Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És számlád sincs,innentől nincs értelme semminek sem.
Igazából nem akarok visszamenni asztalt verni, hanem szeretném ha más nem szívna így. Szerencsére csak pár ezresről beszélünk, jobban zavar, h nem túl pontos a vágás.
Azért írtam a fogyasztóvédelemnek 1 levelet, nem neveztem meg őket, csak kíváncsi vok, ők mit mondanak erre a szitura.

new
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: new »

Szeretnék leírni 1 tanulságos sztorit, sok embert érinthet. 
Múlt héten sokat gubáztam a neten, h hol érdemes MDF-et vágatni. (van 1 megszokott helyem, de most kellett vastagabb lap is, ahol nem kell az egész lapot megvenni)
Találtam a Bécsi úton 1 lapszabászatot. (nevet nem írok, mert az már etikáltan lenne, a továbbiakból kiderül, h mennyire lett a hely antipatikus)
Az egyik cimborám végül felajánlotta ha sietünk, akkor kimegyünk a lapokért és hazavisz. Rendelést csak személyesen fogadnak el, és 50% előleget kérnek.
Pozitívum, h ne kelljen 2x menni, ha nem nagy tétel, meg is várhatom amíg levágják.
Nos, pénteken kora du. odatelefonáltam, és rövid érvelés után végül elfogadták telefonon a rendelésemet. Előzetes kalkuláció alapján 14e körüli összegre számítottam.
Mire odaértünk már csak pár lap volt vissza, addig gondoltam kifizetem, és a kezembe nyomtak 1 20e-es számlát!
Erősen elkezdtem gondolkodni, h miért is ennyi, bementem reklamálni a pénztárhoz. Kiszámoltam a vastagabb lapnál mennyit is kértem pontosan, a számlán 60 %-kal nagyobb mennyiség szerepelt!!! Értetlenkedésem után kiderült, h az a vágási veszteség! Másik méretnél szintén v 0,7 m2 plusz volt.
Erősen gondolkodtam, h otthagyom az egészet, de nem akartam a cimborámmal kicseszni, h még1x elrángatom vhova, így kisebb egyezkedés után mivel nem kértem számlát 1 kicsit alacsonyabb összeget fizettem. Mikor átvettem a fát, akkor találtam 1 olyan méretet, ami vh nem akart passzolni, mire kiderült, h 86*176-os méret helyett levágtam nekem 860*176-osat. (enyhítő körülmény volt, h ez csak 12-es lap volt)
Gondolkodás már rég nem ment a méregtől, és mikor eljöttünk dobta fel a kérdést a cimborám, h nem kellett volna elhozni a vágási veszteséget is?
Na ekkor újabb agygörcs következett, de próbáltam túltenni magam rajta, h 2x-esen b*****k át! :smile22:
Otthon nekiugrottam a lapok lemérésének, (nem volt nálam mérőeszköz, és kb. már mindenkit utáltam azon a telepen, így nem kértem mérőszalagot v egyebet) és akkor következett a 3. hullám, h nem túl pontos munkát végeztek.

Szummázva a dolgot, gerinctelen tetű eljárásnak tartom amit ott csináltak, h nincs rendesen definiálva mi is a vágási veszteség, és fel sem ajánlják a vágási veszteség odaadását. (a másik helyen benne van az árban minden)
Komolyan gondolkodtam, h a fogyasztóvédelemnél teszek bejelentést, de igazából nem tudom, h ilyen esetben van-e értelme, mert én rutintalan voltam. (ja, a vágási veszteség elhallgatása az én szememben majdnem lopásnak minősül, mert kifizettem és mégsincs nálam)

És számlád sincs,innentől nincs értelme semminek sem.
Üldöz a tudás,de én sokkal gyorsabb vagyok.

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: ama tur »

Szia 
Mit építettem én H2000-ből? Mindössze annyit csináltam, hogy a régi JVC dobozomból kihajítottam
a hangszórókat, és a helyébe HA17 + HG2.5 hangszórókat tettem. A váltó hasraütés-szerűen
készült, nem szól szegény valami fényesen. Majd ha méricskélek, akkor többet fogok tudni vele
kezdeni. Jelenleg a kapszulával van gond. (Nem olyan az átvitele, amilyet a gyár közölt).

jaa, ahha, aszittem az saját tervezésű cucc, meg úgy ránézésre is. ilyen lenne egy gyári jvc doboz? biztos egyről beszélünk?

new
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: new »

Shala! helló!
küldtem egy privit,lszv olvasd és válaszolj!
Üldöz a tudás,de én sokkal gyorsabb vagyok.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: topeti »

A Kellonak van pesten az üllői úton bemutató terme.Erősen ajánlom mindenkinek,ha jó dobozokat akar csináltatni akkor keresse fel őket.A tulaj szivesen segít megigérte.A mi bemutató termünket is ők csinálták.
Precízen és gyorsan megcsinálták.

