Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FVF avagy csinálj magadnak vásznat
Már készül a saját tervezésű vetítő felületem
Remélem, gyors lesz az asztalos
Később könnyedén ráakasztható lesz, egy feszített fix vászon (persze csak ha összejön rá a pénz)
Khaosz -nak gratulálok a nagyon praktikus vetatővászon megoldáshoz.
tényleg ötletes.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Na elkészült. A maszkolás akkor lesz, mikor lesz projektorom.
Nem látom pontosan. valamilyen textil van keretre feszítve?
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Nem teljesen tartozik ide, de ideírom mégis.
Olvastam itt valamelyik fórumon, (bocs nem tudom melyikben ) hogy a filmek akkor töltik ki a teljes 16:9-es képet a vásznon ha a képarányuk 1:85:1.
De ha a mérete 2:35:1 vagy 2:40:1 akkor látszik a vásznon a fekete csík.
Tehát a látható kép alúl fölül szűkűl.
Kérdem én akkor a torzításmentesképhez oldalról nem kéne csökkennie ?
Nézzétek el a zöldfülüségem, de felvilágosítana erről valaki ?
thx
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Egy keskeny, 4-5cm-es fekete keretet fessél majd még körbe a "vászonra". Furcsának tűnhet, de nagyon megdobja a kontraszt érzetet.
ott írja! maszkolás akkor lesz...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
4. A függőágyam is elfér
Gratula!
Én is valami hasonló megoldáson töröm a fejem, csak nálam a felhajtás előtt valahogy fel is kellene csúsztatni, mert itt normál plafon van.
Jópofa megoldás.
Egy keskeny, 4-5cm-es fekete keretet fessél majd még körbe a "vászonra". Furcsának tűnhet, de nagyon megdobja a kontraszt érzetet.
Szóval most jön a kemény projektorböjt. Gyűjtés projektorra,,,
hajrá!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
4. A függőágyam is elfér
ügyes!
én még valami textilt, ami harmonizál a szoba színével, tennék a "vászon" hátuljára (pl. tűzőgéppel...)
gratulálok!
/majd jöhet a sötét színek alkalmazása a vászon körül...
-az ott lambéria vagy laminált valami?
Hajópadló - lambéria
Tavasszal festem ki az egész szobám. Akkor majd még lehet változtatok a mennyezte színén mert így elég fehér a szobám. Látszik hogy a régi festés hogy besötétedett.
A vásznat sem tiszta fehérrel festettem, hanem megtörtem feketével.
Szóval most jön a kemény projektorböjt. Gyűjtés projektorra,,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
4. A függőágyam is elfér
ügyes!
én még valami textilt, ami harmonizál a szoba színével, tennék a "vászon" hátuljára (pl. tűzőgéppel...)
gratulálok!
/majd jöhet a sötét színek alkalmazása a vászon körül...
-az ott lambéria vagy laminált valami?
- Khaosz
- V.I.P.
4. A függőágyam is elfér
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
- Khaosz
- V.I.P.
3. A center nincs takarásban
- Khaosz
- V.I.P.
2.
- Khaosz
- V.I.P.
Na elkészült.
A maszkolás akkor lesz, mikor lesz projektorom.
Készen van a centerem is:
link link
Tudom, egyszerű, de nekem örömet okoz.
klassz! (azért az egyért kár, hogy a "vászon" rögzítése a kereten kívűlre került és így látszik is -a maszkolással el lehetett volna dugni)
Köszi. A körülmények áldozata vagyok.
Eredetileg lábon álló "vászon" volt, így a merevítéssel baromi nehéz lett. Plussz még egy özön tényező volt, ami miatt így kellett megoldanom. Nekem sem tetszik, de igazából csak a fotózás helyéről látszik, ott meg úgysem járok soha.
Az enyém ilyen lett.
link
Kipróbáltam a bélésselymet, a fekete tökéletes lett, a színek teltebbek, de a fehér beszürkült, próbálok valami világosabb ezüstöt. Már ki is néztem, a kályha festék alkalmasnak tűnik.
klassz!
