Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

V-Fet Single Ended Amplifier

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Igen, sajnos erről lemaradtál, de talán majd a következőn is ott lesz. (ha minden jól alakul)

A képen már a végleges változat van ?

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre ! Őszintén szólva, már alig várom , hogy valahol meg lehessen hallgatni !

Igen, sajnos erről lemaradtál, de talán majd a következőn is ott lesz. (ha minden jól alakul)
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

...Majd ha azt fogom olvasni, hogy igen, nagyon tetszett és azonnal meg is rendeltem egyet. De sajnos ilyen mondatokat nem nagyon látok sehol sem.Ez igaz a kiállítások beszámolóira is. Húúú.., ez a Gryphon rendszer de tetszett... És?
Legalább egy olyan beírást láttam volna, hogy "nagyon tetszett az XY rendszer, így meg is rendeltem azt". De ilyen sajnos sehol nem olvastam.
Aham, szóval innen fúj a szél. Savanyú a szőlő.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az elmúlt év végén is foglalkoztam néhány ígéretes új alkatrésszel, röviden le is írnám a beépítés utáni tapasztalataimat:

- a tápegységhez sikerült szereznem 8 db UES-703R diódát (MicroSemi Corp. USA), ami 150v/25A/35nsec paraméterekkel bír. Miután kiszereltem az előző BYS35-45 Schottky diódákat - meglepődve tapasztaltam, hogy ezek az új, ultrafast diódák nem melegszenek ...pedig a Schottky-nak még a maradékfeszültsége is kisebb volt és mégis melegedtek mint állat...
Úgy látszik ez a gyors dióda nem piskóta!

- a bemeneti tranzisztort is le tudtam cserélni egy kisebb C-B kapacitású típusra (Philips, BFG71, BF869), adatlapja szerint ennek csak 2 pf a C-B kapacitása....az előző tranzisztornak 18 pf volt a hasonló paramétere.

A két változtatás bejött, érdekes módon most a technikai adatok javulása és a hangzás egy irányban változott.

Üdv: TJ.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Kedves HG!

Mindenesetre a jelenlegi hozzászólásod a DIY topikban van, tehát leginkább itt "OFF"-nak minősíteném!

Magas labda!
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11153
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Minden tiszteletem a tervezőké. De ennek a projektnek az öncélúságon kívül az ég egy világon semmi értelme sincs.

Leginkább ennek a hozzászólásnak nincs értelme a DIY részlegben.

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: rush4you »

Üdvözletem,
lenne egy "fejlesztési ötletem" a hűtéshez, gondolom nem mondok újat, ha azt mondom, talán a hőcsöves ( heatpipe ) hűtéssel ki lehetne váltani a ventillátort
és így lehetne élvezni a hűtés passzivitását, illetve annak állandóságát is.
főleg a számítástechnikában manapság is kaphatóak ilyen KITek, de ez ugye nem ismeretlen a tranzisztoros erősítőknél sem.

Amúgy nekem bejött ez az erősítő, kíváncsian várom a további fejleményeket.

Üdv Erik

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Szerintem semmi gond az öncélú barkácsolgatással. Belefér az is, hogy ha a tervezője minden egyes módosításnál azt írja, hogy jobb lett a hangja. Ezek mind szubjektív dolgok, így is kell kezelni ezeket.

Nincs kereskedelmi forgalomban, tehát igazán senkit nem szorít ki a piacról. Azzal pedig, hogy az a legdrágább vagy az fogy a piacon a legjobban, ami a legjobb, fenntartásokkal kezelendő. A hifiben óriási a "hype", mert az embereket könnyű belehülyíteni mítoszokba, mert ugye maga a zene is egy mitikus valami, ez pedig a közvetítője. Olyan, mintha kis prédikátorokat vinne otthonába az ember.

Az meg más tészta, hogy az emberek hülyítését a hifi cégek meglovagolják és pénzt sajtolnak ki a vevőkből. Igen, az emberi hiszékenységet váltják át vaskos profitra. Ez van.
potatomelon.wordpress.com

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

A november 5-6-án megrendezett Házimozi és HIFI Show-n az egyik DIY szobában volt meghallgatható.