Tisztelt cégvezető úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy az emlitett Kello cégnek mi az elérhetősége. Arról lenne szó, hogy a hangdobozt szeretnék készíttetni, és egy árajánlatot kérnék tőlük.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Nade, akkor szerinted miért nem jó, ha megépítek egy olyan monitort, amit a topeti csinált h2000 cuccokból?ja, és ez a 4. dobozom lesz, nem mintha ez azt jelentené, hogy valamit is konyítok a dologhoz, de talán itt az alkalom..talán

Szia

Mit építettem én H2000-ből? Mindössze annyit csináltam, hogy a régi JVC dobozomból kihajítottam
a hangszórókat, és a helyébe HA17 + HG2.5 hangszórókat tettem. A váltó hasraütés-szerűen
készült, nem szól szegény valami fényesen. Majd ha méricskélek, akkor többet fogok tudni vele
kezdeni. Jelenleg a kapszulával van gond. (Nem olyan az átvitele, amilyet a gyár közölt).

Vendég

Hangsugárzó építés

Atc, mindez ott hibázik, h nekem nem összerakott doboz kell, hanem még mindig "fejlesztés" van. Nekem az a munka megfelel, amit én csinálok, csak legyen jó alapanyag és szerszám.
Vállalnak csak méretre vágást is?
A másik hellyel amúgy elégedett vok, ott nagyon szépen dolgoznak, csak a vastag fa miatt variáltam most.

Este fotózok párat, h 1 fúró és 1 dekopír mire képes...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Múlt héten sokat gubáztam a neten, h hol érdemes MDF-et vágatni. (van 1 megszokott helyem, de most kellett vastagabb lap is, ahol nem kell az egész lapot megvenni)
Találtam a Bécsi úton 1 lapszabászatot. (nevet nem írok, mert az már etikáltan lenne, a továbbiakból kiderül, h mennyire lett a hely antipatikus)
Az egyik cimborám végül felajánlotta ha sietünk, akkor kimegyünk a lapokért és hazavisz. Rendelést csak személyesen fogadnak el, és 50% előleget kérnek.
Pozitívum, h ne kelljen 2x menni, ha nem nagy tétel, meg is várhatom amíg levágják.
Nos, pénteken kora du. odatelefonáltam, és rövid érvelés után végül elfogadták telefonon a rendelésemet. Előzetes kalkuláció alapján 14e körüli összegre számítottam.
Mire odaértünk már csak pár lap volt vissza, addig gondoltam kifizetem, és a kezembe nyomtak 1 20e-es számlát!
Erősen elkezdtem gondolkodni, h miért is ennyi, bementem reklamálni a pénztárhoz. Kiszámoltam a vastagabb lapnál mennyit is kértem pontosan, a számlán 60 %-kal nagyobb mennyiség szerepelt!!! Értetlenkedésem után kiderült, h az a vágási veszteség! Másik méretnél szintén v 0,7 m2 plusz volt.
Erősen gondolkodtam, h otthagyom az egészet, de nem akartam a cimborámmal kicseszni, h még1x elrángatom vhova, így kisebb egyezkedés után mivel nem kértem számlát 1 kicsit alacsonyabb összeget fizettem. Mikor átvettem a fát, akkor találtam 1 olyan méretet, ami vh nem akart passzolni, mire kiderült, h 86*176-os méret helyett levágtam nekem 860*176-osat. (enyhítő körülmény volt, h ez csak 12-es lap volt)
Gondolkodás már rég nem ment a méregtől, és mikor eljöttünk dobta fel a kérdést a cimborám, h nem kellett volna elhozni a vágási veszteséget is?
Na ekkor újabb agygörcs következett, de próbáltam túltenni magam rajta, h 2x-esen b*****k át! :smile22:
Otthon nekiugrottam a lapok lemérésének, (nem volt nálam mérőeszköz, és kb. már mindenkit utáltam azon a telepen, így nem kértem mérőszalagot v egyebet) és akkor következett a 3. hullám, h nem túl pontos munkát végeztek.