(azért az egyért kár, hogy a "vászon" rögzítése a kereten kívűlre került és így látszik is -a maszkolással el lehetett volna dugni)
Az enyém ilyen lett.
link
Kipróbáltam a bélésselymet, a fekete tökéletes lett, a színek teltebbek, de a fehér beszürkült, próbálok valami világosabb ezüstöt. Már ki is néztem, a kályha festék alkalmasnak tűnik.
szóval szerintem fehér laminált bútorlap fekete kerettel, és annyi Esetleg egy kis mattfehér festés...
Renben! Topic zárható!
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.
Arra, hogy beválna-e a "bélésselyem" csak azt tudom mondani, hogy meg kellene próblni, de tartok tőle, hogy nem. Főleg annak tükrében, hogy DIY projid van (ha jól tévedek), amikről köztudott, kicsi a fényerejük...
Jól tévedsz, DIY projim van. Ez az esüst mizéria akkor merült fel bennem, amikor merő véletlenségből a vetített kép az erősítőm házára került. A fehér fehérebb lett, a színek pedig élénkebbek. Kipróbáltam egy kis keréktárcsa ezüstöt, ami még sötétebb, mint az erősítőm és azon még jobb lett az eredmény.
A bélés selyem 600 kemény forintba került, így egy próbát megér.
Népek ne essetek abba a hibába mint a saját készítésű projektorok.. hogy lassan többe van a Dye mint az eredeti gyári.
Amíg 5-10 ezeresből kijön, addig jó az ár-érték aránya de 20 körül már használt vásznakat lehet(ett) venni akár itt a fórumon is.
60-ért még 2m motoros is
szóval szerintem fehér laminált bútorlap fekete kerettel, és annyi
Esetleg egy kis mattfehér festés...
Van egy olyan szövet, hogy bélés selyem. Szép sötét, ezüstös-szürke színe van és nem csillog úgy mint a selyem, majdhogynem matt. Jó lehet az ilyesmi?
Konkrétan arra gondolok, hogy a tükörfóliára felragasztok üvegszálas tapétát (nem a struktúráltat), ezzel adok a tükörnek egy diffúz fehér réteget, majd ennek a felületét áthengerelem többször, erősen felvizezett (sötét)szürke latexel.
Valami olyan hatást keresek ami minél több szórt fényt csillapít, ill. a sötét részeket kevésbé veri vissza, viszont az erős fényt jól visszaadja. Természetesen felmerül néhány kérdés (pl. hotspot, "nézhetőségi szőg"), de ezekre az első kísérlet után válszt kapok... és természetesen ti is
Arra, hogy beválna-e a "bélésselyem" csak azt tudom mondani, hogy meg kellene próblni, de tartok tőle, hogy nem. Főleg annak tükrében, hogy DIY projid van (ha jól tévedek), amikről köztudott, kicsi a fényerejük...
akkor hajrá!(ez is olyan lesz, mint a hifi -nem a zenéről szól...de legalább van miről beszélni. )
amúgy én is szeretek kisérletezgetni csak nincs rá időm.
Most egy tükörfólia - üvegyszövet - sötét szinező szendvicsen agyalok. Vannak még megoldandó problémák és nekem is kevés az időm, de ha bármilyen kézzelfogható eredményre jutok (legyen az jó, vagy rossz), megosztom veletek!
Van egy olyan szövet, hogy bélés selyem. Szép sötét, ezüstös-szürke színe van és nem csillog úgy mint a selyem, majdhogynem matt. Jó lehet az ilyesmi?
akkor hajrá!(ez is olyan lesz, mint a hifi -nem a zenéről szól...de legalább van miről beszélni. )
amúgy én is szeretek kisérletezgetni csak nincs rá időm.
Most egy tükörfólia - üvegyszövet - sötét szinező szendvicsen agyalok. Vannak még megoldandó problémák és nekem is kevés az időm, de ha bármilyen kézzelfogható eredményre jutok (legyen az jó, vagy rossz), megosztom veletek!
Én meg (némileg kényszerűségből is) átpártoltam a gyári vászonra
de az fehér ám....