Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
ha a melyet 0-ra allitom az erositon dobhartyaszakadasig tekerhetem, nem torzit, de ahogy szepen adagolom ra a melykiemelest betorzit a magas.
Ha csak a mélyre adsz nagyobb feszkót,akkor nem a magas torzít be,hanem valszeg nincs jól tömítve a mély,vagy a magas "lyuka",márcsak azért sem a magassugárzó torzít ilyenkor,mert a dtf12 zárt pólusvasú dóm,tehát hátulról nem éri rezgés,az is lehet,hogy valamit elkötöttél,a hiba lehetőség számos,én már találkoztam olyannal is,hogy a váltó egyik vezetéke kezdett önálló zenélésre.Arra törekedj,hogy a levegő semmilyen alkatrészt ne tudjon gerjeszteni!
Üdv Doki!
Hangsugárzó építés
beszeltem egy emberrel, akinek majdnem teljesen ilyen hangfala van (sal cuccokkal), es nala is ez az effekt van. aztmondta h valszeg a hangvalto miatt van a dolog. milyen hangvaltot lenne erdemes beszereznem a cuccoshoz?
erősítő: Onkyo TX-SR501E ][ DVD: JVC XV-N55 ][ Front: SAL SBX3040 + SAL SBX1320 + DTF12 dóm ][ Rear: SAL SBX1320 + DTF12 dóm ][ Sub: SAL Beast300 + SAL PRO+ 900 ][ PC: MSI K8N NEO Platinum, A64 3200+, 512Mb Corsair XMS, BBA9800PRO, 620GB HDD...
Hangsugárzó építés
Én is kérdeznék!
Hol lehet furnérlemezt venni?
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Hangsugárzó építés
a reflexcso 45hz korulre lett belove, lehet h egy kicsit hosszu, majd megnezem egy rovidebbel is...
ahogy lesz idom kicsit jobban elmelyulok a temaban, csak annyi mas dolgom van, h erre is epp tudtam idot szoritani. elso hangfalnak nem lett annyira rossz
erősítő: Onkyo TX-SR501E ][ DVD: JVC XV-N55 ][ Front: SAL SBX3040 + SAL SBX1320 + DTF12 dóm ][ Rear: SAL SBX1320 + DTF12 dóm ][ Sub: SAL Beast300 + SAL PRO+ 900 ][ PC: MSI K8N NEO Platinum, A64 3200+, 512Mb Corsair XMS, BBA9800PRO, 620GB HDD...
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Hol a sal honlapja? Adjatok létszi egy símet!
köszi
Hangsugárzó építés
ha a melyet 0-ra allitom az erositon dobhartyaszakadasig tekerhetem, nem torzit, de ahogy szepen adagolom ra a melykiemelest betorzit a magas.
Már bocsi, de a mélykiemelést nem mindegyik hangfal bírja. Abból is léteznek típusok, mivel az én hangfalam egy DD hang alatt nem tórzít még nagyon erős mély hangoknál sem, de ha rányomok egy sima MP3-at ahol alig van mély és a számítógépen felnyomom a mélykiemelést, akkor az is torzít. DE ha az erősítőn adok niki akkor meg nem. Ennek biztos van valami technikai oka, de ebbe nem mennék bele, mert nem értek hozzá olyan szinten.
Én csak azt tudom így mondani, hogy hagyd a fenébe a mélykiemelést, és mással szórakozz! Ha jól építed meg a hangfalat akkor ilyesmire nem lenne szükség.
Ahogy látom te sem vagy egy nagy hangmérnök, tehát nemártana elolvasni pár könyvet a témáról és nem más tervet lemásolni!
Pl. adok egy tippet mélykiemelésre:
Ha a mélyet különválasztod a dobozban, akkor annak a reflexnyílását kell megcsinálnod úgy, hogy a hossza fogja befolyásolni a kiemelési tartományt. Azt hogy épp milyen hz-eket fog kiemelni azt könnyen ki tudod számolni, csak a hang sebességét ami ha jól rémlik akkor 340m/s, ezt az értéket kell osztani a kívánt hz-el, így megkapod hogy milyen hosszú reflexcső fogja neked ezt a hangot (jobban) kiemelni (a hossz felénél is jó a kiemelés).
Remélem nem mondtam most baromságot, de mintha még valami ilyesmit tanultam volna fizikaórán. Érdemes ezt arra is használni, hogy hol hallod ezeket a frekiket a legjobban, mert a hullám felénél és a végénél a leghangosabb. így pl. meg lehet mondani, hogy ha egy 20hz-es hangot akarok hallgatni, akkor a subot 17, illetve 8,5m-ről fogom e leghangosabban hallani.
Vagy érdemes a jó szigetelésre és a merevítésre odafigyelni. A hangfal oldalának nem szabad remegnie (ez szokott lenni a leggyakoribb és legsúlyosabb hiba!), ezért egy sima falemezt nem érdemes oldalnak használni, ennek a vastagságára, az anyagára, és a kitámasztási pontokra is oda kell figyelni!
Aztán még fontos, hogy ne legyenek a hangfalon belül merőleges felületek egymásra, ugyanis ezeken a részeken állóhullámok alakulhatnak ki, amelyek megintcsak csökkentik a hangminőséget.
Érdemes a hangfal alá tüskéket rakni, ami még csökkenti a rázkódást.
Aztán ott vannak még a jól megválasztott membránok, belső kábelezések, ELEKTRONIKA, jól beállított keresztváltó frekik stb. stb.