Üdv: TJ

Nem voltam a kiállításon , nem is akartam elmenni , de most már sajnálom ! Meg lehet valahol hallgatni ?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Minden tiszteletem a tervezőké. De ennek a projektnek az öncélúságon kívül az ég egy világon semmi értelme sincs.
Kb annyi, mint szójából fasírtot csinálni. El lehet vele tölteni éveket, hogy becsapjuk magunkat, de a szója csak szója marad.
Ha valaki a csöveket kedveli, sohasem fog egy csöves szerű tranzisztoros erősítőt venni (és fordítva).
Hogy ki és hányan várják kíváncsian a fejleményeket a projekt értelme szempontjából teljességgel érdektelen. Majd ha azt fogom olvasni, hogy igen, nagyon tetszett és azonnal meg is rendeltem egyet. De sajnos ilyen mondatokat nem nagyon látok sehol sem.
Ez igaz a kiállítások beszámolóira is. Húúú.., ez a Gryphon rendszer de tetszett... És?
Legalább egy olyan beírást láttam volna, hogy "nagyon tetszett az XY rendszer, így meg is rendeltem azt". De ilyen sajnos sehol nem olvastam.
Azzal tisztában kell lenni, hogy a tervezők, gyártók, kereskedők abból élnek, amit eladnak.

Nem értem miért gondolod öncélúnak ezt a projektet ? Nagyon sok tranzisztoros erősítőnek hasonló a a hangja egy csöveshez , és sokan meg is vásárolják ezeket , ha lenne egy tranzisztoros, ami rendelkezik a csövesek előnyös tulajdonságaival plusz a tranyósok hajtósságával , akkor én bizony vásárolnék egyet magamnak ! Megnéztem alaposan a kapcsolást , és az a véleményem , hogy ez az erősítő akár meg is valósíthatja ezt az elképzelést ! Az ára pedig a töredéke lehet egy nívós csövesének . Nem értem miért baj ez ? Az hogy tetszett egy kiállításon valakinek egy Gryphon rendszer és nem rendelte meg , annak egyedül az ÁR az oka . Remélem TJ , ha a végére ér a fejlesztésnek , akkor lesz ehhez az erősítőhöz egy kit , amit meg lehet rendelni , és ha lesz sorozatszáma , akkor szeretném ha az enyém lenne a 00001-es példány !

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kedves HG!

Mindenesetre a jelenlegi hozzászólásod a DIY topikban van, tehát leginkább itt "OFF"-nak minősíteném!

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Olvasd el a könyvét , amit az erősítőkről írt ! Rögtön megérted honnan van az energia .Szerintem TJ-nek ez egyszerűen egy olyan kihívás , aminek a munkássága alapján , törvényszerűen be kellett következnie ! Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre ! Őszintén szólva, már alig várom , hogy valahol meg lehessen hallgatni !

A november 5-6-án megrendezett Házimozi és HIFI Show-n az egyik DIY szobában volt meghallgatható.

Üdv: TJ

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Az underground DIY projektek nem nagyon illeszthetők a köznépi "HIFI" fogalomkörébe - de nem is ez volt a fejlesztés beindításának az oka.
Akár a korábbi Twin Servo elektroncsöves OTL, akár a jelenlegi V-FET SE projekt leginkább az elektronikai fejlesztések határmezsgyéjén mozog.
Mindkét témakör leginkább az érdekességével és nehézségeivel hívta fel magára a figyelmemet...nem is nagyon találni hasonló témakörben fejlesztési leírásokat!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Olvasd el a könyvét , amit az erősítőkről írt ! Rögtön megérted honnan van az energia .Szerintem TJ-nek ez egyszerűen egy olyan kihívás , aminek a munkássága alapján , törvényszerűen be kellett következnie ! Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre ! Őszintén szólva, már alig várom , hogy valahol meg lehessen hallgatni !

Kb annyi, mint szójából fasírtot csinálni. El lehet vele tölteni éveket, hogy becsapjuk magunkat, de a szója csak szója marad.
Ha valaki a csöveket kedveli, sohasem fog egy csöves szerű tranzisztoros erősítőt venni (és fordítva).
Hogy ki és hányan várják kíváncsian a fejleményeket a projekt értelme szempontjából teljességgel érdektelen. Majd ha azt fogom olvasni, hogy igen, nagyon tetszett és azonnal meg is rendeltem egyet. De sajnos ilyen mondatokat nem nagyon látok sehol sem.
Ez igaz a kiállítások beszámolóira is. Húúú.., ez a Gryphon rendszer de tetszett... És?
Azzal tisztában kell lenni, hogy a tervezők, gyártók, kereskedők abból élnek, amit eladnak.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Komolyan irigyellek, hogy mire nincs energiád.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A fejlesztés még nem állt le, további ötleteim vannak, csak meg kell valósítani őket...

Komolyan irigyellek, hogy mire nincs energiád.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Az infra LED burkolata kötelező, mert a véletlenszerű, szórt fény nem tudni milyen problémákat okoz....így viszont garantáltan nem aktivizál semmit.
A jelenlegi prototípus teljesítménye 6W/8ohm - a végleges verzió 15 wattra van előirányozva.
A Quad ESL57 sztatikussal jól elvan, annak ellenére, hogy igen rossz a hangfal hatásfoka (1 wattt-ra 81-82 dB).
A fejlesztés még nem állt le, további ötleteim vannak, csak meg kell valósítani őket...