Szummázva a dolgot, gerinctelen tetű eljárásnak tartom amit ott csináltak, h nincs rendesen definiálva mi is a vágási veszteség, és fel sem ajánlják a vágási veszteség odaadását. (a másik helyen benne van az árban minden)
Komolyan gondolkodtam, h a fogyasztóvédelemnél teszek bejelentést, de igazából nem tudom, h ilyen esetben van-e értelme, mert én rutintalan voltam. (ja, a vágási veszteség elhallgatása az én szememben majdnem lopásnak minősül, mert kifizettem és mégsincs nálam)

Ezért ajánlottam neked a szegedi céget.
mm-re pontosan levágnak mindent.
Ha kell akkor segítek.
Előleg nem kell.Az autónk meg minden héten pesten van.
A Kellonak van pesten az üllői úton bemutató terme.
Erősen ajánlom mindenkinek,ha jó dobozokat akar csináltatni akkor keresse fel őket.A tulaj szivesen segít megigérte.A mi bemutató termünket is ők csinálták.
Precízen és gyorsan megcsinálták.

Vendég

Hangsugárzó építés

pffff...

hja, megyek.

Vendég

Hangsugárzó építés

OFFTOPIC:

Shala plz gyere fel skype-ra.

Vendég

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

A kérdés jó, én csak arra gondoltam, h. hány literes az a doboz, ami még elfér. A 60-80W egyébként nem kevés.. A 15 000 pénz meg nem sok, de négy hangszóró+hangváltó még kijön belőle, akkoris, ha a szebb kosarú változatát választod a mélyközépnek. A többit a hangszórókról (ha mégis maradsz ennél a megoldásnál), inkább privátban/mailben vagy pl. szkájpon írnám le; ha lehet, ott folytassuk.

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Ama tur! Ne vedd cseszegetésnek, de szerintem szerencsésebb lenne, ha néznél valami jófajta használt gyári dobozt a haverod stúdiójába. Persze ha mindenképpen barkácsolni akarsz, én nem foglak lebeszélni róla, de akkor az első próbálkozásodat inkább magadnak csináld, mint valaki másnak megrendelésre. Egy barátság sokat ér, nem érdemes elcseszni. Szerintem.

Kössz a jó tanácsot! Ne aggódj a mi barátságunk nem fog rá menni, ha ilyenen múlna, akkor az nem lenne barátság. -szerintem
Mindenki jól jár, én barkácsolhatok, neki meg előbb-utóbb lesz egy monitora.
De kifejthetnéd részletesebben ezt mert én úgy érzem megpróbálok válaszolni a kérdésekre amikre általában kérdéseket kapok, és még mindig nem tudta senki elmagyarázni, miért ennyire bonyolult ez. De azt sem mondta senki, hogy figyelj, haggyál minket békén, olvasd el ezt meg ezt a cikket, vagy könyvet, és ha meglesz az alap tudásod akkor segítünk.
Nade, akkor szerinted miért nem jó, ha megépítek egy olyan monitort, amit a topeti csinált h2000 cuccokból?
ja, és ez a 4. dobozom lesz, nem mintha ez azt jelentené, hogy valamit is konyítok a dologhoz, de talán itt az alkalom..talán

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11154
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ama tur! Ne vedd cseszegetésnek, de szerintem szerencsésebb lenne, ha néznél valami jófajta használt gyári dobozt a haverod stúdiójába. Persze ha mindenképpen barkácsolni akarsz, én nem foglak lebeszélni róla, de akkor az első próbálkozásodat inkább magadnak csináld, mint valaki másnak megrendelésre. Egy barátság sokat ér, nem érdemes elcseszni. Szerintem.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

pagrus, sajna az időpont nem jó, a nyaralás előbbre jött, mint vártuk, igy ez a hétvége kilőve.

jó mérést !

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Nem egészen tiszták az igények, így nehéz hangszórót ajánlani, pl. nem tudom mekkora dobozt szeretnél, mi az elvárás alsó határfreki szintjén, érzékenység, terhelhetőség...
amit pagrus mondott, az frekvencia szempontból megfelel
mekkora dobozt? azt nem a mélynyomóból kell kiszámolni? vagy arra gondolsz, hogy mekkora teljesítményűt? szerintem abba a 10nm-es szobába 60-80 watt bőven elég. az még nem tiszta, hogy mi fogja meghajtani. abban mondhatnátok valamit, hogy milyen erősítőt érdemes ilyen célra beszerezni, ami még gazdaságos.
.....
és mit mondasz, ha csak annyit kérdezek, hogy ekkora helységbe, szerkeztett zene visszahallgatására 15-20.000 Ft ból mit lehet kihozni?
vagy ez így túl primitív kérdés?

Vendég

Hangsugárzó építés

Nem egészen tiszták az igények, így nehéz hangszórót ajánlani, pl. nem tudom mekkora dobozt szeretnél, mi az elvárás alsó határfreki szintjén, érzékenység, terhelhetőség...

