Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy erősítő építés

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Ne haragudj, de en nem ertekeltem az erositodet: se jot, se rosszat nem irtam rola csak annyit, hogy kommersz kivitel. Ez nalam nem azt jelenti, hogy rossz. Ha nalad igen, akkor sajnalom, nem az volt a celom, hogy ertekeljem, foleg nem negativ iranyba. Egyebkent igazad van, a legtobb HM erosito kommersz kivitel.

Ha pedig AB osztalyban dolgozik az erosito (nemtom honnan derult ki hirtelen), akkor pedig nem indokolt a tulzott melegedes foleg nem kis hangeron! Persze kerdes, hogy hova allitottak be a vegtranzisztorok munkapontjat az ICn belul ...

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Közben kiderült AB osztályban dolgozik, és mivel nálam kis hangerőn szokott működni ezért is melegszik, ugye az A osztály és jellemző a melegedés.

De ha jól emlékszem, nem azt kértem, h értékeljük a gép minőségét hanem, a melegedésre kérdeztem rá! Egyébként ha ez kommersz akkor a mostani Hm erősítők 90%-a az mi? Na téma OFF...

Köszi a segítségeket...

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Megneztem a szerviz konyvet ... sejteni lehetett, hogy ICs vegfok van benne: egy Panasonic gyartmanyu RSN310R36-P tipusu IC szolgaltatja a delejt a hangsugarzoknak. Ebbol gyakrolatilag semmi nem derul ki. Rovid keresgeles utan nem talaltam meg a neten az IC adatlapjat amibol talan tobb mindent ki lehetne deriteni, de vegulis mindegy, mert akar ismerjuk az IC-t akar nem, tul sokat ugysem lehet tenni, hogy barmit is "alakitsunk" a vegfokon. A kommersz erositoknel mar elmult a diszkret elemes (tranyos) vegerositok korszaka ...

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- akusztikai mérések

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Csinálnál róla egy képet és a műszaki paraméterei is kellenének.
Abbol már ki lehet találni, hogy milyen Aó ABó a tiszta Bó nak kicsi a valószinűsége

Vendég

Diy erősítő építés

Ezt én is levettem, de errort ír mikor megakarom nézni, de azért köszi...Kicsomagolni sem engedi , már ott is egyből hiba jön elő...

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Tigris!

Az SA-AX7-ről beszéltek?

Ha igen, akkor klikk
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... A-AX7.html

Gugli jóbarát...

Vendég

Diy erősítő építés

Igen class H+ van benne...
Ezt mar tudjuk, de ez nem mond semmi konkretumot Kapcsolasi rajzot es szervizkonyvet kellene latni.

Na olyat én is szeretnék látni De egy 7-8 éves gépnél ezt beszerezne nem eccerű

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Ezt mar tudjuk, de ez nem mond semmi konkretumot Kapcsolasi rajzot es szervizkonyvet kellene latni.

- akusztikai mérések

Vendég

Diy erősítő építés

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Azert mielott nagy furasba-faragasba kezdenel en elobb kideritenem, hogy pontosan milyen erosito lapul abban a dobozban. Be kellene szerezni a szerviz konyvét es abbol el lehetne donteni, hogy milyen erositorol van szo illetve azt is, hogy a beallitasok (munkaponti feszultsegek es aramok) valoban a gyarilag ajanlott erteken vannak-e. Nekem meg mindig gyanus, hogy H osztalyu az erosito es elegge melegszik.

Ja es mellesleg a hangminosegnek nem sok koze van ahhoz, hogy mekkora a vegtranzisztorok homerseklete ... legalabbis emiatt en nem aggodnek

- akusztikai mérések

Vendég

Diy erősítő építés

Olyanom van..Legfeljebb annyit csinálok, h az oldalán teszek egy próbát...Köszi nektek is a segítséget...

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: orionr »

Bár elvileg ha szépen óvatosan furkálom meg vékony heggyel, akkor nem is szabadna lepattognia...Gondolom én
Én megcsinálnám! Szépen berajzolod és egy normális fúróval kifúrkálod. Legjobb ez a kis mini fúró, lehet változtatni a fordulatszámát, egészen 15ezerig. kb.

Vendég

Diy erősítő építés

Bár elvileg ha szépen óvatosan furkálom meg vékony heggyel, akkor nem is szabadna lepattognia...Gondolom én

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Na igen ettől a hőeloszlástól akarom megszabadítani...Ne melegedjen túl a többi alkatrész benne...Csak ugye ha kifurkálom akkor meg csúnya lesz a teteje...Ilyen festést meg nem tok rá tenni. Illetve azt sem tom, hogy van ez kezelve, lehet nem is festés hanem eloxálás, vagy a fene tudja mi van ezeken...
Valami festéssel megoldható. +nem is látszik.

