 4 ohmos.Ja és szebb lesz a doboz :-)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

9500-as

Valami ilyesmit fogsz építeni?

http://www.troelsgravesen.dk/SP95.htm

Vendég

Hangsugárzó építés