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Például 113 dB SPL-t kell tudni a két hangfal egyidejű működésekor 1 m-ről a teljes működési tartományban. Nézd meg ezt a két JBL monitort:http://www.jblpro.com/pub/recording/4200.pdf
De szerintem neked kisebb, egyszerűbb és főleg olcsóbb is elég lenne, valami ilyesmi:
http://www.partsexpress.com/projectshow ... index.html
Ezeket a hangszórókat lehet már nálunk Magyarországon is kapni.
H2000-es HA17-634M/8R mélyből és HG2,5-639M magasból meg itt találsz kis kétutast:
http://topeti.uw.hu/
Ezen belül SMA oldalát nézd.
Vagy kérdezd Shalafit, h2000-es hangszórókból mit ajánl.

Shalafi! mit ajánlasz H2000-ből??
ezek a H2000-es hagszórók nagyon barátságosak számomra, főleg az áruk miatt
és akkor azt mondjátok, hogy sal, meg mnc -be ne is gondolkozzak?
ha Shalafi is rábólint, akkor én nekiállok ennek a topeti féle doboznak, csak a méreteit nem találom
és akkor ha ezt csinálom, akkor a hangváltót is ott vegyem meg hozzá, vagy az alkatrészeket, és én dobjam össze?

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Monitordobozként a tervezési elképzelésnek része néhány megkötés átvitel, terhelhetőség, elvárt maximális hangnyomás terén, amikre pagrus gondolt az előbb. Szerintem errefelé kellene továbbmenni.
pff, bocs de ez most nekem kínai
ennek utána kéne olvasnom mi?

Például 113 dB SPL-t kell tudni a két hangfal egyidejű működésekor 1 m-ről a teljes működési tartományban. Nézd meg ezt a két JBL monitort:
http://www.jblpro.com/pub/recording/4200.pdf
De szerintem neked kisebb, egyszerűbb és főleg olcsóbb is elég lenne, valami ilyesmi:
http://www.partsexpress.com/projectshow ... index.html
Ezeket a hangszórókat lehet már nálunk Magyarországon is kapni.
H2000-es HA17-634M/8R mélyből és HG2,5-639M magasból meg itt találsz kis kétutast:
http://topeti.uw.hu/
Ezen belül SMA oldalát nézd.
Vagy kérdezd Shalafit, h2000-es hangszórókból mit ajánl.

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Monitordobozként a tervezési elképzelésnek része néhány megkötés átvitel, terhelhetőség, elvárt maximális hangnyomás terén, amikre pagrus gondolt az előbb. Szerintem errefelé kellene továbbmenni.
pff, bocs de ez most nekem kínai
ennek utána kéne olvasnom mi?

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

-aha, és a tervezési elképzelés a dobozra értendő?
Felhasználás célja, elhelyezés, a lánc többi tagja, akusztikai környezet...
-tehát tökmindegy, hogy milyen hangszóróból rakom össze, csak 10-15 liter legyen a mélynek az optimális láda?
Nem tökmindegy.
-monitornak a zárt a jobb?
Nem biztos.
-nem lenne jobb 3 utas?
Nem.

-felhasználás célja: számítógépen szerkeztett zene visszahalgatása (alapok,ének)
-elhelyezés: az jó kérdés, de egy kb 2,5m x 4-4,5m -es hosszúkás szobában lesz, tulajdonképpen az elhelyezésre is jól jönne tanács ha ez ennyire fontos
-tehát akkor melyik gyártók mely hagszóróiból lehet válogatni? (árkategóriában legalsó)
-a lánc többi tagja: ha passzívat csinálok, akkor az erősítőválasztásban is kellene tanács, átmenetileg minihifire lesz kötve. Aktív monitor esetén csak: számítógép, midi, emu0404 hangkártya, és asszem ennyi.
-akusztikai környezetre nemtom pontosan mire gondolsz, de van a szobában egy szekrénysor, ami kb a szoba 1/5-dét elfoglalja, és a srác akinek készítem, és akié lesz ez a kis házistúdió, házilag csinál hangszigetelést.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11154
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kicsit konkrétabban?
hát ennél konkrétabbat nem tudok mondani, esetleg le tudom fényképezni, ha az segít

Ja hogy az árát kérdezted? Passz...

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

....-találok valahol neten olyat, ahol terveztek már ilyet, vagy van erre vonatkozólag írásos emlék (lehetőleg magyar)?

Az oldalamon találsz, kattints a www gombra. A Beyma 7 literest és a Visaton 25 literest nézd.

Vendég

Hangsugárzó építés

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Kicsit konkrétabban?
hát ennél konkrétabbat nem tudok mondani, esetleg le tudom fényképezni, ha az segít

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”