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

A hűtőborda belső feléről készült újabb fotón az alkatrészek elhelyezése látható. Megelőzve a kérdéseket - az infra LED-ek be vannak burkolva, hogy a fénykibocsátásuk semmilyen más problémát ne okozzon.
Az említett egy szem elektrolit kondenzátor a ventilátortól néhány centiméterre van, így a hűtése is megfelelő.

Nagyon érdekes ez az erősítő , de kár beburkolni azt a LED-et , ennyi cicoma igazán nem sok. Van újabb fejlemény a kapcsolás terén ? Mennyi most a kimenő teljesítmény ? Elbír a Quad-dal ?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

A hűtőborda belső feléről készült újabb fotón az alkatrészek elhelyezése látható. Megelőzve a kérdéseket - az infra LED-ek be vannak burkolva, hogy a fénykibocsátásuk semmilyen más problémát ne okozzon.
Az említett egy szem elektrolit kondenzátor a ventilátortól néhány centiméterre van, így a hűtése is megfelelő.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Két kérdésem lenne:

1. Volt már olyan fejlesztési lépés, amelyik negatív irányba vitte a kapott hangot, vagy akármit csinálsz az erősítővel, mindig egyre jobb és jobb lesz?

2. Azok a kondenzátorok hogy bírják a meleget pont a borda hőközpontjában?

Köszönöm válaszod!

Természetesen vannak olyan lépések, amelyek nem teljesen azt az irányt képviselik amivel én teljesen azonosulni tudok. Az előnyök mellett hátrányok is vannak, amelyeket talán az újabb verzió már jobban kezel...erről szól a fejlesztés!
Én általában a pozitív dolgokról számolok be, ami talán így inspiráló lehet mások számára is.

A hűtőborda hőmérséklete a ventilátoros hűtés miatt nem forró, olyan 50 fok körül lehet. Mivel azonban a légáramlás a bordák között is jól érzékelhető, így a kondenzátorok is hűtve vannak. Jelenleg már csak egy darab elektrolit kondenzátor van az erősítőben, az is a ventilátorhoz igen közel!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Két kérdésem lenne:

1. Volt már olyan fejlesztési lépés, amelyik negatív irányba vitte a kapott hangot, vagy akármit csinálsz az erősítővel, mindig egyre jobb és jobb lesz?

2. Azok a kondenzátorok hogy bírják a meleget pont a borda hőközpontjában?

Köszönöm válaszod!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Úgy látszik, hogy az ötletek nem hagynak nyugodni - itt az újabb verzió, amiből sikerült kihagyni egy elektrolit kondenzátort...
Az első benyomások alapján a mély tartomány súlya változott elsősorban pozitív irányban, valamint a hangzás testesebb, dinamikusabb lett.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

A Házimozi és HIFI Show-n való kiállítói részvétel jól feldobta a hangulatomat , ezért felteszem a legújabb verzió kapcsolási rajzát.
Ami elég jól megközelíti az eredeti ötlet alap sémáját, érdekes módon a hangzás javulása is visszaigazolja a kiindulási pont minél jobb megközelítését!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

A fejlesztés egyik újabb állomásáról adnék infót - a darlington meghajtáson finomítottam némiképpen.
Az egy tokban integrált darlington tranzisztorokat elemezve nem találtam olyan típust, ami kielégítette volna az elvárásaimat...
Pl. a kimenete nagyobb áramot is képes legyen kezelni, de közben a bemenetén minél kisebb kapacitást produkáljon - azaz nagyfrekvenciás eszközt szerettem volna a meghajtáshoz.
Végül úgy döntöttem, hogy én rakom össze két teljesítmény tranzisztorból, ami egy NEC 2SC2275 és egy SanKen 2SC1827 típust jelentett. A két teljesítmény tranzisztort összeforgatva és a megfelelő hőcsatolást is megoldva sikerült beépítenem.
Ezek után ez a két tranzisztor tudta azokat a paramétereket, amiket a darlington meghajtó fokozatomtól előzetesen elvártam.
A meghallgatás elején már az első percekben jó visszajelzéseket kaptam az előzetes elemzésemnek megfelelően!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2957

Hozzászólás Szerző: earforce »

Én csak arra gondoltam,hogy felhasználtam earformance fórumtárs fotóját....az engedélye nélkül...

Ugyanmá'
A smiley ott volt a mondat végén!

Csak oly rég láttam ezt a képet.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”