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Csak mielött kifúrod vedd le mert a fémforgács árt az rősítőknek
De az áramkörök hamarabb elérik a céljukat...

Vendég

Diy erősítő építés

Wáááá gondoltam, h magas labda lesz

Vendég

Diy erősítő építés

Na igen ettől a hőeloszlástól akarom megszabadítani...Ne melegedjen túl a többi alkatrész benne...Csak ugye ha kifurkálom akkor meg csúnya lesz a teteje...Ilyen festést meg nem tok rá tenni. Illetve azt sem tom, hogy van ez kezelve, lehet nem is festés hanem eloxálás, vagy a fene tudja mi van ezeken...

memme
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Szia Tigi 
Az a melegedés, szerintem természetes, de az a lemez hűtőborda nem a legjobb megoldás. Valami komolyabb h.borda biztos segitene a hűtésen, ha nagyon szerelő kedvedben vagy.

Szia
De attól félek én is amit a többiek is leírtak, h elmehet a hangja ha nagyon lehűtöm. Gondolom ezeknél is van egy üzemi hőfok. Én a többi alkatrész miatt gondoltam, h jobb lenne ha kevésbé melegedne. Nem tudom ha a gép szellőzését javítanám az is beleszól az üzemi hőfokba? Mármint ez alatt azt értem, ha a házat jobban kifurkálnám a mostanitól, mert a teteje csak egy vékony kis 5x15 cm-es részen szellőzik.

Annyira nem hűtenéd le, ne izgulj! A végtranyók hőelvezetését oldanád meg, elsősorban. Szerintem nem rontana a hangon, sőt!.....
Viszont a felső lemez kifúrkálása jó ötlet, mert a gép belseje hamarabb megszabadúl a hőtől.

Vendég

Diy erősítő építés

Szia Tigi 
Az a melegedés, szerintem természetes, de az a lemez hűtőborda nem a legjobb megoldás. Valami komolyabb h.borda biztos segitene a hűtésen, ha nagyon szerelő kedvedben vagy.

Szia
De attól félek én is amit a többiek is leírtak, h elmehet a hangja ha nagyon lehűtöm. Gondolom ezeknél is van egy üzemi hőfok. Én a többi alkatrész miatt gondoltam, h jobb lenne ha kevésbé melegedne. Nem tudom ha a gép szellőzését javítanám az is beleszól az üzemi hőfokba? Mármint ez alatt azt értem, ha a házat jobban kifurkálnám a mostanitól, mert a teteje csak egy vékony kis 5x15 cm-es részen szellőzik.

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Szia Tigi!

Vendég

Diy erősítő építés

Egy végfet 130c fokot is elvisel károsodás nélkül.
Es ezzel egyutt az elettartama is csokken Sztem teljesen felesleges magas homersekleten uzemelnie egy vegfoknak (hacsak nem A osztalyu). De vegulis mindegy, mert ha Tigris erositoje a kezdetektol fogva magas homersekleten uzemelt, akkor maradjon is ugy.

Na én is épp ez miatt estem gondolkodóba...Régi gép, de fizikailag talán 3 éve megy aktívan...Be volt dobozolva...

Ezen is van ventilátor de abba nemigen bízom, mert nem a hőfokot szabályozva kapcsol be, hanem terhelés függvényében. Magyarul ha jobban feltekerem akkor bekapcsol, független attól, h meleg vagy nem a gép.

A válaszokat köszönöm azért, akkor nem bántom.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Es ezzel egyutt az elettartama is csokken Sztem teljesen felesleges magas homersekleten uzemelnie egy vegfoknak (hacsak nem A osztalyu). De vegulis mindegy, mert ha Tigris erositoje a kezdetektol fogva magas homersekleten uzemelt, akkor maradjon is ugy.

- akusztikai mérések

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Diy erősítő építés

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Így van szerintem hagyd úgy ahogy van, télen még jól is jön egy picit.
Ha kezdettől fogva ilyen meleg akkor ez az üzemi hőfoka, szerintem is ha lejjeb lenne hűtve a végfokja a hangja is változna és valszeg nem pozitív irányba.
Az én piomban is van 2 venti(egyik a tápot hűti a másik a végfokokat)de még soha nem kapcsolt be, kivéve mikor megmértem a teljesítményét, de akkor már kellet is mivel 1600W nál járt a teljesítménívelvétel és jóval elhagyta a 7x100W ot.

memme
V.I.P.
V.I.P.

Diy erősítő építés

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”