Szóval hangfalat építeni nem gyerekjáték, én ezért sem kezdenék bele. Nézz csak meg pár profibb hangfalat és onnan vehetsz pár jó és kivitelezhető ötletet (ha esetleg még javítani szeretnél a munkádon).
Hangsugárzó építés
Az is a baj, hogy ezek a kevlármembrános Sal mélyek nem a kiváló érzékenységükről híresek.Jó nagy kakaó kell, hogy beinduljanak. Ilyenkor az ember önkéntelenül hozzányúlkál a mélyhangszínszabályozójához...
Ne TEDDDDDDDD!
akkor maradjak melyhang nelkul?
Hangsugárzó építés
Az is a baj, hogy ezek a kevlármembrános Sal mélyek nem a kiváló érzékenységükről híresek.
Jó nagy kakaó kell, hogy beinduljanak. Ilyenkor az ember önkéntelenül hozzányúlkál a mélyhangszínszabályozójához...
Ne TEDDDDDDDD!
Hangsugárzó építés
Minek tekergeted?
Én inkább a doboz merevítését vizsgálnám meg alaposan, az is okozhat ilyen hibát, ha vékony anyagból van, jól tud rezonálni...
És ismét említem, a hangelnyelő anyagot, tettél bele?
egeszseges ember szereti az egeszseges melyeket persze van benne hangcsillapito. a doboz 19mm-es mdf-bol van, es nem erzek tul nagy merteku rezonanciat, csak az asztalon es a cd tarton meg lent a furdoszobaban...
Hangsugárzó építés
Minek tekergeted?
Én inkább a doboz merevítését vizsgálnám meg alaposan, az is okozhat ilyen hibát, ha vékony anyagból van, jól tud rezonálni...
És ismét említem, a hangelnyelő anyagot, tettél bele?
Hangsugárzó építés
Hát sztem a magas mehetne feljebb, de emiatt nemigen szabadna recsegni, vagy egyéb hangot adni.
A középsugi, az nemannyira közép, mint inkább egy kisebb átmérőjű mély, ami magasabb frekiről indul, és persze magasabbra is megy.
Gondolom a hangváltó gyári, így nincs nagyon módod feljebb tenni a keresztezési frekit.
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Fontos Neked ennyire titkolni a hangszórók tipusát?? Sokkal egyszerűbb lenne, ha meg tudnám nézni, pl SAL honlapon, és utána mondanék jó sok okosat
ottvan az alairasomban minden. de h gorgetni se kelljen :
mely: sbx 3040
kozep: sbx 1320
magas: dtf 12
hangvalto HV328
Bocsika, ott általában az egybecuccok vannak beírva, és nem alkatrészenként
(milyen szép is lenne ott pl. Nad3020 erősítő= 2pár 2N3055/3565, 4db 4700mikro/60V elko, 10db 27K ell. stb)
de mivel mashogy nem lehetne megnezevzni a cuccost, igy irtam le
Hangsugárzó építés
Fontos Neked ennyire titkolni a hangszórók tipusát?? Sokkal egyszerűbb lenne, ha meg tudnám nézni, pl SAL honlapon, és utána mondanék jó sok okosat
hangvalto HV328
Bocsika, ott általában az egybecuccok vannak beírva, és nem alkatrészenként
(milyen szép is lenne ott pl. Nad3020 erősítő= 2pár 2N3055/3565, 4db 4700mikro/60V elko, 10db 27K ell. stb)
Hangsugárzó építés
hangvalto HV328
Hangsugárzó építés
Fontos Neked ennyire titkolni a hangszórók tipusát??
Sokkal egyszerűbb lenne, ha meg tudnám nézni, pl SAL honlapon, és utána mondanék jó sok okosat
Hangsugárzó építés
es ki lehetne ezt kuszobolni, v legalabb csokkenteni ezt dolgot? ha vhogy levalasztanam a magas ''legteret'' segitene?
Hangsugárzó építés
Ja ha SAL akkor ne is csodálkozz
Azért hasznoasabb tanácsok:
van hangfalas topic, ahol a Te kérdéseidről is találhatnál választ, de nem baj, ide is írunk..
Hangelnyelő került a hangfalba? mert az fontos.
A mélyek terét nem mindíg kell, de illik elszigetelni, főleg, ha nem teljesen zárt a közép és a magas sugárzó, ott tényleg "kiszellőzhet" a hangfal.
A hangszórók körül is kell tömtíeni.
A mellékelt rajz nem ad támpontot a hangszórókról, így nem lehet pontosan meghatározni a problémád, de Ronin válasza szerint igen lehetséges, hogy a mélyek magasabb frekis összetevői rákerülnek a magassugira, és az nem bírja, és torzít.
Hangsugárzó építés
az egesz doboz sal tervek alapjan van, a belsoseg is sal.
es a hangvalto adatai:
Hangsugárzó építés
Küldhetnél hozzá képet, hogy jobban lássuk, meg pár technikai leírást. Pl. hogy hová állítottad a magas keresztváltó frekvenciáját, mert lehet hogy túl mélyen van és azt már nem bírja a magassugárzó.
Hangsugárzó építés
van egy 3utas hangfalam, a mai nap fejeztem be az epiteset. az lenne vele a bajom, h nagyobb basszusnal betorzit a szerkezet, vagyis inkabb csak a magas. lehet-e az a baja h egy legteren van a mellyel? kezzel lehet erezni h a levego atjarokent hasznalja szegeny domot... elore is ty